Canonin peilitön FF, EOS R

Canon EOS R, 1D, 5D, Nikon Z7/Z6,D500/D5/D7200/D750/D810/Df/D610, Fuji S2/S3 Pro/XT-n, Olympus Pen-F, M10, M5, Pentax K D ja ist D-sarja, Sony A7/A9 jne.
tehodia
Viestit: 1085
Liittynyt: Touko 15, 2008 12 : 11

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja tehodia »

javal kirjoitti:Ja onhan noita pumppuzoomeja lähes joka valmistajan listalla melkoinen määrä, joten mitään uutta sen suhteen tässä ei ole.
Sen verran täsmennystä, että tuo ei ole pumppuzoomi.

Rakenne on kyllä erikoinen 70-200:ten joukossa, mutta viittaisiko se siihen, että jossain vaiheessa tulossa olisi vielä jopa RF 70-200mm f/2-objektiivi "oikeille ammattilaisille"?
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Maffer
Viestit: 21619
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Voi juku. Vaikka pistää kaksi teräslieriötä tuolla tavalla sisäkkäin ja lyö vasaralla siihen jatkopalaan niin kyllä se huonoksi menee. Ei mene läpi LensScandalsin selitykset.

Oletataan nyt että se kestää tukikeppinä olemisen ettei aivan mieli pahoitu. Miten tuollaisen kanssa kuvataan jos haluaa tukea lasia sieltä vastavalosuojan päästä? Kun vetää pumpun sisään muuttuu tukevan käden paikka ja joutuu räpeltämään otetta ees taas. Ei näin. Käyttöliittymä ei ole nyt harkittu mitenkään päin.

Oikea ratkaisu olisi ollut tehdä hiilikuituversio 70-200 III:sta.
nsamppa
Viestit: 6432
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

Jos nyt menee mihin tahansa lasiin lyömään vasaralla, niin huonoksi menee.
javal
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 20, 2003 21 : 12

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja javal »

T71 kirjoitti:Oikeat kuvaajat tietää, että 70-200mm f2.8 on the lehtikuvaajan valinta ja siksi sitä kolhitaan jatkuvasti ovenpieliin yms sillä seurauksella, että lasin runko saa kunnon osumaa. Ei siis ole aivan sama, onko se kiinteä vai pumppuzoomi, mutta aika näyttäköön miten kauan tuo rakenne kestää.
Sen takia tämä RF 70-200 onkin tehty vahvemmin kuin mikään muu pumppuzoomi. Ei meidän tavitse Canonia opettaa lehtikuvaajien tarpeista ja siitä miten ne laseja kohtelee. Todennäköisesti tämä RF lasi osuu jopa harvemmin ovenpieleen kun vastaava EF lasi, sillä se on keskimäärin lyhyempi ja huomattavasti helpommin hallittava. Lehtikuvaaja käyttävät jatkuvasti myöskin muita (heikommin rakennettuja) pumppuzoomija vaikkapa sitä 24-70 mm, eikös vaan, ja senkin kanssa pärjätään. Ja toisaalta markkinoilla on ollut pitkään pumppuzoomeja jotka on jopa isompia kooltaan kuin tämä RF 70-200 ja nekin kait on jotenkin kestäneet vaikka ovat ilmeisesti rakennettu jopa huteremmista osista (Lensrentals :in mukaan).

Mutta aika näyttää sen minkä se kestää, mutta sen mitä Lensrentals kirjoitti ei hirveästi huolta lisää, aivan päin vastoin. Ehkä kannattaa laittaa energansa siihen että miten ne muut pumppuzoomit ovat tehty ja miten ne kestää, lähtien vaikka siitä mitä löytyy omasta laukusta. Tai siihen että löytyykö sitä pölyä omien kiinteiden lasien sisältä, niihin kun se pöly kuulemma haluaa pääasiassa mennä.
T71
Viestit: 3490
Liittynyt: Tammi 01, 2017 23 : 53

