Heinäkuu 2020

03.07.2020   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rajala Blogi.

 • Fujifilm Summer Cashback -kampanja 1.7. - 31.8.2020. 1.7.2020.
 • Näin pääset alkuun makrokuvauksessa. 1.7.2020. Makrokuvaus tuo esiin yksityiskohtia, joita ei paljas silmäkään aina erota – se avaa maailman aivan uudelle estetiikalle. Jos olet vasta astumassa makrokuvauksen maailmaan, voit hyvin aloittaa käyttämällä zoom-objektiivia, joka sinulta ehkä jo löytyy. Teleobjektiivilla pääset makrokuvauskokoihin, kun zoomaat suurimpaan mahdolliseen suurennoskokoon.
  • 1. Tarkennus ja syväterävyysalue
  • 2. Valaistus makrokuvissa
  • 3. Makrokuvan tausta ja sommittelu – kiinnitä myös näihin huomiota
  • Makro-objektiivin ominaisuudet
  • Makrokuvauksen vinkit tiivistettynä
  • Kuvan jälkikäsittely
  • Ideoita makrokuvauskohteiksi:

Tekniikan Maailma, Kameraliiketoimintansa myynyt Olympus vakuutti kameroiden ja objektiivien valmistuksen jatkuvan – Nyt julkistettiin kolme uutta objektiivia. 2.7.2020. Viikko sitten Olympus kertoi myyvänsä kameraliiketoimintansa Japan Industry Partners -nimiselle yhtiölle. Olympus vakuutti, että kameroiden ja objektiivien valmistus jatkuu ja muuttuu kannattavaksi uuden isännän ohjauksessa. Moni ehti kuitenkin povata, että vuonna 1936 alkanut ja monella tapaa ansiokas kamerahistoria on päättymässä.

 • Olympus tuo talvella 2020 myyntiin M.Zuiko Digital ED 150–400mm F4.5 TC1.25x IS Pro -objektiivin, joka nimensä mukaisesti sisältää 1,25-kertaisen telejatkeen. Arvostettuun Pro-mallistoon kuuluvan objektiivin kuvakulma vastaa 300–800 mm:n kino-optiikkaa.
 • Toinen uusi objektiivi on laajakulmainen zoom M.Zuiko Digital ED 8–25mm F4.0 Pro. Sen kuvakulma vastaa 16–50 mm:n kino-optiikkaa. Kolmantena luvattiin uusi makro-objektiivi, jonka tarkemmat ominaisuudet kerrotaan myöhemmin.
 • Lisäksi linnuntunnistus on tulossa firmware-päivityksenä E-M1Z-runkoon talvella 2020. Saman tien saataville tulee OM-D webcam -sovelluksen beta-versio, jolla E-M1X, E-M1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III ja E-M5 Mark II saadaan toimimaan webbikamerana Windows-tietokoneissa.

Mikael Rantalainen, Uusi galleria: Kuukuvia Helsingistä IV. 3.7.2020. Tässä uudessa -galleriassa on noin viimeisen vuoden aikana Helsingissä kuvaamiani kuukuvia. Tykkään kuvata kuun lähes aina jonkun maamerkin kanssa, jotta kuu näyttää isolle, ja katsoja pystyy tunnistamaan kuvauspaikan. Suosituimmat maamerkit tässä galleriassa ovat: Suomenlinnan kirkko, Tuomiokirkko ja Uspenskin katedraali.

Www.fi, Luontoliven uusi kamera vie katsojat ennennäkemättömän lähelle naalia: kamera kuvaa naalien pesäkumparetta. 2.7.2020. Livekuvaa lähetetään naalien pesäkumpareelta Ruotsista. Ruotsin ja Norjan tunturialueilla naalikannat ovat kasvaneet, ja tavoitteena on palauttaa naali myös Suomen luontoon.

 • WWW:n luontolive - Naali.

