Koronavirus ja kamerat!

Canon EOS R, 1D, 5D, Nikon Z7/Z6,D500/D5/D7200/D750/D810/Df/D610, Fuji S2/S3 Pro/XT-n, Olympus Pen-F, M10, M5, Pentax K D ja ist D-sarja, Sony A7/A9 jne.
ttuplai
Viestit: 1040
Liittynyt: Helmi 17, 2013 14 : 19
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja ttuplai »

nsamppa kirjoitti:
rolsen kirjoitti:
nsamppa kirjoitti:Kameroihin nyt liittyy sen verran että monet friikkukuvaajat ottaa nyt turpaan ja pahasti. Koskee toki monia, monia muitakin.
Kyllä. Palvelualojen pienyrittäjät ja freelancerit saavat kyllä toden teolla kiristää vyötään nyt. Kait tässä huhtikuun puolella jo tiedetään asioista hieman enemmän.
Jeps. On itelläkin ens viikolla vähintään kolmet kuvaukset ja pitää kyl tosi tarkkaan katsoa miten käyttäytyy ja mihin koskee. Kieltämättä kuumottaa, mut pakko tässä on jatkaa elämää ja samalla pitää järki mukana molempiin suuntiin.
Tätähän mie jo muutama viesti sitten yritin sanoa eli taloudellinen isku jakaantuu aika eri tavalla. Mulla on kevään osalta hääkuvaukset aika lepo jolla on merkittävä vaikutus alkuvuoden tulokseen ja laskunmaksukykyyn - tosin myös morsiamet valittavat eli osalla toinen tai kumpikin puoliso lomautettuna, joka käytännössä tarkoittaa, et myöskään kesällä ei ole varaa mennä naimisiin tai se tehdään aivan minimibudjetilla.Valtio tulee avittamaan pankkeja, finnairia yms. mut toistaiseksi pienyrittäjien kohdalla apukeskustelu on ollut aika hiljasta - 90-luvun lamassa pienyrittäjät olivat yksi pahiten kärsivä ryhmä ja silloinkin suojeltiin pankkeja. Veikkauksia ollaanko tuosta jotain opittu?

Taudin osalta huhtikuussa voidaan olla viisaampia - talous onkin paljon kinkkisempi, koska se on paljon enempi ihmisen muista laumaerityispiirteistä riippuvainen.

Päivän knoppitieto: suomalaisia kuolee n. 140 , italialaisia 1800 ja kiinalaisia 25 000 per päivä, mut niihin lukuihin olemme tottuneita ja kuolema tuntuu olevan jotenkin hanskassa.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
nsamppa
Viestit: 6433
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

Tämmönen tuli vastaan:

https://journalistiliitto.fi/fi/ohjeita ... peruuntuu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja siis sanottakoon että ite oon kuitenkin renki ettei mulla niin hätä ole. Tunnen vain paljon, paljon friikkuja, esiintyjiä, ravitsemusalalla olevia jne., niin alkaa olemaan hätä puserossa aika monella aika nopsaan.
jaava
Viestit: 1997
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja jaava »

mattimi kirjoitti:Suomen luvut ovat vieläkin aika lohdullisia. Kolmena viime päivänä jokaisena uusia sairastuneita on ollut noin 50. Mistään eksponentiaalisesta kasvusta ei ainakaan toistaiseksi ole kysymys.
Suomessa luvut ovat vielä niin pieniä, ettei niiden pertusteella voi paljoa ennustaa ja nyt on vielä ilmoitettu ettei kaikkia sairastuneita enää edes testata.
THL:n graafissa kuitenkin selviää COVID-19 jylläävän kasvavalla vauhdilla (käyrä on kokonaisuutena exponentiaalinen) myös Suomessa:
https://thl.fi/fi/-/suomessa-on-todettu ... t=%2Ffi%2F

Lueskelin IL:n Korona-uutisen keskustelua, ja liian monella oli asenne tautia kohtaan mitätöivä tai paheksuivat liian laajaa uutisointia. Toivottavasti kuitenkin hekin ottavat muut ihmiset huomioon arkipäivässään.