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja T71 »

tehodia kirjoitti:
javal kirjoitti:Ja onhan noita pumppuzoomeja lähes joka valmistajan listalla melkoinen määrä, joten mitään uutta sen suhteen tässä ei ole.
Sen verran täsmennystä, että tuo ei ole pumppuzoomi.
Pumppuzoomi on vihoviimeinen kapistus kovassa käytössä. Nämä muut onkivapa- ja kiertozoomit yms on lopputulokselta sitä samaa pitkässä päässä, kun lasin kyky vastaanottaa rynnäkköä ulkolaidalla menee ohueksi. Ei kuitenkaan varmaan mikään EF 50mm f1.4, joka menee paskaksi, kun sen työntää lähitarkennusasennossa kameralaukkuun.
Kuitenkin, tuo koko viehättää. Ehkä tämä on se homstelijoille tehty matkaversio ja se 70-200 f2 tulee vielä ja pesee pöydän. Onhan se hyvä jatke 28-70mm f2 zoomille kuitenkin... :)
T71
Viestit: 3490
Liittynyt: Tammi 01, 2017 23 : 53

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja T71 »

javal kirjoitti: Ei meidän tavitse Canonia opettaa lehtikuvaajien tarpeista ja siitä miten ne laseja kohtelee. Todennäköisesti tämä RF lasi osuu jopa harvemmin ovenpieleen kun vastaava EF lasi, sillä se on keskimäärin lyhyempi ja huomattavasti helpommin hallittava. Lehtikuvaaja käyttävät jatkuvasti myöskin muita (heikommin rakennettuja) pumppuzoomija vaikkapa sitä 24-70 mm, eikös vaan, ja senkin kanssa pärjätään.
EF 24-70mm f2.8 on mekaaniselta kestävyydeltään totaalisen surkea kapine. Se II versio on parempi, mutta vikaa on siinäkin. Ihmetyttää milloin ne oikeasti tekee jotain todella kestävää, vai tekeekö koskaan?
Mutta siis kun katsot kuvajournalistia, jolla on 2 runkoa, niin ne on 24-70 ja 70-200 ja molemmat eri kainalossa. Pikkuzoomi osoittaa sivulle ja pitkä zoomi alas, koska painopiste menee slingissä just noin.
Nyt tämä RF on lyhyenä se sivulle osoittava lasi, eli ihan ok. Toki en tiedä miten se käyttäytyy R rungossa, koska itse R on kevyt kun mikä ilman akkukahvaa. Sivulle osoittava lasikin osuu ovenpieliin ja nämä on käyttötavaraa ammattilaisilla, joka oikeasti tuntuu välillä Canonilla unohtuvan.
Kuitenkin, asia joka ei temamaa miellytä on se, että toisin kuin Sony, niin Canon R on kestävän tuntuinen laite käteen. Se osuu ytimeen, kun Sonylla pitää jotenkin koko ajan varoa missä sen kanssa sohii ja jääkö takin vetoketju jonkun nappulan ja etsimen väliin tai irtoaako joku suojakumi tai lähteekö maalit.
javal
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 20, 2003 21 : 12

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja javal »

Maffer kirjoitti:Miten tuollaisen kanssa kuvataan jos haluaa tukea lasia sieltä vastavalosuojan päästä? Kun vetää pumpun sisään muuttuu tukevan käden paikka ja joutuu räpeltämään otetta ees taas. Ei näin. Käyttöliittymä ei ole nyt harkittu mitenkään päin.

Oikea ratkaisu olisi ollut tehdä hiilikuituversio 70-200 III:sta.
Voi voi Maffer, ja vielä voi voi - missä sinä oikein menet? Tässähän räpeltää nyt ihan jokin muu asia kuin kuvausote.

Kysyn nyt lisää, vaikka vastauksesi edellisiin kysymyksiinkin on vielä antamatta. Valistunut foorumin jäsen tiesi kertoa että tuskin niitä tuleekaan, ja osasi hyvin ennustaa että mitä tapahtuu seuraavaksi.

RF 70-200 et varmaankaan ole kuvannut, mutta oletkohan sä edes kuvannut millään EF 70-200 zoomilla (tai edes mitenkään tutustunut niinhin) kun kirjoittelit tuollaiset lauseet mitä kirjoitit? Mitä otteiden liikutteluun tulee RF lasi on ihan kuin EF lasi, mutta vain vähän parempi. Kyllä, edelleen kuten EF lasissa se käsi pitää siirtää siihen zoom renkaaseen jos zoomausta haluaa muuttaa (siis jos olit ottanut otteen vastavalosuojasta tai sen läheisyydestä). Eli ei noiden muidenkaan vastaavien EF 70-200 mm lasien polttoväli sieltä vastavalosuojasta tai sen läheisyydestä muutu. Canon EF 70-200 lasissa se on se tarkennus-säätörengas joka on siellä vastavalosuojan päässä - etkö asiantuntijana tiennyt edes sitäkään perusasiaa?