Tekniikan Maailma, Tekniikan Maailman kuvaajan työ on haastavaa ja joskus vähän vaarallistakin – Näin syntyi TM-moottoripyörävertailun kuvitus. 2.7.2020. Auto- ja moottoripyörävertailuissa kuvataan paljon. Niin liikkumatonta kuin liikkuvaa kuvaa. Kuvaaja seisoo välillä tienvarressa, välillä kovassa pakkasessa pakettiauton katolla. Toisinaan kameroita kiinnitetään mitä kummallisimpiin paikkoihin.

Suomen Canon, Reimagine 09.07.2020 – 14:00 CEST. Be the first to hear from Canon Ambassadors and experts about our biggest product launch yet. 09.07.2020 | 14:00 CEST | Broadcast available in English only. Live event. Sign up now.

 • ehkä joku voi jo arvata, mistä on kyse...
 • Join us for an in-depth discussion and have your questions answered by Canon Europe’s product experts and leading photographers and videographers who were among the first to experience Canon’s latest additions to its product range
 • Join us on YouTube to have your questions answered. Sign up now.
 • Facebook, Suomen Canon, Reimagine. 2.7.2020.
 • Petapixel.com, It’s Official: Canon Schedules ‘Virtual Product Launch’ for July 9th at 8am ET.

Facebook, Finnfoto, Kesällä paljon "valokuvauskilpailuja". 2.7.2020. Ohjeita ja neuvoja valokuvakilpailuun osallistuvalle.

Tivi.fi, Älä missään nimessä käytä näitä muistikortteja. 3.7.2020. Sonyn mukaan osa tuotesarjojen SF-M, SF-M Tough ja SF-G Tough korteista voi tuhota videokameroiden kortille tallentamaa sisältöä. Sonyn omat muistikortit.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Kokeilussa Huawei P40 Pro+: Hämmästyttävän 10x optisen zoomin voimalla markkinoiden paras kamerapuhelin. 2.7.2020. Huawei toi P40-sarjan P40- ja P40 Pro -huippupuhelimet myyntiin Suomessa jo huhtikuun alussa mutta niiden rinnalla julkistetun malliston ehdottoman huippumallin P40 Pro+:n tuloa myyntiin on jouduttu odottamaan pidempään. P40 Pro+:n suositushinta on 1 299 euroa. Huawei kertoi yhä tänään 2. heinäkuuta lähettämässään uudessa tiedotteessa, että P40 Pro+:n saatavuus Suomessa vahvistetaan vasta myöhemmin.
  • Käytännössä P40 Pro+:n tärkein erikoisuus on kuitenkin sen 10x optisen zoomin telekamera, ja erityisesti siihen tässä artikkelissa alla tutustutaankin tarkemmin.
  • Teknavi.fi, Kokeilussa Huawei P40 Pro+: Hämmästyttävän 10x optisen zoomin voimalla markkinoiden paras kamerapuhelin. 2.7.2020. Haasteet P40 Pro+:n osalta ovat kuitenkin samat kuin viime aikoina muillakin Huawei-puhelimilla. Googlen palveluja ei ole löydy esiasennettuna ja Huawein oman AppGallery-sovelluskaupan valikoima on vielä suppea.
 • Avplus.fi, Samsungilta tulossa markkinoille alle sadan euron älypuhelin. 2.7.2020. Puhelimen hintataso asettuu alle sadan euron luokkaan, mutta vielä ei ole tarkkaa tietoa milloin puhelin olisi mahdollisesti tulossa markkinoille.
 • Etn.fi, OnePlus 8 Pro valittiin Euroopan parhaaksi. 3.7.2020. Puhelimen 48 megapikselin pääkamerassa on Sonyn IMX689-anturi, jonka suuren 1/1,4-tuumaisen kennokoon avulla kuviin saa enemmän valoa kirkkaampia ja selkeämpiä valokuvia varten jopa hämärässä. Toisena kamerana löytyy 48 megapikselin ultralaajakuvaobjektiivi. Taitaa olla kaksi mallia: 5G ja ei-5G. Hinnat 900 euroa ja 1000 euroa.
 • Yle, Nyt voit itse mitata uniapnean oireita omassa sängyssäsi – Aalto-yliopisto kehitti sovelluksen, josta toivotaan apua taudin diagnosointiin. 2.7.2020. Sovellus seuraa käyttäjän unta älypuhelimen mikrofonin ja antureiden avulla. ApneaTracker -sovellus (siirryt toiseen palveluun) seuraa käyttäjän kuorsausta mikrofonin kautta ja nukkumisasentoa älypuhelimen antureiden avulla. Sovellus voi siis havaita hengityskatkokset. Sovellus hälyttää käyttäjän vaihtamaan asentoa, jos kuorsausta tai apnean aiheuttamaa katkonaista kuorsausta esiintyy.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, 10 Minute Review: The Nikon D780 is precise, powerful and feels comfortably familiar. Täyskenoinen Nikonin uusin perinteinen järjestelmäkamera. 24,5 megapikselin sensori. Nopea ja herkkä. Paljon siirretty Nikonin peilittömästä Z-systeemistä. Suomen hinta runko 2.400 euroa (hinnassa on mukana verot).

