Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Elokuu 2011

31.08.2011   (linkki)

Syyskuun uutiset 2011 ovat jo ilmestyneet...

(Yläpalkin uutiset-linkki pitäisi viedä aina uusimman kuukauden uutisiin. Kääntö tehdään .htaccess-tiedoston avulla. Mutta aina tämä kääntö ei päivity käyttäjän selaimeen, vaan joillain käyttäjillä vanha tieto haetaan selaimen cachesta. Ainakin IE päivittää automaattisesti vanhentuneet tiedot käyvijän selaimen cachesta. FireFox ei näin aina tee. Mutta uusimpiin uutisiin mennäkseen ei ole pakko klikata yläpalkin Uutiset-linkkiä. Kaikilla sivuilla on oikealla kohta 2011 uutiset, sieltä valinta toimii kaikilla. Samoin etusivun kaikki uutis-linkit vievät uusimpaan kuukauteen selaimesta ja käyttäjästä riippumatta.)

Foorumilaisten kuvia:

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, K-70 valokuvia Poijussa. Eletyn elämän merkit näkyvät yli seitsemänkymppisten kuvaajien otoksissa, jotka osallistuivat viime keväänä Kauneus ei katoa -valokuvakilpailuun. Kilpailu oli avoin koko Turun arkkihiippakunnassa. Siihen osallistui 44 kuvaajaa 123 valokuvalla. Muutamia kuvia tuli myös muualta Suomesta, mikä osaltaan kertoo siitä, että myös vanhukset etsivät luovuudelleen ilmaisukanavia. Näyttely on avoinna 29.8.-22.9. välisenä aikana vanhusten tuki- ja kohtaamispaikka Poijussa, Humalistonkatu 7, maanantaista perjantaihin klo 10-15. Syyskuussa aukioloaika pidentyy torstaisin klo 18 saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

(tämä julkistus tapahtui jo useita päiviä sitten) Tekniikan Maailma, Projektori taskukamerassa. Nikon Coolpix S1200pj, 14 megapikseliä, 5-kertainen zoom, 28-140mm. 3-tuumainen lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Heijastettavan kuvan koko voi olla 26-152 cm. Hinta on 445 euroa.

Hs.fi, Moukari murjoi suomalaiskuvaajan kameran. STT-Lehtikuvan valokuvaajan Antti Aimo-Koiviston työkalut kokivat kovia tiistai-iltana MM-kisojen miesten moukarinheiton finaalin toisella kierroksella.

Mikropc.net, Oletko koskaan ihmetellyt, mistä Windows XP sai legendaarisen taustakuvansa? Kuvan nimi on Bliss, ja sillä nimellä se löytyykin ensimmäisenä vaikkapa Googlen kuvahaulla. Jostain syystä hollantilaisessa Windows-versiossa sen nimi on Ireland, vaikka oikeasti kuva otettiin Yhdysvaltojen Kaliforniassa, Sonoma Countyssa.

 Digicamera.netin uutiset 6.7.2011:
- Napa Valley Register, Windows XP desktop screen is a Napa image. Windows XP:n oletustaustakuvan syntytarina. Kyse ei ole mistään kuvamanipulaatiosta tai Photoshopilla tehdystä koosteesta, vaan ihan ihkaoikeasta valokuvasta. Kyse taitaa olla maailman historian katsotuimmasta valokuvasta. Miljardit ovat ko. valokuvan nähneet lukemattomia kertoja.

 • "O’Rear said he received one of the largest amounts ever paid to a living, working photographer"

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Greenland's ice: beauty and threat. 28 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Aug. 30, 2011. 10 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa. Uudet kuvat (melkein) joka päivä.

Reuters.com, How the Gaddafis lived. 25 kuvaa.

Luminous Landscape, Compact System Camera Image Quality. CSC, ei optista etsintä (tilalla elektroninen etsin), ei kääntyvä peiliä, ei pentaprisma-systeemiä, vaihdettavat objektiivit, isommat kennot kuin kompaktidigeissä, pienemmät kennot kuin täyskennoisilla järjestelmädigeillä.

British Journal of Photography, Listening in: The use of audio in photography.

Photo.tutsplus.com, FlashMasters: On-Camera Flash. Miten käyttää kameran omaa sisäistä salamaa. Ja vähän asiaa edistyneemmillekin kuvaajille.

Pixiq.com, 5 Quick and Easy Tips for Black and White Photography.

Digital Photography School, How to Beat the Midday Sun! Avuksi salama.

Petapixel.com, Pro DSLR with Cheapo Glass versus Cheapo DSLR with Pro Glass. Tulos ei liene yllätys kenellekään.

Camera 47, 11 Tips for Photographing Hot Air Balloons. Miten kuvaus onnistuu, jos pääset kuumailmapallolennolle.

Pixiq.com, A 300mm for safari: is it enough? Riittääkö 300mm Afrikan safarimatkalla kuvaamiseen.

ePhotozine.com, Lighting A Wine Glass With Rim Light. Valolähteeksi riittää vaikka kaksi lukulamppua. Musta tausta.

Reuters blog, The IAAF 2011 World Championships in Daegu, South Korea. Yllättäviä tilanteita, esim. moukari.

Thomashawk.com, Top 10 Ways for Photographers to Get Attention on Google+.

Amateurphotographer.co.uk, Are smartphones killing compact cameras? Englannissa kompaktidigien myynti on vuoden ajan laskenut koko ajan.

YouTube, Photoshop: Understanding Layer Masks. Video, kesto 8:45.

Rob Galbraith, New Canon EF 300mm and 400mm f/2.8 supertelephotos now shipping.

 

30.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Antti Haataja, Lightlike pics -blogi. Kuvia + tekstiä. Paino kuvilla. Kuva naalistakin. "Naali on Skandinavian uhanalaisin nisäkäs. Aikuisia on luonnossa arviolta 200 yksilöä. Varmaan yli tuhat kilsaa oon kulkenu tunturissa suksin ja jalan naalin nähdäkseni, mutta ei niitä enää jossain vaiheessa laske - on vaan niin siistiä :D Tänä kesänä tuli ehkä 50 yöpymistä makuupussissa.

Peter Forsgård, Keikkaa ilmaiseksi? 29.8.2011.

Kari Kuukka Photograpy, Sports Photography: Win some, Lose some – Sometimes it Rains… 29.8.2011. 100 metrin finaalia kuvaamassa, ynnä muuta. Iltalehteen päätyi Kuukan kuvia.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Myyntisihteeri/kuvankäsittelijä, Tarra Paita Oy, Jyväskylä. Photoshopin ja Corellin hallinta, asiakaspalvelu ja tekstiilipainatus.

Työpaikan osoite 40100 JYVÄSKYLÄ
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa Mahdollisimman pian
Työaika kokopäivätyö, klo 9,00 - 17,00
Työn kesto yli 12 kuukautta, jatkuva
Haku päättyy 12.09.2011

Tietokone.fi, Optimoi ja siivoa Windowsia helposti. Glary Utilities 2.36. Freeware.

Arvopaperi, Mäkelä syyttää Eirikuvaa piensijoittajien harhauttamisesta. ...Kyseisessä Zeelandin ja Eirikuvan (osake, tiedotteet) fuusiota käsittelevässä yhtiökokouksessa First North -listalla oleva Eirikuva Digital Image teki suunnatun osakeannin Zeelandin omistajille. Mäkelä mukaan yritysjärjestelyssä Mäkelän Eirikuvan osakkeiden arvo kutistui muutaman vuoden takaisesta yli 300 000 eurosta reiluun 20 000 euroon. ...

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Hurricane Irene. 40 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Hurricane Irene. 44 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Irene: Wet, deadly and expensive, but no monster. 43 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | August 29, 2011. 12 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Gadhafi Family Photo Album. 17 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa. Uudet kuvat (melkein) joka päivä.

Photo.tutsplus.com, Over 100 Awesome Aerial Photographs.

Thephotoargus.com, A Detailed Guide to Photographing Fall Foliage. Ruska-aika ei ole kaukana. Kuvaamiseen ohjeita.

Earthboundlight.com, Going Ultra W-I-D-E, 28.8.2011. Laajakulmassa on omat niksinsä.

Strobist, Chris Waind's Epic NZSO Compositions. Uuden Seelannin sinfoniaorkesterille saatiin mainoskampanjan avulla uutta yleisöä, lipunmyyntikin kasvoi 20%. Päätyöväline taisi olla Photoshop, vaikka kuvat otettiin vähän strobistityyliin.

Petapixel.com, Awesome Course on Digital Photography. Paljon kurssimateriaalia kaikkien saatavana netissä.

Digital Photography School, How To: HDR Photography. Usean valotuksen yhdistäminen yhdeksi kuvaksi, Photoshop.

Cpn.canon-europe, Frits van Eldik on shooting F1 action with the EF400mm f/2.8L IS II USM.

Digital Photography School, The Importance Of Patience In Natural Photography.

Petapixel.com, Sony’s Translucent Mirror May Reduce Detail in Photos by up to 5%. Puoliläpäisevä peili aiheutti puolen aukon verran valohäviötä, myös jonkin verran tarkkuus kärsi. Vertailut peilittömään versioon.

The Online Photographer, Tasty New Sonys Are Just What We Needed. Sonyn uutta tarjontaa.

Dpreview.com, Panasonic gives details of power zoom-enabling firmware v1.1 for GH2, G3, GF3 and GF2. Lokakuun alussa saatavilla firmware. Ei aikaisempiin malleihin.

Kamera & Bild, Fotografer testar sina rättigheter. Kuusi valokuvaaja kierteli Lontoossa, ihan tavallisia kuvia tavallisista kohteista. Videokuvaajat seurasivat, miten turvamiehet yrittivät estää kuvaamista. Turvamiesten mukaan rakennuksia ei olisi saanut kuvata (näinhän ei tietenkään ole...). Julkiselta paikalta (esim. jalkakäytävä) saa kuvata rakennuksiakin...

 • YouTube, Stand Your Ground. Video, kesto 16:01.
 • (Vaikka turvamiehillä ei ollutkaan mitään laihin perustuvaa oikeutta puuttua kuvaamiseen, niin itse olisin ehkä siirtynyt hiljaa sivummalla...)
 • Digicamera.netin uutiset 3.4.2005:
  "Kolmena päivänä taisi aurinko paistaa Lontoon matkamme aikana, mutta silloinkaan ei oikein ehtinyt kuvaamaan. Aikoinaan otin Minolta Dimage 7 -digillä kuvan Canary Wharfilta Lontoon Docklandsilta, Time is Money. Yritin ottaa samanlaista kuvaa, mutta eihän siitä tullut mitään, kun ei ollut sopivaa valoa eikä tarpeeksi businessväkeä liikkeellä. Kaksi eri vartijaa tuli kyselemään aika tiukkaan sävyyn, että mitä oikein olen tekemässä. Sain kuitenkin jatkaa kuvaamista."

Fotosidan.se, 10 lärdomar om gatufoto från mästaren Henri Cartier-Bresson.

Popular Photography, DSLR Test: Canon EOS Rebel T3. Euroopassa Canon EOS 1100D. Helmikuussa 2011 julkistettu. Tarkoitettu ensimmäistä järjestelmäkameraa hankkiville. Budjettimalli. 12 megapikseliä, 1.6 kroppikerroin, yhdeksän tarkennuspistettä, hd-kuvaa 720p, LiveView. Sd-kortit (akkujen kanssa samassa). Paino 495g. HDMI-liitäntä, ei analogista enää. Sisäinen salama ei kovin tehokas. Etsin 95%. Lcd-näyttö 2.7 tuumaa, 230.000 pistettä. Vaikka kenno on yli kaksi vuotta vanha, niin kuvanlaatu vastaa uusien 14 megapikselin kennojen kuvanlaatua. Mukana Canonin hyvä softa raw-kuvien käsittelyyn, lisäksi myös softa kameran käyttämiseen usb-piuhan kautta. Kohinaominaisuudet hyviä. Automaattitarkennus toimii huonossakin valossa. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 500 euroa (mukana 18-55 mm IS kittiobjektiivi).

Speedlights.net, Yongnuo YN-565 EX Flash Review. eBay:ssa myynnissä, $180.

 

29.08.2011   (linkki)

Journalisti 14/2011. 25.8.2011.

 • Jo riittää kyykytys. Photo Raw -lehden päätoimittaja Hannamari Shakya ajaa reiluja pelisääntöjä journalismiin.
 • Rahasta puhuminen vaikeaa. Suomen Lehtikuvaajat järjesti jokin aika sitten jäsenistölleen kyselyn, jossa kartoitettiin kuvaajien hinnoitteluperiaatteita.
 • Kuvaviesti. Harmaa näkymä tuo mieleen köyhyyden, mutta Kalasataman teollisuusalueen karussa ympäristössä viljellään ruokakasveja säkeissä, ilman hätää ja pakkoa.

Vesa Koivunen.

Suomen Kuvalehti, Elämää romanileirissä. Mukana ääni. Kesto 3:08.

Kari Jokinen, Snapography, Zombie Walk Tampere 2011. 22.8.2011.

Antti-Jussi Liikala, Views & landscapes.

Muutama karseahko lehtikuva.

HS, 29.8.2011, D2. Tältäkö todella näytän?
"Miksi valokuvasta ei meinaa tunnistaa itseään? Siksi, että olemme tottuneet näkemmään itsemme peilistä. Peilin edessä kasvoille saa silmänräpäyksessä sen täydellisen ilmeen."

(kertaus) Digicamera.netin uutiset 2.3.2011:

Fotosidan.se, Ett fotoprojekt om (a)symmetri. Tukholmassa avautuu tänään valokuvanäyttely, jossa on esillä samasta henkilöstä kaksi kasvokuvaa. Vasemmat ja oikeat puoliskot kasvoista on yhdistetty erikseen (toinen tietenkin peilikuvana). Yhdestä ihmisestä onkin yhtä äkkiä tullut kaksi erilaista kasvokuvaa. Minkä verran tähän vaikuttaa kasvojen puoliskoille eri tavalla lankeava valo. Kukin meistä voi helposti kuvankäsittelyssä kokeilla, miltä vasemmat ja oikeat kasvopuoliskot yhdistettyinä näyttävät. Idea on tietenkin vanha, valokuvanäyttelyjä aiheesta en ole aiemmin huomannut.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework, Hurricane Irene cleanup begins on battered East Coast. 95 kuvaa.

Reuters.com, In the path of Irene. 60 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, World War II: Battle of Midway and the Aleutian Campaign. 45 kuvaa. Osa 11 (20-osainen sarja).

Msnbc.com, Hurricane Irene. 81 kuvaa.

Digital Photography School, Night Photography Tips. Yökuvaukseen vinkkejä, esimerkkejä.

Photo.tutsplus.com, Five Old School Photo Accessories that are Still Awesome.

ePhotozine.com, How To Make A Digital Style Flick Book Action In Photoshop. Tällä kertaa valokuvista.

Sfoto.se, Grundskärpning i Camera Raw/Lightroom.

 

28.08.2011   (linkki)

Pingstate.nu.

Kari Kuukka Photograpy.

Tietoviikko.fi, Miksi Google+ rokkaa? Tässä 10 syytä.

Savon Sanomat, Kamera vanhusturvaksi ja metsästykseen. Aarnikamera on tarkoitettu riista- ja valvontakameraksi. Se soveltuu Huhtisen mukaan hyvin muun muassa mökkivalvontakameraksi, sillä kameran voi sijoittaa kuvaamaan sisätiloista ikkunan läpi ulospäin.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, 50 must-read photography books. Eri aihealueilta, muutaman virkkeen luonnehdinnat.

ePhotozine.com, Shooting Portraits From Different Angles. Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran.

Digital Photography School, Can Photography Become an Addiction?

Kamera & Bild, Skola: Bildbehandling - Så får du bort brus. Photoshop, kohinan poistoa.

 

27.08.2011   (linkki)

V-P Kangas, Häät Suomenlinnassa: Marru ja Mikko.

Mika Karhulahti (Docendon kirjat Raw-työnkulku sekä Photoshop Lightroom), sivut Pelivara.com. Poimintoja. Perusteellista ja hyödyllistä tekstiä.

 • Tutoriaalit (osa julkaistu aikanaan Pikseli-lehdessä), ihan perusteellisia artikkeleita, kaikkiaan kymmenen. Aiheet kuvaamiseen perusteista luovaan kuvaamiseen.
 • Blogista poimintoja (pitkiä artikkeleita):
  • Panasonicin uudet powerzoomit ja objektiivi-roadmap 26.8.2011. ...Mielenkiintoista on, että aktiiviharrastajille saattaa olla hyvää tulossa Panasonilta ensi vuonna, ainakin jos on uskominen japanilaisella websivulla esillä ollutta paria roadmap-kuvaa...
  • Quo Vadis, Panasonic? 24.8.2011. Aikaisemmin tänään kuvitettu vahvistamaton, mutta sangen uskottava huhu herätti pohtimaan Micro Four Thirds -järjestelmän tulevaisuutta ja erityisesti siinä mukana olevan Panasonicin strategiaa.
  • LCDVF 16:9 16.3.2011. Minulla on pieni pahe: Micro Four Thirds -järjestelmä. Nykyään “päiväkamerani” on Panasonicin GF1, 5D mk II romppeineen on käynyt yksinkertaisesti liian painavaksi jokapäiväiseen käyttöön. (Luuppi... tämä kikan ansiosta pokkarikameroidenkin käytettävyys nousee huimasti...).

Vuoden Luontokuva 2011, VLK 2011 Semifinalistit. 11.500 kuvaa. Semifinaaliin noin 750 kuvaa. Semifinalisteista valittiin 40 palkittavaa, jotka julkistetaan Finlandia-talon luontokuvafestivaaleilla sunnuntaina 16.10.2011. Sarjoittain listattu kaikki semifinalistit, kuvan nimi ja esituomaripuollot.

Yle.fi, Rovaniemi, Rovaniemen teatteri järjestää valokuvauskilpailun. Rovaniemen Teatteri – Lapin Alueteatteri on julkistanut valokuvakilpailun Sarasvatin hiekkaa –esityksen innoittamana. Kilpailukuvan teemana on mitä haluaisit jättää viestiksi tuleville sivilisaatioille mahdollisen ympäristökatastrofin jälkeen. Kilpailuaikaa on 7.9. saakka, voittaja julkistetaan 13.9.2011. Voittaja saa 150 euron arvoisen Lippupisteen lahjakortin.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

The Atlantic, In Focus, After the Taking of Tripoli. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Libya: The fight continues. 26 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 26, 2011. 28 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, NATO forces helping rebels in hunt for Gadhafi. 25 kuvaa.