Muille tiedoksi että mitä otteisiin tulee niin RF 70-200 on huomattavasti parempi käsitellä kuin vastaava EF lasi, johtuen koosta, painosta ja painopisteestä. Selvä askel parempaan suuntaan mitä tulee käsittelyyn kokonaisuudessaan.
Maffer
Viestit: 21619
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Tietenkin 70-200 IS2 on ollut laukussa. Älä nyt sotke asioita keskenään, 70-200 EF-designistä otetaan yhden mittainen runko objektiiviin eikä tuollainen ees taas matkaava suurennoslasi. Kun sellainen yhdenmittainen patukka korvataan hiilikuiduilla, saadaan paljon kevyempi vekotin eikä tarvi mitään tällaisia välimalleja mitkä ei edelleenkään mahdu mihinkään taskuun.

Jopa tämäkin kyseinen hutimalli olisi voitu pelastaa tuollaisella kiinteällä ulkokuorella mikä olisi vain tuon liikkuvan hissimoduulin ympärillä. Tietenkin sillä edellytyksellä, että laajispää on pumppu auki -asennossa.

Sille ei taas mahda mitään, että focus ja zoom-rinkulat on väärin päin automaattitarkennuslasissa.

Vastasin jo LensRentalsin osalta. Niillä raporteilla ei ole mitään merkitystä. Kun vahinko sattuu, se sattuu ja silloin kolisee. Aivan sama mikä metalli-Zeiss tai muovi-Samyang on kiinni. Kaikki on menneet rikki ja tulevat menemään rikki. Rikkoutumisen kynnys on vain erilainen objektiivissa joka täydessä mitassaan on saanut hieman erilaisen vipuvarren mikä on lisäksi teleskooppi. Muistaako sitä jatkuvasti onko zoomi ny auki vai kiinni kun toheltaa menemään?

Edellinen Canonin Zoomi mikä räsähti oli 70-200/4 IS. Jalusta kumoon ja runko zoomirenkaan jälkeen täysin katki ja lasin takakiinnitys puoliksi irti. Miten LensRentalsin Vahva Kuin Härkä -läppä auttaisi vastaavassa tilanteessa tämän lasin kanssa?
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja habannaama »

Maffer kirjoitti:Edellinen Canonin Zoomi mikä räsähti oli 70-200/4 IS. Jalusta kumoon ja runko zoomirenkaan jälkeen täysin katki ja lasin takakiinnitys puoliksi irti. Miten LensRentalsin Vahva Kuin Härkä -läppä auttaisi vastaavassa tilanteessa tämän lasin kanssa?
Olen kuvannut 80-luvun alkupuolelta lähtien, kalustoa ollut yhtä sun toista, kuvannut soilla, talojen katoilla, vuoristoissa ja kaikkea siltä väliltä.

Ollut primeä, ollut zoomia, niin pumppua kuin kiinteää sisäisellä tarkennuksella ja ikinä ei käynyt vastaavasti ja katsos kun syy siihen varmaan siinä kun on huolellinen.

Tolla tavoin koheltamalla saa ennen pitkään metrin ratakiskonkin rikki.

Mutta se on kyllä taivaan tosi että muuttuvapituuksista objektiivia ei ikinä enää tähän taloon. EF 24-105 L oli ja oli vanhemmiten kyllä sellainen himmeli rakenteensa puolesta että morjens, hyvä kun kasassa pysyi ja melkomoinen pölynimuri.
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
nsamppa
Viestit: 6432
Liittynyt: Helmi 10, 2010 21 : 25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja nsamppa »

