Heinäkuu 2019

19.07.2019   (linkki)  

Satoja Summer Sale -tarjouksia! Näiden tuotteiden tarjouserät loppuvat pian! Ensi viikolla hinnat nousevat, mutta Summer Sale jatkuu 15.8. saakka!
- Lexar SSD SL100 1TB Pro Portable ulkoinen kovalevy NYT VAIN 199€ (jatkossa 229€)
- Canon EOS 5D Mark IV -runko NYT VAIN 2499 € (jatkossa 2599 €)
- Panasonic Lumix DC-GX9 + 12-32mm f/3.5-5.6 OIS -järjestelmäkamera NYT VAIN 499 € (jatkossa 590 €)
- Canon PowerShot G7 X Mark II -kompaktikamera NYT VAIN 499€ (jatkossa 539€)
- Panasonic Lumix DC-GH5 -runko NYT VAIN 1299€ (jatkossa 1490€)
- Garmin VIRB 360 -actionkamera NYT VAIN 519€ (jatkossa 579€)
- Panasonic Lumix DC-G9 -runko NYT VAIN 1099€ (jatkossa 1290€)
- Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM -objektiivi NYT VAIN 1899€ (jatkossa 1979€)
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 -kompaktikamera NYT VAIN 429€ (jatkossa 549€)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Stansvikinkallion luontopolulla. 18.7.2019. Stadin huikeat luontokohteet ovat tulleet itselle tutuiksi pitkälti luontokuvausharrastuksen kautta. Moneen näistä tuskin olisi muuten tullut varta vasten hakeuduttua. On hienoa, että pääosin tiiviisti rakennettuun pääkaupunkiin on jäänyt metsänpalasia ym. tärkeitä henkireikiä alueen ihmisille ja tietysti myös eläimille. Vaikkapa keskuspuiston pitkä metsäkaistale tai Kivinokan hienot vanhat kuusimetsät edustavat jotain täysin poikkeuksellista maailman pääkaupunkeja tarkastellessa. Pienetkin lähiluonnon rakentamiselta näihin päiviin asti säilyneet sirpaleet ovat erittäin tärkeitä ja tulisi suojella pysyvästi.

Vanha lehtikuvaaja, Julkaisemattomat lehtikuvat. 1.1.2018. YouTube-video, kesto 27.09. Paljon kuvia. Ja ääntäkin. Kuvia laidasta laitaan, mielenkiintoista materiaalia. Eikä puhujan kanssa tarvitse olla samaa mielestä kaikesta.

Tony Ahvenainen, Sony α7RIV julkistettu – kommentit uudesta kamerasta. 18.7.2019. Sony julkisti eilen uuden neljännen sukupolven α7RIV:n, joka pitää sisällään kokonaan ennen näkemättömän 61 megapikselin pinotun Exmor-sensorin. Tämän lisäksi runkoon on tuotu Sonyn uusin AF-tekniikka α9-kamerasta (Realtime tracking ja Realtime AF) ja se kykenee kohdetta seuraten huimaan 10fps:n sarjakuvaukseen. Muita päivityksiä ovat muun muassa uusi sähköinen etsin, ehostettu sääsuojaus, kaksi UHS-II korttipaikkaa sekä rungon parempi ergonomia. Kaiken tämän lisäksi kamera kykenee ottamaan päivitetyllä Pixel Shift -toiminnolla suorastaan järkyttäviä 240 megapikselin kuvia.

Uusimaa, Niko Laurilan töitä esillä Haagissa - Porvoolaiskuvaajaa inspiroivat tähtitaivaat, kuutamot sekä auringonnousut ja -laskut. 18.7.2019. Porvoolaisen Laurilan, 27, valokuvia pyydettiin Eurojustin näyttelyyn ilman että hän olisi itse pyrkinyt saamaan teoksiaan sinne. Laurila aloitti valokuvaharrastuksen 13-vuotiaana ja on itseoppinut valokuvaaja. Hän perusti oman yrityksen ja onnistui muuttamaan harrastuksensa työksi vuonna 2015.

 • Tätä nykyä hän kuvaa ammatikseen muun muassa hääkuvia, asuntokuvia, yritysvideoita ja ilmakuvia. Facebookissa Laurilan töitä esittelevällä sivulla on tällä hetkellä yli 46 500 tykkääjää.
 • Facebook, Niko Laurila

Yle, Tykkäykset piiloon – Instagram haluaa vähentää käyttäjien paineita sekä riittämättömyyden tunnetta. 18.7.2019. Sosiaalisen median kuvien jakopalvelu Instagram piilottaa käyttäjiltä toisten käyttäjien antamat tykkäykset. Instagram kertoi BBC:lle kyseessä olevan tällä hetkellä kokeilu, joka on otettu tänään käyttöön Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Irlannissa, Italiassa, Japanissa sekä Brasiliassa.

MTV Uutiset, Odottamaton käänne Veronican matkalla: "Opas soitti, että karhut ovat jo pihalla" – katso suomalaiskuvaajan liikuttavat otokset pentuja halaavasta emosta. 18.7.2019.

Iltalehti, Suvilta, 27, varastettiin ensin lompakko ja sitten koko identiteetti – varas käytti lähimaksua vielä vuosi korttien sulkemisen jälkeen: ”Voiko henkilökohtaisempaa rikosta olla?”. 18.7.2019. Lompakko varastettiin käsilaukusta ravintolassa vuosi ennen rikosvyyhden alkua. Ajokortti ja työhön liittyviä maksukortteja. Heti rikosilmoitus ja kortit suljettiin. Vuotta myöhemmin sitten alkoi tapahtua. Kaikenlaista, esim. osoite oli vaihdettu toiseksi (pelkkä lomakkeen täyttäminen riittää, ei varmistuksia...). Ja kortin lähimaksu voi vielä toimia vuodenkin päästä, vaikka kortti olisi suljettu. Ynnä muuta.

 • –Jos ajokorttisi varastetaan, tee heti omaehtoinen luottokielto ja osoitteenmuutoskielto. Itse asiassa nuo asiat kannattaa tehdä ihan muutenkin.

Tivi.fi, Haluatko poistaa oman kotisi näkyviltä Googlesta? Näin se onnistuu. 18.7.2019. Google Street View:tä tutkaillessa välillä tulee vastaan sumennettuja taloa. Kyseessä ei ole nettiyhteyden pätkiminen, vaikka siltä tuntuisi. Google antaa käyttäjille mahdollisuuden sumentaa palvelun kuvista auto, talo, tai ihminen.

Tivi.fi, Amazon rysäytti vahingossa todellisen jättialen: 10 000 dollarin ostokset lähtivät nettikaupasta alle tonnilla. 18.7.2019.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thephotoargus.com, 20 Cool Jellyfish Images.

Thom Hogan, The Full Frame Game is Fully Afoot. Markkinatilanteesta.

The Online Photographer, Honey, We Need to Talk (Sony A7R IV). Miltä $3.500 hinta tuntuu.

Kamera & Bild, Wacom Cintiq 22 – en större ritskärm för nybörjaren. 21.5 tuumaa. Näytön tarkkuus 1920 x 1080. Heinäkuun lopulla myyntiin, 11.250 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
18.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canon 800d vs canon 80d (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusi ketju. Omistan 6d mark II ja 550D kamerat Muutama hyvä lasi jää käyttämättä, kun käyvät vain croppikennoiseen. Ja haluaisin päivittää 550D kameran.
 • Hämäräkuvaus ja ISO- arvo (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Miten aion jatkossa parantaa kuviani -ketju (Kuvaus yleinen). Uusi ketju. ...Viimeaikoina yritellyt viedä maisemakuvausosaamista eteenpäin:....
 • Veroja suomeen - reilua, vai ei? (Ulkomailta ostaminen).
 • LR ja Google Drive (Fotoalbumiohjelmat). Kun erillinen kovalevy ei enää minulle riitä kuvien turvaamiseksi laitevaurion varalta, näyttäisi tuollainen 200 G Google Drive olevan edullisin vaihtoehto aloittaa kun kuvia on ehkä 100 G. ... Pilven käyttö on myös hidasta. Riittävä määrä riitävän isoja ulkoisia kiintolevyjä ja varmistukset niille. Yks sata gigaa menee teran USB-kovolle jotta heilahtaa.
 • Sony A7RIV (Järjestelmädigit).
 • Nyt se sitten tapahtui! Voihan p.....e!! (muut). Läppäriin oli kytketty ulkoinen levy ja muistitikku. Piti alustaa muistitikku, mutta alustinkin kovalevyn. Onko mitään tehtävissä???? ...Joo, nyt on tärkeitä että et nyt kirjoita mitää tuolle levylle. On olemassa ohjelmia jolla (suurella todennäköisyydellä) voit palauttaa datan. Esimerkiksi DiskGenius....
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A7RIV, A9 (Järjestelmädigit). (välillä keskustelun laineet kävivät korkeina, nyt on tyynempää luvassa...).
 • Fuji X-T3 (Järjestelmädigit). Nyt on joitakin kuukausia kuvattu ja tutustuttu Fuji X-T3 -kameraan. RAW-käännöksissä olen käyttänyt Iridient X-Transformer -ohjelmaa. Tämä siksi, koska käytän Lightroom 6-versiota kuvien arkistointiin ja peruskäsittelyyn eikä se voi suoraan importata Fujin RAW-versioita. ...vähän myöhemmin ketjussa löytyy sitten suomenkielinen FujiX-T3:n ohjekirja.
 • Nikon Z kokemuksia leica M linsseistä (Järjestelmädigit). Kysyin onko kohtuu tyytyväisiä vaativia kuvaajia, jotka ovat sovitelleet 90-luvun filmiajan Leica M-bajonetin laajiksia (35-28-25mm) Nikonin uuteen Z6 tai / runkoihin. Z7 myydään kesäalessa nyt edullisesti. Syntyykö kunnon reunapiirtoa, mulle reunapiirto on aiheiden vuoksi tärkeä ja onko CA virheet ongelmallisia? Kuvausaukot usein 2-2,8.
 • Nikonin peilittömät FF-rungot Z6 ja Z7 (Järjestelmädigit).
 • Osittainen kuunpimennys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama kuvakin.
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvia! (12 kuvaa) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen huomaavinani jonkinlaista kapinointia DC.netin rivimiesten ja alemman päällystön keskuudessa vanhaa valokuvamarsalkkaansa kohtaan. Marsalkkaa, joka on johtanut DC.netin valokuvaajia voitosta voittoon jo yli kymmenen vuoden ajan ja tukenut takavuosina Suomen kansantaloutta Rajala Pro Shopin kautta kymmenillä tuhansilla euroilla! Moni on lisäksi välttynyt vakavilta tuki- ja liikuntaelinsairauksilta seuraamalla minua ja luopumalla painavista täyden kennokoon kameroista ja muussinuijaobjektiiveista. ...
 • Teema: Lintukuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pelikaani ja kuu. Kuu näyttää isolta.
 • Kesäkuvailut 2019 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kävelin illan hämyssä kohti läheistä kalliota. Taivas oli pilvetön, tai siltä aluksi tuntui. Päästyäni mäen laelle totesin, että etelähorisontissa on pilvenharsoa, joka estää kuun näkymisen. No, nythänn olikin hyvä aika asetella kamerat kuntoon. Kohta kuu alkoi pilkistää harson takaa ja samassa kuulin vaimeaa puheensorinaa. ...

Kamera-lehti 6/2019, ilmestynyt 19.6.2019. Seuraava numero 7/2019 ilmestyy 15.8.2019.