Los Angeles Time, Framework, The Week in Pictures | Aug. 22 - 28, 2011.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa. Uudet kuvat joka päivä.

Thephotoargus.com, 40 Awesome Examples of Action Photography.

Luminous Landscape, Alain Briot, Preparation In Fine Art Landscape Photography. Part 2 of 2: Preparation Checklist.

Popular Photography, Tips from a Pro: Lighting a Large Scene. Valaisukaaviokin.

Petapixel.com, Facebook Upgrades Photos with Larger Sizes and Faster Load Times. Facebookin kuvien koot kasvoivat, latausnopeudet samoin.

Pixiq.com, Extension tubes for 'macro' - a redundant accessory or still useful ? Loittorenkaista.

Fotosidan.se, Skydda dig mot bedragare när du handlar fotoprylar på nätet. Vinkkejä vähän turvallisempaan kaupankäyntiin netissä.

 

26.08.2011   (linkki)

Taiteiden yö tänään Helsingissä. Alla poimintoja ohjelmasta valokuvaukseen liittyen:

Suomen valokuvataiteen museo:

 • Vapaa pääsy klo 17 alkaen.
 • klo 18-20 Päähänpistoja-kuvaompelutyöpaja (non-stop) Ulla Jokisalon näyttelyssä.
 • klo 18-19 Kristiina Männikkö kertoo näyttelystään Katse.
 • klo 19-20 Ulla Jokisalo kertoo näyttelystään
 • Museokaupassa Taiteiden yönä voi tehdä löytöjä alepöydästä pikkurahalla.
  www.valokuvataiteenmuseo.fi

Amos Andersonin taidemuseo:

Helsingin taidemuseo Tennispalatsi

Valokuvagalleria Hippolyte

Kameraseura ry:n Aita 2011 - Planket -näyttey

 • klo 12-22
  Kameraseura ry:n perinteinen Aita - Planket -valokuvanäyttely Rautatieaseman läntisessä päädyssä. Taiteiden yönä paikalla valokuvaajia kertomassa toiminnasta. Postihalli, VR:n päärautatieasema.

Ylioppilaskamerat ry:n Fotomaraton

Fotomaraton 2011 -valokuvauskilpailu Helsingissä Taiteiden yönä klo 17 alkaen. Kilpailuun voivat osallistua kaikki osallistumismaksun maksaneet henkilöt. Osallistuminen 1-3 hengen joukkueissa.

Ensimmäiset kuvausaiheet jaetaan kilpailupäivänä klo 17 kisatoimistolta Uuden ylioppilastalon Alina-salista (Mannerheimintie 5a, 3. kerros) sekä Fotomaratonin internetsivuilla.
www.fotomaraton.net.

Taidetila XL

GAZE-valokuvanäytös + + Bendagram & Dinosauruxia live.

GAZE on taidetila XL:ssä järjestettävä yhden illan kestävä valokuvanäytös, joka käsittelee katsomisen tematiikkaa, rakenteita ja problematiikkaa.

Mukana näytöksessä valokuvataiteilijat Daniel Everett, Andris Feldmanis, Sylvain-Emmanuel P, Agnes Thor ja Sherwin Rivera Tibayan.

Indian Summerin puolella kaksi suomalaista yhtyettä esittää erityisen puoliakustisen setin: klo 19 Dinosauruxia ja 20 Bendagram. Indian Summer/taidetila XL, Vuorikatu 22

Kasvitieteellinen puutarha

Kasvitieteellinen puutarha on Taiteiden yönä avoinna klo 20 saakka, klo 16-20 vapaa pääsy myös kasvihuoneisiin.

Puutarhassa pääsee osallistumaan valokuvataiteilija Anu Horttanaisen Sulautuminen-teokseen. Voit valita paikan jonne kätesi sulautuu – ja maalata sen.

Kirkko & Kaupunki / Sari Saaristo: Kuva on perheen peili. Vanhat valokuvat ovat matkalippuja ajan halki.

Kamera-Lehden Vuoden Kuvaaja 2011 -kilpailun neljäs ja samalla viimeinen aihe on TULI. Edelliset aiheethan ovat olleet Maa, Vesi ja Ilma.

  • Vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden, joko kuvatiedosto tai vedos.
  • Digikuvat jpeg-muodossa. Kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä.
  • Tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.
  • Paperivedoksen pitkä sivu saa olla enintään noin 30 cm.
  • Kuvaajalla pitää olla täydet oikeudet kuvaan.

Kuvan on oltava perillä viimeistään maanantaina 26.9.2011.

Tulokset julkaistaan 28.10.2011 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 10-11/2011.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tienaavat 5 pistettä.

Vuoden aikana neljässä osakilpailussa yhteensä eniten pisteitä saanut kuvaaja on Vuoden Kuvaaja 2011.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä ja internetissä. Vuoden 100 parhaasta kuvasta kootaan kirja Vuoden Luovat kuvaajat. Kirja lähetetään kaikille palkituille.

Kamera-lehdellä on oikeus julkaista kilpailussa palkittuja (1–25) kuvia lehdessä, Vuoden Luovat kuvaajat -kirjassa ja internetissä ilman erillistä korvausta.

Palkinnot:

Vuoden Kuvaaja 2011 -kilpailun pääpalkintona on Panasonic DMC-GH2 -kamera ja 14-140 mm:n zoom.

Jokaisen osakilpailun voittaja (neljä osakisaa) saa palkinnoksi 200 euron lahjakortin Top Shotin liikkeeseen.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivulta

Turussa järjestettävään kansainväliseen Flux Aura 2011 -ympäristötaidetapahtumaan liittyvään valokuvauskilpailuun voi osallistua elokuun loppuun. Kolme kuvaajaa joiden kuvia on eniten äänestetty voittavat pieniä palkintoja.

Oka Morikawa, Laura & Nuutti. Hääkuvia.

Foorumilaisten kuvia, Lauri Mikonranta, Flickr. Alun jälkeen päästään Lofooteille. "Käytiin kaverin kanssa kääntymässä tuolla vajaa viikko, kun on niin paljon hehkutusta kuulunut paikan maisemista. Ja olihan siellä nättiä. Ajomatkat tosin näyttävät kartalla lyhyemmiltä kuin käytännössä... "

Ilta-Sanomat, "Moni ei ole Helsinginkadulla uinut" - katso hauska kuva. Tässä kuvassa olisi ollut potentiaalia vaikka mihin. Miksei näitä ikinä oteta kunnon kameralla? Vähän isommassa koossa laatu vain huononee (kun kuvaa klikkaa).

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Julkaistua 191 & 192: Taiteilijan valinta & Kulttikuvaaja Koiviston pitkä ura lyhyesti. 25.8.2011. Postauksen lopussa se aiemmin luvattu lyhyt juttu kulttikuvaaja Koiviston lyhyestä valokuvanäyttelyurasta.
- Kolme päivää sitten: "Kauppalehti pyysi minulta pikkujutun muun muassa Jallun ja Kallen pornokuvaajana tunnetun Kullervo Koiviston (s. 1950) ensimmäisestä ja viimeisestä valokuvanäyttelystä (20.–26.8.) Pitkänsillan kupeessa Brande Artsissa."

 • Ilta-Sanomat, Suomi-pornon "kuningas" lähtee hyväntekeväisyyteen. Brande Arts –galleriassa Pitkänsillan kupeessa Helsingin Hakaniemessä oleva Koiviston uran kattava valokuvanäyttely "Oman elämänsä stuntti" päättyy lauantaina. Perjantaina osana Taiteiden yötä huutokaupataan kaikki esilläolevien töiden vedokset.
  • Perjantaina kello 23 käynnistyvän huutokaupan meklarina toimii muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä ja hänen apulaisinaan iskelmätähti Frederik ja pornoeläkeläinen Henry Saari. Huutokauppa pidetään osoitteessa Pitkänsillanranta 3.

Juha Haataja, Light Scrape, Flickr vs. Google Plus - what is the deal? But I have almost 20,000 photographs at Flickr, which means about 80 GB of storage needed. For 20 USD per year I would get 80 GB of storage from Google, and for 50 USD I would get 200 GB.

Iltalehti.fi, Totuus kulissien takaa. Kalle Björklid, Jenni Vartiainen - Tomuisella tiellä. Valokuvakirja.

Hardware.fi, Delliltä uusi 23-tuumainen IPS-monitori. UltraSharp U2312HM, $319. 1920 x 1080.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | Aug. 25, 2011. 12 kuvaa.

Denverpost.com, The Game: USA Pro Cycling Challenge 2011. 42 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: Aug. 18 - 25.

Digital Photography School, 25 Classic Kids Photos to Inspire You. Kuvia vuosien takaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa. Uudet kuvat joka päivä.

(jälleen kerran kertaus) Northlight-images.co.uk, Install Canon camera software without CD. Miten asentaa Canonin kameroiden ohjelmia puhtaalle koneelle (kun ei ole tallella kameran mukana tullutta alkuperäistä cd-levyä). Monta tapaa.

British Journal of Photography, Sony still planning full-frame camera. Sony julkisti täyden kennon järjestelmädiginsä A850:n ja A900:n vuonna 2008. Vielä ei ole päätetty, tuleeko uuteen täyskennomalliin puoliläpäisevä peili. (Tai Suomen Sonyn uuskäännöksenä 'läpikuultava peili'!).

Photo.tutsplus.com, FlashMasters: Lighting Glossary. Sanasto. Onneksi ei aakkosjärjestyksessä.

Guardian.co.uk, How to take great photos. Matkalla kuvia.

Petapixel.com, JPEGmini Magically Makes Your JPEGs Up to 5x Smaller. Yrittäjiä on vuosien varrella riittänyt.

Thom Hogan, August 25. Nikonin mahdollisista tulevista julkistuksista.

 • D4 announce unknown, ship around end of year (Dec/Jan/Feb).
 • D700 replacement announce soon (Sept), ship late in year.
 • D300s replacement I don't expect until 2012.
 • Mirrorless I expect to be announced in September, ship soon thereafter.

Photopreneur, Microstock Sellers Get a New Market. Vaihteeksi uusi stokkikuvapaikka.

Photoshop Disasters, Beachmall: Full Face Transplant. Tämä huvitti.

SvD, Fotobloggen. Svenska Dagbladetin valokuvaajien yhteinen blogi.

 

25.08.2011   (linkki)

Drakmin on pienen tauon jälkeen ruvennut taas kuvaamaan. 500px.com/drakmin.

Skenet.fi, Ulla Jokisalon valokuvat, kirjonnat ja installaatiot luovat hienon, omintakeisen maailman. Suomalaisessa taidekentässä on muutamia taiteilijoita, jotka luodessaan korkeatasoista taidetta samalla myös uudistavat omaa taiteenlajiaan. Ulla Jokisalo (s. 1955) kuuluu tähän joukkoon. Hänen uransa valokuvaajana ja valokuvataiteen uudistajana on johdonmukainen ja selkeä.

 • Jos Turussa keväällä ollut Jokisalon hieno näyttely jäi näkemättä, on nyt oiva tilaisuus korjata asia. Suosittelen näyttelyä lämpimästi!
 • Ulla Jokisalo: Aikomuksia – Leikin varjolla Suomen valokuvataiteen museossa (Kaapelitehdas, Helsinki) 25.9.2011 saakka.

Vasta-avattu Eurooppasali (Malminkatu 16, Malminkadun ja Malminrinteen risteyksessä), riippuliitimellä otettu graafisia maisemakuvia, yli 30 kappaletta. At the End of the Baltic Sea - Polish Patterns'

Timon poikkitiedepalsta, Kolmiodraama eli vuoden luontokuva, versio 2 24.8.2011. Hra Suvannon omin sanoin: "Poikkitieteilijä hylkää toisenkin varman vuoden luontokuvan ja ottaa kantaa kännykkäkameroiden ja demokratian väliseen suhteeseen."

Julkisen sanan neuvosto, 4529/AL/11. Anna-lehden numerossa 6/2011 oli juttu "Lohtua verkossa". Aiheena oli vainajien muistosivujen perustaminen verkkoon (muistopaikka.fi). Kuvankäsittelyllä luotiin usean kuvan yhdistelmä, joka jutun kuvituksena edusti vainajien kuvia. Kantelija tunnisti itsensä, vaikka lehti oli yrittänyt vähän sumentaa kasvoja. Kuva oli ostettu kuvatoimistolta (ei rajoituksia), kyse oli ollut sisustuskuvasta, josta oli sitten erotettu kasvot ihan toiseen yhteyteen edustamaan kuollutta ihmistä.

 • "Anna on kantelijan mukaan kuvankäsittelyn keinoin liittänyt hänen kuvansa täysin alkuperäisestä poikkeavaan aiheeseen tarkistamatta, onko kyse tunnistettavasta ja tässä tapauksessa vielä elossa olevasta henkilöstä."
 • Julkisen sanan neuvoston langettava päätös valokuvaa koskevassa asiassa. Lehti julkaisi kuvan vainajan muistopöydästä, jolla oleva valokuva esitti elossa olevaa henkilöä. Hänen lähipiirinsä saattoi tunnistaa kuvassa olevan henkilön. Lehti ei ollut riittävän hyvin tarkistanut kuvan käyttömahdollisuutta.
 • (hm... tässähän on käytännön elämän esimerkki, mitä teoriassa voi tapahtua, kun lähetetään Lukijan kuviin valokuvia... Nythän ei sitten ole kyse mistään teoriasta... Voi olla melkoisen karmiva kokemus huomata omat kasvonsa vainajien joukossa... Ihan yhtä hyvin kuvituskuvaa olisi voitu käyttää jutussa, jonka aiheena olisi ollut narkoottisten aineiden käyttö, abortti, pedofilia jne... Näin kärjistettynä...)

Iltalehti.fi, Luontokuvaajien mallina toiminut karhu tapettiin. Otso oli paikallisen luontokuvauspaikan vakituinen vieras vuosien ajan.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Nikonin uutuuksista Suomeksi.

Boston.com, The Big Picture, Krishna Janmashtami. 27 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Icy Greenland. 33 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Strongest quake since '44 jars East Coast. 39 kuvaa.

Los Angeles Time, Framework, Pictures in the News | August 24, 2011. 11 kuvaa.

Msnbc.com, Conflict in Libya. 94 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa. Uudet kuvat joka päivä.

Thephotoargus.com, 40 Great Photographer Portfolio Websites for Inspiration.

YouTube, Timelapse photography tips from start to end. Video, kesto 12:59.

YouTube, Long exposure tutorial with Scott Kelby. Video, kesto 5:05.

Thomashawk.com, Five Reasons Why Google is Winning the War in Photosharing. Taas hehkutetaan Google+ -palvelua.

Popular Photography, Website Helps Recover a Nikon D3 Using EXIF Data. Kuvan exif-tiedoista voi löytyä kameran sarjanumero. Pari palvelua käy jatkuvasti läpi netistä löytyviä kuvia, kerää sarjanumeroita. Tätä kautta voi löytää varastetun kameransa.

Diyphotogrpahy.net, Poll: Are You Using Protection? Kommentteja, kannattaa pitää uv-suodinta objektiivin etulasin suojana.

 • (kuvanlaatu ei tästä ainakaan parane...)

Unesco, Senior Photographer. 2-sivuinen pdf. Haetaan valokuvaajaa Unescon palvelukseen, Pariisiin. Yliopistotutkinto, 4 - 7 vuoden kokemus valokuvaajana. Englannin tai ranskan kielen taito. Palkka alkaen 71.800 euroa (ei veroja). Kahden vuoden pesti, 12 kuukauden koeaika. Ei tupakoijille.

 

24.08.2011   (linkki)

Rax Rinnekangas: Face to Face
Kuva: Rax Rinnekangas31.10.2011 asti

Elokuvaohjaaja, valokuvaaja ja kirjailija Rax Rinnekankaan Face to Face -teos on valokuvista rakentuva elokuva, Photo Cinema -kokonaisuus, joka pohtii länsimaista aikakäsitystä ja Äiti Euroopan ja Poika Amerikan suhdetta.

Teoksen kesto on 60 minuuttia. Teosta esitetään yleisölle tauotta museon kuudennessa kerroksessa. Teoksen kuvaleikkauksesta ja äänisuunnittelusta on vastannut Jari Innanen.

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen aikana esillä olevaa Rax Rinnekankaan tuotantoa käsittelevää kokonaisuutta "Lyhyt varjo, pitkä matka - Rax Rinnekankaan maailma". Kymmenestä elokuvasta ja kahdesta näyttelystä koostuvaa Rax Rinnekangas -kokonaisuutta esitetään juhlaviikkojen aikana myös Ateneum-salissa, Suomen rakennustaiteen museon ulkoilmateatterissa, Laterna Magicassa ja Bio Rexissä.

Rax Rinnekangas: Viimeinen maa - Finlandia
Kuva: Rax Rinnekangas3.9.2011 asti

Näyttely koostuu sarjasta valokuvavedoksia, joissa pohjoinen luonto ja tunnettujen ja tuntemattomien suomalaisten muotokuvat muodostavat vuoropuhelun katoavan suomalaisuuden hiipuvassa tilassa.

Näyttelyn yhteydessä esitetään Rinnekankaan elokuvaa Viimeinen metsäpoika – The Last Forest Boy. Elokuva on kertomus Suomettaren villistä pojasta metsien kätköissä modernin Suomen rintamailla.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Eeva Karhu: IMPRESSIO – Polku
Kuva: Eeva karhu4.9.2011 asti

Impressio on sarja valokuvia, joihin Eeva Karhu on vanginnut tunnelmia eri paikoista. Sarja koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisen osan, España, Karhu kuvasi ollessaan vaihto-opiskelijana Madridissa, 2009/2010. Toinen osa, nyt Hippolytessä esillä oleva Polku, on tulos aiheeseen syventymisestä Suomessa.