habannaama kirjoitti:
Maffer kirjoitti: Mutta se on kyllä taivaan tosi että muuttuvapituuksista objektiivia ei ikinä enää tähän taloon. EF 24-105 L oli ja oli vanhemmiten kyllä sellainen himmeli rakenteensa puolesta että morjens, hyvä kun kasassa pysyi ja melkomoinen pölynimuri.
Se on muuttuva pituus on isoin juttu mistä valittaisin Tamron 28-75:n kanssa. Tuossa T71:n maalaamassa tilanteessa ei varmasti se ole vahvimmillaan. Se ei todellakaan hengi varmuutta, vaan kyllä sen kanssa tulee vähän varovainen oltua ettei sitä hakkaa vasaralla. Mutta muuten pidän kyllä siitä että tarkennuskierä on lähempänä runkoa. Onko se niin tässä RF:ssä, vai ymmärsinkö väärin? Mun mielestä se on fiksu tapa että ensiksi valitaan polttoväli ja sitten kuvataan ja tarkentelu olisi helpompaa tarvittaessa. Harmi vaan että Sonyn ei-lineaarinen manuaalitarkentelu tekee käsin tarkennuksesta käytännössä mahdotonta. Toivottavasti tulee korjattua tulevissa firmis päivityksissä. Sitäkin on jo pyydetty turuilla ja toreilla vaikka kuin kauan. Miten muuten menee R:ssä tuo?

Tosta pölynimuri ominaisuudesta vielä. Eikö joku juuri linkannut jonkun linssin vuokrausfirman statistiikkaa, missä todettiin ton muuttuvapituuksisten pölynimuri ominaisuuksien olevan pelkkää myyttiä?
ttuplai
Viestit: 1040
Liittynyt: Helmi 17, 2013 14 : 19
Paikkakunta: Tampere

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja ttuplai »

Maffer kirjoitti:Voi juku. Vaikka pistää kaksi teräslieriötä tuolla tavalla sisäkkäin ja lyö vasaralla siihen jatkopalaan niin kyllä se huonoksi menee. Ei mene läpi LensScandalsin selitykset.

Oletataan nyt että se kestää tukikeppinä olemisen ettei aivan mieli pahoitu. Miten tuollaisen kanssa kuvataan jos haluaa tukea lasia sieltä vastavalosuojan päästä? Kun vetää pumpun sisään muuttuu tukevan käden paikka ja joutuu räpeltämään otetta ees taas. Ei näin. Käyttöliittymä ei ole nyt harkittu mitenkään päin.

Oikea ratkaisu olisi ollut tehdä hiilikuituversio 70-200 III:sta.
Mä laitoin omani panssarivaunun alle - meni rikki. Johtopäätös: LensRentals on ihan väärässä ja mä oikeassa. Mul oli aikoinaan tuttava, joka oli sellanen kävelevä kestävyystesti - metrin ratakiskokin ymmärsi taipua hänen käsissään. En usko, et yksikään valmistaja pystyis varautumaan häneen tai, et 99% muista olis varaa maksaa jos niin kävis. Tarkoittaa, et jos päänsä tunkee riittävän syvälle omaan peräänsä, muodostuu kehä jossa ei ole päätä eikä häntää.
javal
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 20, 2003 21 : 12

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja javal »

Maffer kirjoitti:Tietenkin 70-200 IS2 on ollut laukussa. Älä nyt sotke asioita keskenään, 70-200 EF-designistä otetaan yhden mittainen runko objektiiviin eikä tuollainen ees taas matkaava suurennoslasi. Kun sellainen yhdenmittainen patukka korvataan hiilikuiduilla, saadaan paljon kevyempi vekotin eikä tarvi mitään tällaisia välimalleja mitkä ei edelleenkään mahdu mihinkään taskuun.

Jopa tämäkin kyseinen hutimalli olisi voitu pelastaa tuollaisella kiinteällä ulkokuorella mikä olisi vain tuon liikkuvan hissimoduulin ympärillä. Tietenkin sillä edellytyksellä, että laajispää on pumppu auki -asennossa.

Sille ei taas mahda mitään, että focus ja zoom-rinkulat on väärin päin automaattitarkennuslasissa.

Vastasin jo LensRentalsin osalta. Niillä raporteilla ei ole mitään merkitystä. Kun vahinko sattuu, se sattuu ja silloin kolisee. Aivan sama mikä metalli-Zeiss tai muovi-Samyang on kiinni. Kaikki on menneet rikki ja tulevat menemään rikki. Rikkoutumisen kynnys on vain erilainen objektiivissa joka täydessä mitassaan on saanut hieman erilaisen vipuvarren mikä on lisäksi teleskooppi. Muistaako sitä jatkuvasti onko zoomi ny auki vai kiinni kun toheltaa menemään?