COVID-19 viruksen levieämisestä
HS:n Mikko Puttosen artikkelista 6.3.2020
Jos koronavirus olisi levinnyt Hubeissa kuin influenssa, tapauksia olisi ollut viidestä kuuteen miljoonaa (Hubeissa on hieman yli 67 000 vahvistettua tartuntatapausta).

KIINASSA ja Hubein maakunnassa koronavirustartuntojen lukumäärään toki ovat vaikuttaneet massiiviset rajoitustoimet, joihin maassa on ryhdytty. Ilman vastatoimia tapauksia olisi varmasti enemmän.

Samalla rajoitustoimien menestys osoittaa, että taudin leviämiseen on mahdollista puuttua
Kausi-influenssaa lefittää oireettomat:
WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus kirjoitti:Covid-19 ei siirry yhtä tehokkaasti kuin influenssa. Influenssassa tartunnan saaneet mutta oireettomat henkilöt levittävät tautia, mutta covid-19:ssä näin ei näytä olevan.
ttuplai
Viestit: 1040
Liittynyt: Helmi 17, 2013 14 : 19
Paikkakunta: Tampere

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja ttuplai »

jaava kirjoitti:
mattimi kirjoitti:Suomen luvut ovat vieläkin aika lohdullisia. Kolmena viime päivänä jokaisena uusia sairastuneita on ollut noin 50. Mistään eksponentiaalisesta kasvusta ei ainakaan toistaiseksi ole kysymys.
Suomessa luvut ovat vielä niin pieniä, ettei niiden pertusteella voi sanoa mitään ja nyt on ilmoitettu ettei kaikkia sairastuneita enää edes testata.
THL:n graafissa kuitenkin selviää COVID-19 jylläävän kasvavalla vauhdilla (käyrä on exponentiaalinen) myös Suomessa:
https://thl.fi/fi/-/suomessa-on-todettu ... t=%2Ffi%2F

Lueskelin IL:n Korona-uutisen keskustelua, ja liian monella oli asenne tautia kohtaan mitätöivä tai paheksuivat liian laajaa uutisointia. Toivottavasti kuitenkin hekin ottavat muut ihmiset huomioon arkipäivässään.
Toisaalta Kiinassa ja E-Koreassa käyrä on lineaarinen ja näyttäs saturoituvan eli exponentiaalista alkua seuraa lineaarinen vaihe ja tasaantuminen - seuraisko ilman rajoitteita - ei ehkä, joten siinä mielessä muutama rauhallisempi viikko lienee paikallaan. Exponentiaalisesta kehitysvaiheesta ei kandee tehdä suuria johtopäätöksiä ja noi pitäs plotata logaritmisena, jotta kuviossa olis joku järki (ei lineaarisena kuten noissa tän palstan kuvissa, koska se ylikorostaa varsinkin alun kasvua). Suurin idiotismi on laske 8 merkitsevällä numerolla asioita joiden epävarmuustekijät mitataan dekadeissa. Siitä ei liene epäselvyyttä, et toi expontentiaalinen vaihe tulee myös Suomeen - vähättely ei ole hyväksi, mut jonkun maksimaalin mukaan meneminen on ihan yhtä lailla idiotismia. Koska mä olen luontaisesti liian höveli (tai siis riskinottaja) mulle tekee hyvää ottaa vakavammin, mut silti tältä puolelta näppäimistöä näyttää, et ihmiset ovat myös aivan liian paniikissa ja monelle tekis hyvää vähän höllätä.