Karhu työskentelee siten, että ottaa kohteesta noin 100 kuvaa, jotka hän yhdistää tietokoneella yhdeksi kuvaksi. Innoittajana on ollut impressionistinen taide.

Noomi Ljungdell: Versio
4.9.2011 asti

Hippolyten Studiossa esillä oleva Versio on teos mahdollisuuksista. Se on sarja visuaalisia ja sanallisia lähestymisyrityksiä, jotka koettavat uudelleenesittää välittömästi läsnäolevan ympäristönsä. Teos pohtii mahdollisuutta esittää vaihtoehtoisia versioita lopullisen version rinnalla.

Noomi Ljungdell (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Ljungdellin teosten lähtökohta on usein käsitteellinen: hän tarkastelee läsnäolon, paikan ja havainnon kokemuksia valokuvien, tekstiteosten ja installaatioiden kautta.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Kuvaamo 10 v. -juhlanäyttely
28.8.2011 asti

Suomen ensimmäinen valokuvaajien agentti- ja tuotantotoimisto juhlistaa 10-vuotissynttäreitään valokuvanäyttelyllä, joka on esillä vielä tämän viikon Luova.fi-galleriassa.

Galleria Luova.fi
Albertinkatu 16, Helsinki
ti-pe klo 11-18, la klo 11-16

Video Elina Brotheruksen taiteilijatapaamisesta (30.7.2011) Logomon näyttelyssä. Brotherus kertoo teoksistaan ja niiden synnystä.

Visit Finlandin Photo Finland Flickr-ryhmään etsitään kiinnostavia kuvia Suomesta.

Sopivat kuvat ostetaan Suomen matkailumarkkinoinnin käyttöön.

Kaikkien 18.9.2011 mennessä osallistuneiden kesken arvotaan Canon PIXMA Pro 9500 Mark II -valokuvatulostin.

Visit Finland sopii kuvien käytöstä, hinnoista ja käyttökorvauksista tapauskohtaisesti suoraan kuvaajan kanssa.

Lue lisää Photo Finlandin Flickr-sivuilta.

Fotomaratoonareille muistutukseksi:

Foorumilaisten kuvia:

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, Libyan Rebels Storm Qaddafi Compound. 31 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | August 23, 2011. 12 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Canonilta uutta.

Nikonilta uutta.

Pixiq.com, Photography and Original Thought!? Kamera taipuu moneen.

ePhotozine.com, Tips On Using Negative Space. Jätä tyhjää tilaa kuvaan.

Digital Photography School, Basic Photo Editing in Lightroom. Muutama säätö.

Digital Photography School, Sometimes Close-ups Are Better From Far Away. Tausta hallintaan.

Rob Galbraith, Adobe posts release candidates of Camera Raw 6.5 and Lightroom 3.5. Hyvin lähellä jo lopullista versiota.

Smashingapps.com, 10 Best Online Tools For Converting Documents. Eivät vaadi rekisteröintiä.

 

23.08.2011   (linkki)

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 441: Kaikennähnyt kriitikko? 22.8.2011. Joskus kriitikko joutuu kummallisiin tehtäviin. Kauppalehti pyysi minulta pikkujutun muun muassa Jallun ja Kallen pornokuvaajana tunnetun Kullervo Koiviston (s. 1950) ensimmäisestä ja viimeisestä valokuvanäyttelystä (20.–26.8.) Pitkänsillan kupeessa Brande Artsissa.

 • Palaan siis vielä lyhyesti asiaan, kun juttu ilmestyy. 
 • Omakaupunki.hs.fi, Pornon konkari vaihteeksi galleriassa. Porno on tullut galleriaan. Näin voisi sanoa, kun vuosikymmeniä pornoa kuvannut Kullervo Koivisto pitää elämänsä ensimmäisen näyttelyn. Koivisto on tehnyt valtavan määrän pornoelokuvia, joista tuorein Uivelot sai aikoinaan runsaasti julkisuutta. Valokuvia hän on ottanut suomalaisten pornolehtien lisäksi muun muassa kansainväliseen Penthouseen ja Iltalehteen.
  • Nyt Koivisto on päättänyt lopettaa pornon tekemisen.
   - En ole enää katu-uskottava. Kuusikymppisenä ei voi olla kuvaamassa nuoria gimmoja. Siitä tulisi aika korni vaikutelma.
  • Porno on rankkaa hommaa. Koivisto paloi loppuun 1990-luvun lopulla ja lähti kolmeksi vuodeksi Saimaalle kalastamaan.
  • Kullervo Koivisto ”Oman elämänsä stuntti” -valokuvanäyttely 22-26.8. galleria Brande de Artsissa, Pitkäsillanranta 3

Tietokone.fi, Nokia N8:n kamera päivittyy paremmaksi. Softapäivitys.

Mikropc.net, Google+ lisää tileihinsä henkilöllisyysvarmenteet. Ensimmäisenä sellaisen voivat saada julkisuuden henkilöt ja ne, joilla on paljon kontakteja. Myöhemmin varmenteen voivat saada myös muut käyttäjät.

Luontotupa.net, tapahtumapäivät Hämeen luontokeskuksessa 27.8 - 28.8.2011. Päivä lippu 40 euroa. la-su paketti 120 euroa (mukana ruokailu + majoitus).

Suomen Lehtikuvaajat ry, Vuokrataan osuus työhuoneesta / Helsinki 17.08.2011. Tarjoan studiotani kimppakäyttöön. Tilaa on n. 200 m2 ja korkeutta n. 4,5 m, studio on jaettavissa verhoilla kahteen osaan. Edullinen vuokra.

Panttihuutokauppa Helsingissä 24.8.2011. Lähtöhinta on ohjeellinen. (Välillä panttaaja lunastaa pantin ennen huutokaupan alkua... Kaikkea ei siis aina tule huudettavaksi).

DIGIKAMERA CANON POWERSHOT SX120 IS 10 MP
KAAPELIA 1 MUISTIKORTTI 128 MB
KÄYTTÖOHJEET
LAUKKU. Lähtöhinta 50 euroa.

DIGIKAMERA SAMSUNG WB650
LATURI 1 MUISTIKORTTI 2 GB
LAUKKU. Lähtöhinta 80 euroa.

DIGIKAMERA SONY CYBER-SHOT DSC-310 12.1 MP
LATURI. Lähtöhinta 60 euroa.

Takapiha.org, Hyvin hoidettua verkkokauppaa. Päätin investoida uuteen akkulaturiin, koska huomasin vanhan akkulaturini olevan aika kuluttava paljon käyttämilleni AA-akuille.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Qaddafi Losing Grip on Libya. 44 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Libya on the brink of change. 31 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, World urges Gadhafi to surrender. 30 kuvaa.

Los Angeles Time, Framework, Pictures in the News | August 22, 2011. 10 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, More than 60 Marvelous Medium Format Photos.

Digital Photography School, How to Photograph Newborns. Vauvojen kuvaamisesta.

Petapixel.com, Playing with the World Through Forced Perspective.

Earthboundlight.com, Masking with your Hand for Shooting into the Sun, 21.8.2011. Auringon voi peittää kädellä kuvastakin, Photoshop apuun kuvaan käsiteltäessä.

Lensrentals.com, The Rapple 4000 (or Roger designs the perfect camera). Toivekamera.

Luminous Landscape, The Leica S2 as a Travel Camera.

Gizmodo.com, Nikon’s Curious Crusade Against Physical User Manuals. Vain kameran sarjanumerolla ja rekisteröintitiedoilla voi printata Nikonin pdf-manuaalin.

Fotosidan.se, Så fotograferar du på månen! Miten 500mm teleputkea ja Hasselbladia käsitellään kuussa. Ei kuvanvakaajaa.

Kamera & Bild, Billig blixt med trådlös styrning till Sony. Sonyynkin halvempia irtosalamoita. Syyskuussa myyntiin.

Fotosidan.se, Sony A77 och Nex-7 på gång. Uutta tulossa huomenna.

Steve Sanders, GoPro HD Helmet Hero. 1920x1080 (30 kuvaa sekunnissa), 848x480 (60 kuvaa sekunnissa). Still-kuvat 5-megaisia. Kamera itse ei ole vedenpitävä, mutta mukana tulee vedenpitävä kotelo (joka kestää iskujakin). Erittäin laajakulmainen näkymä, 127 astetta tai 170 astetta. Sd/sdhc-kortit. Helppokäyttöinen. Lisävarusteena saa lcd-näytön ($78). Akut kestävät 2.5 h videota. USA:n hinta $299 tai riisutumpi malli $259.

 

22.08.2011   (linkki)

Raisa Jäntti, Nokkonen-blogi.

 • Etäisyys (Näyttely: Männikkö), 19.8.2011. Kristiina Männikkö: Katse Suomen valokuvataiteen museossa (Kaapelitehdas, Helsinki) 4.9.2011 saakka. Kristiina Männikkö on kuvannut itseään äitinsä vaatteissa ja äitiä tyttärensä ympäristöissä.
 • Ajatukset kuin perhosia (Näyttely: Jokisalo), 19.8.2011. Ulla Jokisalo: Aikomuksia – Leikin varjolla Suomen valokuvataiteen museossa (Kaapelitehdas, Helsinki) 25.9.2011 saakka. Ulla Jokisalon taiteesta ei tee mieli sanoa, että ne ovat valokuvia.
 • Pieni, Pikkuruinen, 18.5.2011. Sain lahjaksi Suomen valokuvataiteen museon julkaiseman kirjan Jaakko Heikkilän Henkeviä porinoita -näyttelyn valokuvista.
 • Uudelleen ja uudelleen (Näyttely: Leppälä), 1.6.2010. Olen edelleen täysin ihastunut tuohon näyttelyyn. Selailen näyttelykirjaa kotonani nyt, kun näyttelyä ei enää ole. Kokemus kuitenkin muuttui.
 • Jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin hurmaavaa ja jotakin bensankatkuista (Näyttely: Nuevas Historias), 25.6.2010. Espanjalainen valokuva- ja videotaide on inspiroivaa, herkullista ja antaa paljon, ja näyttely sopii rakennukseen kuin valettuna.
 • Välineellisiä muistoja, 14.9.2009. Taiteilija Wilma Hurskainen katsoo lapsuuskuviaan ja hämmentyy. Kuvat eivät tuo mieleen muistoja.
 • Näkyväksi, 23.7.2009. Harri Larjoston Osansa kullakin -näyttelyssä näkymättömyys tehdään näkyväksi juuri harmaudella. Siivooja, työkaveri, lapsi koulun ruokalassa tai päiväkodin hoitaja ovat kaikki mustavalkoisia värillisessä ympäristössä.
 • Lavastettu totuus, 31.6.2009. Jokaisesta Konttisen teoksesta voisi puhua paljon. Ne toimivat erittäin hyvin niille annetussa tehtävässä, pohdinnassa siitä, miksi olemme sellaisia kuin olemme.
 • Koepaloja uskonnoista ja pyhä liikkuva kuva, 14.8.2009. Valokuvat, joissa Liulia on pukeutunut johonkin uskonnolliseen rituaaliin tai rooliin, ovat kuin oppikirjan kuvia. Ne eivät kosketa niin kuin taide vaan tuntuvat esittelevät eri uskontojen värimaailmaa ja asuja.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Panasonic GF2 ja Leican vanhat putket, 21.8.2011. Jos kaapissa on vanhoja objektiiveja, niitä voi hyödyntää uusillakin digikameroilla. Hyvät putket säilyttävät arvonsa, vaikka rungot vanhenevat. Adapterit maksavat 279 euroa, mikä melkoinen hinta mekaanisesta välikappaleesta. Vanhojen putkien käyttö uusissa digikameroissa on kuitenkin elämys, joka kaikkien harrastajien kannattaa kokea.

PhotoPasiSalminenCom.

 • Google+, 31.7.2011. Olen jo pitkään ajatellut, että tekisin facebookkiin "pasi salminen photography" sivun, mutta niin monelta oli tullut kehuja google plussan kuvien esillepanosta.
 • PhotoPasiSalminenCom suosittelee - Salaman pehmennin, 24.7.2011. Unohtuiko softboxi? vai laiskuuttasi et jaksa hakea sitä? Oli miten oli niin muutamalla arkilla perus talouspaperia saa ihmeitä aikaan.

Turun Sanomat, Verojen ja katujen kiertäjä. Google ei maksa veroja oikeastaan minnekään. Irlannin verotus mahdollistaa monimutkaiset järjestelyt veroparatiiseihin, jolloin esim. Suomeen jää Googlen jättimainonnasta tuloveroa 83.000 euroa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Animals in the News 19.8.2011. 42 kuvaa.

Los Angeles Times, The Week in Pictures | Aug. 15 - 21, 2011. 90 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 19, 2011. 20 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Afghanistan, August 2011. 42 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Prominent Indian activist begins public fast. 27 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, World War II: Internment of Japanese Americans. 45 kuvaa. Osa 10/20.

Life.com, Duchess Catherine: Latest Photos. 112 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: Aug. 11 - 18. 11 kuvaa.

Life.com, Before and After D-Day: In Color. 26 kuvaa. Värikuvia ennen ja jälkeen maihinnousun.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Ruth Orkin Photo Archive, American Girl. American Girl in Italy -valokuva täyttää tänään 60 vuotta.

 • Msn.com, At 83, subject of ‘American Girl in Italy’ photo speaks out. Kuvattava oli 23-vuotias, kuvaaja Ruth Orkin 29-vuotias. Vain kaksi otosta tilanteesta, toisesta tuli klassikko. Tilanne ei ole varsinaisesti lavastettu, ohikävely tehtiin kuitenkin toisen kerran. Allenin vasemmalla puolella haarojaan kopeloivaa miestä kuulemma monesta kuvasta siistittiin... Vaikea uskoa, mutta Allen ei kokenut tilannetta millään tavoin häiritseväksi...
 • Exposurecompensation.com, “American Girl in Italy” by Ruth Orkin. Kuvaaja ja kuvattava kävelivät miesjoukon läpi, kuvaaja jättäytyi jälkeen ja otti ensimmäisen ruudun. Sitten Ruth Orkin pyysi Jinx Allenia kääntymään ja kävelemään takaisin. Silloin otettiin toinen kuuluisaksi tullut otos.

Thomashawk.com, My Photography Workflow 2011.

Cameradojo.com, Why Shutter Speed Matters With DSLR Video. ISO, aukko, suljinnopeus. Valotus.

Beyondmegapixels.com, Balancing Ambient Light with a Speedlite. Nikon ja Canon. Salama ja vallitseva valo. Perusteet.

Serious Amateur Photography, Making Your Photographic Hobby Pay in 2011. Hyvin realistinen kirjoitus. Kysymys kuului: miten valokuvaharrastuksen saisi tuottamaan?

Dpreview.com, Olympus PEN E-P3 in-depth review. Julkistettu kesäkuussa 2011. E-P1:n ja E-P2:n virheitä korjattu, ulkoisesti ei paljoa eroa edeltäjiin, mutta kuoren alla on paljon muuttunut. Kuitenkin sama 12 megapikselin kenno (kroppi- tai rajauskerroin 2 x, micro 4/3- systeemiä). Kolmen tuuman kosketusnäyttö (614.000 pistettä). Sisään rakennettu kuvanvakaaja. Kaksi säätökiekkoa, kolme ohjelmoitavaa painiketta. Stereo. Sisäänrakennettu salama, ohjaa Olympuksen salamajärjestelmää. Tarkennusvalo hämärässä kuvaamiseen. Kolme väriä. Kolme kuvaa skeunnissa. Kuvan prosessointia on paljon parannettu ja nopeutettu, kamera tarkistaa tarkennuksen 120 kertaa sekunnissa. Kameran ja objektiivin tiedonvaihtoakin on parannettu ja kehitetty. Kosketusnäytön avulla voi ottaa kuvan (vaikka tarkentaa), mutta kuvan voi ottaa myös muulla tavoin. Full HD 108i60. Nappula videon ottamiseen, nappula kuvan suurentamiseen. Jpg-kuvat loistavia, valotus kunnossa, samoin värit. Kirkas lcd-näyttö. Erinomainen elektroninen etsin. Lcd-näytön (OLED) värit eivät hyviä. Mutkikas valikkorakenne. Iäkäs sensori ei pysty nykyisten sensorien tarkkuuteen eikä kohina-arvoihin. Arvosana 74%. Suomen Olympus. Suomen hinta on vähän alle 900 euroa (mukana 14-42mm kittiobjektiivi).

 • Photofocus.com, Olympus PEN E-P3 Mini Review.
 • Sulantoblog, Olympus E-P3 tarkentaa nopeasti, 2.7.2011. Ensivaikutelma Olympus E-P3:sta on hyvä. Etenkin tarkennus vakuuttaa, ja se onkin ollut PEN-sarjassa jäljessä Panasonicia.
 • Dxomark.com, Olympus PEN EP3, Image Quality Review. Ja tässä mitataan kennoa ja raw-kuvia.
 • Pekka Potka, Olympus E-P3 and Action 8.7.2011. Vaikka E-P3:n yksittäistarkennus olisikin samalla tasolla kuin D3x:ssä, jatkuva tarkennus ei ole. (Ensimmäinen ongelma on livekuva, kennon kaksinkertainen työ vie liikaa aikaa. E-P3:ssa tarkennuksen algoritminen ennustaminen on vielä hiukan vajaa. Ja lopuksi, E-P3:n kuvataajuus, 3 kuvaa sekunnissa, ei ole paras toimintasarjoihin.)
 • Pekka Potka, Olympus E-P3: AF speed and responsiveness 5.7.2011. (Teksti myös suomeksi). Tein yksinkertaisen testijärjestelyn saadakseni selville miten nopea E-P3:n tarkennus on. Istuin pöydän ääressä kyynärpäät pöytään nojaten.
 • Kamera & Bild, En dag med Olympus PEN E-P3. Bloginpitäjä kokeilemassa Olympuksen uutta Micro 4/3 -systeemin järjestelmädigiä.

Photozone.de, Canon EF 70-200mm f/2.8 USM L - Full Format Review / Test Report. Julkistettu maaliskuussa 1995 (ei kuvanvakaajaa). Täyskennoiselle. Paino 1.310kg, filtterikierre 77mm. Säänkestävä (mutta ei kumipäällystettä kameran puoleisessa päässä). Vastavalosuoja tulee mukana, samoin jalustapanta. Hyvin vähän tynnyrivääristymää, jonkin verran tyynyvääristymää. Ei värivirhettä. Isolla aukolla vinjetointia. Tarkkuus ei paljoan häviä uusimmalle IS-mallille. Bokeh saisi olla parempi. Hinta/laatusuhde 4.5 * / 5 *. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.400 euroa.