Edellinen Canonin Zoomi mikä räsähti oli 70-200/4 IS. Jalusta kumoon ja runko zoomirenkaan jälkeen täysin katki ja lasin takakiinnitys puoliksi irti. Miten LensRentalsin Vahva Kuin Härkä -läppä auttaisi vastaavassa tilanteessa tämän lasin kanssa?
Haa, ja taas huti ja jälleen uusi väistöliike. Olet nyt ottanut asiaan kantaa kolmella osa-alueella, ja kaikki on ollut pelkkää tuubaa.

1. RF 70-200 :ssä on focus shift -ongelma, paha sellainen. Arviosi meni täysin huti.
2. Rakenne näyttää ja on kuin halvassa onkivapazoomissa. Arviosi meni täysin huti.
3. RF lasissa otetta pitää vaihtaa zoomatessa kun taas EF lasissa ei tarvi. Tämäkin meni taas huti.

En jaksa enää ottaa kantaa sinun jatkuviin täysin virheellisiin kommentteihin, kysyn vaan että mistä sinä virheelliset tietosi oikein ammennat?
hkoskenv
Viestit: 4413
Liittynyt: Elo 15, 2010 13 : 19

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja hkoskenv »

Maffer kirjoitti:Voi juku. Vaikka pistää kaksi teräslieriötä tuolla tavalla sisäkkäin ja lyö vasaralla siihen jatkopalaan niin kyllä se huonoksi menee. Ei mene läpi LensScandalsin selitykset.
Meinaatko, että EF 70-200/2.8 kestää iskeä vasaralla? En aio ainakaan omallani testata. Jotenkin epäilen, että JASsin nipottajat alkavat mussuttaa käyttäjän virheestä.
Oletataan nyt että se kestää tukikeppinä olemisen ettei aivan mieli pahoitu.
Miksi ihmeessä objektiivia pitäisi käyttää tukikeppinä?
Miten tuollaisen kanssa kuvataan jos haluaa tukea lasia sieltä vastavalosuojan päästä? Kun vetää pumpun sisään muuttuu tukevan käden paikka ja joutuu räpeltämään otetta ees taas. Ei näin. Käyttöliittymä ei ole nyt harkittu mitenkään päin.
Tuetaan vastavalosuojasta sitten. En minä jaksa uskoa, että ylärajahalvaantuneelta onnistuu EF 70-200:n käyttökään. Siinäkin joutuu siirtämään käden zoomausrenkaalle.

Oikea ratkaisu olisi ollut tehdä hiilikuituversio 70-200 III:sta.
Kai sinä tiedät, että "hiilikuitu" on vain muodikasta markkinajargonia, joka tarkoittaa muovia, johon on ympätty hiilikuituja. Rehellisessä kielenkäytössä voidaan siis korvata keikaroivan tyylikäs propagandasana "hiilikuitu" arkitodellisuuden luonnetta kuvaavalla sanalla "muovirimpula". Sitäkö sinä oikeasti haluat?
Hannu
mattimi
Viestit: 857
Liittynyt: Elo 27, 2003 16 : 14
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja mattimi »

Täytyisi varmaan laittaa uusi ketju Maffer/muut. Siinä voitaisiin käsitellä kaikkia asioita maan ja taivaan väliltä - ja muutakin.
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja habannaama »

mattimi kirjoitti:Täytyisi varmaan laittaa uusi ketju Maffer/muut. Siinä voitaisiin käsitellä kaikkia asioita maan ja taivaan väliltä - ja muutakin.
Kaikkitietävä Jumala vs kuolevaiset =)
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
T71
Viestit: 3490
Liittynyt: Tammi 01, 2017 23 : 53

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja T71 »

javal kirjoitti: Haa, ja taas huti ja jälleen uusi väistöliike. Olet nyt ottanut asiaan kantaa kolmella osa-alueella, ja kaikki on ollut pelkkää tuubaa.