Ihmisen kuolleisuus on n. 100%, mut kuolemanpelko saa meidät pudottamaan kaiken terveen järjen ja lineaariset kasvukäyrät on pahinta mitä asialle voi tehdä - ne pitäs kieltää lailla lehdistöltä ja jokaiselta itseoppineelta tilastogurulta. Todisteena paniikista mä pidän kauppojen hyllyjen tyhjentymisiä, kasvosuojaimien hamstraamista (joillekin niille voi olla ihan oikeasti tarvetta) - lopulta suurin isku tulee talouden kautta, joka tosin voi olla myös positiivinen - kaaoksessa itsessään ei ole mitään negatiivista, mut halumme hallita kaikkea joutuu hetkeksi koville - todellisuudessa emme oikein koskaan hallitse vaan elämä on melkoista sattumaa, vaikka ajoittain siinä on ihan kivasti ennustettava rytmi.

Hartain toiveeni siis on, et Jaava ei laita tähän ketjuu enää yhtään ainutta lukua (iltasanomat ei ole lähdeteos - ei edes yleisestä mielipiteestä). Luvut ovat tyypillistä mediapaniikkia - enää ei puutu kuin mahdollisten ruumispinojen laskeminen fazerin suklaalevyinä ja ollaan samalla tasolla. Jos joku tykkää seurata kehityskulkuja niin tämä lienee paras lähde, mutta suurten lukujen kanssa kandee olla varovainen - ne vievät mielen äkkiä mennessään ja saa mielikuvituksen liikkeelle.
https://www.worldometers.info/coronavirus/" onclick="window.open(this.href);return false;
JL Anttola

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Tiin neuvot melko kohillaan. Yksityisen kansalaisen on toimittava kuten sariini-mariini näyttäs toimivan nyt (koko tyyppi ollu tähän asti punanen ja vihree vaate miulle, mutta näitä korona-päätöksiä kunnioitan). Eli etitään oikeeta tietoa ja parraat löytyvät asiantuntijat, ja toimitaan niitä kuultua. Ja pohditaan tehtyjen ratkaisuiden sekä haittoja että hyötyjä, ja niitten todennäkösyyksiä. Asiantuntijoiltakin voip toki saaha väärää tietoa. Mutta keskimäärin parempaa ko esson baarista.

Eli yksityisen kansalaisen lähteenä ei oo paras mahollinen kohumedia, keskustelupalstat eikä myöskään naapurin juntti-einari.

Esimerkiks omalla kohalla on meillä toimittu just näin. Ei mennä yleisötilaisuuksiin, jos ei menetyksiä koeta isoiksi. Ei menty teatteriin vaikka oli liput hommattu. Vaimo ei menny koronan uhan takia, ja miulle oli suuri helpotus, ko ei tarvinnu mennä...

Enkä mie menny tänään Konneveelle kattomaan (enkä kuvaamaan) moottoripyörien SM-jäärataa. Haitoiksi olin pohtiny melkein kahen tunnin ajomatkan. Koronariskiä en kovin suurena pitäny; jos kattojia on kolmekymmentä, on helppo pittää turvavälit. Varikolla toki muutama sata ihmistä paikalla, mutta sinne ei oo pakko mennä. Lopullista päätöstä helpotti se, että järjestäjä peruutti koko tapahtuman. Tään tiedon saaminen ajoissa vaati pientä nettiaktiivisuutta tosin. Ja peruutus ei johtunu kait koronasta, vaan jään puutteesta.

Teen vielä tiivistelmän:

1. Eti oikeet tiedot
2. Puntaroi edut, haitat ja todennäkösyyvet
3. Valitse ratkasu; mieluummin se, missä ei ite tarvi nähä vaivaa tai yleensäkään tehä mittään
4. Turvaa selusta; mieti etukätteen,kenen on syy (ei kuitenkaan oma), jos teet väärän ratkasun

Jaakko
kohan
Viestit: 12556
Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
Paikkakunta: Keuruu