Northlight-images.co.uk, ColorMunki Display review. Vaihteeksi oikein perusteellinen arvio, jonka eteen on nähty paljon vaivaa. Värihallinnasta, kalibroinnista ja profiloinnista. Suomen hinta on $169.

 

21.08.2011   (linkki)

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 429 & 430 & 431 & 432: Taas ahkerana 18.8.2011. Alaston kriitikko Suomen valokuvataiteen museossa, Ulla Jokisalon Aikomuksia - leikin varjolla (17.8. - 25.9.) lehdistötilaisuus. Näyttelyyn kannattaa varata kunnolla aikaa, sillä pienemmätkin teokset ovat niin täynnä assosiaatiopintaa, että – varsinkin jos ikää ja elämänkokemusta riittää – katsoja ajautuu helposti hitaisiin mietteisiin oman visuaalisen historiansa kanssa.

 • Valokuvataiteen museon projektitilassa on esillä nuoren Kristiina Männikön (s. ?) Katse (5.8.–4.9.), joka kertoo hänen lähestymishaluisesta tutkimusmatkastaan kohti äitiä ja omaa identiteettiään.
 • Kaapelin Galleriassa oli esillä Eija Keskisen (s. 1968) Kuka kehtoa keinuttaa (4.–21.8.), jossa onnen ja ilon tunteita oli höystetty myös vähän oudoimmilla fiiliksillä. Keskinen yhdistelee usein valokuvaa ja piirtämistä

Pari vertailua, aiheet aika lailla samoja. Karhu, susi. Aihe on tärkein, kuvan sisältö, ei niinkään tekniikka. Eikös se näin menekin? Tässä havaintoesimerkki kuvan sisällön ylivoimaisesta merkityksestä.

Kuva1.
Ilta-Sanomat, Susi seuraa karhujen kisailua - upea lukijankuva Kuusamosta!
Kuvaa kehutaan kovasti sekä tekstissä että kommenteissa. Vielä paremmaksi kuva tullee, kun klikataan isompaan kokoon.

Kuva2.
Foorumilainen Heikki Kurkela, "Tässäpä minun kesälomani kuvasaalista - ja samalla hieman Suomen luontomatkailun mahdollisuuksien markkinoint​ia tuonne rapakon taakse.". Fredmiranda.com, foorumi: Wolves & brown bears.

"Runko vaikuttaa paljon, mutta RAW-kuvasta toki saa LR3:ssa ulos paljon - hämmästyttävän helposti :)

Esim karhujen painikuvassa olen ym exif tietojen mukaan alivalottanut 0,6 aukkoa ja poistanut kohinaa asettamalla luminance50 ja color35 säätöihin. Kontrastia nostin "strong contrast" -asetuksen avulla.

Kameran runko + optiikan väriprofiili on kalibroitu ColorChecker Passport avulla, ja käytin toki tätä profiilia."

Sulantoblog.

 • Olympus PEN E-PL3, 20.8.2011. E-PL3 on PEN-sarjan taskumalli, sillä runko on pokkarikokoa, eli siis pieni. Tekniikassakin löytyy eroa isoveljeen sulkimen osalta, joka on kevyempi ja liikahtaa tarvittaessa viiden kuvan sekuntivauhdilla. Takanäyttö kääntyy ylös-alas, joka helpottaa kuvaamista joissakin tilanteissa. Näyttö on kookas ja kirkas, mutta ei ota vastaan kosketuskäskyjä. Hieno pikkutele 45 mm f/1.8.
 • Päivän kuva, taiteilijapotretti, 2.8.2011. Tässä poseeraa eestiläinen kuvanveistäjä Tauno Kangro, joka on hyvä ja karismaattinen malli sekä muutenkin mukava hemmo.
  • Kiilloista nenässä ja niiden poistosta, 8.8.2011. Taiteilijapotrettini valaistus, tai sen lievä huolimattomuus, ansaitsee pienen selityksen, jotta Anonyymin oppimistoive täyttyy. En pidä itseäni mestarina, mutta jos joku saa kuvaukseensa puhtia ansiostani, niin saan siitä hyvän mielen.
 • Panasonic G3 kokeilussa, 25.7.2011. Micro 4/3 järjestelmään on tullut olemassaolonsa aikana niin monta kamerarunkoa ja objektiivia, että kaksi vuotta tuntuu todella lyhyeltä ajalta. Panasonic suoltaa uusia runkoja yhtenään, eikä Olympus juuri toiseksi jää. Panasonic G3 on yksi uusimpia kameroita vahvaan micro 4/3 järjestelmään. Panasonic G3 maksaa kittizoomilla varustettuna alle 700 euroa, jota pidän kohtuullisena. Rahalle saa hyvän vastineen, jos pieni ja laadukas järkkäri on ostoslistalla.
 • Edullinen normaalilasi, Nikkor AF-S 50 mm f/1.8, 15.7.2011. Nikkor AF-S 50 mm f/1.8 on hyvä objektiivi edullista normaalia etsivälle. Hinta on edullinen ja parempaa hinta - laatusuhdetta saa hakea käytettyjen puolelta.
 • Olympus 12 mm f/2, parasta mikro-optiikkaa, 6.7.2011. Olympus 12 mm f/2 on varmasti yksi mikrojärjestelmän parhaista objetiiveista. Hinta vajaat 800 euroa.
 • Olympus E-P3 tarkentaa nopeasti, 2.7.2011. Ensivaikutelma Olympus E-P3:sta on hyvä. Etenkin tarkennus vakuuttaa, ja se onkin ollut PEN-sarjassa jäljessä Panasonicia.

Pekka Potka.

Frameful-blogi, ihan pieni päivitys pitkän hiljaiselon jälkeen. "...ettei kuvajournalismilinjaa aloiteta tänä vuonna ollenkaan johtuen vähäisestä opiskelijamäärästä. Tämä siis ei ole 100% varma tieto...".

 • Päivitys 25.8.: '...Saamieni tietojen mukaan kuvajournalismilinja toteutuu HEO:ssa sittenkin, tässä insidetietoa. "Kuvajournalismilinja toteutuu sittenkin sen vuoksi, että kuvataidelinja peruuntui, mutta halusivat vaihtaa kujo-linjalle...."'

Suomen freelance-journalistit, Lotilan kolumni: lopettakaa ruikuttaminen, freet 16.8.2011. ...Eräiden tietojen mukaan yksi Lotilan Hymystä saaman lähdön syy oli ristiriitojen kärjistyminen lehden freelancereiden kanssa. Hymy on freelancereista ja heidän työstään pitkälti riippuvainen lehti.

 • marmai.fi, Sami Lotila, vierasblogi, Kommentti: Freelancer, ruikuttajasta yrittäjäksi. Kuusi kommentia, tässä ote yhdestä: "...Minun havaintojeni mukaan kokeneet, kysytyt ja luotettavat freet "ruikuttavat" enemmän kuin hankalat harrastelijat. He osaavat ja uskaltavat neuvotella palkkioistaan ja työehdoistaan, koska tuntevat oikeutensa ja luottavat siihen, että vientiä riittää. He uskaltavat nostaa metelin, kun kokevat huonoa kohtelua, koska jos ei siitä valita, kohtelu ei muutu ainakaan paremmaksi...".

Yle.fi/Etelä-Karjala: Lohtunaisten kohtalo koskettaa. Parikkalan Kirjavalassa on esillä kiinalaisen valokuvaajan Huang Yimingin ottamia kuvia vuosikymmeniä vaietusta aiheesta. Näyttely kertoo toisen maailmansodan aikana japanilaisten sotilaiden seksiorjiksi joutuneiden naisten tarinan.

 • Valolla.fi. Kirjavalanraitti 9, Kirjavala, Parikkala pe-su 11-16.
 • Valolla.fi, Valokuvat. Esillä ja myynnissä laaja kokoelma valokuvia. Sivustolla on näkyvillä vain pieni osa valokuvista. Valokuvat on valmiina mukaan otettavissa muovikuorissa.

Tietokone.fi, Muokkaa, kommentoi ja jaa kuvia Macista ja Androidista. Skitch 1.0.7. Ilmainen.

Photo.net, foorumi.

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, An interesting client perspective. And other observations. Miksi käyttää ammattilaista, kun nyt tavallisella harrastelijallakin on ammattilaisen välineet.

Photo.tutsplus.com, 10 Top Tips to Help Define Your Personal Photographic Style. Perusasiaa, näitäkin voi silloin tällöin itsekukin miettiä.

Photo.tutsplus.com, Video for Photographers Part 1: Shot Types and Moving the Camera.

Beyondmegapixels.com, Lighting – Where To Begin. Pieni johdatus studiokuvaukseen.

ePhotozine.com, Creative Rim Lighting.

Digital Photography School, 10 Realizations of a DSLR Newbie.

Smashingapps.com, Free Premium Download: WonderFox DVD Ripper. 22.8.2011 saakka.

Boingboing.net, HOWTO take “magazine cover pictures” of your cat (1955). Tuon ajan tunnetuin kissakuvaaja paljastaa salaisuutensa. Kaupan päälle vielä kolme Puss'n Bootsia.

Canonrumors.com, Tuesdays PowerShots. Tiistaina 23.8.2011, Canon PowerShot SX150 ja 310 HS. Canon ei huhujen mukaan julkista uusia EOS:ia ennen kuin tuotanto pyörii Fukushiman jälkeen 100%:sti.

Engadget.com, Retina Display-equipped iPad 3 looking more and more likely for early 2012.

British Journal of Photography, Tested: Canon EOS 600D. Helmikuussa 2011 julkistettu, Canon 550D:n seuraaja. Uusille kuvaajille 18 megapikselin järjestelmädigi (kroppikenno), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä kuten kalliimmassa Canon 60D:ssa, kuvasuhde 3:2, ei mustia reunoja), salaman kaukolaukaisu. Etsin näyttää tallentuvasta kuvasta 95%. HD video 1080p. 3.7 kuvaa sekunnissa. Videolla automaattitarkennuksessa moottorin ääni kuuluu, ei toimi aina sulavasti. Videokuvaukseen hyvin sopiva kamera (kääntyvä näyttö), käsisäädöt äänelle. Monoääni, ulkoisen mikrofonin liitäntä (stereo). Yhdeksän pisteen tarkennus. Tarkennus nopea käytettäessä optista etsintä, Live View:tä käytettäessä välillä hidas. Kuvausohjelmia. 2, 4, 8 sekunnin videokuvausta, yhdistetään yhdeksi videoksi, johon voi lisätä ääntä (ei tarvita tietokonetta). Sisäistä salamaa käytetään ulkoisen salaman langattomaan ohjaamiseen. Kenno ja tarkennussysteemi ei ole muuttunut. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 850 euroa (18-55mm IS) tai 1.050 euroa (18-135mm IS).

Kamera & Bild, Test: Panasonic Lumix DMC-GF3 - Snabbhet och kvalitet i liten förpackning. Kesäkuussa 2011 julkistettu. Suunnattu pokkarikäyttäjille, micro 4/3 -systeemiä, sama kenno kuin edeltävässä GF2-mallissa, 12 megapikseliä, prosessori nopeampi. Ergonomia (näppäimet, hallinta jne) muistuttaa pokkarikameraa, helppo siirtyä järjestelmäkameramaailmaan. Mitat 10.8 cm x 6.7 cm x 3.3 cm (siis pieni), paino 225 grammaa (siis kevyt). Ei peiliä, ei stereomikrofonia, ei salamakenkää, ISO 160 alkaen. Kuvausohjelmia ja softasuotimia enemmän. Hyvin toimiva kosketusnäyttö, 460.000 pistettä. Ei etsintä, ei lisävarusteenakaan elektronista etsintä. Kuvanvakaaja optiikassa, ei rungossa. Sarjakuvaus 3.8 kuvaa sekunnissa. Yksinkertainen ja kevyt kamera. Kohinaominaisuudet jonkin verran parantuneet. Helppo kamera, hyvä kuvanlaatu. Arvosana 7.2. Suomen Panasonic. Hinta vaihtelee kittiobjektiivin mukaan: runko + 14mm 600 euroa, runko + 14 - 42mm 780 euroa.

 • Dpreview.com, Panasonic DMC-GF3.
 • IR, Panasonic Lumix DMC-GF3. Kosketusnäyttöön perustuva käyttöliittymä ei kaikille sovi. Nopea tarkennus, hauska kamera käyttää. Sisäinen salama on heikkotehoinen.

 

20.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • mjunttil.kuvat.fi, Ranua zoo.wmv, still-kuvista koottu video (ei ääntä). Kaikenlaisia eläimiä (jääkarhuja, karhuja jne.). Paljon. Kesto 3:39.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Kokeilussa Panasonic DMC-GF2 18.8.2011. Olen kuvannut kesän lainassa olleella Panasonicin GF2-kameralla. Peilitön, pienikokoinen järjestelmäkamera on näppärä varsinkin matkalla. GF2:ssa on valtavasti ominaisuuksia ja mukava valikoima objektiiveja.

 • Varsinkin tarkennuskohdan osoittamisessa mikään ei voita lcd-näytön kosketusohjausta! Iso-herkkyyksiä on 6400 asti, joista 800 tuottaa vielä siistiä kuvaa. Sen jälkeen kohina alkaa näkyä.
 • Lcd-näytön sijaan kameran päälle voi kiinnittää pienen elektronisen etsimen, josta on iloa varsinkin kirkkaassa auringonpaisteessa kuvattaessa.
 • Laajakulmat ovat kalliita -- putken omistajaksi pääsee 1199 eurolla, mikä on noin tuplasti kamerarungon (sisältäen kittilasin) hinta.
 • Kiinnostava putki on myös 100-300 millinen zoomi (kinovastaavuus 200-600 mm). Tämän yhdistelmän koko alkaa jo lähestyä kooltaan perinteistä järjestelmäkameraa, mutta polttoväliin suhteutettuna paketti on hämmästyttävän kompakti.

Yle.fi, Turku, Sosiaalisessa mediassa kytee valokuvaajan rahasampo. Nuoret eivät tyydy mihin tahansa kuvaan esiintyessään sosiaalisessa mediassa. Netissä pitää näyttää hyvältä. Osa nettiyhteisöjen jäsenistä käy otattamassa kuvansa ammattilaisella. Sosiaalisen median kuvabisnes on kuitenkin edelleen tuotteistamatta.

 • Maria Grönroos Studio LiikKuvasta kertoo, että varsinkin nuoret pyytävät usein valmistujaiskuvauksen yhteydessä muutaman kuvan sähköisessä muodossa Facebookia varten. Valokuvaamot eivät kuitenkaan ole toistaiseksi tuotteistaneet nettikuvia.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Tiedottaja, Helsingin kaupunki, Helsinki. Tehtävän kuvaus: Tehtävänäsi on suunnitella ja toteuttaa Staran sisäistä ja ulkoista viestintää, erityisesti verkkoviestintää. Työskentelet tiiviisti yhdessä muun viestintätiimin, viraston johdon ja tuotanto-osastojen kanssa. Kelpoisuusehto: Odotamme Sinulta kokemusta verkkoviestinnän kehittämisestä. Tuotat helposti erityyppisiä tekstejä ja olet hyvä valokuvaaja. Ylempään korkeakoulututkintoosi sisältyy viestinnän ja/tai markkinoinnin opintoja.

 • ylempi korkeakoulututkinto
 • "olet hyvä valokuvaaja" (näinhän se usein on... mitenköhän tärkeä ominaisuus tiedottajalle on hyvä valokuvaustaito... tuskin ainakaan työhönottajat sitä ensimmäiseksi kysyvät...)

Suomen Kuvalehti, Viikon kuvat: Paluu Utøyalle, taistelu vapaudesta ja pako tulvien tieltä. Kuusi kuvaa.

Juha Haataja, Light Scrape, Earning a living as a wildlife photographer. I have been reading a photography book by Jussi Murtosaari, titled A wildlife photographer's year, a personal account (Finnish title Luontokuvaajan vuosi, tarinoita ja tunnelmia; Docendo, 2010). The book is written in Finnish, but figure captions are also in English, and chapter texts have concise summaries in English.

Digitoday.fi, Applen iPad 3-tabletiin tulee tuplasti tarkempi näyttö. Wall Street -lehden mukaan iPad3 julkaistaisiin ensi vuoden alussa.

Helsingin Uutiset, Kuvaa Kontufestari ja voita älypuhelin. Nappaa lauantaina 20. elokuuta vietettävän Kontufestarin tunnelma valokuvaan ja lähetä otoksesi Helsingin Uutisten toimitukseen. Kaikki 24. elokuuta mennessä lähetetyt kuvat osallistuvat kuvakilpailuun. Ammattilaisraadin parhaaksi arvioima kuva voittaa ZTE-Blade -älypuhelimen. Palkinnon arvo on 240 euroa.

 • Mellunkyla.fi, KontuFestari. Itä-Helsingin suurin maksuton musatapahtuma jo 9. kerran Kontulassa.

Rantapallo.fi, Kännykkä, pokkari vai järkkäri – matkailijan kamerat testissä. Eipä ole mikään testi. Muutamia hajanaisia virkkeitä, aiheina kännykkäkamerat, pokkarit, järjestelmäkamerat, videot.

(Foorumilta)

"Olen köyhänä kaverina ostellut Lidl'istä silloin tällöin Tronic merkkisiä latureita ja akkuja. Olen ihmetellyt niiden lyhyttä toiminta-aikaa ja latureiden epämääräistä toimintaa. Ostin äskettäin GP:n ReCyco+ Fast chargerin ja siihen kuuluvat neljä AA akkua. Tuon laturin etu on se, että jokaiselle akulle on oma kanava, ja ne siis tarkistetaan erikseen. Käytännössä kaikki Tronicin akut, vanhat ja jopa melko uudet, oli sellaisia jotka GP:n laturi hylkäsi toivottomina.