1. RF 70-200 :ssä on focus shift -ongelma, paha sellainen. Arviosi meni täysin huti.
2. Rakenne näyttää ja on kuin halvassa onkivapazoomissa. Arviosi meni täysin huti.
3. RF lasissa otetta pitää vaihtaa zoomatessa kun taas EF lasissa ei tarvi. Tämäkin meni taas huti.

En jaksa enää ottaa kantaa sinun jatkuviin täysin virheellisiin kommentteihin, kysyn vaan että mistä sinä virheelliset tietosi oikein ammennat?
Ehkä noihin Mafferin kommentteihin liittyy joku kokemuksen tuoma näkökulma, jota et hätäpäissäsi ymmärrä hakea ja ajatella. Esim se, että kun kuvataan 200mm zoomilla, niin silloin toisilla on tapana pitää kiinni lasin etupäästä vasemmalla kädellä, koska silloin yhdistelmä on vakaampi ja tulee terävämpiä kuvia. Mutta ehkä RF zoomin painopiste on niin edessä, että ei tarvitse, pitää varmaan tilata ja kokeilla miten on? Väitän kyllä, että se ote on vakaampi vasuri lasin etupäässä joka tapauksessa, ellei fysiikan lait ole muuttuneet sitten viime kokeilun?
Mitä tulee focus shiftiin, niin jos kamera tarkentaa väärin, niin joku vikahan siinä on. Joko kamerassa tai lasissa. Tää tarkennusvika oli itsellekin ihan uusi juttu ja olisi kyllä ottanut päähän, jos tällä olisi yrittänyt ottaa lähikuvia ja lopputuloksena jokaisessa fokus metsässä. No onneksi vika kai löytyi. Paljon on sellaisiakin laseja, joissa ei ole mitään vikaa, esim Sigmat. Niissä on vaan ominaisuuksia. Ainakin Fokan mukaan.
M1O
Viestit: 674
Liittynyt: Helmi 26, 2018 16 : 46

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja M1O »

T71 kirjoitti:
javal kirjoitti: Haa, ja taas huti ja jälleen uusi väistöliike. Olet nyt ottanut asiaan kantaa kolmella osa-alueella, ja kaikki on ollut pelkkää tuubaa.

1. RF 70-200 :ssä on focus shift -ongelma, paha sellainen. Arviosi meni täysin huti.
2. Rakenne näyttää ja on kuin halvassa onkivapazoomissa. Arviosi meni täysin huti.
3. RF lasissa otetta pitää vaihtaa zoomatessa kun taas EF lasissa ei tarvi. Tämäkin meni taas huti.

En jaksa enää ottaa kantaa sinun jatkuviin täysin virheellisiin kommentteihin, kysyn vaan että mistä sinä virheelliset tietosi oikein ammennat?
Ehkä noihin Mafferin kommentteihin liittyy joku kokemuksen tuoma näkökulma, jota et hätäpäissäsi ymmärrä hakea ja ajatella.
Väistö ja huti kuuluu tähän proseduuriin. Ja kun viimein on ahdistettu nurkkaan, todetaan että luurilla onnistuu paremmin ja mennään seuraavalle hiekkalaatikolle sotkemaan. On suoranainen ihme, jos et tätä kaavaa ole Javal jo oppinut tunnistamaan. Katso vaikka.... mikä tahansa ketju täällä.

Jos Maffer sinun kommentteihin liittyy ”joku” kokemuksen näkökulma niin miksei sellaisia voisi yhtälailla muilla olla ja vieläpä ihan konkreettisia?
jaava
Viestit: 1997
Liittynyt: Joulu 27, 2004 16 : 41
Paikkakunta: Espoo

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja jaava »

Voiko keskustelun painopistettä mitenkään siirtää itse otsikon aiheeseen. Pysyis niin kuin mielenkiintoisempana.
javal
Viestit: 1449
Liittynyt: Loka 20, 2003 21 : 12

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja javal »

T71 kirjoitti:
javal kirjoitti: Haa, ja taas huti ja jälleen uusi väistöliike. Olet nyt ottanut asiaan kantaa kolmella osa-alueella, ja kaikki on ollut pelkkää tuubaa.

1. RF 70-200 :ssä on focus shift -ongelma, paha sellainen. Arviosi meni täysin huti.
2. Rakenne näyttää ja on kuin halvassa onkivapazoomissa. Arviosi meni täysin huti.
3. RF lasissa otetta pitää vaihtaa zoomatessa kun taas EF lasissa ei tarvi. Tämäkin meni taas huti.