 • Kansainvälinen Vuoden lehtikuva. 19.6.2019. The World Press Photo Foundation julkisti vuoden 2019 lehtikuvauksen voittajakuvaksi lehtikuvaksi John Mooren kuvan Crying Girl on the Border (Rajalla itkevä tyttö).
 • Valokuvamestaruuskisa kasvaa ja menestyy. 19.6.2019. Pohjoismaisen valokuvausliiton, Nordiska Förbundet för Fotografin (NFFF) jäseniä ovat Norsk Selskap for Fotografi (NSFF), Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF), Suomen Kameraseurojen Liitto (SKsL) sekä Selskabet for Dansk Fotografi (SDF). Liiton organisoima Pohjoismainen Valokuvamestaruuskisa järjestetään vuosittain.
 • Kesällä ötökkää kuvaamaan. 19.6.2019. ....Osallistu Vantaan ötökkävuoden 2019 kuvakisaan.
 • Eisa Maestron voitto Espooseen. 19.6.2019. Kamera-lehden numerossa 1/2019 julkistettiin EISA Maestro -valokuvakilpailu 2019.
 • Red Bull Illume 2019 valokuvakilpailu. 12.6.2019.
 • Alvar Aalto valokuvissa. 19.6.2019. Alvar Aalto -museon kuva-arkiston valokuviin perustuvan näyttelyn on koonnut taidehistorioitsija Asko Mäkelä.
 • Näyttelypoiminnat: kesäkuu. 19.6.2019.
  • Chi Modu: UNCATEGORIZED Luokittelemattomat 6.6.–1.9.2019 Vantaan Taidemuseo Artsi | Vantaa | Paalutori 3.
  • HKK Prinsessa Takamado: Bird Photographs 2.4.–16.8.2019 Kansallisarkisto | Helsinki | Rauhankatu 17.
  • Saimaan Kameraseura: Westonien jalanjäljissä 3.6.2019 – 30.6.2019 Kameraseura Galleria West | Helsinki | Kaapelitehdas, B-porras | Tallberginkatu 1.
 • Kiiski Valokuvataiteen museossa. 19.6.2019. Hertta Kiiski: Violetti meri. 12.6.–1.9.2019.
 • Kirjauutuudet: kesä-heinäkuu. 19.6.2019.
  • Mauri Nieminen ja Lassi Rautiainen Pedot Readme.fi 434 sivua | 35 euroa.
  • Petteri Poukka Seppo – hyvän mielen konsultti Docendo 116 sivua | 24,90 euroa.
  • Markku Saiha Linnut Docendo 176 sivua | 39,90 euroa.
 • Uusi taustakuva Outi Paasi. 17.6.2019.
 • Kamera-lehdelle uusi päätoimittaja. 13.6.2019. Kamera-lehden uutena päätoimittajana aloittaa 1.8.2019 Arja Krank. Arjalla on pitkä ura journalismin parissa. Hän on toiminut pitkään myös Kamera-lehden avustajana.
 • Sonylta kaksi uutta teleobjektiivia. 11.6.2019. Sony 600 mm FE f/4 G Master, elokuussa myyntiin, 14.000 euroa. Sony FE 200-600 mm f/5,6-6,3 G OSS, elokuussa myyntiin, 2.100 euroa.
 • Suomen valokuvataiteen museo 50v. 5.6.2019. Valokuvataiteen museo vietti 50-v syntymäpäiviään 3.6. 2019 kakkukahvien ja runsaan vierasjoukon kera. Museo on Euroopan vanhin valokuvamuseo.

Avplus.fi, Sony uudisti kinokokoisen A7R-kameransa – nyt 61 megapikselin kenno. 17.7.2019. Sonyltä on ilmestynyt uusi Alpha-sarjan kamera A7R IV. Sen 61 megapikselin kokoinen Exmor R CMOS -kenno on Sonyn ensimmäinen sitten vuoden 2015. Se on varustettu taustavalaistuksella, ja sen luvataan pystyvän 15 aukon dynaamiseen alueeseen. Elokuussa myyntiin. Hinta lienee vähän yli 4.000 euroa.

 • (se dynaaminen alue taitaa koskea vain 8 megapikseliin kutistettua kuvaa, ihan turha mainoslause...)

Mikael Rantalainen, Yövalokuvausluento (16.8.) ja taiteilijatapaaminen (17.8.) VB-valokuvakeskuksessa Kuopiossa. 14.7.2019.

Tekniikan Maailma, Salakatselua autosta? – Tallentava autokamera voi olla vaarallinen kapistus. 17.7.2019. Vaikka julkisella paikalla saa periaatteessa kuvata vapaasti, autokamera voi epähuomiossa olla suunnattu kohti naapurin taloa, joka on yksityisaluetta ja kuvausrauhan piirissä. Autokameraa koskevat samat kotirauhan kuvauksen suojelusäännöt kuin muutakin kamerakalustoa.

Ilta-Sanomat, Kävikö ihminen Kuussa? Esittelyssä 5 sitkeää salaliittoteoriaa – näin Nasa on kumonnut ne. Ensinäkemältä kuviin liittyvät väittämät ovat ihan uskottavia. Mutta kaikkiin löytyy yksiselitteiset vastaukset.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

IR, Fujifilm announces compact and lightweight XF 16-80mm f/4 and GF 50mm f/3.5 lenses. Fuji XF 16-80mm f/4 R OIS WR syyskuun 26. päivä myyntiin, $800. Fuji GF 50mm f/3.5 R LM WR syyskuun 26. päivä myyntiin, $1.000.

Thom Hogan, Improving Your Wildlife Photography. Vaihteeksi tällaistakin.

Lensrentals.com, blog, A Look at the RED Ranger 8K Production Camera. USA:ssa voi vuokrata. Viikon vuokra $4335. 8K 60fps, 2K 300fps.

The Online Photographer.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
17.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

Teemu Saloriutta, Kävelyretkellä kesäyössä, osa 2/2: Kettujen, pöllöjen ja kauriiden mailla. 16.7.2019. Kaksiosaisen kirjoituksen ensimmäisessä osassa kuvattiin Keski-Uudenmaan öisiä kulttuurimaisemia. Toisessa osassa kävellään kotinurkilla etsimässä kettuja, sarvipöllöjä ja metsäkauriita. Haahuilen aktiivisesti kaikkialla Tuusulanjärven ympäristössä, mutta varsinaista kotikenttääni on järven itäpuoli. Liikun niissä maisemissa lähes päivittäin kävellen, juosten tai pyöräillen.

Piilokoju.fi, Kuikkia, havukan nokitus ja lappalainen. 16.7.2019. ...Koska köyhänä en ole tohtinut kuvailin suht hyvillä mielin Canonin 5D mark nelosella (antiikkinen, kehityksen kelkasta jäänyt kolike) varustettuna 500 millin muusinuijalla ja jopa välillä pippelinjatkeella pidennettynä, toisena huonona vaihtoehtona oli kaikkien mitääntekemättömien kameroiden äiti, lanko ja pikkuserkku Olympus mk II ja 1X....

Yle, Osittainen kuunpimennys näkyi monin paikoin ympäri Suomea – katso lukijoiden lähettämät kuvat. 17.7.2019. Pimennys näkyi lähes koko Suomessa, mutta pilvet olivat hetkittäin pimennyksen edessä.

Yle, Karhusuora herätti kysymyksen, kesyyntyvätkö karhut – ongelmat hoituvat ampumalla, sanovat sekä ministeriö että luonnonsuojeluliitto. 16.7.2019. Karhut, jotka eivät varo ihmistä, ammutaan heti metsästyskauden alussa. Yleensä Suomen karhut ovat ihmisarkoja

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Pdnonline.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 5 Alternative Ways To Photograph A Waterfall.

Diyphotography.net, A simple 3-step formula for creating stunning HDR images.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
16.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Ennakkofiilikset Sigman uutuuksista. 15.7.2019. Sigma fp. Sigma 35mm F1.2 DG DN. Sigma 45mm F2.8 DG DN | Contemporary. 16mm, 30mm and 56mm DC DN objektiivit Canon EF-M -bajonetille.

Matinmakro.net. Matti Valveen pitkään toimineet makrokuvaukseen keskittyneet sivut ovat siirtyneet oman domainin alle. Sivuja on päivitetty. Todella paljon asiaa. Ja bonuksena sama sisältö på svenska.

Yle, 360-kamera kuvasi pentujen kömmähdyksiä, leikkejä kamerajohdolla sekä ärhäkkäitä karhukohtaamisia – näin tehtiin suosittu karhusuora. 15.7.2019. Arviolta puoli miljoonaa ihmistä seurasi karhujen elämää suorassa 360-lähetyksessä.

Rajala Blogi, Taiteen kerroksia ja leikkiä Helsingin ydinkeskustassa. 11.7.2019. Mannerheiminaukiolla voi törmätä uuteen taideteokseen, kun Reetta Partasen yhteisöllinen veistosinstallaatio LAYERS julkistettiin tiistaina 9.7.2019. Kesän ajan esillä oleva teos käsittelee taiteen, ajan ja paikan eri kerrostumia, niiden muutosta sekä taltioimista.

Tekijänoikeusneuvoston muutama tuore lausunto. Käydään perusteellisesti läpi aiheeseen liittyvä lainsäädäntö.

Ilta-Sanomat, Ensimmäisessä Kuun pinnalta otetussa valokuvassa pistää silmään erikoinen yksityiskohta: roskapussi. 16.7.2019. Kuuhun jätetyt ulostepussit kiinnostavat nyt tutkijoita kovasti. Ne ovat pullollaan arvokasta tietoa siitä, voivatko ihmisen elimistöstä poistuneet mikrobit selviytyä Kuussa.

Digicamera.netin Linkit-sivun linkit vaihteeksi tarkistettu. Ja lisäksi muutamia uusia linkkejä lisätty.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 10 Top Ways To Use Different Angles In Your Photography.

Pdnonline.com.

Thephotoargus.com, 35 Awesome Examples of Mountain Photography.

Lensrentals.com, blog, Just the MTF Charts: 70-200mm f2.8 Zoom Lenses. Kutakin testattua objektiivi 10 kappaletta, yksittäiset laadun vaihtelut eivät pääse vaikuttamaan. Zoomeissa vaihtelut ovat paljon isompia kuin kiinteäpolttovälisissä.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Prejudice, Guilt, and Shame.

Kamera & Bild, Ekeroth får rätt – SVT döms att betala för ”järnrörsfilmen”. Vuonna 2010 puhelimella kuvattu. Ruotsin tv:n mukaan sananvapaus jäi toiseksi. Markkinatuomioistuin. Valitus sitten korkeimpaan oikeuteen.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
15.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Nick Brandtin uusissa valokuvissa Afrikan eläimet palaavat asuinseuduilleen, jotka ovat nyt kaatopaikkoja ja tehdasalueita. 15.7.2019. Brandtin kuvia on kesän ajan esillä Kansallismuseossa. Yhdessä näyttelyn pysäyttävimmässä kuvassa norsuperhe näyttää olevan ansassa valtavan alikulkusillan alla keskellä afrikkalaista kaupunkia.

Jussi Aalto, blipfoto. Päivittäin kuvia.

Yle, Ilmastoaktivisti Greta Thunbergistä raivattiin piirros peltoon ja viikon muita uutiskuvia. 15.7.2019. Kuluneella viikolla esiteltiin uusi lentolaite, juoksutettiin härkiä ja raivattiin piirros peltoon. Kokosimme yhteen viikon uutiskuvia. 17 kuvaa + kuvatekstit. Klikkaamalla isommaksi.

HS, Kuvakooste: Muinainen Babylon ja neljä muuta kohdetta pääsivät maailmanperintö­kohteiden listalle. 6.7.2019. Muinaisen Babylonin kaupungin rauniot on valittu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Irakin keskiosissa Eufrat-joen varrella sijaitseva kaupunki tunnetaan erityisesti riippuvien puutarhojen legendasta. Puutarhat kuuluivat antiikin ajan maailman seitsemän ihmeen joukkoon, joista vain Gizan pyramidi on säilynyt tähän päivään.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • 5 Photos to Take with Auto Mode.
 • Peak Design Travel Tripod Review. Tässä arviossa osa linkeistä vähän erikoisia (linkkejä 15 kpl). Kickstarter-kampanjaa on vielä muutama päivä jäljellä. Tavoite ylittyy reilusti yli 20-kertaisesti. Ja se tavoite oli puoli miljonaa dollaria. Hinta $289. Ja toimitukset joulukuussa 2019.

Petapixel.com.