Jopa joku tosi vanha Olympuksen Camedia Ni-Mh akku kelpasi lataukseen. Mulla on kolme neljän akun Tronic laturia ja yksi isompi laite jossa voi ladata 6 AA akkua, neljä A akkua ja kaksi 9V akkua, toiminta on vähintäänkin arvelluttavaa, ei mitään logiikkaa, eikä tulokset ole samalla akulla eri kohdissa ladattuna samanlaisia. Välttäkää turhaa investointia ja hankkikaa kunnon akut ja laturit."

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, The RAW File Format : A Closer Look.

Improvephotography.com, 20 Myths About Becoming a Pro Photographer (And their solutions!).

Photoshelter.com, Negotiating with Clients Doesn't Have to Be Scary. Video, kesto vaatimattomasti vain 57:08.

Lensrentals.com, 58 lines by 36 photographers. Sitaatteja.

Pdnpulse.com, Lee Miller: Great Conflict Photographer, Not So Great Parent. Poika kertoo.

The Online Photographer, The Big Sony Announcement: End of the World? Sonyltakin uutta 24.8.2011.

Digital Photography School, Family Portraits Do’s and Don’ts.

Macworld.com, Why cheap color laser printers are a dicey deal. Halvimmat värilaserit ovat hitaita, tulostuslaatu on huono, tonerit maksavat enemmän kuin mustesuihkujen kasetit.

Dpreview.com, Sony launches pair of Full HD and 3D digital binoculars. Kahdet kiikarit. Full HD video (myös ääni) + 3D. 10-kertainen zoom, elektroninen etsin, seitsemän megapikselin kenno. Automaattitarkennus, kuvanvakaaja. $1.300 ja $2.000.

Fotosidan.se, Proffsfoto testar Canons nya extrema objektiv.

Dpreview.com, Panasonic DMC-GF3. Kesäkuussa 2011 julkistettu. Suunnattu pokkarikäyttäjille, micro 4/3 -systeemiä, sama kenno kuin edeltävässä GF2-mallissa, 12 megapikseliä, prosessori nopeampi. Ergonomia (näppäimet, hallinta jne) muistuttaa pokkarikameraa, helppo siirtyä järjestelmäkameramaailmaan. Mitat 10.8 cm x 6.7 cm x 3.3 cm (siis pieni), paino 225 grammaa (siis kevyt). Ei peiliä, ei stereomikrofonia, ei salamakenkää, ISO 160 alkaen. Kuvausohjelmia ja softasuotimia enemmän. Hyvin toimiva kosketusnäyttö, 460.000 pistettä. Ei etsintä, ei lisävarusteenakaan elektronista etsintä. Kuvanvakaaja optiikassa, ei rungossa. Sarjakuvaus 3.8 kuvaa sekunnissa. Yksinkertainen ja kevyt kamera. Arvosana 71%. Helppo kamera, hyvä kuvanlaatu. Suomen Panasonic. Hinta vaihtelee kittiobjektiivin mukaan: runko + 14mm 600 euroa, runko + 14 - 42mm 780 euroa.

 • IR, Panasonic Lumix DMC-GF3. Kosketusnäyttöön perustuva käyttöliittymä ei kaikille sovi. Nopea tarkennus, hauska kamera käyttää. Sisäinen salama on heikkotehoinen.

ePhotozine.com, ColorMunki Display Monitor Projector Laptop Calibration. Myös dataprojektorit. Myös wide-gamut. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on $169.

ePhotozine.com, Calibrize 2.0 Monitor Calibration Software. Ilmainen ohjelma. Nopea. Arvosana 5 * / 6 *.

 

19.08.2011   (linkki)

(Foorumilta) Kafa.fi eli Kai Fagerström, Luontokuvia. Jos Kafa ei ole ennestään tuttu, niin yksi linkki:

Rupuranta.net, Trombipäivää. Makholma, 9/8/2011. Trombipäivän avajaiset. Video, kesto 3:20.

(eiliseen jatkoa) Aluehallintovirasto, Kilpailu- ja kuluttaja-asiat, Lounais-Suomi, Koulukuvien hinnat voivat käydä vanhdempien kukkarolle (nyt 18-sivuinen pdf, viimeiset viisi sivua på svenska).

 • Selvityksen esimerkkitapauksessa oletettiin, että ala-asteen koulussa on 12 luokkaa, joissa on yhteensä 300 oppilasta. Koulun rehtori esittää tarjouspyynnön yhden ja kolmen vuoden mittaisesta kuvaussopimuksesta syksyllä 2011 järjestettävää koulukuvausta varten.
 • Selvityksessä vertailtiin kuvaamoiden edullisimpia tarjouksia kuvalajitelmista kouluille syksyn 2011 koulukuvauksia varten yhden ja kolmen vuoden kuvaussopimuksissa. Suurimmalla osalla kuvaamoja kuvaussopimuksen pituus ei vaikuttanut hintaan. Hintavertailussa huomioitiin hintahaarukan alimmat hinnat.
 • taulukot: 1. Valokuvaamon tekemä edullisin pakettitarjous koululle, syksyllä 2011 järjestettävästä koulukuvauksesta. Yhden tai kolmen vuoden kuvaussopimus. 2. Valokuvaamon tarjoamat lisäedut koululle ja henkilökunnalle 1 vuoden ja 3 vuoden kuvaussopimuksesta. 3. Lisätilauskuvien hinnat.
 • Lisäksi vapaamuotoisia kommentteja.

Ilta-Sanomat, Google Street View -kuvaaja pakeni Helsingissä - katso kuva. Nystedt meni juttelemaan Googlen kuvaajalle ja kaivoi oman kameransa esiin. Kuvaaja sanoi heti, ettei mitään kuvia saisi hänestä ottaa. Kaivopuistossa.

Venenetti.fi, Linnanmäki Regatta, Helsinki: Junioripurjehtijat valtaavat Töölönlahden sunnuntaina. Töölönlahti sunnuntai 21.8.2011.

Photo.net, foorumi.

Life.com, London Riots: Scenes of Violence. 58 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Pope travels to Spain for World Youth Day. 29 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Thephotoargus.com, 40 Breathtaking Examples of Serene Sunrise Photography.

Photoawards.com, international Photography Awards. 2011. Sarjoja on _monta_, voittajakuviakin yli 300 kpl. Kuvaajat ovat sekä ammattilaisia että amatöörejä. Vuoden kuvaaja saa $10.000.

Strobist, This Is Your Brain, On Light. Vanha illuusio tehdään nyt studiovaloilla (mutta ei kuitenkaan oikeasti, vaan vähän huijaten).

 • 19.11.2006 Digicamera.netin uutiset: Dcviews.com, Optical illusions: real beauty is in the brain of the beholder. Tämä on se tuttu sakkilautailluusio, aivot tulkitsevat harmaan ruudun valkoiseksi. Nyt on lisätty pieni kuva, joka tulee näkyviin, kun kursorin vie shakkilaudan päälle. Aika uskomaton illuusio.
 • (printtasin kuvan, leikkasin saksilla osiin, vasta sitten illuusion uskoi todeksi...)

Digital Photography School, 10 Things I Wish I’d Known About Becoming a Professional Photographer. Kannattaa lukea.

Photopreneur, The Rules for New (Paid) Photographers.

Digital Phototography School, Creating and Lighting a Scene on a Home Depot Lighting Budget. Kunnollinen kotistudio halvalla, kuvat ja teksti.

ePhotozine.com, 12 Top Photography Composition Rules. Näitä voi käyttää tai olla käyttämättä, pääasia, että ainakin tietää mahdollisuuksista.

ePhotozine.com, Controlling And Using Flare In Your Photographs.

Lensrentals.com, Lens Geneology Part 1. Objektiivien suunnittelusta ja historiasta.

Dpreview.com, Lytro's Ren Ng sheds some light on the company's ambitions. Lytroa voisi verrata valkotasapainon asettamiseen raw-kuvaamisessa. Samalla lailla syväterävyyden ja tarkennuspisteen voisi asettaa vasta myöhemmin. Yrityksen perustajan haastattelu. Tänä vuonna tulee myyntiin ensimmäinen kamera, tavallisen kuvan näppääjälle suunnattu. Esimerkkikuvia, klikkaamalla voi tarkentaa eri kohtiin, kaksoisklikkaamalla voi zoomata.

Petapixel.com, The President of Russia and His Leica S2.

Popular Photography, Remember Your Pets With a Photo Printed With Their Ashes. Hyvän maun rajan tuolla puolen.

Fotosidan.se, 250 bildtjuvar jagas. Kuvaa Ruotsin lipusta on käytetty ilman valokuvaajan lupaa monessa paikassa. Kuva on kolmisen vuotta sitten laitettu nettiin. Laiton käyttö on levinnyt laajalle, yritykset, kunnat, blogit jne. Osa on maksanut vastalauseitta kuvan käytöstä, osaa vastaan ollaan nostamassa oikeusjuttuja.

 • Bildombudsmannen.se: "Flaggbild stulen av många En flaggbild som lagts ut på en hemsida har stulits av många, företag, kommuner och bloggare. Över 50 olika stölder har fotografen råkat ut för som nu låter Bildombudsmannen jaga alla "bildtjuvar". Hittills har ett antal kommun, idella föreningar och större företag och några bloggar ersatt fotografen för intrånget. De många ersättningarna för bildstölder har gjort flaggbilden till en av fotografen verkliga storsäljare. Ett företag som ansett att google lovat att bilden skulle vara gratis har stämts i tongsrätten och fler stämningar väntar."
 • (Milloin Suomessa syntyy vastaava tapaus? Maan tapanahan on esim. kuvittaa blogeja netistä napatuilla kuvilla - "kaikki tekevät niin". Käsittääkseni laitonta nettilataamistakin (torrent) on saatu jonkin verran kuriin oikeusjutuilla. Vai onko kuvien laitoin käyttö jo levinnyt liian pitkälle ja syvälle? Ei-kaupalliseenkin kuvituskäyttöön pitäisi olla kuvaajan lupa.)

Popular Photography, Hands-On: X-Rite ColorMunki Display Monitor Calibration System. 30 minuuttia kului ensimmäisen profiilin luontiin. Pelkkä monitorin kalibrointi. Suomen hinta on 169 euroa.

 

18.08.2011   (linkki)

Maisemanlumo.fi, Mikael Rantalaisen sivusto.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Live Nation Finland Oy. Live Nation Finland Oy hakee valokuvaajia uuden projektin avaukseen. Työskentely tapahtuu risteilyaluksilla ja työtä tehdään viikon jaksoissa, periaatteella viikko töitä ja viikko vapaalla. Työssä ollessa tarjotaan työntekijälle täyden ylläpidon. Työt alkavat syyskuun alussa. Edellytetään hakijalta asiakaspalveluhenkisyyttä, myyntitaitoa sekä siistiä olemusta. Työkielenä on ensisijaisesti suomi ja englanti, ruotsi ja muu kielitaito katsotaan eduksi. Teknisestä osaamisesta vaatimuksena ovat valokuvauksen ja kuvankäsittelyn rutiinien hallitseminen. Tarjotaan työntekijälle kansainvälisen työilmapiirin, jatkuvan teknisen koulutuksen sekä kilpailukykyisen palkkauksen. Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

(sama ilmoitus oli kolme kuukautta sitten, silloin oli haussa 4 paikkaa)

Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry, Apurahat. Hakemukset käsitellään sähköisessä muodossa, viimeinen jättöpäivä on 15.9.2011 klo 24.00. Finnfoto ry jakaa vuosittain apurahoja. Kyseessä ovat Kopiosto ry:n Finnfotolle jakamista kopiointikorvauksista. Apurahojen myöntäminen edellyttää, että hakija on luovuttanut valvontavaltakirjan Finnfoto ry:lle.

Yle.fi, Perämeri, Paperikuvan asema ei horju. Digikuvauksen yleistyminen ei ole horjuttanut paperikuvan asemaa, sillä digikameralla otetuista valokuvista tehdään usein myös paperivalokuvat. Torniolaisen valokuvausliikkeen näyteikkunasta voikin päätellä, että myös harrastajavalokuvaajat ovat harpanneet pysyvästi digiaikaan.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto, tiedote, Koulukuvien hinnat voivat käydä vanhempien kukkarolle 17.8.2011. Koulukuvausta harjoittavien valokuvaamoiden hinnat vaihtelevat huomattavasti. Tämä käy ilmi Lounais-Suomen aluehallintoviraston tekemästä valtakunnallisesta koulukuvien hintavertailusta toukokuussa 2011. Halvimmillaan koulukuvalajitelman voi saada 11,50 eurolla ja kalleimmillaan 51 eurolla keskihinnan ollessa 22,10 euroa. Kyselyyn vastasi 43 yritystä eri puolilta Suomea.

Saisiko noita värejä vielä vähän enemmän korostettua? Kovin ovat kuvat kalpean näköisiä... Oikotie, 425 m², 10h, k, 4kph, ..., 2 450 000,00 €. T. Kansan 1996 ostama asunto on laitettu myyntiin.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Bonneville SpeedWeek. 29 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Six Months of Civil War in Libya. 41 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Monsoon season brings crucial rain to India. 29 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | August 17, 2011. 11 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Remembering the Berlin Wall. 30 kuvaa.

Msnbc.com, Famine strikes Eastern Africa. 51 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Pixiq.com, Selling Photos. Outdoor Photography -lehden kuvaostajana pitkään toiminut kertoo, millaisia kuvia ostetaan.

Photo.tutsplus.com.

Pixiq.com, Studio Basics, Using Graduated Backgrounds.

Wired.com, Wired Science News for Your Neurons Wild Close-Ups of Rare Mammals From Huge Camera-Trap Study.

Stltoday.com, Photo of tank rolling over illegally parked car was altered, Lithuanian mayor admits. Aika moni lienee nähnyt hätkähdyttävän videon, jossa Liettuan pääkaupungin Vilnan pormestari on mukana tankissa, joka ajaa pyörätielle pysäköidyn Mercedes-auton yli. Tilanne ei ollut aito, kaupunki oli ostanut auton käytettynä. Kaiken lisäksi uutistoimistoille (AP) levitettiin manipuloitua kuvaa, josta oli poistettu sinipaitainen tv-tuottaja, joka oli panssariajoneuvon päällä pormestarin kanssa. Toinenkin henkilö oli vielä poistettu kuvasta.

Viikon päästä Nikon järjestää lehdistötilaisuuksia (Suomessakin). Olisiko kyse tästä (päivämääräkin täsmää):

Dpreview.com, Group test: Waterproof Compact Cameras.

 • Fujifilm FinePix XP30
 • Olympus Tough TG-810
 • Panasonic Lumix DMC-TS3, Gold Award
 • Pentax Optio WG-1 GPS
 • Ricoh PX
 • Sony Cyber-shot TX10, Silver Award

Pixiq.com, Nikon's Perspective Control Lenses. Nikonin Tilt & Shift -objektiivit kokeilussa.

Luminous Landscape, i1Display Pro. Näytön värit oikeiksi. Myös Mac (OS 10.7 eli Lion). $250.

 

17.08.2011   (linkki)

Pelastakaareijo.fi, Reilun journalismin hätähuuto.

 • Tiesitkö että... Millaiset ehdot, mihin oikein sitoudut, kenelle kuvasi menevät jne. Sanoma News (Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Metro Vartti. Aamulehti. Keskisuomalainen. Kaleva. Lapin Kansa. Savon Sanomat.
 • Adressit.com, Vaadimme reilua journalismia. Yli 500 allekirjoitusta.
 • Mielenosoitus 7.9.2011 klo 16.00, rautatieasema Helsinki

Satakunnan linnut, Porin lintutieteellisen yhdistyksen retkipäiväkirja. Ei liene mikään yllätys, että blogissa on paljon kuvia linnuista. Mutta myös muistakin eläimistä (esim. helmi/maaliskuu 2011, Falklandin saaret ja Chile).

Timon poikkitiedepalsta, Vuoden 2011 luontokuva 16.8.2011. Vuoden luontokuvakisassa tuntuu viime vuosina olevan meriittiä, että kuvaaja on täydellinen diletantti luontofotarina, kuvauskalustona on korkeintaan digipokkari - mieluiten kännykkäkamera, kuva sisältää vaikeasti aukenevia taiteellisia elementtejä ja muiden kilpailijoiden sekä suuren yleisön mielestä ehdottomasti väärä kuva voitti.

 • Koska oheinen kuvani "Postmodernia tekotaidetta" täyttää kaikki nämä vaatimukset, se olisi todennäköinen vuoden 2011 luontokuva.
 • Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että kuvassa on etanan sateisen yön jälkeen jättämä jälki tenniskentälle.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Cd/dvd-levyt kestotestissä, osa 2 15.8.2011. ...Mitä tästä opimme? Yleensä levyn tuhoutuminen alkaa ulkoreunalta. Toistuvassa käytössä ulkoreuna myös naarmuuntuu helposti levyn osuessa aseman kelkan reunoihin. Siksi tärkeimmät tiedostot kannattaa tallentaa levylle ensimmäiseksi (koska levyn käyttö alkaa sisäreunasta ja etenee ulospäin).

 • Toinen oppi on levyjen herkkyys lämmölle: kylmyys ja kosteus eivät ole läheskään niin haitallisia kuin auringonvalo ja lämpö.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Nordic Housing Oy LKV. Haetaan valokuvaajaa myytävien huoneistojen ja kiinteistöjen kuvaukseen ja työtehtäviin kuuluu lisäksi toimistotyöntekijän tehtävät. Nordic Housing Oy toimii pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla, joten työ on liikkuvaa, toimistotyö tapahtuu Helsingin Herttonimenrannan sekä Espoon Leppävaaran toimipisteissä. Oman auton käytöstä maksetaan kilometrikorvaukset.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sop.muk.
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa heti / sop.muk
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Hemmon Kuvat, Visa Vinkuu 15.8.2011. Elämäni ensimmäisellä etelän reissulla tuli kuvattua läpällä tämmönen snadi kuvasarja. Kamerana toimi Samsung EX1, jossa oli varsin kätevä käännettävä näyttöpaneli, jolloinka tämmöset "omat kivat" oli helppo toteuttaa. Tuttua Hemmo-laatua.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa.