En jaksa enää ottaa kantaa sinun jatkuviin täysin virheellisiin kommentteihin, kysyn vaan että mistä sinä virheelliset tietosi oikein ammennat?
Ehkä noihin Mafferin kommentteihin liittyy joku kokemuksen tuoma näkökulma, jota et hätäpäissäsi ymmärrä hakea ja ajatella. Esim se, että kun kuvataan 200mm zoomilla, niin silloin toisilla on tapana pitää kiinni lasin etupäästä vasemmalla kädellä, koska silloin yhdistelmä on vakaampi ja tulee terävämpiä kuvia.Mutta ehkä RF zoomin painopiste on niin edessä, että ei tarvitse, pitää varmaan tilata ja kokeilla miten on? Väitän kyllä, että se ote on vakaampi vasuri lasin etupäässä joka tapauksessa, ellei fysiikan lait ole muuttuneet sitten viime kokeilun?
Kyllä vaan, joskus on otettava vasemmalla kädellä lasin etuosasta kiinni ja siitä olen ollut koko ajan samaa mieltä. Ja jos haluaa zoomata niin vasemman käden otetta on vaihdettava. Mutta kuten kerroin ei tässä RF lasissa ole yhtään mitään uutta tässä asiassa, sillä niin kuin pitää tehdä myös muissakin Canonin vastaavissa laseissa. Tässä RF lasissa tuota siirtämistä tarvitsee vain tehdä vähempi, johtuen että zoomisäätö on lähempänä lasin etuosaa, ja lasi on 28% kevyempi, painopiste edullisempi, ja tästä syystä se perusote lasista on parempi ja vakaampi kuin vastaavassa EF lasissa. Lisäksi kuvanvakaaja on entistä parempi joten tästäkin syystä entistä harvemmin tarvitsee sitä ihan kaikkein vakainta otetta lasin etuosasta. Eli selvästi parempaan suuntaan on menty, ainakin minun (lyhyen) kokemuksen mukaan.
T71 kirjoitti: Mitä tulee focus shiftiin, niin jos kamera tarkentaa väärin, niin joku vikahan siinä on. Joko kamerassa tai lasissa. Tää tarkennusvika oli itsellekin ihan uusi juttu ja olisi kyllä ottanut päähän, jos tällä olisi yrittänyt ottaa lähikuvia ja lopputuloksena jokaisessa fokus metsässä. No onneksi vika kai löytyi. Paljon on sellaisiakin laseja, joissa ei ole mitään vikaa, esim Sigmat. Niissä on vaan ominaisuuksia. Ainakin Fokan mukaan.
Termi "Focus shift" kuvaa ongelmaa joka tulee esiin kun kuvataan himmennetyllä aukolla, ja tarkennus haetaan suurimmalla aukolla. Tämä ongelma josta nyt puhuttiin esiintyy suurimmalla aukolla kuvatessa, eli nyt ei ole mikään focus shit ongelma kyseessä, ja nyttemmin myös Maffer on tästä samaa mieltä. Tätä ongelmaa joka nyt on esillä niin kutsutaan nimellä front focus, koska se tarkentaa hieman kohteen etupuolelle. Ei aina kuten kirjoitit, vaan vain suurimmalla aukolla kun DOF on hyvin pieni. Mutta korjauksen se joka tapauksessa vaatii, sillä siitähän on maksettu että myös lähelle kuvataan suurimalla aukolla.
habannaama
Viestit: 5167
Liittynyt: Helmi 12, 2008 21 : 35

Re: Canonin peilitön FF, EOS R

Viesti Kirjoittaja habannaama »

Pisin omistamani zoom ollut Sigman 150-600 mm:nen, joka semi raskas pitkä vatkuli, enkä kokenut mitenkään ongelmalliseksi vaikken kuvatessa pitänytkään vvs:stä kiinni, saati sitten omistamillani Canonin 70-200 f4/2.8 jotka kevyempiä/pienikokoisempi, eli ei todellakaan minkäänlaista tarvetta mihinkään kiinni pitämiseen vvs:stä, joten nyt tulee mieleen että hakemalla haetaan jotain valittamista tuotteesta x.
Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä.
Vastaa Viestiin