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja kohan »

ttuplai kirjoitti: Toisaalta Kiinassa ja E-Koreassa käyrä on lineaarinen ja näyttäs saturoituvan eli exponentiaalista alkua seuraa lineaarinen vaihe ja tasaantuminen - seuraisko ilman rajoitteita - ei ehkä, joten siinä mielessä muutama rauhallisempi viikko lienee paikallaan.
Kiina ja E-Korea ovat huonoja verrokkeja koska siellä on oikeasti reakoitu kulkutaudin leviämiseen ja hoitoon. Henkilön kulunvalvonta ja rajoitukset ovat aivan toista luokkaa kuin meillä voisi koskaan olla. Meillä hallitusviisikko ei tee taudin leviämiselle estämiselle riittäviä toimenpiteitä vaan tilanne kehittyy omaan tahtiinsa. Mennään asiantuntijoiden (THL) selän taakse ja selitellään. Lopputulos on kuin Italiassa tilanne kehitty sellaisella vauhdilla ettei resurssit riitä ja sairastuneet kuolee kotiinsa tai sairaalan käytäville. Osaavaa henkilökuntaa, tehohoitopaikkoja ja hengityskoneita ei ole riittävästi tällaiseen kysyntään.
Hapen myynti on sallittu vain kahdella suomalaisella taholla ja happigeneraattoreita valmistavia ei ole päästetty markkinoille sotkemaan hyvää pisnestä
Kansalaisia ei testata ja näin ei silloin tiedetä kuinka paljon on sairastuneita jotka saavat kulkea levittämässä virusta - tilastot näyttää näin paremmilta.
Liikkumista Suomen rajan yli ei voi rajoittaa vaikka muualla Euroopassa se taitaa olla enempi sääntö kuin poikkeus. Suomen epidemia olikin alkujaan peräisin Italiasta ja Itävallasta. Sillehän ei hallitus tehnyt mitään.
On niin paljon mätää tässä hommassa mutta saadaanhan tässä putsattua eläkelläiset ja sairaat pois tuhlaamasta "meidän yhteisiä rahoja".
jaava
Viestit: 1997
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja jaava »

ttuplai kirjoitti:
jaava kirjoitti:
mattimi kirjoitti:Suomen luvut ovat vieläkin aika lohdullisia. Kolmena viime päivänä jokaisena uusia sairastuneita on ollut noin 50. Mistään eksponentiaalisesta kasvusta ei ainakaan toistaiseksi ole kysymys.
Suomessa luvut ovat vielä niin pieniä, ettei niiden pertusteella voi sanoa mitään ja nyt on ilmoitettu ettei kaikkia sairastuneita enää edes testata.
THL:n graafissa kuitenkin selviää COVID-19 jylläävän kasvavalla vauhdilla (käyrä on exponentiaalinen) myös Suomessa:
https://thl.fi/fi/-/suomessa-on-todettu ... t=%2Ffi%2F

Lueskelin IL:n Korona-uutisen keskustelua, ja liian monella oli asenne tautia kohtaan mitätöivä tai paheksuivat liian laajaa uutisointia. Toivottavasti kuitenkin hekin ottavat muut ihmiset huomioon arkipäivässään.
Toisaalta Kiinassa ja E-Koreassa käyrä on lineaarinen ja näyttäs saturoituvan eli exponentiaalista alkua seuraa lineaarinen vaihe ja tasaantuminen - seuraisko ilman rajoitteita - ei ehkä, joten siinä mielessä muutama rauhallisempi viikko lienee paikallaan. Exponentiaalisesta kehitysvaiheesta ei kandee tehdä suuria johtopäätöksiä ja noi pitäs plotata logaritmisena, jotta kuviossa olis joku järki (ei lineaarisena kuten noissa tän palstan kuvissa, koska se ylikorostaa varsinkin alun kasvua). Suurin idiotismi on laske 8 merkitsevällä numerolla asioita joiden epävarmuustekijät mitataan dekadeissa. Siitä ei liene epäselvyyttä, et toi expontentiaalinen vaihe tulee myös Suomeen - vähättely ei ole hyväksi, mut jonkun maksimaalin mukaan meneminen on ihan yhtä lailla idiotismia. Koska mä olen luontaisesti liian höveli (tai siis riskinottaja) mulle tekee hyvää ottaa vakavammin, mut silti tältä puolelta näppäimistöä näyttää, et ihmiset ovat myös aivan liian paniikissa ja monelle tekis hyvää vähän höllätä.