Thom Hogan, 2.7.2020. Jotkut yllättyivät, kun Olympukselta tuli m4/3-systeemin tulevaisuuden julkistussuunnitelmat. Ei syytä yllättyä, sillä tämä kaikki oli tehty jo aiemmin. Ja varmaan tulee vielä yksi uusi kamerakin.

Fotosidan.se, Kinesisk medborgare gripen – flög drönare över skyddsobjekt. Drottningsholmin linna.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.07.2020   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Mikä softa/appi IR-kuvauskäsittelyyn (Kuvankäsittely). 12 viestiä. Alle neljä päivää vanha ketju.
 • Flare-resistant teleoptiikka (Optiikka). Uusi ketju. 2 viestiä. Onko raatilla kokemusta Nikonille sopivista teleoptiikoista/polttoväleistä +150mm jotka käyttäytyisivät vastavaloon/tai sivuvastavaloon siedettävästi. Jotain mikä toimisi paremmin kuin käytössä oleva 70-200VR2, millä näyttää ainakin olevan toivotonta. Flaretonta linssiä ei kait ole olemassakaan, mutta haen jotain samansuuntaista parannusta kuin Nikkor 14-24 ja 16-35 vs. Tamron 15-35.
  • Miten Tamron 70-200 tai 100-400 ? Nikon 300?
 • Sony FE 24-105mm F4 G OSS (Optiikka).
 • Olympus myyntiin! (Järjestelmädigit). 67 viestiä.
 • Fuji X-T4 (Järjestelmädigit).
 • Kesäkuvailut 2020 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Laitetaan vielä yksi. Ehkä sata ruutua jossa jonkunlaisen välkky. Tämä viiden kuvan panoraama. Kahteen osui salamat.
  • Nämä kaikki siis noin 24mm polttovälillä, rajaamattomia. Alkupään kuvat saattavat olla 35mm suunnilleen, mutta joka tapauksessa, olivat melkoisen lähellä. Pahimmillaan eivät mahtuneet enää ruutuun.

Petteri Hautamaa, Oravanpoikien hyppykoulu. 1.7.2020. ...Seuraavana päivänä kuvauskaveri poikkesi palauttamaan hänelle susikojulle lainaamaani objektiivin. Tuskailin kaadettuja kuusia ja pohdin mahtaisiko pähkinähakkejakaan enää hakeutua talvella piharuokinnalleni. Samassa orava hyppäsi korkealla kuusesta toiseen. Tilanteen tarkkailu paljasti emon yrittävän saada poikasia loikkaamaan perässään....

