Reissailua

Esittele omia kuviasi! Anna palautetta muiden kuvista!
jormaolli
Viestit: 303
Liittynyt: Tammi 25, 2015 19 : 27
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jormaolli »

On kyllä hienoja kuvia. Vuoria on aina mukava katsella. Varmasti ollut mukava reissata, mutta jotta ei ihan ylistämiseksi menisi niin ärsyttääkö muita tuo vesileima tuolla yläkulmassa? Jotenkin itseä ahdistaa kun on tottunut, että se on yleensä tuolla alhaalla eikä hyppää ensimmäisenä silmään...
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Itte oon pitkään miettiny jo tuota leimahommaa että tekisikö uuden vai jättäisikö pois kokonaan. Luultavasti jälkimmäinen tulee tapahtumaan kun joskus muistaa jättää sen pois.
Itteäni nimittäin häiritsee tuo mutta kai siihen on jotenkin jo tottunu kun joka ruudussa se majailee tuolla kulmassa niin ei sitten tuu asialle mitään tehtyä. :D
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

On noita yläkulman leimoja aina joskus ollut muillakin, itse kyllä vähentäisin sen näkyvyyttä tuolla kohtaa. Mut ei se kuvaa peitä, imee ehkä turhaan katsetta puoleensa vaan.

Hyvät tehdaskuvat oot käyny ottamassa. Hankala tehdas kun kovin lähelle ei pääse. Siis aidan ulkopuolella.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Näin on. Välillä hyvä siirtyä etiäpäin tässäkin asiassa :)

Joo tuo kaukopää on haastava. Monta kertaa on tullu ajeltua ohi tuosta ja joka kerta on vilahtanu se mahdollinen kuva millon mistäkin kulmasta. Tuolla kertaa pääs jo suht lähelle sitä "vilahdusta".

Parempia kelejä odotellessa jälleen löytyi yksi fläshbäk syksyltä.
Lumiraja saavutettu. Korkeutta noin 800m ja taustalla Skibotn.
Kuva
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Terse!

Kotkan reissu polttelee edelleen ja prempia kelejä odottelen vielä.

Hommasin tosiaan männä viikolla uuden linssin. Nikonin 70-300m f/4,5-5,6 VR vanhan 70-300 millisen tilalle. Suht koht innoissani oon tuosta tällä hetkellä.
Johonkin ketjuun tuuttasin eilen jo jotkut tehdaskuvat mutta pannaan toinen vaikka tähän vielä muistoksi.
Kuva

Siinä vielä Simeonin rekka jarruttelee kanavan mäessä. Osan kylteistä jaksoin kloonailla pois mutta tuo isoin alkoki jo sitten tuottaa ongelmia niin olkoot hää siinä sitten.
Kuva


Tänä talvena vielä jos saisi hommattua jonkun valomagneetin linnunrataa/revontulia varten. Samyangin 24mm f/1,4 on kiikarissa ainakin tällä hetkellä. Mitä foorumia selailin niin taitaa joiltakin tuo löytyä ja arvosteluissa muualla internetissä on pärjänny paremmin kun hyvin.

300 milliä tulee aika harvoin käytettyä pimeellä. Tuossa jälkimmäisessä kuvassa huomasi että kuulapää tai jalusta on jo liian hepponen tuommoseen. Mirror lock upilla terävyys parani huomattavasti mutta kyllähän tuo voisi olla edelleen paljon terävämpi.
JKyytinen
Viestit: 1584
Liittynyt: Joulu 21, 2013 19 : 03
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JKyytinen »

Kääkkä kirjoitti:Tänä talvena vielä jos saisi hommattua jonkun valomagneetin linnunrataa/revontulia varten. Samyangin 24mm f/1,4 on kiikarissa ainakin tällä hetkellä. Mitä foorumia selailin niin taitaa joiltakin tuo löytyä ja arvosteluissa muualla internetissä on pärjänny paremmin kun hyvin.
Suosittelen. Heti täydellä aukolla terävyys hyvä ja koma loistaa poissaolollaan.
Jesse Kyytinen

jessekyytinen.wordpress.com
Samyang, Zeiss, ja Canon FDL -manuaalilaseja 5D3:n nokalla
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Hyvä hyvä. Eilen meinasi itku päästä taas tuolla maseudulla kun revontuli kaarta tähtäilin aukolla f/4. Onneksi ei kaari kehittyny sen kummemmaksi.