Dpreview.com.

ePhotozine.com, 4 Top Tips On Exploring The Urban Jungle.

Pdnonline.com, How Gabriel Nivera Pitched a Tourism Campaign to the Faroe Islands.

Earthboundlight.com, What Else Do You See? 14.7.2019.

Kamera & Bild, Bli en bättre gatufotograf – proffset tipsar. Lukijamatkalla Lontooseen, kysymys-vastaus.

Diyphotography.net, vaihteeksi taas feikki-DNA-mainos vaivaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
14.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

Lassi Kujala: eilen jäi puuttumaan Facebook-linkki. Lassi päivittää FB-sivuja erittäin aktiivisesti. Paljon kuvia ja tekstiäkin. Pitänee laittaa seurantaan...

Kansan Uutiset, Valokuvataiteen museon kesänäyttelyissä etsitään empatiaa. 13.7.2019. Esillä on paljon uutta eurooppalaista valokuvataidetta. Teemat vaihtelevat pakolaisuudesta silikonivartaloihin. Suomen valokuvataiteen museon tämän kesän taiteilijat ovat kaikki ajankohtaisuudessaan vaikuttavia ja erilaisia. Tulevaisuuden näkymissä yhteistä on kuitenkin synkkyyden sijaan mahdollisuuksien ja toiveiden ylläpitäminen.

HS, Valokuvaaja Stefan Bremerin kuvista huokuu kiinnostus ihmiseen. 14.7.2019. Taide ei ainoastaan peilaa todellisuutta, se myös synnyttää sitä. Kun katson Stefan Bremerin varhaisia valokuvia hänen takautuvassa näyttelyssään, huomioni ei kiinnity kuvissa esiintyviin paikkoihin tai henkilöihin, vaan Bremerin ilmaisuun. Nopeasti otetut ja rakeiset kuvat tuntuvat kiteyttävän sen, miltä nuoruus 1970-luvun lopussa ja 1980-luvulla tuntui katujen tasolla. Kuvat olivat jo syntyessään niin vahvoja, että ne ovat tehneet aikakaudesta itsensä näköisen.

Iltalehti, Veronica onnistui nappaamaan uskomattoman luontokuvan: Karhunpennut puussa ja harvinainen haukka vieressä oksalla – ”pennut menivät hurjaa vauhtia”. 13.7.2019. Veronica Mikkola sai samaan kuvaan kolme karhua, haarahaukan ja lokin.

Ilta-Sanomat, Kouvolalainen hammaslääkäri kuvasi Kainuussa aivan käsittämättömän karhuvideon – metsän kuninkaita lyllersi tantereelle yhteensä 30. Ömerin mukaan karhujen suurta määrää Martinselkosen kuvauspaikalla selittää se, että niitä ruokitaan kuivamuonalla. Paikka on kaupallinen eräkeskus, jossa on tarjolla piilokojuja karhukuvaajille ja tavallisille tarkkailijoille.

Aplus.fi, Leica uudisti superzoom-kameransa – lisää tarkkuutta kosketusnäyttöön. 13.7.2019. Leica on esitellyt uuden V-Lux 5 -kompaktikameran. Se on käytännössä miedosti muokattu versio Panasonicin DC-FZ1000 II.

HS, Lykkäätkö huolettomasti Apple-laitteidesi päivityksiä? Niiden haittaohjelmat lisääntyvät, ja siksi turvallisuudentunne on valheellinen. 13.7.2019. Käyttöjärjestelmäpäivitykset kannattaa asentaa aina heti, ei kannata lykätä. Iphonelle ja Ipadille ei ole tarjolla virusturvaa. Omaa tilannetta voi helpottaa käyttämällä niissä esimerkiksi luotettavaa vpn-palvelua. Vpn eli virtual private network reitittää verkkoliikenteen erillisen yhteyspisteen kautta ja salaa näin käyttäjän alkuperäisen ip-osoitteen.

Ilta-Sanomat, Testasimme Microsoftin ja Logitechin hiirilegendat – niin erilaisia, mutta niin hyviä. 14.7.2019. Testissä langallinen Microsoft Pro IntelliMouse 60 euroa ja langaton Logitech G502 Lightspeed (pelaajalle) 150 euroa. Uusioversiot klassikkohiiristä.

Tekniikkatalous.fi, Välkkyvä kuva lumosi kaitafilmaajia – yhdellä kasetillisella sai vuonna 1964 noin 3 minuuttia mykkäfilmiä. 13.7.2019. Historiaa.

Älypuhelimista.

 • Tivi.fi, Vaeltamaan mobiililaite kädessä. 13.7.2019. Vaeltajakartta on pieni ilmaissovellus, johon on tarjolla ladattavia reittipaketteja eri puolilla Suomea olevista vaellusreiteistä. Mukaan ei tarvitse välttämättä pakata varavirtalähdettä, sillä reittipaketit ladataan laitteen muistiin, eikä vaelluksen aikana tarvita nettiyhteyttä lainkaan. Android ja iOS.
 • Iltalehti, Tiedätkö mitä on tetheröinti? Netin jakaminen on yleinen tapa, joka voi imeä puhelimen akun. 13.7.2019. – Mikäli netin jakamista puhelimesta käytetään pääasiallisena yhteytenä kotona ja laite on jatkuvan rasituksen alla, en pitäisi mahdottomana, että sillä on vaikutusta akun käyttöikään, Virkki sanoo.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Pornosynthesis: Revealing the Sensual Side of Flowers. Hurjan näköistä menoa.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, 10 Top Tips For Taking Better Photos Of Trees.

Petapixel.com edelleen feikki-DNA-mainos vaivaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
13.07..2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kirkko ja kaupunki lehden kuvajournalistinen laatu (Sana on melkein vapaa). Onko kukaan kiinnittänyt huomiota Kirkko ja kaupunki lehden visuaaliseen antiin? Minä olen - ja positiivisella tavalla!
 • Hämäräkuvaus ja ISO- arvo (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Uusi ketju. 12 viestiä.
 • Nikkor 24-70mm 2.8 S (Optiikka).
 • Sony FE 35mm/1.8 (Optiikka).
 • Sony RX10 Mark IV (Nikon, Sony). Kohta kaksi vuotta räksällä. Lassi Kujala. Syksyllä tulee kaksi vuotta täyteen RX10 M4 kameran kanssa. Sitä edelsi kolmisen kuukautta RX10M3 kameralla kuvaamista. On aika katsoa, miten on mennyt. ...
  • ...Olen kuvannut lähes päivittäin kahden vuoden ajan tällä kameralaitteistolla, joten sen mekaaninen kestävyys on nyt testattu. Se on ällistyttävän hyvä ja yllätti ainakin minut hyvin positiivisesti. Mitään vikoja ei ole ollut. Käyttöni on ollut normaalia monin verroin intensiivisempää, joten tavallisella ihmisellä kamera kestää käytännössä ikuisesti. RX10M4 on korvannut nyt 2 vuoden ajan 100 % minun tapauksessani aiemman järjestelmäkamerakalustoni, josta osa on nähtävissä tästä kuvasta.
  • ...Joitakin kuviani voi katsella kuvasivultani, jonne olen niitä aina silloin tällöin siirrellyt. Kattavimman käsityksen asioista saa, jos seuraa Fb sivustoani, jota päivitän melko usein. Kuvat ja kuvausalat käyvät sitä seuraamalla hyvin selville. En ole huomannut, että siirtyminen kalliista, raskaasta ja monista osista koostuvasta hankalasti mukana kuljetettavasta ja enää vain marginaalisesti paremmasta järjestelmäkalustosta tähän yhden laitteen systeemiin olisi millään tavalla romahduttanut omaa kuvatuotantoani. Päinvastoin se on sitä vain monipuolistanut ja tuonut siihen uutta boostia. ...
  • ... Kuvia on käytetty tässä parin vuoden aikana painettuina 300 dpi:n resolla parikymmentä ja viitisenkymmentä sanomalehtitarkkuudella painettuina. Yksi vuoden luontokuvakisan sarjavoitto on myös saavutettu tällä laitteistolla otetulla kuvalla. Kuvista on tehty myös suuria 75 x 50 cm näyttelykuvia. Tässä suhteessa mitään ratkaisevaa muutosta aiempaan ei ole tapahtunut. Voisin kiteyttää asiat kohdallani muutamaan pääkohtaan. ...
  • lassikujala.1g.fi/kuvat sekä etusivu
  • Facebook, Lassi Kujala
  • Rajala Blogi, Luontokuvaaja Lassi Kujala vaihtoi järjestelmäkamerat kevyeen kompaktikameraan. 2.5.2018.
  • Kouvolan Sanomat, Voikkaalaiselle Lassi Kujalalle voitto Luonto ja ihminen -sarjassa Vuoden luontokuva -kilpailussa. 20.10.2018.
  • Kymen Sanomat, Repoveden karut hakkuuaukeat kalvoivat luontokuvaaja Lassi Kujalaa vuosikymmeniä — Yksi puhelu Pentti Tiusaselta muutti kaiken, vaikka kansallispuiston syntyminen oli lopulta hiuskarvan varassa. 26.6.2019.
 • Sigma fp (Järjestelmädigit). 21 viestiä.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit).
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A9 (Järjestelmädigit).
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvia! (10 kuvaa) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Teema: Katukuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Säkkipillinsoittajia Edinburghissa.
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama uusi.
 • Luontohavaintoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Aamukastetta ja gynandromorfi kangassinisiipi eiliseltä.

Petteri Hautamaa, Hiljaisen heinäkuun mietteitä. 12.7.2019. Luontokuvausharrastajan vuodenkierto on mielenkiintoinen ja kieltämättä turhan epätasainen, mitä kuvausaiheiden jakautumiseen tulee. Alkuvuoden tyhjyys ei yltäkylläisyyttä tarjoile, ainoastaan bongarihenkisellä porukalla pitää vauhtia päällä, kun vuoden pinnajahti käynnistyy. Talvi kituutellaan säästöliekillä maisemia ja satunnaisia luontokappaleita räpsien, kameransuljin ei liikoja kulu. Näin kesäaikana tarkasteltuna, talvella pääsee kokemaan erikoisia, jopa luksusta lähenteleviä asioita, kuten pitkiä yöunia. Ei tarvitse vääntäytyä tokkurassa aamukahdelta herätyskellon raastavaan kilinään yö toisensa perään.

Teemu Saloriutta, Kävelyretkellä kesäyössä, osa 1/2: Kulttuurimaisemia. 12.7.2019. Tänä kesänä en ole päässyt perhesyistä pidemmille vaelluksille tai kuvausmatkoille. Kameraa en silti ole ripustanut naulakkoon: lukuisat illat ja yöt ovat kuluneet lähiluonnossa retkeillen. Keski-Uudenmaan luontokohteet ovat näinä viikkoina tulleet tutuiksi, ja yllättäen eniten kuvattavaa on löytynyt kävelymatkan päästä kotiovelta. Kaksiosaisen kirjoituksen ensimmäisessä osassa kuvataan öisiä kulttuurimaisemia.

Ilta-Sanomat, Viikon uutiskuvat. 13.7.2019. Viikon uutiskuvat: Arabiemiraattien joukot alkoivat vetäytyä Jemenistä ja Sveitsissä tehtiin ekotaidetta. 5 kuvaa.

Yle, 360-karhukameran toinen yö sujui jännittävästi – kamerajohto kaivettiin esiin ja karhut kinastelivat ruoasta, katso yön parhaat palat. 12.7.2019.

Älypuhelimista.