 • Emo loikkasi komeassa kaaressa takaisin ja näytti monta kertaa mallia. ”Tästä näin uloimmasta oksasta terhakka ponkaisu. Käpälät eteen ja liu´u ilmojen halki kuin liito-orava”. Emo toisti oppitunnin kärsivällisesti useaan otteeseen, jolloin tilannetta pystyi yrittää kuvata monta kertaa. Tietty valot olivat umpipilvessä ja taivas möllöharmaa. Otin muutaman väljän kuvan etukäteistarkentamalla hyppyoksaan tai ennakoituun laskeutumisoksaan.
 • ...Nälkäkin sillä oli ja se ainakin yritti saada emonsa nisistä maitoa pahimpaan hätään. Poikanen selvästikkin kaipasi emon läheisyyttä, en keksi miksi se olisi muuten ikään kuin halaillut emoaan, näytti se pussailevankin sitä. Mitä ikinä tekivätkään, niin facebookissa tuollainen lutuinen käytös keräisi taatusti tuhansia tykkäyksiä....

Olli Korhonen, Häirikkömetson siirto poliisin pyynnöstä -Tehtävä suoritettu. 1.7.2020. Sain 24.5. paikalliselta poliisilta pyynnön siirtää Suonenjoella jo useamman viikon eräällä kesämökkityömaalla häiriköineen ja jopa pariin otteeseen hyvin aggressiivisesti käyttäytyneen ukkometson jonnekin, jossa siitä ei olisi vaaraa ihmisille ja jossa se voisi rauhallisemmissa merkeissä jatkaa omaa luontaista metson elämäänsä. Lupasin soittajalle käydä paikan päällä tutkimassa tilannetta ja päättäväni linnun mahdollisesta siirrosta sen jälkeen.

Yle Areena, Sonja ja Mårten valokuvaavat Suomenlinnassa. 16.6.2020. Video, kesto 5:45. Efter Nion parhaat. Yle Teema Fem.

Hameenliitto.fi, Ilon aiheeni hämäläisessä arjessa -valokuvakilpailun voittajat on valittu. 30.6.2020. Yli sata kaunista ja upeaa kuvaa osallistui Ilon aiheeni hämäläisessä arjessa -valokuvakilpailuun toukokuussa. Tuomaristolla oli vaikea tehtävä äänestää kolme voittajaa.

Iltalehti, Helvetinjärven kansallispuistossa jo kaksi pöllöhyökkäystä – ”Voivat napata ja aika pahastikin”. 27.2020. Helvetinjärven kansallispuistossa voi joutua vihaisen viirupöllön hyökkäyksen uhriksi. Iltalehti uutisoi toukokuussa, että viirupöllö hyökkäsi luontokuvaaja Rolf Virtasen kimppuun. Lintu vaurioitti kohtalokkaasti kuvaajan toista silmää.

Ilta-Sanomat, Onko mahdollista saada peltipoliisin ottama kuva muistoksi? Näin poliisi vastaa kalliin ”selfien” pyytäjille. 1.7.2020. ”Näet saamaasi liikennevirhemaksupäätökseen liittyvän kuljettajan kasvokuvan digitaalisessa muodossa kirjautumalla poliisin sähköiseen asiointipalveluun. Jos haluat koko kuvan muistoksi, voit tilata sen sähköpostitse osoitteella automaattivalvonta@poliisi.fi.”

Facebook, Canon Suomi, Ossi Saarinen. Muutama eläinkuva. Näkisimme mielellään myös sinun eläinkuvasi, joten jaa kuvasi alle kommentteihin!

 • ...muutama muuta kymmenen kuvaa

HS, Suomi on täynnä upeita kansallispuistoja – nämä 10 ovat vähemmän tunnettuja helmiä, joista et halua jäädä paitsi. 2.7.2020.

Yle, Kansalliset kaupunkipuistot esittäytyvät verkossa. 2.7.2020.

Finnfoto, Facebook, Valokuva-ala valtion kustannustuen piiriin. 29.6.2020. Valtion maksamaa yritysten kustannustukea koskeva laki on nyt hyväksytty eduskunnassa ja tukea voi hakea Valtiokonttorista ajalla 7.7.-31.8.2020.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

IR, Olympus announces free webcam software for select OM-D cameras.

Kamera & Bild, PhotoGimp gör ditt Gimp mer likt Photoshop.

Fotosidan.se, H&Y Revoring låter dig använda samma filter.