Ihmisen kuolleisuus on n. 100%, mut kuolemanpelko saa meidät pudottamaan kaiken terveen järjen ja lineaariset kasvukäyrät on pahinta mitä asialle voi tehdä - ne pitäs kieltää lailla lehdistöltä ja jokaiselta itseoppineelta tilastogurulta. Todisteena paniikista mä pidän kauppojen hyllyjen tyhjentymisiä, kasvosuojaimien hamstraamista (joillekin niille voi olla ihan oikeasti tarvetta) - lopulta suurin isku tulee talouden kautta, joka tosin voi olla myös positiivinen - kaaoksessa itsessään ei ole mitään negatiivista, mut halumme hallita kaikkea joutuu hetkeksi koville - todellisuudessa emme oikein koskaan hallitse vaan elämä on melkoista sattumaa, vaikka ajoittain siinä on ihan kivasti ennustettava rytmi.

Hartain toiveeni siis on, et Jaava ei laita tähän ketjuu enää yhtään ainutta lukua (iltasanomat ei ole lähdeteos - ei edes yleisestä mielipiteestä). Luvut ovat tyypillistä mediapaniikkia - enää ei puutu kuin mahdollisten ruumispinojen laskeminen fazerin suklaalevyinä ja ollaan samalla tasolla. Jos joku tykkää seurata kehityskulkuja niin tämä lienee paras lähde, mutta suurten lukujen kanssa kandee olla varovainen - ne vievät mielen äkkiä mennessään ja saa mielikuvituksen liikkeelle.
https://www.worldometers.info/coronavirus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mun käyttämät lähteet tässä säikeessä: WHO, THL, Journal of Clinical Medicine ja HS:n Mikko Puttosen artikkeli 6.3.2020, jonka luvut on kyllä oikein.

Kovin monenlaista argumentoinnin tapaa on käytetty "Koronavirus ja kamerat" keskustelussa.
SKEPSIS: Argumentoinnin virheet:
https://www.skepsis.fi/jutut/virhelista.html" onclick="window.open(this.href);return false;

ttuplai: Toivottavasti kuitenkin otat muut ihmiset huomioon arkipäivässäsi.

PS. Mä muutan kyllä koordinaatiston logaritmiseen muotoon tarvittaessa.
Juha Sa
Viestit: 427
Liittynyt: Kesä 27, 2008 10 : 06

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja Juha Sa »

kohan kirjoitti: Kansalaisia ei testata ja näin ei silloin tiedetä kuinka paljon on sairastuneita jotka saavat kulkea levittämässä virusta - tilastot näyttää näin paremmilta.
Testaamisen vähentämisellä pyritään juuri siihen että sairastuneet eivät tulisi terveydenhuollon tiloihin tautia levittämään vaan pysyvät kotona eristyksissä jos oireita on. Tautiin ei ole lääkettä joten terveydenhuolto ei sitä testin jälkeen pysty parantamaan. Jos riskiryhmässä oleva sairastuu hänet kyllä testataan ja mikäli oireet pahenevat otetaan myös hoitoon.

Testaaminen ei estä sairastuneita liikkumasta, heitä pidetään kotona eristyksissä mutta ei ulko-ovella vartijaa ole kyttäämässä.
Jokaisen normaalilla maalaisjärjellä varustetun ihmisen pitää ymmärtää pysyä eristyksissä jos oireita on ja ottaa terveydenhuoltoon yhteyttä mikäli oireet pahenevat.
JL Anttola

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Kun ens viikon puoleen välliin mennessä on Suomessakin kaikki koulut kiinni, ni tuli mieleen, että millä vahitaan ettei ne kaikki koululaiset oo kumminkin kimpassa ostarilla. Mutta siihen on jo keino keksitty; koululaiset pannaan liekaan koteihinsa. Käytännössä se toimii niin, että tablettien ja kännyköitten käyttö kielletään julkisilla paikoilla, ja tenavia ei saa kotitietsikasta irti kirveelläkään!