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla lähes 10 000 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide (535 kpl), Valokuvaus ja mediataide (89 kpl). Sieltä sitten valokuvaus (46 kpl), Digitaalinen kuva (28 kpl), video (12 kpl), elokuva (1 kpl), Animaatio (0 kpl), mustavalkokuvaus ja studiotyöskentely (3 kpl), muu mediataide (2 kpl).

Esimerkkejä kursseista:
- käsisalamakurssi, Vantaa, 14 oppituntia, 28 euroa
- studiokuvauksen perusteet, Vantaa, 14 oppituntia, 28 euroa
- valosommittelun perusteet, Oulunkylä, 28 oppituntia, 36.80 euroa
- valokuvaus, Kannelmäki, 27 oppituntia, 36.80 euroa
- henkilökuvauskurssi, Sörnäisten rantatie, 36 oppintuntia, 47.30 euroa

Valokuvaus ja mediataide, ilmoittautuminen alkaa to 18.8.2010 klo 11. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Toinen hakureitti, Tietotekniikka (457 kpl). Kuvan- ja videonkäsittely (89 kpl). Kuvankäsittelyn perusteet (46 kpl), Kuvankäsittelyn kertaus- ja jatkokurssit (36 kpl), Videoeditoinnin perusteet (2 kpl), Videoeditoinnin kertaus- ja jatkokurssit (5 kpl).

Tietotekniikka, ilmoittautuminen alkaa ke 17.8.2010 klo 12. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

(kertaus) Kameraseura.fi, Kamera Suomenlinnassa 20.8.2011 Kameraseuran 90-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma Suomenlinnassa lauantaina 20.8.2011 klo 10.00–20.00. Ohjelma alkaa klo 10 ja jatkuu klo 19 vapaamuotoisena.

 • luentoja, kuvausopastuksia, buffet-lounas, kahvit, Kamera-kassi sisältöineen
 • osallistumismaksu 45 euroa, lippuja myynnissä 80 kpl (ainakin aamulla oli tilausjärjestelmän mukaan vielä jäljellä)
 • paikka: Suomenlinnan Päällystöyhdistys ry:n Ravintola Yläkerho/Klubi 20, Suomenlinnan holvit ja maisemat.
 • kaikille avoin

Taloussanomat, Aseita, yksin jätetty vauva ja oksentaja – näitä Google Street View kuvasi. Pari ulkomaista linkkiä.

(tällainen viesti tuli)

"Varoituksena muille: Illalla tuli Firefoxiin ehdotus päivittämisestä. No, hyväksyin ehdotuksen ja päivityksen jälkeen ruudulle pongahti ilmoitus, jonka mukaan kymmenkunta hyvää pluginia ei enää toiminut.

Firefoxin aiempaan tapaan lisäosien automaattinen etsintä antoi virheilmoituksen, eikä yhtään lisäosaa päivittynyt.

Yritin erikseen manuaalisesti päivittää Exif Vieweriä, mutta siitäpä ei ole Firefox 6:ssa toimivaa versiota. Nyt pitäisi päivittää takaisin 5-versioon ja asentaa lisäosat uudelleen, p..kele!"

 

16.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Heikki Kurkela, "Tässäpä minun kesälomani kuvasaalista - ja samalla hieman Suomen luontomatkailun mahdollisuuksien markkinoint​ia tuonne rapakon taakse.". Fredmiranda.com, foorumi: Wolves & brown bears ja Wolverines!

Brändää Provinssi Yleisöäänestys. Brändää Provinssi -valokuvauskilpailulla haettiin täysin uudenlaista maaseutukuvaa vastapainoksi perinteisille latomaisema- ja maatalouskuville. Yleisö pääsee nyt valitsemaan suosikkinsa kilpailun finalistikuvista. Kaikkien äänensä antaneiden kesken arvotaan GPS-tekniikkaa sisältävä Canon PowerShot SX230 HS –kamera sekä Kamera-lehden vuosikerta.

 • Yleisöäänestys kestää 7.9.2011 kello 12.00 saakka. Yleisöäänestyksen voittaja julkaistaan 8.9.2011 kilpailun verkkosivulla.
 • 12 kuvaa, kuvien nimet on kerrottu, mutta ei kuvaajaa
 • kuva 10 lienee monelle tuttu...

Valokuvaaja Kimmo Kuure, luontokuvajulisteita on on nähty tämän vuoden aikana eri kaupunkien bussimainostiloissa. esim. kesällä Turussa ja Tampereella. Viime viikolla alkoi viiden viikon tempaus Porissa. Uskonnolliset aiheet, www.nooa.eu.

Tietoviikko.fi, Selaimesi muistaa unohtamasi salasanan - näin saat salasanasi selvitettyä. ...Salasanat paljastava koodi toimii kaikissa yleisimmissä selaimissa eli Chromessa, Firefoxissa, Internet Explorerissa, Operassa ja Safarissa. Käyttö on helppoa: bookmarklet lisätään selaimen kirjanmerkkeihin, ja kun sivuston salasana halutaan selville, klikataan kirjanmerkkiä. Tämän jälkeen salasana näkyy selväkielisenä sivuston salasanakentässä....

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Sleepers. 32 kuvaa.

The Atlantic, In Frame, Ramadan 2011. 42 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Greenland Ice. 21 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | August 15, 2011. 26 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Olympic champion Lin Dan wins badminton worlds. 20 kuvaa.

Photographyblog.com, How to Go Pro - Part 1. Seuraavana kuukautena toinen osa. Koulutuksen jälkeen (1985, yliopisto) heti ammattikuvaajaksi. Silloin maailma oli aivan toinen, ei ollut internetiä. David Norton, maisema- ja matkakuvaaja.

ePhotozine.com, 8 Ways To Break Photography Rules.

Digital Photography School, Food Photography – An Introduction. Ruokakuvaus.

Diyphotography.net, Super Detailed DIY Ring Flash How To Video.

Petapixel.com, Field of Views of Different Focal Lengths.

Ddisoftware.com, Qimage Ultimate. Uusi versio 15.8.2011.

EISA, Photo Awards 2011 - 2012.

Slrgear.com, Nikon 50mm f/1.8G AF-S Nikkor. Kesäkuussa 2011 julkistettu. 58mm, painoa 185g (eikä 230g). Kohtuullisen terävä. Täyskennoisella nurkat pieni ongelma. Vähän vinjetointia. Ei vääristymiä. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 220 euroa.

 

15.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Ilari Tuupanen - Luontokuvia, uudetkuvat
 • chilipictures.fi, ISDE2011. Kotkassa ajettu kuuden päivän pituinen endurokisa, Kisassa maailmanmestaruuden voitti Suomi, ylivoimaisesti.

Jrkkari.com.

 • Ja sitten näin valon (osa 1): Pehmeys 31.7.2011. Yksi aloittelevan kamerankäsittelijän suurimmista oivalluksista on se, miten nimenomaan hieno valaistus on avain upeisiin kuviin.
 • Mitä tehdä kuville (osa 1): Postikortti 10.8.2011. Sain yhdeltä lukijaltani loistopyynnön (kiitos, Merja) kirjoittaa erilaisista mahdollisuuksista digikuvien hyödyntämiseen. Aloitetaan siis tänään sarja vinkkejä kuvien siirtämiseen digikaninkoloista päivänvaloon.

(päivän petteri järvinen) Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Cd/dvd-levyt kestotestissä 14.8.2011. Kuinka pitkään itse poltetut cd- ja dvd-levyt säilyvät? Asia huolestuttaa monia kotikuvaajia ja niitä, jotka polttavat levyille omia työtiedostoja.

 • Olen testannut asiaa käytännössä. Tammikuussa 2005 poltin muutamia levyjä, joita olen säilyttänyt kaikkien ohjeiden vastaisesti. Osa on ollut ulkona kesät talvet, osa auton perässä tavarasäiliössä.

Designsapiens blog, Tulipas pitkä tauko 14.8.2011.

Ilta-Sanomat, Susi seuraa karhujen kisailua - upea lukijankuva Kuusamosta. Ns. upea ei liene oikea termi kuvaamaan kuvaa, klikataanpa kuva vähän isommaksi... Kyse on kuitenkin järjestelmäkameralla piilokojusta otetusta kuvasta, aikaa on ollut laittaa säädöt kohdalleen ja jalustaakin on voinut käyttää.

 • (Miksi kukaan lähettää tällaista kuvaa lukijankuvaan? Kun kuvan näkee, niin ymmärtää vastauksenkin... Upea aihe, mutta teknisesti on niin paljon vialla... Toivottavasti tässä ei ole se paras otos tilanteesta...)

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, World War II: Daring Raids and Brutal Reprisals. 45 kuvaa. 20-osaisen sarjan yhdeksäs osa.

Luminous Landscape, Nick Devlin, Five Camera Technologies We Want (But Probably Won't Get).

The Online Photographer, Factoring Value. Kysymys kuului, minkä verran on varaa maksaa.

ePhotozine.com, How To Make A Digital ND Grad Filter In Photoshop.

Earthboundlight.com, Waiting for the Shot, 14.8.2011.

Digital Photography School, Advantages And Disadvantages Of The Singh-Ray Vari-N-Duo Filter. $390, $440 (ohut malli). Vain 77mm.

 

14.08.2011   (linkki)

TAMK taide & viestintä, Kukkahattutädit Helsingin Kalasatamassa 12.8.2011. Ninni Luhtasaaren ja Jaana Ristolan, TAMKin kuvataideopiskelijoiden, Kukkahattutäti-valokuvat ovat esillä Helsingin Kalasatamassa Bermudan konteissa tämän viikonlopun ajan, sunnuntaihin 14.8.

Jyre.kuvat.fi, D.I.Y palsta. Paljon kuvia valokuvaukseen liittyvistä rakennelmista. Uusin: Litepanel kehikko. Muovinen kehikko Photoflex litepanel kankaille.

Northern Visions, Anne Rajala, Kate Moss and Mario Testino PS tragedy. Annen silminn osui Voguen kuva, joka kelpasi Photoshop Disastersiin.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, TM 1973: Sinun viimeinen kamerasi 13.8.2011. Tekniikan Maailma -lehden numerossa 9 vuonna 1973 oli hauska mainos.

Tietokone.fi, Firefox 6 valmistuu ensi viikolla. Firefox 5 julkaistiin kesäkuun 21. päivänä. Firefox 6 tulee tästä kahdeksan viikon päästä, eli ensi viikon tiistaina 16.8.

Timo Kuhmonen - Astro Blog, New imaging laptop 9.8.2011.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, The Week in Pictures | Aug. 8 - 14, 2011. 81 kuvaa.

Hongkiat.com, Double Exposure Photography: 50+ Examples and Tutorials. Kaksoisvalotus. Photoshopin avulla erittäin helppoa saada hyviä tuloksia.

The Online Photographer, How Much Would You Spend? Missä kulkee raja?

Adobe, Catalog FAQ | Lightroom.

Lightroom Secrets, Tilt-Shift Simulation in Lightroom.

ePhotozine.com, How To Make Your Subject The Main Point Of Interest. Valokuvassa pitäisi olla aina joku osa, joka heti kiinnittää huomiota. Valokuvaajan tehtävä on vielä korostaa tätä valokuvan keskeisintä kohtaa.

John Stanmeyer, The Amazing Yellow-Bordered Magazine. National Geographicin kuvaaja kertoo.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Add Some Grit to Your Portraits. Tekniikka toimii parhaiten, jos tausta on tumma.

Photofocus.com, Studio Lighting Basics: Monolights. Vähän perusteita.

Thomashawk.com, flickr is dead. Satakunta kommentia kirjoitukseen.

1001noisycameras.com, Mirrorless steady at 30% of interchangeables in Japan in H1:2011. Japanin markkinat vuoden 2011 ensimmäinen puolisko.

Engadget.com, Sony announcing three NEX lenses on August 24th?

Sfoto.se, 1038 personer vill gå A-kursen. Yli 1.000 hakemusta, paikkoja 90. Viime talvena koulutusta suunniteltaessa ei ollut tiedossa paikkarajoituksesta. Suoraan koulutukseen pääsevät vain ne, joilla on koulusta maksimipisteet.

Sfoto.se, Fotograf stämmer staten på 6 miljoner. Thomas Fahlander toimi 20 vuotta frilancer-kuvaajana edeltävälle yritykselle. Uudelleenjärjestelyjen jälkeen kuvia käytettiin edelleen. Vastapuolen mukaan kyse on koko ajan ollut vain yhdestä osapuolelsta eli Ruotsin valtiosta.

 

13.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • pekkaturunen.kuvat.fi, Luontokuvia osa I (uudelleenkäsiteltyjä... legendaarinen sorsakin näkyy...)

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvausliikkeen työntekijä, Kuvatuulos, Iisalmi. Haetaan oma-aloitteista ja tunnollista työntekijää asiakaspalvelutehtäviin. Työnkuvaan kuuluu valokuvaustarvikkeiden myyntiä, kuvien valmistusta asiakkaille ja passikuvausta sekä muuta valokuvausliikkeeseen kuuluvaa. Plussana katsotaan se, että olisi jo entuudestaan hieman kokemusta asiakaspalvelusta ja kamera olisi jo entuudestaan hieman tuttu aparaatti. Myöhemmin mahdollisuus kouluttautua vaikka valokuvaajaksi. Töiden alkaminen mahdollisimman pian.

Työpaikan osoite Kauppakatu 17, 74100 IISALMI
Työ alkaa sopimusen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Ilmoitus jätetty 12.08.2011

Tähdet ja avaruus, Ensi yönä näkyy runsaasti tähdenlentoja. Uuutinen eiliseltä, mutta myös tänä yönä on odotettavissa tähdenlentoja.

Verkkouutiset, "Valokuvista voi tehdä vaikka kaakelit vessaan". alokuva-ala elää voimakkaan murroksen vuosia. Kuvien tilaaminen on siirtynyt vahvasti nettiin ja perinteisen paperikuvan ohitse ovat ajamassa uudet kuvatuotteet, kuten kuvakirjat, taulut, kalenterit ja kortit.

 • Ifolorin toimitusjohtaja Nella Ginman kertoo, että vielä neljä vuotta sitten puolet yhtiön liiketoiminnasta syntyi filmien kehittämisestä kuviksi.
 • Fotokaupan liiton puheenjohtajan Iiro Ikosen mukaan perinteisten kivijalkamyymälöiden määrä on pudonnut kymmenen vuoden aikana 400 liikkeestä 250:een.
 • Superkuvan Ikonen ennustaa, että "oppivuosien" jälkeen suomalaiset kuvaavat digikameroillaan harkitummin. Kuvien räpsimisestä tulee lopulta ähky, sillä tuhannesta lomakuvasta on vaikea valita parhaat päältä.

Kuvat mahdollisimman halvalla, mainoksiin jne. Jonkin verran säästöä voi tulla, mutta riskitkin pitää ymmärtää. Otetaanko kuva itse vai ostetaanko eurolla kahdella stokkikuva? Alla muutama esimerkki ns. säästöistä (ja minkähän verran maksaa sitten maineen korjaaminen ja onko se edes mahdollista?). Tässä _muutama_ esimerkki...

mato78.com, Adobe päivitti useita sovelluksia. Tietoturvaa.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 12, 2011. 34 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Dadaab refugee camp. 34 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, NASA After the Space Shuttle. 33 kuvaa.

Reuters.com, Photos of the week. 20 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Aug. 12, 2011. 12 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Reddit.com, Can we compile a list of great photography software? Kaikkea mahdollista kuvankäsittelyyn liittyvää softaa.

Clickinmoms.com, So you want to open a studio? Yksityiskohtaiset kuvat ja teksti prosessista. Alkaen sopivan tilan vuokraamisesta.

Mcpactions.com, Save Hours of Time Editing in Photoshop by Shooting in Correct in Camera.

Wired.com, Free Online Class Shakes Up Photo Education. Englanti.

ePhotozine.com, Urban Abstract Photography Tips.

Digital Photography School, Items To Consider When Choosing Your First DSLR Camera.

Photojojo.com, The Shot Glass Lens Set. Kolme pientä shotti-lasia $18. Canon EF 24-105mm.

Dpreview.com, Samyang announces 24mm f/1.4 ED AS UMC lens. Canon, Nikon, Pentax, Samsung NX, Sony Alpha, 4/3-systeemi. Manuaalitarkennus. Myyntiin vuoden lopulla.

Kamera & Bild, 12 allroundstativ i test. Aika perusteelliset arviot.

 • Benro A3580T, aluminium. 1.800 kr (194 e), 2.3 kg. Bäst i test, Toppklass.
 • Benro C3580T, kolfiber. 4.500 kr (485 e), 2.0 kg. Toppklass.
 • Dörr A4, aluminium. 800 kr (86 e), 2.0 kg. Bra köp.
 • Gitzo GT2541 Serie 2, kolfiber. 7.000 kr (755 e), 1.4 kg.
 • Gitzo GT3541 Serie 3, kolfiber. 8.400 kr (906 e), 2.0 kg. Toppklass.
 • Manfrotto 055CXPRO3, kolfiber. 3.900 kr (420 e), 1.6 kg.
 • Manfrotto 190XPROB, aluminium. 1.600 kr (173 e), 1.8 kg. Bra köp.
 • Vanguard Alta Plus 203, aluminium. 1.000 kr (108 e), 1.4 kg.
 • Vanguard Alta Pro 263AT, kolfiber. 2.000 kr (216 e), 2.0 kg. Bra Köp.
 • Vanguard MAK 233, aluminium. 700 kr (75 e), 1.3 kg.
 • Velbon GEO E630, kolfiber. 3.300 kr (356 e), 1.6 kg.
 • Velbon Sherpa 803, aluminium. 1.500 kr (162 e), 2.0 kg.

Popular Photography, Hands On: The Midnight/Shot, a Pocket-Sized Infrared Camera. $150 maksava infrapunakamera kokeilussa.

 

12.08.2011   (linkki)

Taiteen keskustoimikunta, taiteilijaprofessorit. Taiteilijaprofessorin tulee harjoittaa alansa luovaa taiteellista työtä. Hän voi myös luennoida korkeakouluissa ja antaa opastusta taiteenharjoittajille. Taiteilijaprofessorin viran palkka on tällä hetkellä 3 181,58 euroa kuukaudessa.