 • Ilta-Sanomat, Testasimme Suomen ensimmäisen 5g-puhelimen – joko kannattaa ostaa? 13.7.2019. 900 euron hintainen ZTE Axon 10 Pro 5G:lle, joka on ominaisuuksiensa puolesta melko tyypillinen moderni lippulaivapuhelin. Teleoperaattoreista ainoastaan Elisalla on tarjolla kaupallinen 5g-verkko, ja sekin toimii vain 5 kaupungissa.
  • Elisa sanoo verkon toimivan parhaiten Turussa ja Tampereella. Tämä myös näkyi Helsingin keskustassa tehdyissä testeissä, joissa nopeudet olivat välillä päärautatieaseman vieressäkin vain muutamia kymmeniä megabittejä. Helsingin-verkko on vielä testausvaiheensa lopussa, joten paremmat nopeudet ovat tarjolla vasta myöhemmin.
 • Mobiili.fi, Arvostelussa ZTE Axon 10 Pro 5G: Kokonaisuutena vakuuttava älypuhelin – lisähinta 5G-tuesta tuntuu kuitenkin korkealta. 12.7.2019.
 • Tivi.fi, Näin paljon tulevat Galaxy Note 10:t maksavat – ominaisuuksiin luvassa mukava muutos. 12.7.2019. Samsung julkistaa Galaxy Note 10 -uutuudet 7. elokuuta. Samsung Galaxy Note 10:n hinnat alkavat 999 eurosta. Suomessa Galaxy Note 9 maksoi aluksi 1 029 euroa. Suurempi Galaxy Note 10+ maksaisi taasen vähintään 1 149 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

 • 8 Ways Blur Can Enhance Your Photographs.
 • Canon Powershot G5 X Mark II Review. Kompaktidigi, 4K video, 20 megapikseliä, 30 fps (raw). Popup elektroninen etsin. 24-120mm. Wi-Fi, Bluetooth. Kustomoitavissa oleva säätörengas linssin ympärillä. Suoraan ylös kääntyvä kosketusnäyttö. USB-C, akkuja voi ladata kamerassa. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on 1000 euroa. Myyntiin 12.8.2019. (tämä testi lienee tehty esituotantoversiolla...).

Pdnonline.com.

IR, Firmware Friday: Tweaks for Fuji GFX100, Olympus E-M1 II, Pentax KP, Ricoh Theta V, Panasonic mirrorless.

Petapixel.com, Diyphotograpy.com, edelleen feikki-DNA-mainos vaivaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
12.07..2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Kirkko ja kaupunki lehden kuvajournalistinen laatu (Sana on melkein vapaa). Onko kukaan kiinnittänyt huomiota Kirkko ja kaupunki lehden visuaaliseen antiin? Minä olen - ja positiivisella tavalla!
 • Tekis mieli kokeilla ND-suotimia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Poikkesin Porvoossa ja vanhan kaupungin torilta kokeilin miten ihmiset häviää ND-kuvista. Aluksi normaali kuva 1/90 sekunnin valotusajalla (yritin odottaa hieman hiljaisemman hetken): ... Sitten 142 sekunnin otos 15 stopin ND-suotimella (valkotasapainoa ei säädetty): ...
 • Veroja suomeen - reilua, vai ei? (Ulkomailta ostaminen). 7 viestiä. Japanista käytetty. Verot pitää kuitenkin maksaa...
 • LCD näytön näkyvyys kirkkailla keleillä (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...). Luuppietsimistä, hyviä ja huonoja puolia. Luuppietsimen näkymä vastaa suunnillee samaa kuin, jos katsoisi 42" näyttöä 1,4 metrin etäisyydeltä.
 • Peak Design travel tripod (Digikuvaus). Kickstarter-kampanja. Jo vakiintuneetkin (ja isommat) yritykset ovat huomanneet vetovoiman... Tämä nimenomainen kampanja on ollut suurmenestys. Ei markkinointikuluja paljon ollenkaan.
 • The Nik Collection 2 by DxO (Kuvankäsittely). Päivitin hiljattain tähän kakkosversiion, kun päivitystarjous oli sopivan houkutteleva: alle 60 euroa sekä Nik 2:sta, että DxO PhotoLab 2 Essentialista. Halusin turvata yhteensopivuuden jatkossakin. Ero vanhaan ei ole päällisin puolin suuri, mutta erojakin on. ...Jos vanha Nik toimii, päivitykselle tuskin on pakottavaa tarvetta varsinkin, jos uutta pakettia ei enää saa tarjoushintaan.
 • Nikkor 24-70mm 2.8 S (Optiikka). Dxomark testi 24-70mm 2.8S. Nousee 36 pisteen myötä listan kärkeen ja on siis tämän hetken ehdottomasti paras 24-70mm mitä markkinoilta löytyy.
 • Sony FE 35mm/1.8 (Optiikka).
 • Sigma 14-24mm 2.8 DG DN Art (Optiikka). Uusi.
 • Sigma 35mm 1.2 DG DN Art (Optiikka). Uusi.
 • Sigma 45mm F2.8 DG DN (Optiikka). Uusi.
 • Sigma fp (Järjestelmädigit). 13 viestiä.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit). Myös Sigma fp.
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit). Ihan mielenkiintoista ajateltavaa käyttöliittymän kannalta. Kustomoitavat mode-nappulat (kyse ei ole moderaattoreista).
 • Teema: MaisemaKuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Skotlannista Skyen saarelta Old Man of Storr. Sekä toiselta kuvaajalta "perustavallinen kuvauskohde Suomenlahden rannalta".
 • Marsalkka Spegen kesävalokuvia! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyvää päivää, iltaa, yötä ja huomenta rakkaat DC.netin kansalaiset! En ole pitkään aikaan osallistunut tämän vanhan kunnon, oikeasta elämästä syrjäytyneiden valokuvaajahörhöjen ikiomaan keskustelufoorumiin millään tavalla. Aika on mennyt sen verran rattoisasti facebookissa maailmaa parantaessa, savolaisia valokuvaajia opastaessa ja jopa valokuvia ottaessa. ...
  • (pakko myöntää, että Spegen kirjoitustyyli ja huumori puree... tyylilaji on löydetty jo aikapäiviä sitten ja siinä on pysytty vuosien saatossa järkähtämättömästi... ihan aikojen alussa, historian hämärässä joku olisi voinut havaita aivan pientä hapuilua... välillä mentiin hieman hyvän maun rajan yli, ehkä...)

Avplus.fi, Sigmalta jymy-yllätys – taskukokoinen täyden kennon kamera. 11.7.2019. Sigma on yllättänyt esittelemällä taskuun mahtuvan täyden kennon Sigma fp -kameran. Vaikka se on mitoiltaan liki yhtenevä Sonyn RX100 VI -pokkarin kanssa, kamerassa on 24,6 megapikselin ja 35 millimetrin kenno. Syksymmällä myyntiin.

Valovuoto.fi, Sony FE 35mm F1.8 on julkaistu. 10.7.2019. Sony julkaisi kauan odotetun edullisemman 35mm objektiivin kinokoon mallistoonsa. Uutuus on 1.4 versioita huomattavasti kompaktimpi ja painaa 280 grammaa. Hinta on n. 800 euroa.

Rajala Blogi.

Yle, Hui! Karhunpentu putosi kuoppaan – kokosimme karhusuoran ensimmäisen vuorokauden parhaat hetket tähän juttuun. 11.7.2019. Suoraa 360 asteen pallopanoraamaa karhuista. Kainuun Suomussalmi Raatteessa lähellä Venäjän rajaa. Lähetys alkoi keskiviikkona, kesto 3 päivää. Lauantaiaamuun asti. Parhaiten karhut ovat näkyvillä ilta- ja yöaikaan kello 19–06.

 • YouTube livevideo Possibly the first time in the world: 360 live video of wild brown bears. Näyttää yhtäaikaisten katselijoiden määrän. Ei kommentointimahdollisuutta. Äänet. (Ylen omilla sivuilla kommentointi on mahdollista ja suotavaakin).

Kaleva.fi, Dynamiittilaatikosta löytyneet lasiset negatiivit muuttuvat kuviksi Mikko Ojan käsissä –"Tavoite on, että kuvat säilyvät ainakin seuraavat 200 vuotta". 11.7.2019. Yli tuha lasista negatiivia. Merijärven kotiseutuyhdistys haki perinteentallennustyöhön EU-rahaa. Kuvausta harrastaneen Hemmingin tiedetään kuvanneen tavallisten merijärvisten arkea ja juhlaa. Kuvissa on eri-ikäisiä ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa, mutta myös muotokuvissa. Ojan työnä on valopöydän avulla kuvata negatiivit järjestelmäkameralla ja sen jälkeen työstää mustavalkoiset otokset kuvankäsittelyohjelmalla.

Yle, Kaljavarkaat aiheuttavat kaupalle turvallisuusriskejä ja hävikkiä – suivaantunut kauppias jakaa varkaiden kuvia somessa sakoista huolimatta. 11.7.2019. Siinä, missä varas ennen yritti sujauttaa juomat vaivihkaa vaikka reppuunsa, nykyään osa varkaista kävelee suoraan oluthyllylle, lastaa juomat kassiin ja kävelee tai juoksee pysähtymättä kassan ohi.

 • Aina näpistelijää ei saada kiinni. Silloin Hemming saattaa julkaista valvontakameran kuvan sosiaalisessa mediassa. Viime vuonna hän joutui maksamaan sakkoja sekä korvaamaan uhrille julkaistuaan kuvan Facebookissa. Hemming jatkaa kuitenkin julkaisemista.
 • – Mielestäni on niin iso ongelma, että tänä päivänä suojellaan enemmän rikollista kuin vahingon kärsijää, Hemming perustelee.
 • Martin Hemmingin periaate on, että jokainen näpistys tai varkaus ilmoitetaan poliisille.
 • Martin Hemming muistaa, miten alkuaikoina varkaiden perään juostiin monta kertaa viikossa. Varkauksia ja näpistelyjä on liikkeessä pyritty vähentämään aktiivisesti. Nykyään varastelusta syntyy liikkeessä noin 500 euron hävikki vuodessa.

Ilta-Sanomat, Ole tarkkana, kun ostat Amazonista: Väärien arvostelujen vyöry vaanii kulman takana. 12.7.2019. Viime kuussa osuus jo 34%.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • Quick and Easy Poses for any Couple During a Photoshoot. Valokuvaajan pitää pystyä ohjaamaan kuvattavia. Nämä asiat pitää opetella ihan samalla lailla kuin puhtaan valokuvauksen perusasiat.
 • 2 Methods for Creating Duotones in Photoshop. Ja mitähän duotone tarkoittaa. Kaksisävykuvat. Duotone on harmaasävykuville tarkoitettu muoto, jossa voidaan valita harmaasävyn lisäksi yksi tehosteväri. Tehostevärien avulla kuvan sävymäärää voidaan lisätä tai muuttaa kuvan sävyä haluttuun suuntaan valitsemalla yhdeksi väriksi jokin muu kuin musta väri.

Dpreview.com.

IR.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan, Sigma's Different Approach to Full Frame. 11.7.2019. Sigma on ollut japanilaisista kameravalmistajista innovatiivisin, on rohkeasti yrittänyt hankkia uusia käyttäjiä. Tässä mallissa mennään video edellä (ei ollenkaan elektronista etsintä, monta jalustakiinnikettä, ei salamaa). Still-kuvaajillekin sopii, jos tyytyy takanäytöltä kuvaamiseen. Kaikenlaista muutakin: Cinema DNG Raw yli 12 stoppia dynaamista aluetta, tallennus tuettu USB 3.1:n kautta. Kaikenlaisia lisälaitteita.

The Online Photographer, Disguises. Vaikka kuvausliivit.

Kamera & Bild, Sigma fp – världens minsta fullformatskamera. Täyskennoinen peilitön järjestelmäkamera, 24.6 megapikseliä. 3.2 tuuman kiinteä kosketusnäyttö, 2.1 miljoonaa pistettä. Syksyn aikana myyntiin.

Kamera & Bild, Tre nya objektiv från Sigma – för fullformat med L- och E-fattning,

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
11.07..2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

HS, Kaikki matkustavat nyt Tallinnan Fotografiskaan – Uusi museo haluaa kohahduttaa, mutta aloitus on maltillinen. 11.7.2019. Vuotuisen kävijätavoitteen Aasmäe ja Loorents asettavat 120 000 ja 150 000 museovieraan välille. Yhtenä mittarina pidetään myös sitä, että museon laajat tilat houkuttelevat ihmisiä muutenkin. ”Avajaisissa meillä oli 800 kävijää. Päivittäin tarvittaisiin noin puolet tästä”, Aasmäe toteaa.