"Reissu" alkoi kaupunginlahdelta. Onnetonta kuvanlaatua taas. Photoshoppiakin opiskeltu taas. Läjäsin viisi eri paukkua samaan kuvaan kun olivat niin tylsiä. Suljin aika oli liian pitkä. Olisi voinut valotella taustan erikseen ja lisätä nuo paukut jälkikäteen. Mutta sitten taas tuo pinkki kajo olisi jäänyt uupumaan. Loppujen lopuks aika hankalia kuvattavia nämäkin. :D
Ja joka vuosi jää jostain kulmasta vajaaksi. Tämä vuosi ei ollu poikkeus.
Kuva

Kuva

Sitten pikkulössillä sarviniemeen makkaran paistoon kyttäämään revontulia. Alko käydä aika pitkäksi aamun lähestyessä ja kaari ei tosiaan miksikään muuttunut joten aattelin että pakko nyt jotakin saada aikaseksi. 2070 sekunnin valotus roiskastu mikkelin suuntaan. Anttolan, Mikkelin ja Lappeenrannan valosaasteita horisontissa. Ja se onneton revontulikaari.
Kuva
Vieras1

Viesti Kirjoittaja Vieras1 »

Lainaus: " Anttolan, Mikkelin ja Lappeenrannan valosaasteita horisontissa. Ja se onneton revontulikaari. "

Nyt vähän eppäilen: Anttolassa asuvana voin todistaa, ettei täältä lähe valosaasteita! Kun ei täällä mitkään valot loista. Jos verrokiks ottaa tuon homekoulun korjaukset, ei ees järjen...

Vieras1
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Sarviniemestä kuvattu tuo taivaallinen otos?
Viime talvena parhaimmat värit kun kerran siellä oltiin niin enempi oikeella.

Hyvät ilotulitukset, mie kuuntelin parvekkeella vaan niiden ääniä....
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Ahaa okei tulee varmaan jostain muualta nuo hohkat kun Anttolasta :)

Joo repolaiset loimottaa pohjosen suunnassa. Kuva on otettu lännen tai luoteen suuntaan tarkotuksella rantaviivan takia.
Tuo on kyllä yks näitten kulmien paras revontulien kyttäys paikka. Kerkeää kesän aikana unohtaa miten hyvin pelkällä silmällä näkee tähtiä ja linnunrataa kun antaa silmän tottua pimeään tarpeeksi kauan eikä ole liikoja valosaasteita häiritsemässä.
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Pitäskin ottaa klapit mukaan parvekkeelta ja laittaa nuotio sen rannan puolelle.
Autolla kun pääsee sen tulipaikan viereen asti.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Miullakin ollu tulet aina tuolla pohjoisrannalla. Siellä vaan tuulee melkeen aina mutta jos se ei ole ongelma niin kyllä siinä makkarat saa kypsyteltyä.

Mielekäs paikka muutenkin.
Loppukesästä eräs lämpönen ilta auringonlaskun aikaan nakkailin perhoa niemen käressä shortsit jalassa ilman kenkiä eräältä kiveltä. Harjukset mielessä. Täysin tyyni koko saimaan selkä. Mitään en saanut.
Suurin murhe sillä hetkellä oli kusiaiset. Kovin on sitkeitä otuksia kun tarkotuksella valtasin kiven joka on kaukana mantereesta ja viereisiin kiviinkiin oli noin metri. Sen verran että uskaslsi vielä hypätä. Silti niitä p*rkeleitä oli silläkin kivellä.

Kesän kaiut valtaa mielen tällein pakkasen kiristyessä -20 paikkeilla vaikken erityisemmin kesästä ja helteestä piittaakkaan.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Joo kylmä on ei auta mikään. Eilen sain viimein itteeni niskasta kiinni ja huristelin Kotkaan kun sattui kovat pakkaskelit. Piti käydä vaan pyörähtämässä mutta 9 tunnin reissuhan siitä tuli...