 • Valokuvataide - Vainio Marjukka, valokuvataiteilija 1.9.2009-31.8.2014

Nikon Photo Contest International 2010 - 2011, tulokset. Nikonin mukaan kyse on isoimmasta kansainvälisesta valokuvakilpailusta. Yli 60.000 kuvaa, 23.308 valokuvaajaa, 153 maata. Kilpailuun sai ensimmäistä kertaa osallistua vain internetin kautta. Yli puolet osallistujista oli alle 30-vuotiaita. Kolme luokkaa, vapaassa luokassa (Free subject category) kaksi suomalaista voittajaa.

 • Lonely Fisher Mikko Lagerstedt (Finland). "Tuusulanjarvi, Uusimaa Finland. After the sunset, mist rose from the lake and then I saw this lonely fisherman."
 • she's my baby! Pertti Raasu (Finland). "At my home (Jaala, Finland), when the baby's mother was changing a diaper. Further comments One moment, one good atmosphere, one snap".

Journalisti 13/2011. 11.8.2011.

 • Kuvaviesti. Helsingin Sanomat antoi lukijoilleen mahdollisuuden tallentaa kesäviikonloppunsa. Liekö syynä vakifreelancereiden kieltäytyminen töistä sopimusepäselvyyksien vuoksi vai uuden visuaalisen ilmeen hakeminen? Kuva-anti erottui edukseen tavallisesta sanomalehtikuvavirrasta.
 • Han lockades av det finlandssvenska. Hannu Olkinuora. (Tässä olisi mainio edustaja sarjaan "Karseita lehtikuvia, osa 2", vähän vaikuttaa, että postimerkkikokoa on suurennettu useampi kerta... Hyvä, että Journalistikin jatkaa muiden lehtien viitoittamalla tiellä...).

Light Scrape, Juha Haataja, Getting wet - and slashing iPhoto Library size to less than a third 11.8.2011. Pieni vinkki Applen iPhoton käyttäjille. Kuitenkin: ...This worked perfectly, but rebuilding took a long, long time - and it ended in an error message....

Photo.net, foorumi.

Fujilta uutta.

Denverpost.com, Captured: Journey to North Korea. 54 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Observing the holy month of Ramadan. 33 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Pictures in the News | Aug. 11, 2011. 17 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Msnbc.com, The Week in Pictures: Aug. 4 - 11. 14 kuvaa.

Luminous Landscape, William Neill, The Edges of Light. Milloin paras valo maisemakuvaukseen.

Diyphotography.net, Using Different Sized Softboxes For Portraiture. Millaista ja minkä kokoista tasovaloa kannattaa käyttää.

Thephotoargus.com, Animalography: Exploring Animal Photography.

British Journal of Photography, DIY photobooks. Seitsemän esimerkkiä.

Digital Photography School, Focusing Quick Tip: Single Point AF Methods. Useampi tapoja.

YouTube, How to...get better results from your digital camera. Video, kesto 3:53. Sony.

Photo.tutsplus.com, Phototuts+ Quiz: Lenses. 15 kysymystä, kuhunkin neljä vaihtoehtoa.

Boingboing.net, Apple deleted a galaxy. Apple OS 10.7 (Lion), oletustaustakuva. Kuva esittää Andromedan galaksia (miinus M31-galaksi). Mutta tässä ei ehkä ole kyse uutiskuvasta.

IR, Free VueScan competitive upgrade for SilverFast users (lehdistötiedote).

 

11.08.2011   (linkki)

Työ- ja elinkeinotoimisto, Taittaja/kuvankäsittelijä, HRV-palvelut / Turun työ- ja elinkeinotoimisto, Turku. Syyssesongin ajaksi haetaan ulospäinsuuntautunutta, tarkkaa ja nopeaa taittajaa/kuvankäsittelijää asiakasyritykseen. Photoshop, Freehand ja InDesign. Asiakkaan tuotevalikoimaan kuuluvat korkealuokkaiset posti- ja kutsukortit sekä hääsomisteet. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Työpaikan osoite Linnankatu 50, 20100 TURKU
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työ alkaa syyskuun alussa
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, ainakin vuoden loppuun

Yle.fi, Rovaniemi, Valokuvaamojen koulukylkiäiset pian historiaa. Opetushallitus on kesäkuussa antanut suosituksen siitä, että koulukuvaamot eivät maksaisi kouluille niin sanottuja järjestelykorvauksia. Korvaus on tähän asti voinut olla joko rahaa tai tavaraa.

 • Seppälän koulukuvien myyntijohtaja Jari Lintala muistuttaa, että suositus koskee vain kouluja. - Jos koulukuvauksesta päättää rekisteröitynyt oppilaskunta tai vanhempien yhdistys, heitä tämä suositus ei koske.
 • Opetushallituksen kesäkuussa antama suositus on ensimmäinen ikinä annettu ohje, joka koskee järjestelykorvauksia. Uuden ohjeistuksen mukaan kouluille ei enää annettaisi kulukorvauksia tavarana ja rahaakin maksettaisiin vain todellisten kulujen perusteella.
 • Kouluvuoden alku on koulukuvausyrityksille vuoden kiireisintä aikaa. Jari Lintala kertoo, että koulukuvia oetaan jopa ensimmäisenä koulupäivänä.

Kuluttajavirasto, Elektroni.fi- ja Sadkitten.com -verkkokaupat eivät ole toimittaneet asiakkaidensa tilauksia. Kuluttajavirastoon ja kuluttajaneuvontaan on tullut runsaasti yhteydenottoja kahdesta verkkokaupasta, Elektroni.fi:stä ja Sadkitten.com:ista.

 • Muropaketti, Ole varovainen elektroniikkaostoksissa - kuluttajavirasto varoittaa Elektroni.fi:stä. Kuluttajavirasto on julkaissut tiedotteen, jossa se varoittaa ostamasta elektroniikkaa myyvästä Elektroni.fi-verkkokaupasta. Elektroni.fi ei ole yrityksen oikea nimi, vaan taustalla toimii Illuminati Group Oy, joka on usein yhdistetty myös edesmenneisiin IT-alalla toimineisiin Akiba.fi- ja Efidata-yrityksiin.
  • (Lue myös Muropaketin legendaarinen aiheeseen liittyvä ketju, jonka ensimmäinen viesti on kirjoitettu yli neljä vuotta sitten...).

Suomi24, Luotettava kauppa. Viestien mukaan Joensuussa toimii myyjä, joka myy olemattomia järjestelmäkameroita, syöttinä on halpa hinta.

 • (Yksinkertainen neuvo: älä maksa tuntemattomalle etukäteen mitään. Tai jos sitten maksat, niin älä tule jälkikäteen ruikuttamaan...).

Pingstate.nu, Google+ kutsuja?

Photo.net, foorumi.

Msnbc.com, Riots break out in UK. 38 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Training for the 2012 games. 21 kuvaa. Paraolympialaiset.

The Atlantic, In Focus, Student Protests in Chile. 38 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Denverpost.com, The Game: Reactions. 43 kuvaa.

Digital Photography School, 5 Tips That Will Save You Time in Lightroom 3.

 • Tip # 1 – Copy and Paste Settings
 • Tip # 2 – Presets
 • Tip #3 – Learning the Keyboard Shortcuts
 • Tip #4 – Adding a Watermark
 • Tip #5 – After Export

Popular Photography, Your Best Shot: 2011 Winners. Kuukausikilpailun parhaat.

The Online Photographer, Introduction to Digital Printing. Sarja kirjoituksia tulossa. Avuksi printterin valintaan + tulostukseen.

ePhotozine.com, Cat Photography Tips. Muutamia vinkkejä kissojen kuvaamiseen.

Pdnpulse.com, Twitter Launches Photo-Sharing Feature. Twitterin oma kuvapalvelu, maksimikoko 3MB. Kolmas osapuoli ei enää pääse käyttämään kuvia.

Photopreneur, Amateur Buyers Purchase Poor Stock Images from Semi-Pro Photographers. Laadulla ei taida olla enää kysyntää.

Petapixel.com, Film Shot with Canon 7D Bought for $4 Million, Hits Theaters Later this Month. Tämän vuoden Sundance Film Festival Grand Jury Prize. Elokuva kuvattu Canon 7D -järjestelmädigillä. Trailer kesto 1:58.

Thomashawk.com, Why Google+ is Better Than Facebook for Photographers.

Steve Sanders, The Phantom v1610 Camera Shoots at One Million Frames Per Second. Siis miljoona kuvaa sekunnissa, tarkkuus vain on 126 x 16 pikseliä. Täysi tarkkuus 1280 x 800, 16.000 kuvaa sekunnissa.

Fotosidan.se, Full kontroll över flygbilderna med radiostyrd helikopter. Pikkukopteri maksaa 25.000 kruunua, kameran kiinnityssysteemi 5.000 - 10.000 kruunua. Valmiina pakettina hinta on kaksinkertainen. Lentokuvien markkinat eivät ole isoja.

 

10.08.2011   (linkki)
Ulla Kentta-Kohtala, Seppo Hyvönen: 14 kuvaa eletystä elämästä
Reino Heikkinen21.8. 2011 asti

14 siilinjärveläisvanhusta kertoi tarinan elämästään valokuvaajille. Tarinoista syntyi 14 kuvaideaa, joiden toteutus mietittiin yhdessä vanhusten kanssa. Kukin vanhus kuvattiin kerrottuun tarinaan sovittaen.

Näyttely on toteutettu Siilinjärven keskustassa katunäyttelynä yritysten ikkunoissa. Jokaisen näyttelykuvan yhteydessä voi lukea myös siihen liittyvän tarinan.

Näyttelyn lähtöpaikka: Siilinjärven tori, Toritie 2, Siilinjärävi.
Avoinna 24 h vuorokaudessa.
Kuvien vieressä olevia opastavia karttoja saa yrityksistä, joiden ikkunoissa kuvia on.

Taiteen keskustoimikunta, Lehdistötiedotteet. 09.08.2011, Taiteilija-apuraha 14 valokuvataiteilijalle. Valtion valokuvataidetoimikunta on jakanut vuoden 2012 alusta alkavat taiteilija-apurahat seitsemälle mediataiteilijalle ja 14:lle valokuvataiteilijalle. Toimikunnalle saapui 80 mediataiteen hakemusta ja 104 valokuvataiteen hakemusta.

Valokuvataiteen taiteilija-apurahat

- 5-vuotinen/årigt
Brotherus Elina, Helsinki
Halso Ilkka, Orimattila
Kantanen Sandra, Helsingfors

- 3-vuotinen/årigt
Helander Marja,  Helsinki
Leppälä Anni, Kuopio
Soinio Kari, Helsinki

- 1-vuotinen/årigt
Hänninen Nanna, Kuopio
Lenkkeri Ville, Tukholma
Lindström Ulla-Mari, Kuopio
Pimenoff Ida, Helsinki
Saarto Ari, Helsinki
Vatanen Niina, Helsinki
Vera Adolfo, Vantaa

- ½-vuotinen/årigt
Hurskainen Wilma, Helsinki

BalticSeaNow.info -portaalin huhtikuussa käynnistynyt Baltic Sea in My Eyes -valokuvakilpailu on avoin kaikille Suomen, Ruotsin, Latvian ja Viron kansalaisille tai kyseisissä maissa asuville henkilöille. Osallistumisaikaa on 30.11.2011 asti.

Kilpailuun voi lähettää yhdestä neljään (1-4) valokuvaa, jotka kuvaavat Itämerta ja valokuvaajan suhdetta Itämereen.

Raati valitsee mielestään viisi (5) parasta kuvaa ja yleisö saa äänestää 1.12.2011-15.1.2012 omia suosikkejaan.

Yleisöäänestyksen voittajat

1. palkinto: Canon G12 -kamera
2. palkinto: Petzl Tikka XP2 + Helcomin teos Atlas of the Baltic Sea
3.-5. palkinto: Helcomin teos Atlas of the Baltic Sea

Raadin suosikit

1. palkinto: Nikon Monarch 8X36 DCF -kiikarit
2. palkinto: Petzl Tikka XP2 + Helcomin teos Atlas of the Baltic Sea
3.-5. palkinto: Helcomin teos Atlas of the Baltic Sea

Lue tarkemmin BalticSeaNow.infon sivuilta

Saunapaku.com järjestää valokuvauskilpailun, jossa etsitään vuoden 2011 tunnelmallisinta saunomiskuvaa.

Kilpailuun osallistutaan digikuvilla. Kuvan lähettäjän tulee olla yli 18 vuotta ja hänellä tulee olla oikeudet kuvan julkaisemiseen. Kuvan on oltava otettu vuonna 2011.

Osallistumisaikaa on 31.12.2011 asti.

Parhaan saunomiskuvan valitsee Facebook -yleisö ja voittaja saa 5-hengen luksussaunalla ja -pukuhuoneella varustetun Saunapakun käyttöönsä 21 tunniksi.

Saunapakulla on oikeus käyttää kilpailuun osallistuneita kuvia Saunapakun kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Ota valokuva paikasta, jossa saat mielesi lepäämään ja rauhoittumaan.

Kilpailuun osallistutaan lähettämällä kuva Evita-lehden Facebook-sivulle tai Hidasta elämää -Facebook-sivulle 17.8. 2011 mennessä. Osallistua voi myös sähköpostilla (osallistu(at)hidastaelamaa.fi otsikolla ”Kesäinen valokuvakilpailu 2011”).

Osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja:

 • Sonoro Elements – design radio/kelloradio, johon on liitettävissä iPod®, MP3-soitin, tietokone tai matkapuhelin.
 • Vuoden Hidasta elämää -yrttiteet
 • Lisäksi palkitaan yllätyspalkinnolla yleisön suosikkikuva.

Kilpailun päätteeksi kuvista kootaan rauhoittumisgalleriat www.evitalehti.fi ja www.hidastaelamaa.fi -sivustoille.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Ks. lisää kilpailuja Digicamera.netin Valokuvauskilpailut-sivulta.

Yle.fi, Etelä-Karjala, Muuttuva arkimaisema tallentuu valokuviin. Imatra. Kosken kuvaamon 60-vuotisnäyttelyssä huomaa, kuinka esimerkiksi Imatran kaupunkimaisema on muuttunut viime vuosikymmeninä. Maisemia kannattaa tallentaa jatkuvasti, sillä muutokset voivat olla yllättävän nopeita.

Kemppinen, Varokaa Elisaa! 10.8.2011. Elisan lasku per 8.7. oli luultavasti jäänyt maksamatta; selvittely on kesken. Asiakaspalvelu arveli, että karhukirje on ”kai” lähetetty. Perille sellaista ei ole tullut. Laajakaistayhteyteni katkaistiin 8.8. ilman varoituksia, ilmoituksia tai huomautuksia.

HS, Tästä kuvasta tuli mellakoiden symboli. Valokuvaaja Amy Westonin maanantai-iltana ottama kuva ikkunasta ulos hyppäävästä naisesta on noussut yhdeksi neljä yötä jatkuneiden levottomuuksien ikoniksi. Valokuva päätyi viiden brittilehden etusivulle tiistaina.

Lahden kaupunki, Temppupyöräilijä ja Lahti samba carnaval voittivat Kuvaa kesäinen Lahti – kisan 09.08.2011.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Riots in London. 41 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, London riots: update. 25 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, British police face public anger as riots rage. 30 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Reuters.com, Mayhem in Britain. 45 kuvaa.

Reuters.com, London clean up. 20 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 60+ Awesome Live Music Shots.

Thephotoargus.com, 50 Magical Examples of Misty Morning Photography.

Black Star Rising, What Defines a Professional Photographer?

YouTube.com, Ordinary to Extraordinary - How to Develop High Key Images in Lightroom. Video, kesto 8:23.

Diyphotography.net, What's Your Prime Perspective? Tavallisilla kuvilla on vain kaksi ulottuvuutta, pituus ja leveys. Miksi jotkut kuvat näyttävät siltä, että niillä olisi kolmaskin ulottovuus, syvyys. Kameran ja kohteen välinen etäisyys on ratkaiseva. Tämä unohdetaan usein zoomia käytettäessä. Apuun tulevat kiinteäpolttoväliset objektiivit.

Popular Photography, Veteran Photo Assistant Grants a Look Behind the Scenes With Some of the World's Best Photographers. Miten monet kuuluisat kuvaajat ottavat kuvansa.

Digital Photography School, Dramatic Coloring in Lightroom. Ohjeita Lightroomiin.

Digital Photography School, Lens Comparison Website Aids In Lens Purchase. DxOMark avuksi objektiivia valittaessa.

Petapixel.com, Here’s What Happens When You Try to Edit Photos of Money in Photoshop. Seteleiden skannausta, printtausta ja editointia on pyritty estämään.

Popular Photography, Facial Recognition and Facebook Photos Could Be Used to Track Down London Rioters or Anyone Else For That Matter.

Lenstip.com, Colour rendering in binoculars and lenses. Teknistä luettavaa.

The Online Photographer, A Landmark of Camera Development—Maybe. Ricohin modulaarinen GXR.

Professional Photography -lehti, The Next Big Thing: Practical and Profitable Implementation of Fusion. Aviopari kuvaa yhdessä häät, still-kuvat ja video (ei puhdasoppista videota, vaan still-kuvaa täydentävää).

Steve Sanders, GLMPS Records Video of the Seconds Before an iPhone Photo. Ilmainen.

IR, Pentax Japan hikes accessory prices. Japanissa hinnat nousevat 1.9.2011.

Kamera & Bild, Bakom kulisserna där Leica skapar sin magi. Pitempi raportti Leicasta ja Wetzlarista (Saksa, alkuperäinen syntysija). Nykyään pienessä Solmsissa on 450 leicalaista.

 

09.08.2011   (linkki)

Kirsti Jantunen: Pintaa syvemmältä
Kuva: Kirsti jantunen27.8.2011 asti

Kirsti Jantunen on työskennellyt noin 20 vuotta mustavalkokuvauksen parissa ja pitänyt näyttelyitä Suomessa, Venäjällä ja Espanjassa. Pintaa syvemmältä on hänen ensimmäinen värikuvista koostuva näyttelynsä. Se sisältää luontokuvia, jotka on otettu lumettomana talviaamuna pienellä metsäjärvellä. Väri-ilmaisussaan Jantunen keskittyy erityisesti värien ja harmauden vastakohtaisuuksiin.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15

Yle.fi, Siuntio, Kamera korvasi haavin sudenkorentojahdissa. Sudenkorentojen määrä on kasvanut Suomessa. Kymmenen vuotta sitten tavattiin 52 lajia, mutta nyt havaintoja on jo 57 lajista. Havainnot lisääntyvät harrastajamäärien kasvaessa. Harrastuksen suosiota on vauhdittanut Sami Karjalaisen sudenkorentokuvista kokoama kirja.