Oikeesti kaikki mennee hyvin, kun vaan ihmiset kattoo ja kuuntelee viranomaisten ohjeita tarkasti, ja noudattaa niitä:

https://drive.google.com/open?id=1fbaKk ... ZVyQbVUx8B" onclick="window.open(this.href);return false;

JL Anttola, koronan taitaja jo lapsena
jopisalo
Viestit: 943
Liittynyt: Joulu 02, 2016 17 : 04

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja jopisalo »

tervehdys
Täältä Jaakolle Kiitokset tilannekatsauksista , parit (monikossa, meille molemmille) äänihymyt sait iltaa keventämään.
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

JL Anttola kirjoitti:Kun ens viikon puoleen välliin mennessä on Suomessakin kaikki koulut kiinni.....
Onko jo näin ilmoitettu?
nsamppa
Viestit: 6433
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

©pjm kirjoitti:
JL Anttola kirjoitti:Kun ens viikon puoleen välliin mennessä on Suomessakin kaikki koulut kiinni.....
Onko jo näin ilmoitettu?
Ei käsittääkseni, mutta ihmettelen kovasti jos näin ei tehdä. Lähes kaikkialla muualla koulut on kiinni.
kohan
Viestit: 12556
Liittynyt: Helmi 21, 2004 15 : 02
Paikkakunta: Keuruu

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja kohan »

Juha Sa kirjoitti: Testaamisen vähentämisellä pyritään juuri siihen että sairastuneet eivät tulisi terveydenhuollon tiloihin tautia levittämään vaan pysyvät kotona eristyksissä jos oireita on. Tautiin ei ole lääkettä joten terveydenhuolto ei sitä testin jälkeen pysty parantamaan. Jos riskiryhmässä oleva sairastuu hänet kyllä testataan ja mikäli oireet pahenevat otetaan myös hoitoon.

Testaaminen ei estä sairastuneita liikkumasta, heitä pidetään kotona eristyksissä mutta ei ulko-ovella vartijaa ole kyttäämässä.
Jokaisen normaalilla maalaisjärjellä varustetun ihmisen pitää ymmärtää pysyä eristyksissä jos oireita on ja ottaa terveydenhuoltoon yhteyttä mikäli oireet pahenevat.
Etelä-Korean menestys koronan leviämisen torjunnassa perustuu juuri runsaaseen testaamiseen ja hyvään tiedottamiseen.
Lisäksi toiminnan ajoittaminen mahdollisimman aikaisin ettei sairastuminen tapahdu yhtäkkisesti ylittäen kaiken hoitokapasiteetin. Sairastuneita on tällähetkellä 8162 joista kuolleita vain 75.
Ohessa linkki vertailuun Italian ja E-Korean välillä.
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Juha Sa
Viestit: 427
Liittynyt: Kesä 27, 2008 10 : 06

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja Juha Sa »

Tiedottaminen on tärkeää mutta tärkeää on myös ohjeiden noudattaminen ja jotenkin tuntuu ettei Italiassa ole otettu ohjeita kovinkaan vakavasti.
Kun Pohjois-Italian alueet suljettiin tungeksi tuhannet ihmiset juniin pyrkiäkseen pois alueelta ja varmasti suuri määrä ihmisiä myös onnistui siinä ja samalla onnistuivat levittämään tautia.

Nyt Ylen uutisessa kerrotaan että Italialaismediat raportoivat, että useilla paikkakunnilla puistot pakkautuivat torstaina ja perjantaina täyteen ihmisiä. Lauantaina useat aluehallinnot ovatkin ilmoittaneet sulkevansa myös puistot.
JL Anttola

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Encore, yleisön pyynnöstä:

Koronavirus ja sen uhka on aiheuttanut muutoksia sosiaalisessa kanssakäymisessä.

Ennen jos kaupan kassajonossa sattu pääsemään pieru, sitä piti yrittää yskällä tai köhisemisellä piilottaa. Nyt jos alkaa kassajonossa ryvittää, se on yritettävä peittää pieremällä...

Suosionosoitukset voi osoittaa Porin suuntaan...

