Kännykkäkamerat / smartphone photography

Aukot, sommittelu, salamat, akut jne.
temama
Viestit: 10026
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja temama »

hehehhe. Hyvä kuva maffer!

Mut juuh, hei, jokainen kasaan reissuun just sellaisen kokoonpanon kun haluaa. joillekin riittää 28mm. Sitä voi käyttää myös croppimoodissa ja sonyn HiRez kennolla saa vielä 20mp apsc formun kuvaa, eli jotain 40-50mm kinovastaavaa.
28 millisellä voi myös ottaa vaikka useamman kuvan laadukkaan panoramaan , yhdistelee sitten himassa kun reissu loppu.

Sillä piskuisella reissujalustalla voi myös tehdä monenmoista hubaa järkkärinkin kanssa.

Tai sitten mukaan voi ottaa vaikka jonkun laajiszuumin tai peruszuumin. Ei ne nyt hirveesti paina.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Hubaa tai ei, mut aikalailla hampaat irvessä suorittamista näkyy olevan jopa Kuusamon turistipisteillä homma. Viime vuonna piti oikein ihmitellä jonottamista Myllykosken pyörteen reunalle ja siinä sit kolme nix-nax-nistiä toisiaan tönien ruuvailee suotimia kameroihin ja lätkii jalustoja toisten eteen. Vastaavaa oli havaittavissa jopa Päähkänällä kun vedin vain juoksulenkkiä Juumasta Päähkänälle ja joenvartta takaisin Heinäkuussa.
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja habannaama »

Maffer kirjoitti: Helmi 17, 2021 13 : 51 Olet kovin sinisilmäinen että se Sony ja 28mm riittää. Ei riitä. Siinähän sohit iltahämärissä suttua ilman jalustaa. Karhunkierroskin ottaa realistisesti 3-4 Sonyn uutta akkua vähintään tai lisävirtalähteen.

Sony roikkuu joko ranteessa, kaulassa tai jossain irtosäkissä eikä ainakaan taskussa. Sony ranteessa on aina mukava heittää pannut kivikossa. Kokeiltu useaan kertaan. Sonylla ei voi myöskään soittaa hätäpuhelua tai jakaa kuvaa riisikallion laelta suoraan urpogrammiin.

Eiei - nyt kannattaa valmistautua tulevaan ja käydä täyttämässä kameratorin tarjouspyyntölomake.

Kuva
Ei siihen liity sinisilmäisyyttä, vaan kunkin henkilökohtaiset tarpeet mikä kellekin riittää.
Toki reittisuunnitelman mukaan välillä mukaan tarttuu myös se kunnon hiilarijalusta, mutta en senkään n. kilon painoa koe ongelmalliseksi ja sitä käyttäen tuolla rungolla ja 28 objektiivilla koen henkilökohtaisesti, että sen kuvanlaatu täyttää tällä hetkellä kuvanlaadulliset tarpeeni.

Esimerkkisi karhunkierros on joskus tullut kierrettyä, kylläkin äijäporukassa ja ilman kameraa ja koiria ja oli aikamoista tahtimarssia, kun mentiin kolmessa päivässä läpi, mutta nyt veikkaisin vaimoni ja koiran kanssa nautiskellen käyskennellen että tuohon menisi enemmänkin lähemmäs viikko, kiitos kun ollaan aikasmoisia detaljibongareita ja aina kamerat räpsymässä ja paussittelemassa muutoin vaan hienoista maisemista nautiskellen, tosin jos sille päälle sattuu, niin voidaan myös mennä aikasmoista tahtimarssia mekin, kuten tullut Norjassa vaellessamme tehtyä, kun ollaan menty etappiluonteisesti, jolloin kamerat olleet lähinnä päätepaikoilla käytössä pienin poikkeuksin, joten riippuen paljon ajasta ja paikasta, voin pärjätä kahdellakin akulla, mene ja tiedä, mutta viikon reissuun ottaisin kuitenkin loppuun koluttuja Suomalaismaisemia ajatellen juurikin mainitsemasi 3 akkua.