Kamera & Bild, Inga nya drönarregler i dag – skjuts fram till årsskiftet.

Fotosidan.se, Skärpning av lagen om fotografering i rättsal. Ruotsi. Yli 70 vuotta on valokuvaaminen ollut kielletty oikeusalissa. Vuosi sitten lakia kiristettiin ja kiellettiin oikeusaliin kuvaaminen ulkopuoleltakin. 1.7.2020 alkaen tällaisten kuvien levittäminenkin tuli laittomaksi. Rangaistus sakkoja tai vankeutta maksimissaan kuusi kuukautta. Uuden lain tarkoitus on entisestään lisätä todistajien yksityisyyttä.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2020   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Ilmianna hilavitkutin (Digikuvaus).
 • Mikä softa/appi IR-kuvauskäsittelyyn (Kuvankäsittely). 6 viestiä.
 • Sony 200-600/5.6-6.3 G (Optiikka).
 • 2x (Minolta, Olympus). Kurkiperhe suon reunalla, valkokaulaisosorsa kuikuilemassa puuhia. Etäisyyttä n. 690 m, rajattu. E-M5II, 40-150 Pro + MC-20. Vielä saa selvää onko harmaarastassieppohippiäinen vai isompi lajike ; ) Pitihän tuokin kokeilla, kun taivaanrannassa kiikareilla löytyi...
 • Olympus myyntiin! (Järjestelmädigit). 65 viestiä.
 • Fuji X-T4 (Järjestelmädigit).
 • Canon EOS RP ja Sigma AF 70-200mm f/2.8 EX (Järjestelmädigit). Ei ole kokemuksia noista vanhoista sigmoista. Viikonloppuna RP ja RF 24-240 yhdistelmä tarkensi muutaman kuvan osalta taakse. Moodina oli servo, seurannalla ja silmätarkennuksella. Etsimestä tarkennuspiste näytti olevan kuvattavan silmässä, mutta muutamissa kuvissa tarkennus oli ottanut kohteen takan oleviin heiniin....
 • Matin Räpellys ja Testiketju (Järjestelmädigit).
 • Omituinen sommitelma (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Paljon kommentteja.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perusmaisemapläjäys Ohtakarilta.
 • Katukuvaajan arkea... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 5 mv-kuvaa. (kuvissa tapahtuu kaikenlaista, silmillä ja aivoilla tutkailtavaa...).

Sulantoblog, From Dusk till Dawn –Summer Night Photography. 26.6.2020. YouTube-video, kesto 10:19. Vähän alle 5 tuntia kuvausaikaa. Juhannusyö. Panasonic Lumix G90 ja Leica 25mm F1.4. Kommenteissa ulkomaan elävät ihmettelevät ja kadehtivat Suomen kesäyön kultaista valoa.

 • Tekstitys in English.
 • YouTube-kanavalla 18.900 tilaajaa.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus SOLD part 2 - [Your comments ANSWERED]. 28.6.2020. YouTube-video, kesto 8:28.

 • YouTube-kanavalla 32.700 tilaajaa.
 • Instagram, jpeterf

Teemu Saloriutta, Luonnonvalo.net, Kojukuvausta Kuhmossa, osa 3: Välineet ja vinkit. 29.6.2020. Kirjoitussarjan aiemmissa osissa keskityttiin ensimmäisen ja toisen kojuyön tunnelmiin, ja teknisempää puolta sivuttiin vain lyhyesti. Tässä kirjoituksessa kerron tarkemmin, millaisella kalustolla ja kameran asetuksilla lähdin jahtamaan kesäyössä kirmaavia suurpetoja. Lisäksi paljastan muutaman käytännön vinkin, joista voi olla hyötyä kojureissua suunnitteleville.