Yle, Ensimmäisenä maailmassa: kolme yötä kestävä villikarhulive 360-kameralla kuvattuna – Katso suorana. 10.7.2019. Videon näkymää voi kääntää täyden ympäyrän mihin suuntaan tahansa. Keskiviikosta klo 18 alkaen. Suomussalmen Raatte, lähellä Venäjän rajaa. Artikkelin lopussa seuranta, mitä on tapahtunut livekamerassa.

 • YouTube-linkki, näytti toimivan aamulla... Kyse on 360 asteen pallopanoraamasta.

Valovuoto.fi, Panasonic LUMIX S PRO 50mm F1.4 kokemuksia. 10.7.2019. Panasonicin mallistosta löytyy kirjoitushetkellä kolme kinokennolle suunnattua objektiivia. Kaksi f/4-aukkoista zoom-objektiivia sekä loppukeväästä Valovuodon testipenkkiin saapunut Lumix S Pro 50mm f/1.4. Panan ajatukset uuden kinojärjestelmänsä kanssa vaikuttaisi olevan samat kuin Canonilla, eli peli avataan laadukkailla ja suurikokoisilla objektiiveilla. Nämä lasit pelaavat erinomaisesti yhteen kookkaiden S1- sekä S1R-runkojen kanssa.

 • Objektiivi ei sisällä kuvanvakaajaa, mutta omassa käytössäni S1R-rungon vakaaja auttoi noin kaksi aukkoa vakaajattomaan elämään verrattuna.
 • Panan uusi normaaliobjektiivi ei sovellu kevyttä järjestelmää haikailevalle, vaan on tarkoitettu kuvaajalle kuka arvostaa erinomaista optista laatua, nopeaa automaattitarkennusta sekä panssaroitua rakennetta. Objektiivin hinta on artikkelin kirjoitushetkellä noin 2650€.

Avplus.fi, Canon uudisti PowerShot G5X -ja G7X III -kamerat – valovoimaa taskukoossa. 10.7.2019. Elokuussa myyntiin. 1000 euroa ja 850 euroa.

HS, ”Metsäteollisuus on saanut Suomessa täydellisen ylivallan kaikesta”, harmittelee taiteilijaprofessori Ritva Kovalainen, 60, joka kuvaa metsiä mutta ei ole luontokuvaaja. 30.6.2019.

Yle, Finlandia-talon lentokieltoaluetta rikottiin – poliisi sakotti kahta lennättäjää. 11.7.2019. Tilapäinen lentokieltoalue on voimassa perjantai-iltaan asti osana EU-kokouksen turvallisuusjärjestelyjä.

 • HS, Lennokeilla hankitaan tietoa ja toteutetaan sananvapautta. 30.6.2019. Mielipide. Kuvauskoptereita koskeva Trafin viranomaissääntely liittyy laitteiden lentoturvallisuuteen. Lennokeilla tapahtuvaan kuvaamiseen Trafi ei puutu, eikä sitä voisikaan tehdä, koska kuvaamisessa on kysymys perusoikeuksiin kuuluvasta sananvapaudesta ja siihen liittyvästä tiedon hankinnasta.
  • Kuvaaminen julkisella paikalla on aina sallittua. Kuvaaminen on lainvastaista ainoastaan kotirauhan suojaamilla alueilla. Muualla kuvaamista voidaan rajoittaa, jos se loukkaa (objektiivisesti arvioituna) ulkopuolisilta suljetussa tilassa olevien henkilöiden yksityisyyttä.

Itä-Häme, Haaveista totta – kunnon kotkakuva oli usean matkan takana. 10.7.2019. Maakotka.

Iltalehti, Kuin suoraan Monet’n maalauksesta. Valokuvaaja Juha Laitalaisen otos lumpeista herättää ihastusta. 10.7.2019.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Studentwork Group Oy, Tampere, Tampere. Aluksi Studentworkin kautta asiakkaalle 6 kuukauden määräaikaiseen työsuhteeseen, jonka jälkeen tahtotilana on siirtyä asiakkaan riveihin. Asuntokohteiden kuvaaminen ja videoiminen. Studio- ja tuotekuvausta. Editointi eri ohjelmistoilla, esim. Adobe ja Final Cut Pro.

 • Työpaikan osoite 33900 TAMPERE
 • Palkkaus Sopimuksen mukaan
 • Työn luonne vuokratyöpaikka
 • Toimeksiantaja POF Group Oy
 • Työ alkaa Sopimuksen mukaan
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto 6 - 12 kk
 • Haku päättyy 04.08.2019 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Sigmalta uutta.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

IR.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

The Lensrentals.com, Exploring Underwater Photography with Brett Stanley. Asiakkaat kertovat.

The Online Photographer.

Fotosidan.se, I Cartier-Bressons fotspår i Leningrad. Blogi.

Kamera & Bild, Ny zoom till Canons spegellösa fullformat.

Kamera & Bild, Lätt vidvinkel från Sony – för fullformat.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
10.07..2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Feelworld Master MA6P -on camera monitor review. 9.7.2019. YouTube-video, kesto 9:16. Kameralle monitori. Kameran salamakenkään. Heijastussuoja. 5.5 tuumaa, 1920 x 1080, sisään voi syöttää 4K. 160 euroa.

Peter Forsgård, Olympus E-M1 MKII Firmware 3.0 - My NEW Settings. 9.7.2019. YouTube-video, kesto 16:01. Suomenlinnaan mennään. Oluttakin juodaan.

Valovuoto.fi, Canonin heinäkuun uutuuksia. 9.7.2019. Canon on juuri julkistanut kaksi uutta kehittyneemmän harrastajan PowerShot G -sarjan kompaktikameraa sekä uuden 24-240/4-6.3 -objektiivin RF-kiinnityksellä.

Mynewsdesk.com, Sony laajentaa full frame -objektiivien valikoimaansa esittelemällä 35mm F1.8 Lightweight Prime -objektiivin. 9.7.2019. Lehdistötiedote.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Portrait of the Artist as a Legend in Their Own Time.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, 50 Beautiful Examples of Macro Photography.

Earthboundlight.com, Look at All the Pretty Colors. sRGB, Adobe RGB.

Thom Hogan, Canon Matches Camera and Lens Better. 9.6.2019. 24-Canon 240mm f/4-6.3 RF. Canonin oma markkinointi ei ehkä ihan kohdallaan.

Kamera & Bild, Kompakter från Canon: G5 X Mark II och G7 X Mark III.

Fotosidan.se, PowerShot G5 X II och G7 X III - två uppdaterade kompakter från Canon.

Petapixel.com ja Diyphotography.net. Taas putkahtelee feikki-DNA-huijausmainoksia. Ei ole helppo näistä päästä eroon....

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
09.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilta-Sanomat, Tukholmassa suosittuun Fotografiska-museoon pääsee nyt myös Tallinnassa – katso makupalat näyttelyistä. 8.7.2019. Tukholman Fotografiska on monen suosikkikohde, mutta Tallinnan museo on melkein parempi. Tukholmassa se on lähes koko päivän projekti, mutta Tallinna on juuri sopivan kokoinen, tunnin makupala. Museo on auki myöhään, päivästä riippuen iltayhteentoista tai yhteen yöllä, ja terassiravintolabaarista on huikea näköala kaupunkiin.

 • Fotografiska.com. In English. Joka päivä avautuu klo 9. Su - ti auki klo 23 asti. Ke - la auki klo 01 (yöhön). Liput 14 euroa.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Hups, mikä moka - kameran laturi jäi kotiin. 9.7.2019. Olosuhteiden pakosta ajattelin testata, kuinka pitkään yhdellä akulla pystyy kuvaamaan. Kamera oli vanha tuttu Canon 5Dm3 ja molemmat akut ainakin 7 vuotta vanhoja. ...Vara-akku kesti paremmin kuin odotin, peräti 1614 laukausta. Uskomaton tulos vanhalle LP-E6-akulle, jonka kunnoksi kamera itse näyttää punaista, ja jolle luvataan vain 950 laukausta.

 • Akkukestolla on joskus merkitystä. Tässä suhteessa uudet peilittömät ovat askel taaksepäin. Niissä virran pihistäminen olisi vaikeaa, koska vähintään EVF-näyttöä on pakko pitää koko ajan päällä. Kamerat ovat entistä pienempiä, joten niihin mahtuu pienempi akku. Canon EOS RP on tässä suhteessa pohjanoteeraus, normikäytössä vain noin 250 kuvaa.

Yle, Yli kuusikymppiset esillä intiimeissä kuvissa – “Pitää saada seiniä jytisyttäviä orgasmeja vielä silloinkin, kun ollaan 70-vuotiaita”. 8.7.2019. Espoolainen Raija Hulden on yksi niistä 12:sta yli 60-vuotiaasta ihmisestä, jotka on ikuistettu kuviin ja videoihin hiljattain avattua Aistikkaat-näyttelyä varten. Burleski-harrastaja Raija Huldenin hahmo kantaa nimeä Clary Strass. Hän muistelee lämmöllä reilun puolen vuoden takaisia kuvauksia.

 • Aistikkaat-video- ja valokuvanäyttelyn hahmot on luotu työpajoissa, jotka järjestettiin Helsingissä ja Lontoossa viime syksynä. Burleski, drag ja improvisaatio toimivat välineenä oman kehollisuuden ja seksuaalisuuden tutkimiseen.
 • Aistikkaat-näyttely on esillä Kotkassa Galleria Uusikuvassa 11. elokuuta saakka. Stoan Galleriassa Helsingissä näyttely on esillä 4.–22. syyskuuta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Shutterstock Presents: Artists Series tells the creative stories behind the content.

Digital Photography School.

Canonilta uutta.

Dpreview.com.

IR.

 • Olympus E-M1X Review Conclusion: A bigger, burlier, more specialized version of the E-M1 Mark II. Julkistettu 24.1.2019. 20 megapikselin 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, perinteisen järjestelmäkameran koko ja ulkonäkö. Ja perinteisen järjestelmäkameran erinomainen ergonomia, tehty isoille käsille = voi käyttää hanskat kädessä. Paino 997g. Kroppikerroin 2x. Säänkestävyys huippuluokkaa, kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ominaisuuksia. Pitkä takuu. Kaksi korttipaikkaa. Iso elektroninen etsin 0.825x (sopii hyvin silmälasien käyttäjille), 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. 2 SD-korttipaikkaa, UHS-II. LiveND (harmaasuodin sisäänrakennettuna). Akut kestävät ja kestävät, 870 kuvaa (CIPA). Sarjakuvaus nopea, parhaimmillaan 60fps. Huippuluokkaa oleva kuvanvakaaja (sopivan objektiivin kanssa 7.5 stoppia). UHD 4K/30p video. USB-lataus. Suljin speksattu 400.000 laukaisuun. Ei ethernet-liitäntää. Suunnattu pro-kuvaajille, urheilu ja action. Mutta myös pitkää zoomia kaipaaville. Ilman jalustaa Hi-Res -moodi 50 megapikselin kuvat.
  • Huonoa: kallis, 20 megapikselin sensori ei yllä täyskennoisten ISO-arvoihin eikä dynaamiikkaan. Valikoita paljon, voivat hämmentää. Elektroninen etsin on hyvä, mutta resoluutiota saisi olla enemmän. Hyvää: erittäin hyvä kuvanlaatu 20 megapikselin 4/3 systeemiin sensorille, myös ISO-suorituskyky erinomainen tässä luokassa. Erinomainen kuvanvakaaja. Suljin kestää monta vuotta. High Res -moodi ei vaadi jalustaa. Focus stacking ja haarukointi. Erittäin nopea tarkennsu, myös vähässä valossa. Sarjakuvaus erinomainen. Nopea käytössä. 4K video hyvä. Kaksi korttipaikkaa, toinen UHS-II tuki. Äärimmäisen kestävä runko, säänkestävä potenssiin kaksi. Pitkä kuvausaika (kaksi akkua vakiona). Wi-Fi, sisäänrakennettu Bluetooth. GPS, ilmanpaine (korkeuden mittaus), kompassi, lämpötila. Ulkoisen mikrofonin ja kuulokkeiden liitännät. USB C-liitäntä. USB PD -lataus tuettu. Kaksi laturia mukaan vakiona.
  • Suomen hinta runko on 3.300 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • How to use local editing tools in Adobe Lightroom and why you may want to avoid using sliders.

ePhotozine.com.