Olin taannoin itärajan tuntumassa 9 päivää vaeltelemassa ja siellä tuli otettua kolmen akun verran kuvia, joten...

Mulla on Fuji-ajoista lähtien ollut Peak Design tuotteet käytössä ja näin ollen ne samaiset on käytössä myös Sonylla, joten se perinteinen ranteessa/kaulalla roikottaminen ei ole itselleni se vaihtoehto, kun Peakien myötä ymmärtänyt sen, että on myös fiksumpiakin tapoja kantaa sitä kalustoa. Esim. Norjassa kun kesällä oltiin, tuli suunniteltua reitit melko tarkkaan ja näin ollen valikoitui mukaan myös lanteilla pidettävä suojaava laukku, jota tuli käytettyä riittävän vaativissa kohteissa, joissa todellisena vaarana vetää kylkimyyryä rinnettä alas ja siinä kohtaa ei ole suotavaa, että se kamerakalusto haittaa kropan kontrollia kun heiluu valtoimenaan...

Nooh, kuvannut aktivisesti 80-luvun alusta asti ja en ole koskaan rikkonut ainuttakaan kameraa/objektiivia, sillä tuo kropan hallinta/kyky huomioida kulkemani maasto iskostunut niin selkärankaan, etten edes mieti mahdollisuutta jossa niin kävisi että kaatuessani jokin menisi rikki, sillä jos moisia miettisin, niin pysyisin neljän seinän sisällä ja kietoisin foliohattua entistä syvemmälle päähäni.
Jos niin käy niin sitten käy, ihan yhtä hyvin se kännykkä ainoana kuvauskalustona voi tippua surkean ergonometriansa vuoksi kädestäni ja mennä rikki kivikossa ja itseasiassa niin käynytkin, kylläkin asfaltiin ja kaupunkiolosuhteissa ja kerran unohdin sellaisen salilla taskuuni kun tein istuvaltaan taljassa selkäliikkeitä ja suorasta Samsung Galaxy S7:sta tuli laakista banaanipuhelin, niin ei olisi päässyt käymään Sonylle ;)

Olen valmistautunut tulevaan, siksi ostin Sonyn ;)

P.s. jäätävän mainio kuva =) =) =)
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
elmar
Viestit: 4914
Liittynyt: Marras 11, 2009 19 : 24

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja elmar »

Tulee wanha kunnon Nokian "hirviökamera" mieleen > https://www.dpreview.com/news/171795763 ... -in-screen
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Taskulaskin takana :O Noista bumpseista päästään eroon näillä: https://cns1.rc.fas.harvard.edu/single- ... one-point/

Eli Metalinssit. Päheetä touhua, parhaat kamerat parantuu vielä lisää.
mvert
Viestit: 1605
Liittynyt: Loka 29, 2016 11 : 13

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja mvert »

Toivottavasti noiden metalinssien valmistuskulut saadaan alas ja laatu riittäväksi massatuotantoon. Saataisiin taas litteitä puhelimia.

Eikös Nikonin PF ja Canonin DO toimi vähän samalla periaatteella mitä nuo metalinssit? Joissakin tilanteissa ne käsittääkseni jäävät oikeiden linssien jälkeen laadussa joten odotan kyllä mielenkiinnolla käykö puhelimissa samalla tavalla.
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Jos ne olisi metalinssejä, olisi siinä sellainen viilipurkin kokoinen tele. Bling blong!
mvert
Viestit: 1605
Liittynyt: Loka 29, 2016 11 : 13

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja mvert »

Viilipurkin kokoinen 400mm f4 kelpaisi mulle :D En vaan ymmärrä miten sellaisen saisi tehtyä vaikka kuinka metalinssejä käyttäisi.
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Kyllä sieltä sellaista on syytä odottaa. Koska muutenhan tuolla tekniikalla ei olisi mitään käyttöä muuta kuin halpuutus. Hankaluus ei vähenisi lainkaan eikä kukaan ostaisi möhköä möhkön tilalle.
janne.
Viestit: 2458
Liittynyt: Maalis 01, 2009 21 : 16
Paikkakunta: Suur-Sawo

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja janne. »

https://arstechnica.com/?p=1743126

kalikan elinikähän on akun ja käyttiksen osalta pari vuotta mutta että kamerankin osalta?
Gold member of Sigma 14mm f/1.8 & 100-300mm f/4 fun club.
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

On tuo tullut nähtyä käytännössä. Toverin LG G4 kosahti Riisitunturissa 2018 alkuvuodesta. Kamera-appsi vaan kilahti kun yritty aukoa.