 • Kaupallisia kuvauskojuja on nykyään paljon, joten valinnanvaraa riittää. Kaikki toimijat eivät kuitenkaan ole suuntautuneet yhtä vahvasti palvelemaan ammattimaista luontokuvausta.
 • ...
 • ..Kuvasin kahden kameran taktiikalla:
  - Canon EOS 80D + Canon EF 300 mm f/2.8L IS (+ 1.4X telejatke)
  - Canon EOS 6D + Canon EF 70-200 mm f/4L IS
 • Yksi syy hankkia aikanaan 300 mm telen f/2.8-versio oli kesäöinä kuvaaminen. Alkukesän öinä valoa riittää läpi koko hämärän ajan, ja silloin luonnossa tapahtuu paljon. Myöskään syksyn ja talven hämärinä päivinä valoa ei ole koskaan liikaa.
 • Petokojuilla 300 mm f/2.8 oli odotetusti erittäin pätevä lasi. Pidin sitä pääosin 80D:n kaverina ja valoisaan aikaan 1.4X jatkeen kanssa. Toisen, pilvisemmän yön pimeimpinä hetkinä vaihdoin käyttöön paremmin korkeita herkkyyksiä sietävän 6D:n. Herkkyydet voi 80D:llä nostaa kuvanlaadun pahasti kärsimättä ISO 1600 paikkeille, kun taas 6D kestää helposti herkkyttä ISO 3200 ja tarvittaessa jopa ISO 6400 menettelee.
 • ...
 • Muut välineet
 • Käytännön vinkkejä
 • Mutta onko se oikeaa luontokuvausta?

Yle, Sami-Petteri Asikainen pilailee julkkisnaisten selfieillä, koska kaipaa puhetta myös mieskehoista – näin voit purkaa somen ulkonäköpaineita. 30.6.2020. Asiantuntijoiden mukaan ulkonäköpaineita voi helpottaa someaan karsimalla ja tunnistamalla kuvien motiiveja.

 • Ammattivalokuvaajilla on iso merkitys somekuvastoissa. Somemaailman kuvien keinotekoisuutta ja tiukkoja ihanteita on pohtinut moni alan ammattilainen, esimerkiksi valokuvaaja Pauliina Tähkäpää. Hän huomauttaa, että raakakuvia näkyy somessa enää harvoin.
 • Filttereitä tulee koko ajan lisää. Eivätkä ulkonäköpaineet kosketa pelkästään nuoria vaan kaikenikäisiä. Instagramissa kuka vain voi tätä nykyä tehdä filttereitä itse. Tähkäpää on huomannut myös kuvanmuokkaussovellusten määrän kasvun.
 • (Aika pitkä artikkeli, somekuvia käsitellään monipuolisesti, myös valokuvaajan kantilta).

Olli Kanerva, Nauvo b/w. 30.6.2020. Gear: E-M1 Mark III + M.Zuiko 12-100/4.

JAS Blogi, Valo ja valaisu. 30.6.2020. Tiina Puputin vuonna 2012 julkaisema kirja.

Avplus.fi, Sony ZV-1 VLOG-kompaktikamera jossa huippunopea tarkennus ja suuntaava mikrofoni. 30.6.2020. Sonyn uusi ZV-1 kompaktikamera on suositun ja suorituskykyisen RX100 -sarjan rinnalle kehitetty kompaktikameramalli, jossa erityistä huomiota on kiinnitetty video-ominaisuuksiin. ZV-1 on suunniteltu erityisesti nykyaikaiseen sisällöntuotantoon. Siinä on selfieiden kuvaukseen sopiva kääntyvä LCD-näyttö, rungon kädensija ja kuvausvalo. Kolmen kotelon suuntamikrofoni ja mukana toimitettava tuulisuoja takaavat selkeän äänentallennuksen ilman kohinaa. Käyttämällä bokeh-sumennusta ja Product Showcase -asetusta, videoista on helppo tehdä näyttäviä jotka kiinnittävät huomion.

 • Suositushinta: 850 euroa
 • GP-VPT2BT -kuvauskahvan suositushinta: 200 euroa

Yle.fi, Droonikortin ja muiden tiukennusten piti astua voimaan huomenna – toisin kävi: EU-komissio siirsi voimaantuloa koronan takia. 30.6.2020. Pienoiskopterien lennätyssäännöt kiristyvät merkittävästi nykyisestä ensi vuodenvaihteesta lähtien.