Thom Hogan.

Pdnonline.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net. (feikki-DNA-mainos saatu usean päivän jälkeen poistettua sivustolta).

The Online Photographer, The Magic Happens: the Golf/Tennis/Pool Paradigm in Photography.

Kamera & Bild, Ny dokumentär om Anders Petersen på SVT. 9.7.2019. Suomessa katsottavissa. SVT Play. Kesto 57 min.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
08.07.2019   (linkki)  

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Tekis mieli kokeilla ND-suotimia (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Perskuta olihan se taas katsottava toi Magic Lantern. Mulla oli sellainen mielikuva, ettei siitä löydy versiota ton Canon EOS 6D:n uusimmalle firmwarelle (1.1.6) - mutta olin näköjään väärässä. Nyt on asennettuna ja hillitön liuta uusia ominaisuuksia. Kyllä siellä on paljon sellaista, mitä varmaan vielä käytän! ...
 • Kompaktikamera aloittelevalle. (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). PowerShot G7 X Mark II on hyvä, nyt saa alta 500:n, kun ensi viikolla tulee uusi malli.
 • Affinity Photo (Kuvankäsittely). Hyvin näyttää toimivan Ipadilla, eikä hinta ollut kuin 21€. Vielä kun sieltä löytäisi, miten edellinen valinta peruutetaan. Olen vasta pari tuntia tutkinut tätä.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit). Vaihteeksi vähän laajempi näkökulma. Mitä peilittömät ovat tuoneet uutta. Paljon viestejä.
 • Canonin peilitön FF, EOS R (Järjestelmädigit). Pitempi kirjoitus Canon EOS R. Aiheena Liukukytkin eli Multi Function (M-Fn) Monitoimipalkki. 9 kk käyttökokemusta, kuvia 25.000 kpl.
 • Vuoripuro ilta-auringossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kommentit.
 • Henkan kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kolme edellistä päivää kuluivat Hyundain Rally Finland-testeissä. Päiviin mahtui kaikkea kirkkaan taivaan sekä rankan vesisateen väliltä. 15 kuvaa.
 • Hiljakseen Hartolassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). 3 kuvaa.
 • Teema: Drone-kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viljasiilot.
 • Petterin luontokuvat (lintukuvat) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kaakkurikin oli onnistunut pesinnässä.

Sulantoblog, Lumix with SQUARE sensor! -My dream camera. 5.7.2019. YouTube-video, kesto 7:50. In this video I'm going tell what would be my dream camera in 2019.

 • (tämän videon katselukerrat lähentelevät 10000 kerran rajaa...).
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus E-M1 MKII Firmware 3.0 - My NEW Settings. Uuden firmwaren myötä Forsgård kertoo viidestä muutoksesta, joita on tehnyt kameran asetukseiin. .

Piilokoju.fi, Hajanaisia havaintoja Hartolassa. 7.7.2019. Kuvia ja tekstiä.

Yle, Tulikärpästen lento ja viikon muita uutiskuvia. 8.7.2019. Kuluneella viikolla Etelä-Amerikassa ihasteltiin täydellistä auringonpimennystä, Italiassa purkautui tulivuori ja Slovakiassa ikuistettiin valokuvaan tulikärpästen parveilua. Kokosimme yhteen viikon näyttävimpiä uutiskuvia. 12 kuvaa. Kuvat klikkaamalla isommiksi.

Ville Suorsa, Ferrari Club Passione Rossa Oulussa. 7.7.2019. Italialainen Ferrari-omistajien yhdistys Ferrari Club Passione Rossa täyttää tänä vuonna 20 vuotta, ja juhlistaa merkkivuottaan ajamalla Helsingistä Rovaniemelle. Ferrari Arctic Tour pysähtyi matkallaan pariksi tunniksi Oulun Nallikariin, jossa ihmiset pääsivät katsomaan legendaarisen automerkin menopelejä.

Muropaketti.com, Näin teet GIF-tallenteen YouTube-videosta – Ei juuri voisi olla helpompaa. 7.7.2019.

Ilta-Sanomat, Pelottava lista – yksi klikkaus paljastaa, mitä kaikkea Google tietää ostoksistasi. Googlen mukaan tiedot kerätään sähköpostiin saapuvista kuiteista, Google Assistant -digiapurilla tehdyistä ostoksista sekä Google-haulla ja Mapsilla tehdyistä varauksista.

Suomen Luonnonvalokuvaajat, VLK-äänestykset ovat auki heinäkuun loppuun saakka. Jäsenmaksun maksaneella jäsenellä on mahdollisuus antaa oma äänensä suosikkikuvilleen ja pisteyttää kolme kuvaa VLK-kisan joka sarjasta. Lisäksi kaikki Facebook-ryhmämme jäsenet voivat osallistua omaan VLK-äänestykseen loppusuoralle päässeiden 90 kuvan joukosta, ja valita sieltä oman Suosikkikuvansa.

Älypuhelimista.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Perfect Your Coastal Panoramas With These 5 Simple Tips.

Dpreview.com, Review: Wondershare FilmoraPro video editing software. $150. Tai $90 vuosilisenssi. Ei tarpeeksi pro-ohjelma. Helppokäyttöinen. Arvosana 3 * / 5 *.

The Online Photographer, Houses of Many Mansions. Minun isäni kodissa on monta huonetta...

Kamera & Bild, TEST: Fujifilm X-T30 – inte långt efter proffsen. Julkistettu 14.2.2019. 26 megapikselin peilitön kroppikenno. Kroppikerroin 1.5x. Sama X-Trans sensori ja sama prosessori kuin isoveljellä (Fujifilm X-T3). 20 kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1.25x kropilla 30 kuvaa sekunnissa. Nopea kasvotarkennus. 4K video hyvä, mutta X-T3 edelleen parempi. Elektroninen etsin 2.36 miljoojaa pistettä. Kosketusnäyttö kääntyy yhden akselin ympäri, 1.04 megapikseliä. Wi-Fi, Bluetooth. Yhdellä latauksella 380 kuvaa. Paino 383g. Kuvanlaatu erinomainen. Miinusta säänkestävyyden puutteesta ja vain ylös-alas kääntyvästä näytöstä. Sarjakuvaus ei kaikkein nopein. Jos näiden kanssa tulee toimeen, niin ei ole syytä ostaa kalliimpaa isoveljeä Fujifilm X-T3. Hyvä hinta/laatusuhde. Arvosana: Toppklass. Suomen hinta, runko tarjouksessa 899 euroa(hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 
07.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Tuomas Heinonen, Heinäkuu 2019 / kuvavirta. 6.7.2019. Tuoreimmat kuvat kuvavirtana ilman tarinaa. Blogissa erikseen kuukauskikoosteessa parhaat kuvat tekstin kera. Tämä on siis se paikka, josta kannattaa seurata mitä kuvataan. Kuvista löytyy toistoa. Kuvat on päivämäärän mukaan järjestyksessä, tuorein ensin.

Yle, Juhliva Ruisrock valokuvissa: rakkautta, riemua ja sateen jälkeen paahtava aurinko. 6.7.2019. Toimittaja-kuvaaja Rosa Huuska ikuisti vuoden 2019 festivaalitunnelmia Turun Ruissalon saarella. 28 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

Tallinnan Fotografiska.

Yle, Some ei sittenkään aiheuta masennusta – uusi tutkimusmetodi kumosi aiemman tulkinnan. 6.7.2019. Masennus oli ensin ja se lisäsi somen käyttöä.

Ilta-Sanomat, Tuleva morsian lateli valokuvaajalle pöyristyttävät ehdot – keskustelun päätteeksi sähköpostiin kilahti alhainen viesti. 5.7.2019. UK.

 • (minkähän ikäisille ja millaisille ihmisille tällainen otsikko on suunnattu...).

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com.

Pdnonline.com, How a Critique Group Can Change Your Photography.

ePhotozine.com, 5 Basic But Essential Tips On Taking Great Summer Shots.

The Online Photographer, Large Format Online, c. 2019.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.06.07.2019   (linkki)
Digicamera.netin Foorumilta.
 • Superlaajakulmainen taskukamera (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). 11 viestiä.
 • kuvanvakaaja ja monopod (Optiikka). Kannattaako kuvanvakaaja ottaa objektiivista pois päältä monopodia käytettäessä? (tamron 150-600). 6 viestiä.
 • Fuji 16/2.8 WR - Luonteikas Tuhnu (Optiikka). Aukko f5.6. Reunapiirto...
 • Sigma 35mm 1.2 FE ? (Optiikka).
 • Paras "kuluttajahintainen" järjestelmädigi (Järjestelmädigit). 11 viestiä.
 • Fuji X-T3 (järjestelmädigit). Jos aiotte ostaa vara-akun tarvikkeena uuteen Fujiin niin välttäkää näitä: ... Kuvassa on ensinnäkin Duracell 126S-tyypin tarvike, mutta se EI ole se minkä saat. Kyseessä on joku huijaus noname-kiinapatteri minkä todellinen kapasiteetti on jotain 200mAh tai sitten se ei ole lainkaan yhteensopiva 126S-tyypin akkua käyttävien kameroiden kanssa. Fuji X-A3:lla tuo toimii n. 20 kuvan ajan ihan normaaleilla valotusajoilla ja hetken sommittelulla takanäytöltä. Pomminvarma keino paskoa mm. firmware-päivitys jos sellaista haluaa jostain syystä tehdä.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit). Ihmetellään vähän listaa Mafferin käyttämistä järjestelmädigeistä.
 • (2017 - ) Sony A7III, A7RIII, A9 (Järjestelmädigit).
Petteri Hautamaa, Valovoimaa, keveyttä ja edullista laajiszoomia samassa paketissa - Tamron 17-35 mm. f2,8. 5.7.2019.
Viime vuosina markkinoille on tupsahdellut tasaiseen tahtiin mielenkiintoisia laajakulmaobjektiivivaihtoehtoja täyskennolle. Löytyy valovoimaisesta kiinteästä ultralaajiksesta monipuolisiin zoomeihin. Olen vertaillut näitä paljon paperilla, mutta yhtälö on hankala. Joko tökkii hinta, paino, valovoima tai monipuolisuus.

Jukka Tiippana, Pelkkää vettä. 3.7.2019.

Olli Korhonen, Päättele itse onko tämän videon erikoinen lintu erittäin harvinainen hietakurki, kurki vai niiden risteymä. 4.7.2019. Toukokuun 12. päivä sain tiedon Rautalammilla jo useina päivinä nähdystä erikoisen näköisestä kurjesta, jota siinä vaiheessa kuulemma pidettiin pohjoisamerikkalaisena hietakurkena etenkin sen takia, että sen päästä ja kokonaan vaaleasta kaulasta puuttui lähes kokonaan omalle kurjellemme tyypillinen musta väritys. YouTube-video, kesto 0:59. Mukana ääni. Lisäksi 2 valokuvaa.

Älypuhelimista.
 • Mobiili.fi, Samsung Galaxy A80 myyntiin 8. heinäkuuta – 679 euron älypuhelin erikoisella kääntyvällä kameraratkaisulla. 5.7.2019. Nopean ostajan etuna kaikki viimeistään 21. heinäkuuta Galaxy A80:n ostaneet saavat kaupan päälle langattomat Galaxy Buds -kuulokkeet (arvo 159 euroa).
Featureshoot.com. Photo.net, foorumi. Digital Photography School. Diyphotography.net. Dpreview.com. Pdnonline.com. ePhotozine.com. IR, Firmware Friday: New features for Ricoh GR III; Ricoh Theta Z1 also gets some tweaks.

The Online Photographer, How Do You Translate Three Million Words to Photography?