Nikonikin menee särki jos se putoaa jokeen:
Kuva
ttuplai
Viestit: 1040
Liittynyt: Helmi 17, 2013 14 : 19
Paikkakunta: Tampere

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja ttuplai »

Maffer kirjoitti: Helmi 17, 2021 16 : 14 Hubaa tai ei, mut aikalailla hampaat irvessä suorittamista näkyy olevan jopa Kuusamon turistipisteillä homma. Viime vuonna piti oikein ihmitellä jonottamista Myllykosken pyörteen reunalle ja siinä sit kolme nix-nax-nistiä toisiaan tönien ruuvailee suotimia kameroihin ja lätkii jalustoja toisten eteen. Vastaavaa oli havaittavissa jopa Päähkänällä kun vedin vain juoksulenkkiä Juumasta Päähkänälle ja joenvartta takaisin Heinäkuussa.
Anna muiden irvistää - ja toihan tarjoaa henkilökuvaamiseen hyvää matskua. Ite kuvasin liki puhtaasti muita kuvaajia, kun muutama vuosi sitten kiersin Islannin pahimmat turistirysät läpi. Siellä näkee usein henkeä uhkaavia suorituksia ja joku onnistuu kuolemaankin silloin tällöin. Sen enempi toisen kohtalolla hekumoimatta tossa on kuitenkin jotain perin inhimillistä - tää on aika erikoinen laji enkä tarkoita, et olisin itse sen ihmeellisempi - siksi mä tykkäänkin huomattavasti enempi kuvata ihmisiä - maisemat on hetkessä kaikki kuvattu ja kaikki kuvat nähty, vaikka osa aina kuvittelee just oman otoksensa olevan jotenkin ainutlaatuinen ja se pitäs heti suojata kopioinnilta - kuvauskohtaan laittaa betonilaatta, johon ei saa laittaa kuin Jaskan jalustan. Hölmöyttä on lyödä päätään tohon ainutlaatuisuuden seinään - jos kuvaa maisemia niin kuvaa siksi, et se rentouttaa ja tuottaa itelle iloa. Siinä vaiheessa, kun maisemakuvaamisessa alkaa miettimään kohinoita, dynamiikkaa, vasemman yläkulman pikseleitä tai välineitä ihan yleisesti niin mä miettisin ennemmin oman ajatusmaailmani pervoutta kuin muiden kuvaajien irvistyksiä. Sitä paitti - läheisen prisman parkkiksella on paljon vähempi jalustoja rivissä - siitä saa tuhannesti mielenkiintoisemmman maisemakuvan aikaseksi ja paikalle voi ajaa autolla viereen - toki siis sinne mennessä voi ensin kiertää rakennuksen 300 kertaa reppu selässä jos se on oma juttu.
M1O
Viestit: 674
Liittynyt: Helmi 26, 2018 16 : 46

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja M1O »

ttuplai kirjoitti: Helmi 19, 2021 6 : 58
Maffer kirjoitti: Helmi 17, 2021 16 : 14 Hubaa tai ei, mut aikalailla hampaat irvessä suorittamista näkyy olevan jopa Kuusamon turistipisteillä homma. Viime vuonna piti oikein ihmitellä jonottamista Myllykosken pyörteen reunalle ja siinä sit kolme nix-nax-nistiä toisiaan tönien ruuvailee suotimia kameroihin ja lätkii jalustoja toisten eteen. Vastaavaa oli havaittavissa jopa Päähkänällä kun vedin vain juoksulenkkiä Juumasta Päähkänälle ja joenvartta takaisin Heinäkuussa.
Siinä vaiheessa, kun maisemakuvaamisessa alkaa miettimään kohinoita, dynamiikkaa, vasemman yläkulman pikseleitä tai välineitä ihan yleisesti niin mä miettisin ennemmin oman ajatusmaailmani pervoutta kuin muiden kuvaajien irvistyksiä.
Tai pitäisi omana tietonaan.
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja habannaama »