Eka pysäkki Siikakoski. Kesällä viskottiin kaverin kanssa perhoa tuolla. Hienoa seutua kumpanakin vuodenaikana.
Kuva

Sitten muutaman mutkan kautta kohti Hallaa pimeätä odottelemaan.
Kuva

Kuva

Vähän taas mafferin saappaan jäljissä tämän kuvan suhteen mutta ei pystyny ohikaan kävelemään kun sattui tuo puu systeemi juuri tehtaan eteen.
Kuva

Sitten takasin Kotkaan. Tarkotuksena löytää joku ankkuri katariinan meripuiston etelä nokasta. Päässyt kun autosta ulos kun joutu jo kuvaamaan valopilareita Mussalon sataman suuntaan. Venus loisti nuiden yllä hienosta ja sitä yritin kuvata vaikka miten mutta ei vaan saanu semmosta jälkeä mitä olis halunnu. Joku muisto kuitenkin noista pilareista.
Kuva

Sitten löytyi se ankkuri. Mielessä oli tähtiviirua ja vaikka mitä mutta meinasi henki lähteä siellä niemen käressä kun oli niin kylymä. Kammottavan linssiheijastuman teki suttu sigma. Jotkut oli kantanu lyhtyjä tuonne läjäpäin. Yksi oli vielä elossa joten käytin sitä hieman hyväksi tässä.
Kuva
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Jehnan pujut kun on hiljasta reissailuitten suhteen.

Ajauduin jälleen selaamaan vanhoja ruuutuja. Joka päivä mielessä kauhea kaipuu takasin tuonne kulmille. Ensi syksyä varten on jo spotteja mielessä sen verta ettei kuukausi riitä niitä kaikkia toteuttamaan. Aika näyttää mitä tuleman pitää.

Signaldalenista takasin päin ajelemassa tässä. Harjottelin fotoshoppia taas hiukan ja poistelin kuvasta puhelinlinjan ja pari jotain valkosta heijastintolppaa. Majesteetillinen 1419m Barras taustalla. Markusfjellet nousee tuosta auton vierestä aina 1540m asti. Todella hieno laakso.

Kuva

Poroja Saanan juurella.
Kuva

Tyypit möheltää kohti sateenkaarta
Kuva
tonskulus
Viestit: 3426
Liittynyt: Marras 29, 2006 17 : 00
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tonskulus »

Jäbältä pukkaa kyllä laaturuutua!
*etelä-karjalan VALOKUVAPRIKAATIKENRAALI spegen armollisella ylennyksellä*
http://tonskulus.kuvat.fi/
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

tonskulus kirjoitti:Jäbältä pukkaa kyllä laaturuutua!
+1!
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Kiitos kiitos!

Viimeaikaisia reissuräpellyksiä sen enempää selittelemättä tällä kertaa.

Kolia.
Kuva

Kuva

Sitten Saimaan jäälle eka ja vika tän talven pyörälenkki.
Kuva

Viikkoa myöhemmin jatkoin kävellen Suur Saimaalla.
Kuva

Sitten Liittokiven selälle auringonlaskua kuvaamaan. Samalla löytyi ehottomasti suurin railo mitä oon ikinää nähny. Leveyttä vajaa metri suunnillee, Pituutta pohjoiseen ja etelään silmän kantamattomiin ja vajaan metrin korkusia jäälaattoja pystyssä paikka paikoin. Näkyy aika kauas tuommonen. Railon vieressä oli noita kaljuja kohtia. Yhestä paiskattiin jääpala läpi niin eipä siinä ollu kun 3 senttiä jäätä. Onneks ei humpsahtanu nikonisti järveen.
Tässä yksi päärailon sivuhaaroista.
Kuva

Kuva

Kuva

Eilen illalla viimesin reissu. Hamina/Kotka akselilla. Yksi ruutu tarttui mukaan seurustelun lomassa. Harmillisesti poltin nuo siniset alueet puhki...
Kuva
Maffer
Viestit: 21619
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Maffer »

No siinä on ydinvoiman logo näppärästä tornien päällä. Ei liene ihan tuurilla aseteltu noi tornit...

2008 maalikussa Päijänteen jäälle repesi railo Asikkalan Selälle mikä oli 1-5 metriä leveä ja paikoin täysin auki. Siellä kylpi lokkeja sun muita uimareita. Pituutta virityksellä oli useampi kilometri ja sinne putosi ainakin yksi mönkijä.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Katohan joo. Aika isojahan noita sitten syntyy. Täälläpäin Suomea Ilkonselällä keskellä Suur -Saimaata on kuulemma aika pitkälti samallainen railo kun tuo miun kuvaama.
Tuommoseen jäähyppyriin kun täräyttää kelkalla 200km/h lentää kuski rajan yli venäjälle.
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Ei nyt Lapista vaan hieman lähempää hyviä kuvia. Varo ihmeessä niitä railoja, Pien-Saimaalla jossain Taipalsaaren lähellä tosi iso avoin railo.
Onko nuo siniset vesitornirakennelma?
Vastaa Viestiin