Kamera & Bild, Bengt Luthman: Åh nej, normalen är bra. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

05.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valovuoto.fi, Panasonic S1R kokemuksia. 4.7.2019. Uusien kamerajärjestelmien lanseeraukset ovat aina suuria tapahtumia kameramarkkinoilla. Panasonicin, Leican ja Sigman L-mount -liitto oli laajuutensa vuoksi tavallistakin suurempi uutinen. Tällä hetkellä kinokoon peilittömissä järjestelmissä on tarjolla jakamattomia markkinaosuuksia, joita useampi valmistaja himoitsee.

 • Panasonic S1R, julkistettu 1.2.2019. 47 megapikseliä, täyskennoinen peilitön järjestelmäkamera. Kuvanvakaaja 5-akselinen, teho 6 stoppia. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 2.1 miljoonaa pistettä. Sarjakuvaus 9 kuvaa sekunnissa. Video 4K 60p. 2 korttipaikkaa. Paino 898g. Yhdellä latauksella ottaa 360 kuvaa (oikeasti selvästi enemmän).
 • S1R:n etsin on hyvin mahdollisesti tällä hetkelle parasta mitä rahalla saa. Se on suuri, sen suurennossuhdetta voi muutella ja sen tarkkuudesta huolehtii 5,75 miljoonan kuvapisteen OLED-paneeli. Myös päivitystahtia voi vaihdella 120 ruutua/s ja 60 ruutua/s välillä. Nyt ei puhuta enää siitä, että onko evf peilietsintä parempi, vaan siitä, kuinka suuri paremmuusero on.
 • Tallennettujen kuvien katselussa on yksi harvoja S1R:n ärsyttäviä ominaisuuksia. Mikäli käyttäjä ei ole valinnut RAW:n rinnalle tallennettavaksi myös jpg:tä, niin esikatselukuvan tarkkuus ei ole toivotunlainen.
 • Teknisesti Panasonicin kuva on vähintään muun kinokoon kilpailun tasolla, ellei jopa hieman edellä. Dynamiikkaa ja resoluutiota riittää kilpailemaan huomattavasti kalliimpien keskiformaatin kameroiden kanssa. Matalammat isot ovat täysin kohinavapaita ja korkeimmilla herkkyyksillä kohina on hyvin hallinnassa, etenkin kun kuva pienennetään lopulliseen käyttökokoon.
 • Kaiken kaikkiaan S1R on todella miellyttävä ja valmiin oloinen tuote. Vaikka kyseessä on ensimmäisen generaation laite, siinä on yllättävän vähän lastentauteja tai ominaisuuksia joiden pitäisi olla toisin. Toisaalta Panasonicilla on ollut aikaa seurata esimerkiksi Sonyn harha-askeleita ensimmäisten A7 -kameroiden kanssa.
 • Panasonicin ehdoton valtti tällä hetkellä on etsin, joka on parempi kuin A7R III:ssä ja reilusti parempi kuin A7 III:ssä. Myös kuvanvakain vaikuttaa hieman Sonyn toteutusta kyvykkäämmältä.
 • Näin pienillä eroilla ostajan kannattaa miettiä tarkasti kuvattavia kohteita siten, että minkä kameran vahvuudet tukevat parhaiten juuri omaa tekemistä. Myös ergonomiaa kannattaa käydä testailemassa omin käpälin. Henkilökohtaisesti melkein toivon Panasonicille ja L-mountille hyvää menestystä, sillä niin hyvän kokemuksen tämä ensimmäinen Lumix-runko jätti.

Miikka Pulliainen, Tarinoita kuvien takaa, osa 5/12. 27.6.2019. Julkaisen Facebook sivuillani tarinoita kuvien takaa. Julkaisu tulee vuoden jokaisena maanantaina ja kokoan tänne aina kuun lopussa kyseisen kuukauden tarinat.

Loimaan Lehti, Viikon kuvat: Vesipelastusta uimakoulussa, raadeltu poni ja kallis tiedejäte. 28.6.2019. Viikon Kuvat on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat. 19 kuvaa.

Iltalehti, Yhdysvaltain armeija testaa Afganistanissa taskuun mahtuvia äänettömiä minidroneja – voivat olla tulevaisuudessa sotilaan vakiovaruste. 5.7.2019. Black Hornet, paino 33g, täysin äänetön.

Yle, "Kesäkuun suosituin postaus oli, että olemme alkaneet käymään potalla", sanoo bloggaaja Iida Åfeldt, mutta mitä lapsesta kannattaa julkistaa somessa? 4.7.2019. Lainsäädännön näkökulmasta kysymys siitä, mitä vanhemmat voivat lapsestaan julkaista, ei ole yksiselitteinen. Lapsella on oikeus yksityisyyden suojaan. Jos vanhempi levittää tietoa, joka voi aiheuttaa lapselle vahinkoa, kärsimystä tai halveksuntaa hän voi syyllistyä laittomaan toimintaan.

 • Yksittäinen kuva iloisesta lapsesta tuskin täyttää yksityiselämää loukkaavan tiedon kriteerejä, mutta entäpä jos kuvia julkaistaan toistuvasti usean vuoden ajan? Voiko silloin ajatella, että vanhempi on jakanut nettiin niin paljon tietoa, että se voi myöhemmin aiheuttaa vahinkoa esimerkiksi työnhaussa?

Yle, Tavikset ja turistit valloittivat suljetun sotilasalueen. 4.7.2019. Rakuunamäki, Lappeenranta.

Theseus.fi, Jacky Law, Yritysvideo mobiilivideotuotantona. AMK-insinöörityö. Videot toteutettiin yhdessä asiakasyrityksen kanssa. Tavoitteena oli toteuttaa sille yritysvideo mobiilivideotuotantona. Pdf, 40 sivua.

Tivi.fi, Kätevä Windows 10 -sovellus toimii entistä paremmin yhteen Android-luurisi kanssa. 4.7.2019. Microsoft on tuonut mukavan päivityksen Windows 10:n Oma Puhelin -sovellukseen.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, BenQ SW270C Photovue – ny proffsskärm för fotografer. SW-sarja suunnattu prokuvaajille. 27-tuumainen IPS, 2560 x 1440, jo tehtaalla värikalibroitu. 10-bittiset värit, HDR-tuki. 2xHDMI, Displayport v1.4, USB-C (tuki Thunderbolt 3). Lisäksi sisäänrakennettu sd-lukija. Suositushinta 8990 kruunua.

Kamera & Bild, TEST: Peak design capture camera clip V3 – bär smidigt och säkert. Metallia. Arca Swiss -kiinnitys (kaikki tarvittava mukana). Kiinni sitten reppuun, olkalaukkuun tai vyöhön. Kiinnitysremmien maksimileveys on 6,4cm (saisi olla enemmän). Yksinkertainen käyttö. 750 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ville Suorsa, Suomalainen metsä. 3.7.2019. Suomalainen metsä. Millainen se on tänään? Ainakaan se ei ole luonnontilainen. Ja sen eliöstö voi huonosti. Jopa monet meidän ”tavalliset” metsälinnut ovat nykyään uhanalaisia. 9 kuvaa.

Tiina Puputti, Näin tehtiin Valaisua Valtiosalissa -artikkeli Kameralehteen. 8.5.2019. Pertti Salolaista kuvaamassa.

Kimmo Rauatmaa, Luonnollinen valo. 3.7.2019.

Tivi.fi, Canonilta tulossa mielenkiintoinen kamera – etsimenä toimii luova ratkais. 3.7.2019. Kameravalmistaja Canon on aloittamassa joukkorahoituskampanjaa Indiegogossa tulevalle minikameralleen. Värikkäässä kamerassa on hyvin mielenkiintoinen etsin, sillä laitteen jousihakamainen reikä toimii etsimenä – sen avulla laitteen saa myös kiinnitettyä vaikkapa repun hihnaan. Kampanja ei ole vielä alkanut.

Ilta-Sanomat, Poliisi hehkuttaa uusien peltipoliisien tarkkuutta – ”Ovat nämä uudet automaattivalvontakuvat melko jäätäviä”. 1.7.2019. Kamerat ovat olleet koekäytössä kevään ja kesän aikana, ja nyt poliisin liikenneturvallisuus­keskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein julkaisi Twitterissä näytteen uusien peltipoliisien kuvanlaadusta.

Mynewsdesk.com, Suomen Canon, Nyt houkuttaa lähiloma eli ”staycation”. 2.7.2019. Mira ja Thilda ovat valokuvaajia, sisaruksia ja he kuuluvat Canon Nordic Photographers -ohjelmaan. Kun he eivät matkusta asiakastöissä ympäri maailmaa, he viettävät paljon aikaa ihastuttavassa kesämökissään, vanhassa koulussa, Nyköpingin ulkopuolella.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

ePhotozine.com.

IR.

The Online Photographer, How Do You Become a Photographer? Want It, Then Find a Way.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, America the Jigsaw Puzzle. 5 kuvaa ja teksti.

Kamera & Bild, Porträttfotografen Michael Steinberg – söker kontakt. Haastattelu. Potretti- ja mainoskuvaaja. Kamerat Nikon D850 ja Nikon Z6.

Kamera & Bild, Calle Rosenqvist: "En svartvit gråzon". Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sulantoblog, Sigma MC-21 -What you need to know. 2.7.2019. YouTube-video, kesto 4:30. In this video I'm going to cover some important facts and features of the Sigma Mount Converter MC-21 Canon EF-L. This adapter lets you mount Canon EF lenses to any L-mount camera and at the same time retains most functions.

 • Panasonic S1 ja S1R. Tai mikä tahansa L-bajonetti. Säänkestävyys säilyy. Exif-data säilyy. Jatkuva tarkennus ei toimi ollenkaan. Kertatarkennus hidas mutta luotettava.
 • Instagram, sulantoblog

Peter Forsgård, Olympus E-M1 MKII vs. Olympus E-M1X - Which one is BETTER? 2.7.2019. YouTube-video, kesto 9:00. The new firmware for Olympus OM-D E-M1 MKII has a ton of new features. Is it now better than the Olympus E-M1X. In this video, I try to find out!

Vanha lehtikuvaaja, matkalla. YouTube-video, kesto 26:26. Kymmeniä kuvia näytetään. Kuvista kerrotaan asioita. Välillä ihan mielenkiintoisia asioita. Välillä henkilökohtaisia muistoja. Sopivan viipyilevä tahti.

Yle, Mun aamu: kesäkuun viisi helmeä - katso kuvat. 2.7.2019. Ylen aamu-tv kerää kesän aikana katsojilta kuvia teemalla "Mun aamu". Kesäkuun kuvasadosta on valittu viisi kiinnostavinta valokuvaa, jotka näytettiin tiistaina aamu-tv:n lähetyksessä.

Länsiväylä, Espoon luontohelmet valokuvissa. 2.7.2019. Villa Elfvikin luontotalossa on esillä Espoon ympäristöyhdistyksen luontokuvakilpailun valokuvia. Näyttelyssä on esillä 34 kuvaa espoolaisista maisemista, kasveista ja eläimistä eri vuodenaikoina.

Yle, digihuijatut. Yle TV1. 10 jaksoa. Kunkin jakson kesto 27 min. Poimintoja:

 • Identiteettivarkaus. "Sami" joutui kokemaan raskaimmalla tavalla sen, miten huonosti voi käydä, kun omat henkilötiedot päätyvät vääriin käsiin. Postiluukusta alkoi tipahdella jopa kymmenien tuhansien eurojen laskuja. "Melissan" henkilötiedot päätyivät rikollisille puolestaan tietomurron seurauksena
 • Nettikauppahuijaus. Topi oli lähdössä ulkomaille kaveriporukan kanssa ulkomaille. Unelmakämppä löytyi nopeasti majoituspalvelusta. Kaveriporukka siirsi rahat vuokraajalle, mutta vähän ajan päästä talo oli yllättäen poistunut varauspalvelusta. Sonja taas tuli huijatuksi nettikirpputorilla, kun ostaja ei ikinä maksanut hänen lähettämäänsä puhelinta.
 • Sometilihuijaus. Sisällöntuottaja ja radiojuontaja Veronica Verhon Instagram-tili kaapattiin hänen annettuaan tunnuksensa taholle, jota luuli palvelun ylläpidoksi. Maria oli ollut lomailemassa, kun hän sai tietää lomakuviensa löytyvän erinimisen henkilön sosiaalisen median tileiltä. Sosiaalisen median tilit ovat rahanarvoista tavaraa, kun seuraajia on paljon. Huijari tietää tilin olevan arvokas myös omistajalleen.
 • Älylaitemurrot. Pauliina oli viimeistelemässä väitöskirjaansa, kun yhtäkkiä hiiren kursori alkoi viedä väitöskirjan tekstejä työpöydältä roskikseen. Jorma puolestaan näki, kuinka verkkopankin tilin saldo oli palvelukatkon jälkeen nollautunut ja viimeisimpänä tilisiirtona näkyi usean tuhannen euron siirto tuntemattomalle henkilölle.