En kertaakaan ole nähnyt järjestelmäkameroilla kuvaavien tönivän toisiaan saadakseen ikuistaa sen hetkensä, tilanne on juurikin ollut päin vastoin, järkkärien omistajilla löytyy sitä sisäänrakennettua kohteliaisuutta lajitovereitaan kohtaan tuollaisissa paikoissa/tilanteissa, kuten esim. oli kun oltiin loppukesästä/alkusyksystä saanan huipulla.
Tuli eräässä kohtaa hieno tilaisuus ottaa hyvä kuva kun alkoi nousta usvaa ja siinä minä jalustan kera pällistelin tilannetta ja lähellä olevaa toista kuvajaa, joka kohteliaasti ehti sanoa, että kait me mahdutaan vierekkäin, johon minä että sopu sijaa antaa ja samassa takaamme kuului ääni, joka englanniksi kysyi että häiritsenkö jos tulen lähelle teitä ottamaan tuonne suuntaan kuvan ? Vastasin kohteliaasti että ei toki, kyllä te tänne mahdutte, kyllä näille kivityksille mahtuu kuvaaja jos toinenkin ja siinä sitten kaikki kolme naureskelimme harrastuksen "hulluutta".

Kiitos tämä jenkin joka sinne ilmestyi myös, oli mielenkiintoista keskustella hänen kanssaan yleisellä tasolla elämästä/kulttuurieroista ylipäätään, vierähti varmaan puoli tuntia puhuessa ihan jostain muusta kuin valokuvaamisesta/kameroista, vaimonikin totesi hänen lähtiessään, että jos kaikki jenkit on tuollaisia, niin on kyllä harvinaisen välitöntä porukkaa.

Tällaisen tilanteen aito vastakohta ovat se kun siellä turistirysissä on kännykät käsissä itseään instaan ikuistavia selfieräpsijöitä, joilla aito kokemisen riemu on sitä kun ensin ostetaan Partiovarusteesta useamman sadan euron Fjällravenit/Meindhallit, sitten vedetään uudet vermeet päällä lähtöpisteestä määränpäähän sivuilleen katsomatta ja määränpäässä markkinan kalleimmalla luurilla otetaan ne pakolliset selfiet, sitten äkkiä instaan ja faceen ja taas matka jatkuu seuraavaan kohtaan ikuistamaan itseään ja nämä samaiset henkilöt ovat niitä, jotka luoneet sen minä minä kulttuurin, jossa toisiaan kunnioittamatta "tönitään" (en kyllä sitäkään ole nähnyt, siksi lainausmerkeissä) toisiaan kuin herhiläisparvessa kun pitää olla se The Instakuva nro 1.
Tähdennetään nyt etten vuosien varrella ole kertaakaan nähnyt huonoa käytöstä kuvaajilta, ovat he sitten kuvanneet millä tahansa välineellä, mutta kyllä se kännykkäräpsyn pakollinen ottaminen versus instaikuistaminen on se suurempi ongelma kuin ne pari hassua jalustan käyttäjää, joita harvemmin tulee tätä nykyä missään nähtyä.
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
M1O
Viestit: 674
Liittynyt: Helmi 26, 2018 16 : 46

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja M1O »

janne. kirjoitti: Helmi 18, 2021 16 : 50 https://arstechnica.com/?p=1743126

kalikan elinikähän on akun ja käyttiksen osalta pari vuotta mutta että kamerankin osalta?
Älä nyt tuollaista soopaa kiiltokuva-maailmaan tule tarjoamaan. Nämä Kiinan lelut on vain parasta ja niissä sykkii Se Android ja ruuvien tilalla on liima.