JL
jaava
Viestit: 1997
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja jaava »

Jotain hyötyä kännykamerastakin:

Kävin eilen kotiin tullessa iltasella kaupassa ja perskules leipähylly oli tällainen:
KuvaEi ole juurikaan Suomessa tullut törmättyä tähän ilmiöön.
No tänään oli pakko mennä uudelleen kauppaan, eikä leipähylly puolilta päivin ollut kovin hyvä vieläkään ... tai enään. Vein viimeiset Fazerin puikulat:
Kuva
Kassatytön kanssa juttelin ja kysyin veskipaerista, niin kertoi kaiken menevän heti kun tulee.

Mä olen elänyt 50-lukuista arkipäivää, jolloin puuceessä oli vaan hyvässä lykyssä sanomalehteä ja huonompana vaihtoehtona aikakuslehteä. Istunnon ratoksi tarvittava määrä paperia rutattiin niin tarkkaan, että se oli tosi hyvää pyyhkimiseen.
60-luvulla kaupan veskipapru oli heikompaa kuin hyvin rutattu sanomalehti; se oli kovaa ja toiselta puolelta vielä liukasta.

O tempora, o mores
aikaarska
Viestit: 12012
Liittynyt: Joulu 06, 2004 6 : 41

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja aikaarska »

jaava kirjoitti:
Mä olen elänyt 50-lukuista arkipäivää, jolloin puuceessä oli vaan hyvässä lykyssä sanomalehteä ja huonompana vaihtoehtona aikakuslehteä. Istunnon ratoksi tarvittava määrä paperia rutattiin niin tarkkaan, että se oli tosi hyvää pyyhkimiseen.
60-luvulla kaupan veskipapru oli heikompaa kuin hyvin rutattu sanomalehti; se oli kovaa ja toiselta puolelta vielä liukasta.

O tempora, o mores
Hyvin kirjoitettu Jaava.

Eikä edes se WC-paru ole mitenkään loppunut. Tässä muutama kuva tältä päivältä. WC-paperia oli niin penteleesti, ja halpaakin vielä ;-)

Kuvakorona160320pic2 by Aika Arska, on Flickr

Hyllyillä tavaraa...

Kuvakorona160320pic3 by Aika Arska, on Flickr

Tosin ei ihan kaikilla hyllyillä täysmääräisesti (jauhelihalokerikko)...

Kuvakorona160320pic4 by Aika Arska, on Flickr

Tosin kauppojen valikoimissa paljon eroa. Ylläolevat kuvat isosta City-marketista. Joissakin taajamien lähimarketeista oli jotkin hyödykkeet päässeet vähemmäksi.

...Mutta mitäs nyt kun pelikoneetkin kiinni? Tylsempää kun joutuu tuhlaamaan pennoset veikkauksen nettipeleihin..

Kuvakorona160320pic1 by Aika Arska, on Flickr

'Why should I feel lonely ? is not our planet in the Milky way?'
Maffer
Viestit: 21619
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Ite leipomaan ne sämpylät prkle.
jaava
Viestit: 1997
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja jaava »

Maffer kirjoitti:Ite leipomaan ne sämpylät prkle.
Mä olen innokkaasti testaillut kauraleivän tekoa, mutta se on vaikeeta: jos kauraa on liikaa, siitä tulee pistävä maku. Ihan puhtaasti vehnästä tehtyä en suostu syömään kuin harvakseltaan.
Tosin ei noissa Fazerin puikuloissakaan ole vehnän suhde kauraan mitenkään kovin hyvä.

Joskus tein myös ruislimppua, mutta ällistelin tarvittavan suolan määrää, eikä mulla ollut kunnollista taikinan juurtakaan - ihan vaan tavalliseen hiivaan tein.
Maffer
Viestit: 21619
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Koronavirus ja kamerat!

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Mä otin jotain sämpyläjauhoja ja niistä on tarkoitus pyöritellä. Opiskeluaikoina tuli tehtyä halvalla noita pakkaseen.
Vastaa Viestiin