Rajala, Fuji GFX 100 – toimitukset alkaneet.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

 • Sony a9 'real-time tracking' update makes it the highest scoring camera in its class. Nyt on testattu firmware-päivityksen vaikutusta. Huhtikuussa 2019 - kaksivuotta kameran julkistuksen jälkeen - tuli päivitys. Automaattitarkennus päivitettiin uusiksi, reaaliaikainen tarkennus parani plajon. Myös tekoälyä päivitettiin (silmään ja kasvoihin tarkennus). Arvion loppuarvosanaa nostettiin, nyt 90% (aiemmin 89%). Tässä luokassa nyt paras arvosana (parempi kuin Nikon D5 ja Canon EOS-1D II). Tarkennuksen käyttäminen on helppoa, tulee paljon teräviä kuvia.
 • Negative Supply launches Kickstarter for Film Carrier MK1, a 35mm camera scanning system. Kickstarter-kampanja. 35mm filmirulla skannataan 5 minuutissa. Myös reunat. Ruutu litteäksi, ei vääristymiä. Kaksi versiota, $249 ja $399. Aika erikoinen tuote, tarkoitus on vain pitää filmiä paikoillaan, ei valonlähdettä ei mitään muuta. Tarvitaan vielä kamera, makro-objektiivi, kolmijalka, valopöytä (tai muu valonlähde). Ei mikään skannaussysteemi, ainoastaan filmin pidike. Elokuussa myyntiin. Näyttää kyllä kiinnostavan.

ePhotozine.com.

Petapixel.com, Diyphotography.net. Näitä muka-DNA-mainoksia joka sivulla. Informoitu sivustoja.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

Kamera & Bild, Ny gimbal från Feiyu Tech med trådlös fjärrkontrollhandtag. AK4500. Kuormaa aina 4,6kg. Heinäkuussa myyntiin, 4,6kg.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota. (edelleen muka-DNA-huijaus... ei kait kukaan enää tällaisiin lankea... melkoisen huonoa suomen kieltä... Informoitu).

 

 

02.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Sttinfo.fi, Sami Keron avantokuvat viilentävät helteisessä Lontoossa. 1.7.2019. Valokuvaaja Sami Keron avantouintia kuvaava Avanto – Ice Hole -näyttely avautuu tänään maanantaina Lontoossa. Kero otti kuvat pienoiskopterin avulla, ja ne esittävät erilaisia avantouimareita eri puolilla Suomea.

Yle, Kohtalona suljettu kaupunki. 1.7.2019. Meeri Koutaniemi ja Lea Pakkanen. Norilskin kaivoksissa raatoivat Stalinin aikana suomalaiset vangit, myöhemmin siellä työskentelivät suomalaiset kaivosalan ammattilaiset. Norilsk muistelee mieluummin jälkimmäisiä.

Suomen Canon, Asut, aurinko ja rock: parhaat vinkit ja tekniikat festarikuvaukseen. Festarikuvaus.

HS, Teboil-yrittäjä Raakel Hynninen julkaisi kuvan bensavarkaasta ja joutui osaksi tapahtumaketjua: ”Tuntui oikeustajun vastaiselta”. 2.7.2019. Kalliiksihan se tuli. Vuonna 2017 jatkuviin bensavarkauksiin kyllästynyt Raakel Hynninen laittoi varkaan kuvan Facebookiin. Varas suivaantui ja haastoi Hynnisen yksityisyyden suojan loukkauksesta oikeuteen. Varas voitti ja Hynniselle jäi maksettavaksi 10 000 euroa.

 • ”Kyllähän se tuntui oikeustajun vastaiselta”, Hynninen sanoo. ”Varas sai polttoaineen, rahaa ja oikeudenkäyntikulut maksettiin hänen puolestaan. Me saimme rangaistuksen.”
 • "Varastamalla polttoainetta, hyväksyt kuvasi julkaisun Facebookissa." (Oikeus ei katsonut, että tämä ns. mallisopimus olisi ollut validi. Ehkä olisi vaadittu vielä pari todistajaa... Sekä mallin allekirjoitus...)

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, The Photograph That Rocked the Pop Culture Landscape. Monokini. 1964.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Pdnonline.com.

Thom Hogan.

 • The Coming Cameras. 26.6.2019. Kameratekniikka ei ole kehittynyt yhtä nopeasti kuin esim. 5 vuotta sitten arveltiin, kennokoot. Eikä keinoäly ole ollenkaan samalla tasolla kuin puhelimissa. Viime vuonna myytiin 1.5 miljardia puhelinta. Kameroita 19.4 miljoonaa kappaletta.
 • Are You Following Your Heart or Head? 24.6.2019. Heart = want. Head = need.
 • The 20 Year Anniversary. 28.6.2019. Nikon D1 julkistettiin 15.6.1999, yli 20 vuotta sitten. Asiakkaille ensimmäiset kamerat toimitettiin vasta uuden vuosituhannen alussa. 3 megapikseliä, ISO 1600, kahden tuuman lcd-näyttö 130.000 pistettä, sarjakuvaus 4.5 fps. Kaikki tämän vain $5500.

IR, Simple tips for capturing better landscape photos with your telephoto lens.

Diyphotography.net.

Lensrentals.com, blog, How to Use an X-Rite ColorChecker to Get Perfect Color.

Kamera & Bild, Test: Olympus OM-D E-M1X – en proffsigare tvilling. Julkistettu 24.1.2019. 20 megapikselin 4/3 -systeemin peilitön järjestelmäkamera, perinteisen järjestelmäkameran koko ja ulkonäkö. Ja perinteisen järjestelmäkameran erinomainen ergonomia, tehty isoille käsille = voi käyttää hanskat kädessä. Paino 997g. Kroppikerroin 2x. Säänkestävyys huippuluokkaa, kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ominaisuuksia. Pitkä takuu. Kaksi korttipaikkaa. Iso elektroninen etsin 0.825x (sopii hyvin silmälasien käyttäjille), 2.36 miljoonaa pistettä. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 1.037.000 pistettä. 2 SD-korttipaikkaa, UHS-II. LiveND (harmaasuodin sisäänrakennettuna). Akut kestävät ja kestävät, 870 kuvaa (CIPA). Sarjakuvaus nopea, parhaimmillaan 60fps. Huippuluokkaa oleva kuvanvakaaja (sopivan objektiivin kanssa 7.5 stoppia). UHD 4K/30p video. USB-lataus. Suljin speksattu 400.000 laukaisuun. Ei ethernet-liitäntää. Suunnattu pro-kuvaajille, urheilu ja action. Mutta myös pitkää zoomia kaipaaville. Ilman jalustaa Hi-Res -moodi 50 megapikselin kuvat. Kuvanlaatu on erinomainen, jpg-kuvissakin värit kohdallaan. Jos ennestään omistaa paljon Micro 4/3 -systeemin objektiiveja => kannattava hankinta. Arvosana 88. Suomen hinta runko on 3.300 euroa (hinnassa on mukana verot).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.07.2019   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Jarkko.1g.fi, Uuudet. Sieltä sitten Päiväperhoset 2019. Kuvattuja päiväperhoslajeja on 44 .

HS, Kuvia Suomesta, osa 46. 30.6.2019. Juhani Niiranen kuvasi suomalaisia, jotka kuntoilevat kotonaan. Kaikissa kuvissa kuvatekstit. Monta kuvaa.

Yle, Historiallinen askel Pohjois-Koreaan ja viikon muita uutiskuvia. 1.7.2019. Viime viikolla juhlittiin yhdenvertaisuutta, hikoiltiin helteessä ja liennytettiin Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean välisiä suhteita. Kokosimme viikon mielenkiintoisimmat uutiskuvat yhteen. 17 kuvaa. Kuvat klikkaamalla isommiksi. Kuvatekstit.

Yle, Kotipihan lennättäjät ja drooniharrastajat ruotuun – robottilennokin käytöstä tulee laitonta ilman verkkokurssia. 1.7.2019. Uuden EU-asetuksen myötä kauko-ohjattavien lennokkien lennättäjien on suoritettava verkkokurssi ja -tentti. Vuoden kuluttua droonin lennättämisestä tulee laitonta ilman verkkokurssin ja -tentin suorittamista.

Ilta-Sanomat, Poliisi pisti drone-lennättäjiä kuriin sakolla – "Pitäisin erikoisena, jos joku ei kiellosta tiedä". 30.6.2019. Poliisi antoi viikonloppuna drone-lennättäjille sakkoja Helsingissä ja hätyytteli lennokkeja palopaikalta Turussa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

 • Tips for Using Negative Space in Photography to Create Stunning Images.
 • Review of the Nikon D500 for Wildlife and Bird Photography. Julkistettu 5.1.2016. Perinteinen järjestelmäkamera, 21 megapikseliä, kroppikerroin 1.5x. Paino 860g. ISO 100 - 51200 (laajennettu 50 - 1.640.000). Tarkennuspisteitä 153. Kääntyvä 3.2 tuuman lcd-näyttö, 2.359 miljoonaa pistettä. Optinen etsin 100%. Sarjakuvaus 10fps. 4K 30p/25p/24p. 1080/60p/50p/30P/25p/24p. USB 3.0. Wi-Fi, Bluetooth. Yhdellä latauksella ottaa 1240 kuvaa. Automaattitarkennus ja sarjakuvaus on kilpailijoihin verrattuna parempi. Ergonomia erinomainen. Video menettelee. Erittäin hyvä kamera edelleen. Suomen hinta on 1500 euroa (tarjous).

Dpreview.com.

IR, All about teleconverters: Wildlife photographer Steve Perry on maximizing a TC’s effectiveness.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, The Circle of Confusion Doesn't Deserve That Name. 30.6.2019.

Thephotoargus.com, 40 Awesome Examples of Action Photography.

Fotosidan.se, Printler i konkurs. Ruotsi. Valokuvaajille suunnattu markkinapaikka myydä kuviaan julisteina ja tauluina. Lanseerattiin vuoden 2018 tammikuussa. 2000 valokuvaajaa yritti myydä kuviaan sivuston kautta. Konseptiin kuului, että Printler huolehti kuvien printtauksesta ja lähetyksestä asiakkaille. Ensimmäinen vuosi 700.000 kruunua. Parin ensimmäisen kuukauden aikana huomattiin heti, että focus oli liian paljon valokuvaajissa. Olisi pitänyt olla tilaavissa asiakkaissa. Focusta muutettiin, tuotteita lisättiin, hintoja tarkistettiin. Toisesta vuodesta odotettiin paria miljoonaa kruunua. Investointiyritys sijoitti 2 miljoonaa kruunua 20%:n prosenttiosuutta vasten.

 • Tarkoitus oli siirtyä myös ulkomaille. Syksyllä 2018 tuli sitten isoja ongelmia, rahat loppuivat. Maaliskuusta 2019 alkaen yritettiin löytää yritykselle ulkopuolista ostajaa. Ei onnistunut. Nyt sitten konkurssi. Ja valokuvaajat jäivät tietenkin ilman korvauksiaan ja palkkioitaan. Kuulostaa tutulta tarinalta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Kesäkuun 2019 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

Hae Google:sta

Uutiset