Mutta on myös kalikkamerkki jonka turvallinen käyttöikä on moninkertainen tuohon verrattuna ja akunkin saa vaihdettua, joten valintoja nämä.
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Heittele sitä Sonia lattialle pari kertaa. Toimiiko se? Syyksi arveltiin pitkässä juoksussa puhelinten putoilua.

Eikös se ollut 85mm GM missä oli osat liimalla kiinni putken sisällä?
temama
Viestit: 10026
Liittynyt: Maalis 13, 2008 9 : 12

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja temama »

Maffer kirjoitti: Helmi 19, 2021 10 : 21 Heittele sitä Sonia lattialle pari kertaa. Toimiiko se? Syyksi arveltiin pitkässä juoksussa puhelinten putoilua.

Eikös se ollut 85mm GM missä oli osat liimalla kiinni putken sisällä?
joojoo. Miksi aina sonyt ? Sonyn vehekeethän ovat ihan hyvää tekniikkaa. En ota kantaa jonkun yksittäisen objektiivin rakenteen ratkaisuihin. Mutta se on selvää, ettää mikään järkkäri ei ole tehty pudotettavaksi, mutta ei ne kännytkään siitä tykkää.
Elämä on valokuvaajan parasta aikaa! Vîta est tempus optimum homini
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Eikö M10:llä ollu reppu täynnä Soneja? Siitähän se on helpoin kokeilla mitä käy kun heittelee niitä lattialle.
M1O
Viestit: 674
Liittynyt: Helmi 26, 2018 16 : 46

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja M1O »

temama kirjoitti: Helmi 19, 2021 10 : 49
Maffer kirjoitti: Helmi 19, 2021 10 : 21 Heittele sitä Sonia lattialle pari kertaa. Toimiiko se? Syyksi arveltiin pitkässä juoksussa puhelinten putoilua.

Eikös se ollut 85mm GM missä oli osat liimalla kiinni putken sisällä?
joojoo. Miksi aina sonyt ? Sonyn vehekeethän ovat ihan hyvää tekniikkaa. En ota kantaa jonkun yksittäisen objektiivin rakenteen ratkaisuihin. Mutta se on selvää, ettää mikään järkkäri ei ole tehty pudotettavaksi, mutta ei ne kännytkään siitä tykkää.
Kamerat ja optiikat pystytään ehjäämään tiettyyn pisteeseen saakka, kuten tietyt puhelimetkin. Siitä on tullut oikeaa liiketoimintaa, Swappie ym.
Muovilla ja liimalla tehdyt on niitä ainoita oikeita purkkavirityksiä eikä yksikään kamera tai objektiivi. Kertakäyttökrääsää ihan pahimmasta päästä kun volyymit niin suuret.
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Kännykkäkamerat / smartphone photography

Viesti Kirjoittaja habannaama »

Typerää yipäätään alkaa tuomaan esille, että jonkun pitäisi pudotella lattialle Sonyaan, Nikoniaan, Huaweitaan, Canoniaan, iPhoneaan ja mitä näitä nyt sitten kaikkia onkaan.

Voi olla että laite x hajoaa tai sitten ei.

Ihme tarve todistella jotain käskemällä heitellä lattialle, miksi ?

Mulla on hajonnut pari luuria omaa tyhmyyttäni, samoin on hajonnut pari luuria ihan vaan itsellään, mm. Sampan Galaxy S7 Edge hajosi kun akku paisui pikkuhiljaa huomaamatta niin, että näyttö korkkasi jne, mutta samoin Nikon D300:sta hajosi suljin n. 30 000 laakin jälkeen ja pidetty kuin kukkaa kämmenellä, lähes uudesta Fuji X-T2;n akkukahvasta alkoi otekumit irvistämään ja Canon 35/2:nen sai auton jalkatilassa aivan minimalistisen kolhun ja levahti kolmeen osaan, jotka kylläkin sain jesarilla paikattua ja taas homma rokkas.

Kaikki voi hajota, osa itsellään ja osa fyysisten toimenpiteiden vuoksi, entä sitten ?
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
Vastaa Viestiin