 • – Syynä siirtoon oli, että joillain jäsenvaltioilla oli haasteita päästä aikatauluihin covid-19-tilanteen (koronapandemia) takia, kertoo tiiminvetäjä Patrik Söderström liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
 • Näin nykyisestä selvästi kiristyvät määräykset astuvat EU-maissa voimaan asteittain 31.12.2020 alkaen ja siirtymäajat ulottuvat 2023 alkuun saakka. Uusien määräysten voimaantuloon saakka toimitaan nykymääräysten mukaisesti.
 • (Edelleen drooni vähän särähtää korvaan, tulee mieleen Star Wars. Lainasanoja käytetään paljon, vähemmän särähtää korvaan drone. Entäpäs sitten lennokki?).

Puhelinvertailu.com, Iso uudistus: Tältä näyttää uusi Google Kuvat -logo ja -käyttöliittymä. 30.6.2020. Googlen on työstänyt uutta versiot huippusuositulle kuvasovellukselle ja nyt se on saapunut jo ensimmäisten kuluttajien käsiin.

 • Haku-osio sisältää monia eri ominaisuuksia ja hakuja voi tehdä mm. ihmisten, lemmikkien, paikkojen ja asioiden avulla. Erityisesti karttanäkymä on mielenkiintoinen, sillä sen avulla pääsee tarkastelemaan kuvia helposti eri maailman kolkista. Lisäksi se piirtää lämpökartat kuvien määrän ja tiheyden perusteella.
 • Lisäksi erilaisia luokkia ovat: kuvakaappaukset, selfiet, videot, 360-kuvat ja -videot, PhotoScan ja liikkuvat kuvat. Viimeisenä kategoriana ovat luomukset, jotka ovat Google Kuvien avulla luodut teokset, kuten kollaasit ja animaatiot.
 • Android, iOS.

HS, Vanhan tietokoneen survominen väärään kierrätysastiaan voi kostautua – Lue niksit, miten vältät tietojesi vuotamisen ikälopusta laitteesta. 29.6.2020. Kierrätettävät tietokoneet pitäisi aina jättää myyjille, muistuttaa Gigantin operatiivinen johtaja Janne Henriksson. MTV Uutiset kertoi espoolaisesta, jonka Lommilan Giganttiin jättämä tietokone oli päätynyt myyntiin Tori.fi -palveluun.

Älypuhelimista.

 • Mobiili.fi, Arvostelussa Suomen edullisin 5G-älypuhelin, 399 euron Xiaomi Mi 10 Lite 5G. 30.6.2020. 399 euron suositushinnallaan Mi 10 Lite 5G on toistaiseksi edullisin 5G-älypuhelin Suomen markkinoilla. 5G-älypuhelinten valikoima on laajentunut vauhdilla kevään 2020 aikana, ja nyt tarjolla on jo keskihintaluokkaankin sijoittuvia vaihtoehtoja. Suomalaiset maksoivat uudesta älypuhelimesta alkuvuonna keskimäärin noin 416 euroa, eli jotakuinkin juuri Mi 10 Lite 5G:n verran.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Starting with Off-Camera Flash in Photography: Techniques.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

Lensrentals.com, blog, Photographers Discuss Precautions to Take When Returning to Work Post COVID-19 Restrictions. Kymmenkunta valokuvaajaa kertoo. Tekstiä, ei videota.

Thom Hogan.

The Online Photographer, What About Panasonic? Pitäisikö Panasonicin nyt astua esiin ja vakuuttaa, että Micro 4/3 -systeemi voi edelleen hyvin ja että sillä on edessään loistava tulevaisuus.

Fotosidan.se, Ny vidvinkel till Fujifilm GFX.

Kamera & Bild, Undervattenhus till Hasselblad X1D II – ned till 10 meter. Ainakin vakuuttavan näköinen combo. $1795.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Kesäkuun 2020 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

Hae Google:sta

Uutiset


!