 • Ahkeran valokuvauksen tuloksena syntyi kirja, Suomen sudenkorennot. Kirja myytiin loppuun ja siitä on otettu jo uusintapainos. Kirjalla on osaltaan ollut vaikutusta harrastajamääriin.
 • Kirkkonummella asuva Sami Karjalainen innostui sudenkorentojen valokuvaamisesta jo 20 vuotta sitten. Perhoset ja muut hyönteiset tuntuivat kuluneilta kohteilta valokuvaukselle, joten linssin eteen päätyivät sudenkorennot.
 • - Keräilijöitä on oikeastaan hyvin vähän, jos ollenkaan. Valokuvaus on päivän sana. Se on periaatteessa syrjäyttänyt keräilyn. Minä vietin kesäni valokuvaten näin jo 90-luvulla ja nykyään monet muut tekevät samaa, Karjalainen toteaa.
 • Sami Karjalainen

Yle.fi, Keski-Suomi, Kesäkuvat unohtuvat kovalevyn uumeniin. Digikameralla kuvaaminen on vaivatonta, mutta moni harrastajakuvaaja kokee kuvien käsittelyn ja saattamisen paperimuotoon työlääksi. Kun otoksia vaikkapa kesälomareissuilta on räpsitty tuhansittain tulee kuvaajalle tietokoneen ääressä helposti hiki.

Markku Niemelä Photography, First Photographs from Kuşadası. Turkista kuvia.

Suomen freelance-journalistit, Koulutusapurahat lehdistön freelancereille 8.8.2011. Haettavissa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, London riots. 26 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, New unrest in north London a night after rioting. 39 kuvaa.

Los Angeles Times, Rioting erupts in London. 16 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, A Musical Weekend. 35 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Los Angeles Times, Celebrity portraits. 105 kuvaa.

Life.com, LIFE.com's 2011 Photo Blog Awards. 20 linkkiä.

Strobist, Open Air Home Studio. Ulkona studiokuvaamassa autotallin edessä.

Pixiq.com, How To Camera-Paint With Light: Basic Camera Settings. Mitkä ovat kameran perusasetukset, kun maalataan valolla.

Creativepro.com, So You Think You Know Photoshop? Vähän yli minuutin mittaisia videoita, YouTube. Photoshop CS5:n vähän tunnettuja helmiä, kokenutkaan kuvankäsittelijä ei tiedä kaikkea.

 • Manipulate and Synthesize Puppet Warp with Content-Aware Fill
 • Straighten Images with Ease
 • Amazingly Fast Effects
 • Restore Old Photographs and Other Images
 • Remove Unwanted Parts of an Images

ePhotozine.com, Here's A Rundown Of Ten Top Free Photo Editors. Kymmenen ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa. Luonnehdinnat + kuvaruutukaappaus kustakin ohjelmasta.

Thephotoargus.com, How To Use Photoshop Layer Masks. Kuvaruutukaappaukset Photoshopista.

Petapixel.com, How to Take Better Pictures with Your Point-and-Shoot Camera.

Digital Photography School, Out of Focus Foreground Framing.

Photo.tutsplus.com, Exploring Hunky Holga Lenses on your DSLR. Holga-objektiiveja saa järjestelmädigeihinkin. Mutta miksi?

Pixiq.com, Batteries: how to choose wisely.

Fotosidan.se, 30 fotografer dokumenterade läger med 40.000 scouter. Partiolaisten World Scout Jamboree. Valokuvaajan kokemuksia.

 

08.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

HS, Maailman kuvia. Viimeisen kuukauden ajalta.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com.

The Atlantic, In Focus, World War II: The American Home Front in Color. 45 kuvaa. Osa 8 / 20. Kaikki värikuvia.

Los Angeles Times, The Week in Pictures | Aug. 1 - 8, 2011. 83 kuvaa.

Cameradojo.com, Getting Started with DSLR Video. Mitä kaikkea tarvitaan videokuvausta varten, rauta ja softa.

Digital Photography School, 15 Forced Perspective Technique Examples. Flickr. 15 kuvaa. Kuva valehtelee.

Black Star Rising, Practicing Your Wildlife Photography at the Zoo. Eläintarhoissa voi harjoitella eläinten kuvaamista. (Aika yllättävä havainto...).

Serious Amateur Photography, Product Photography Post Capture Magic. Tuotekuvausta, jälkien siivousta kuvankäsittelyssä.

The Online Photographer, Number One in the Ten Great Photographs Countdown. (Valinta ehkä pieni pettymys).

Earthboundlight.com, Shooting Into the Sun, 7.8.2011. Photoshop. Miten kuvataan niin, että aurinko on mukana kuvassa.

Aphotoeditor.com, Martin Parr’s Best Books of the Decade. Mukana myös Nina Korhosen Anna, Amerikan mummu. Valokuvateos (s. 61) Korhosen Amerikkaan v. 1959 muuttaneesta mummosta. Vuonna 2006 oli näyttely Hippolytessä. Näyttely kertoi Korhosen isoäidin Annan toteen käyneestä unelmasta, elämästä Amerikan Yhdysvalloissa. Anna muutti New Yorkiin 40-vuotiaana jäätyään työttömäksi tekstiilitehtaalta. Hän jäi asumaan Yhdysvaltoihin loppuelämämäkseen, mutta kesät hän kuitenkin vietti Suomessa perheensä luona. 83-vuotiaana kuollut Anna matkusteli elämänsa viimeiset kuusi vuotta kolmen eri kotinsa välillä: syksyt ja keväät kuluivat New Yorkissa, kesät Suomessa ja talvet Floridassa. Nina Korhonen teki useita muutaman viikon vierailuja äidinäitinsä luokse ja kuvasi tätä elinympäristössään.

Digital Photography School, Don’t Quit your Day Job {How to Become a Pro Photographer}.

 

07.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • mikko.kuvat.fi, garda. "Ohessa muutama maisempläjäys Gardajärveltä, kaikki kuvattu Canon S95:llä. Eipa taida jaksaa kantaa enää järkkäriä mukana. Kuvat on Tremosinesta ja Malcesinesta."
 • Photography Joni Niemelä, New photos.

Rupuranta.net, Stinalla Luvian Pohjankallioilla - 30/7/2011. Video, kesto 3:42.

Valopolku, Juha Haataja, Kirja-arvioita ja muuta hämmästelyä. Poimintoja.

Santasalo.blogspot.com, Machinae Supremacy 3.8.2011. Jonkinlaisena teknologiakokeiluna minulla oli mukana ainoastaan 24-70/2.8 -objektiivi normaalien kiinteiden sijaan. Tarkoituksena oli kokeilla että pärjäisikö sitä pelkällä yhdellä zoomilla.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Ihanat naiset marssilla 6.8.2011. Kuvia(kin).

Suomen Lehtikuvaajat ry, Elokuun kuvaaja oululainen freelancer Tatu Blomqvist.

Tuhat sanaa, Tuija Aalto, Ei kiirettä Google Plussan käyttöönotolla 6.8.2011.

Tietoviikko.fi, 3 käyttäjää kertoo taulutietokoneestaan. Apple iPad, Amazon Kindle 3, Samsung Galaxy Tab.

mato78.com, Testissä Asuksen PA246Q ProArt -näyttö. Tehtaalla valmiiksi kalibroidut väriasetukset, S-IPS-paneeli. Paneelin reunoilla kulkee viiden millin välein mittaviivasto, jonka lisäksi ruudulle saadaan napin painalluksella esille mittaruudukko. 1920 x 1200. DisplayPort, HDMI, DVI, d-sub(VGA), 3,5mm audiojakki (kuuloke) ja USB-B-liitin. Näytön vasempaan reunaan on sijoitettu kaksi USB 2.0 -liitintä ja 7-in-1 muistikortinlukija (ei cf-korttia). Pivot. Säädöt joka suuntaan ovat täysin portaattomat ja todella pehmeästi liikkuvia. Mattapintainen (vrt. Apple).

 • Näytön kirkkaus piti laskea nollaan eikä sekään ollut riittävästi. Kontrastin optimiarvoksi kalibraattorimme antoi asetuksen 80%.
 • Adobe RGB -tilan tehdassäädöt olivat varsin malikkaasti kohdallaan, mutta "käsin kalibroituna" värintoistoalue on jokaisen osavärin osalta laajempi. Kirkkaus on myös aivan liian suuri molemmilla tehdasasetuksilla - Adobe GRB:llä ja sRGB:llä.
 • sRGB-tehdasasetus leikkaa vihreän värin toistosta paljon pois ja on myös aivan liian kirkas. Tätä tilaa en itse henkilökohtaisesti käyttäisi.
 • Ainoa oikeasti toimiva tehdasasetus on Adobe RGB, joka vie vähiten sähköäkin.
 • Mikäli tarkoituksena on hankkia erinomainen näyttö erityisesti valokuvien tai videoiden editointiin, niin en näe mitään estettä Asuksen PA246Q -näytön hankkimiselle, mikäli 1920 x 1200 pikselin resoluutio riittää.
 • Suomen hinta on n. 450 euroa.
 • (Jälleen kerran pieni muistutus Adobe RGB -väritilasta. Jos ohjelma ei tue värihallintaa - kovin moni ohjelma ei sitä tue - niin näytön värit ovat silloin ylisaturoituja. Esim. IE (selain) ei _vieläkään_ tue värihallintaa.)

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Pakistan Floods, One Year Later. 39 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Pakistan: Devastating flood, one year later. 34 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Cuba Moves Toward Capitalism. 16 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Announcing the Photo Retouching Competition Winners. Yli 70 esimerkkiä kuvankäsittelystä.

Digital Photography School, Environmental Portraits. Ympäristö mukaan kuviin.

ePhotozine.com, Tips On Creating Catchlights. Silmiin eloa.

Digital Photography School, Why You Should Use Your Lens’ Hood. Miksi vastavalosuojaa pitää käyttää.

Petapixel.com, Beautiful Wedding Photographer Promo. Video, kesto 2:54.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: 5 Tips for Shooting Medium Format.

Vincet Laforet, One Degree: A Canon 600mm w 2X Extender on the RED Epic. RED-videokameroihin on tulossa Canon-adapteri (automaattitarkennus, kuvanvakain, tarkennuspisteet yms).

Photoshop Disasters, Angela Merkel: Not A Muggle. (Vaihteeksi jälleen kerran ihan käsittelemätön kuva, vaikka sivustolla onkin...).

Canonrumors.com, A Very Detailed 1D Mark V Spec List [CR1]. Huhuja. 1D ja 1Ds yhdistyvät. 1Ds:n tilalle tulee enemmän studiokuvaukseen tarkoitettu kamera.

Neilvn.com, review: Canon EF 8-15mm f/4L fisheye zoom lens. Vertailut vanhempaan kiinteäpolttoväliseen Canon 15mm f2.8:een.

 

06.08.2011   (linkki)

Espoon kaupunki, Muotoilijakuvia - Designer Portraits -valokuvanäyttely Espoon kulttuurikeskuksessa 9.-17.8.2011. Näyttelyssä nähdään valokuvaaja Markus Henttosen muotokuvia muotoilun eri alueilla toimivista lahtelaisista designereista.

Timon poikkitiedepalsta, Snadisti respektii, pliis 4.8.2011. Tekijänoikeus voidaan jakaa taloudellisiin ja moraalisiin oikeuksiin. Jälkimmäisistä merkittävimmät ovat isyysoikeus ja respektioikeus, jotka molemmat liittyvät tekijän persoonan kunnioittamiseen. Niiden tarkoituksena on suojata tekijän ja hänen henkisen työn tuloksena syntyneen teoksen välistä erityistä suhdetta ja antaa teokselle muutakin kuin taloudellista suojaa.

 • (mistä oikein on kysymys?)

Halo Efekti, Google jäädytti tilini G+ssa - Poistin koko tilin #PlusGate. Googlen vaatimus oikean nimen käyttämisestä ei jää tyhjäksi kirjaimeksi. Tässä tapauksessa käytettiin kyllä oikeaa nimeä, mutta nimeen oli väliin lisätty nicki.

Stara.fi, Harvinaisen nolo photoshop-moka lehdessä – katso kuva. Daily Mirrorin paperilehdessä julkaistiin tökerö kuvamanipulaatio, jossa Amy Winehouse oli laitettu polttamaan vesipiippua.

Voice.fi, Upeat valokuvat yhdistävät historian nykyhetkeen, katso kuvat. Dear Photograph -sivusto kerää ihmisten ottamia kuvia, joihin on liitetty myös palanen mennyttä aikaa.

Foka Oy, Nyt on mahdollisuus päivittää Leica M9 kamerat M9-P:tä vastaaviksi. Sapphire lasin päivitys 750€ Sapphire lasi + yläkuori 1250€. Alkaen lokakuusta 2011.

 • (aiemmin) Tekniikan Maailma, Leica M9-P – uusin päivitys kinokoon mittaetsinkamerasta. 22.6.2011. Leica M9-P on rinnakkaismalli 18 megapikselin kennolla varustetulle M9:lle, joka esiteltiin syksyllä 2009. Uutta M9-P-versiossa on näytön safiirikristallilasi, jota kehutaan erittäin kovaksi ja kestäväksi. Lasin päällä on heijastuksia vähentävä pinnoite. Etuseinässä ei enää ole punaista Leica-logoa, ja kameran nimen näkee vain kanteen kaiverretusta tekstistä. Hinta 6.000 euroa.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Oslo Attacks: A Bloody Aftermath. 25 kuvaa.

Strobist, Q&A: Seven Words to Expect. Kuvattava kysyy valokuvaajalta, miten toimia. Vastausta kannattaa miettiä etukäteen. Esimerkkejä.

Flickr, blog, 6,000,000,000. Kuuden mijardin kuvan raja ylitettiin 1.8.2011. Kuvien määrä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana 20%:n vuosivauhtia.

Pixiq.com, Runway Photography. Muotinäytöstä kuvaamassa. Ohjeita.

Thephotoargus.com, How to Get Started Shooting Nighttime Landscapes. Muutama ohje.

Dpreview.com, Chainfire creates Android tethered control app for Canon DSLRs. Android-taulutietokone tai -puhelin usb-johdolla Canonin järjestelmädigiin. Beta-versio $8.5.

Steve Sanders, Corel Launches Four New Free iPhone Apps.

Kamera & Bild, Åtta objektiv från Samyang testade. Canon, Nikon, Pentax, Sony, 4/3-systeemi, Samsung NX.

 • Samyang 8 mm/3,5 IF MC Fisheye (APS-C). 2.500 kr, 270 euroa.
 • Samyang 14 mm/2,8 ED AS IF UMC. 3.500 kr, 378 euroa.
 • Samyang 35 mm/1,4 AS UMC. 4.200 kr, 454 euroa.
 • Samyang 85 mm/1,4 AS IF. 2.600 kr, 281 euroa. Bra Köp.
 • Samyang 500 mm/8 MC IF Spegeltele (T2-adapteri vaaditaan). 1.100 kr, 119 euroa.
 • Samyang 500mm/6,3 MC IF Samyang 500 mm/6,3 MC IF SpegelteleSamyang 800 mm/8 MC IF Spegeltele (T2-adapteri vaaditaan). 1.700 kr, 184 euroa.
 • Samyang 800 mm/8 MC IF Spegeltele (T2-adapteri vaaditaan), 2.200 kr, 238 euroa.
 • Samyang 650-1300 mm/8-16 MC IF (T2-adapteri vaaditaan), 2.800 kr, 303 euroa.

 

05.08.2011   (linkki)

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 416 & 417: Kaduilla ja metsissä 3.8.2011. Tennispalatsissa Hannes Heikuran alakerran näyttelyä katsomassa. Ynnä yläkerran Kultainen metsä. Paljon valokuvia. Kritiikin viimeinen virke: "PS. Ja jälleen kerran valokuvataide osoittaa, kuinka monipuolista se voi olla."

 • Suomen Kuvalehti, Mustaa valoa, 14 valokuvaa
 • Hannes Heikura: Dark Zone 4.9.2011 asti
 • Sanni Seppo ja Ritva Kovalainen: Kultainen metsä 4.9.2011 asti
 • Helsingin taidemuseo, Tennispalatsi
  Salomonkatu 15, Helsinki. ti-su klo 11-19. 8 € /6 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, yli 10 hengen ryhmät) Alle 18-v. ilmaiseksi. Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy klo 11-16. Vuosikortti 30 €.
 • (Heikuran valokuvat on tulostettu isoon vaikuttavaan kokoon, pigmenttivedoksia alumiinilevylle. Kuvien tekstinä on tarkka kuvauspaikka, päivämäärä ja kellonaika. Kuvista yksinään ei pystyisi sanomaan, onko ne otettu päivällä vai yöllä).

Radio Mega, Aamuvieras: Hyvä luontokuva vaatii valmistautumista. Vastikään eurooppalaisen huipputunnustuksen saanut hailuotolainen Esko Pitkänen on kokenut luontokuvaaja, jolla riittää silmää yksityiskohdille. 40 vuotta kameran takana toimineen miehen mielestä hyvä kuva syntyy ennen kaikkea valmistautumisen kautta. Kesto 10:23.

Tietokone.fi, iPhone 5 voi olla "odotettua suurempi päivitys". Näytön kokoa suurennettaneen, myös prosessori on nopeampi.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Ramadan begins. 38 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Where in the World? A Google Earth Puzzle. 25 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: August 5, 2011. 28 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, A look at the Himalayan territory of Kashmi. 31 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Aug. 4, 2011. 12 kuvaa.

Life.com, Magnificent Mountain Towns. 19 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Lensrentals.com, The Acopalypse of Lens Dust. Pölyä objektiivin sisällä, pitäisikö panikoida.

Photo.net, Harold Davis, Finding an Audience for Your Photos. Ensimmäinen osa kirjoitussarjasta.

Creativepro.com, All Photos Are Manipulated. Kaikkia valokuvia muokataan, aina.

Digital Photography School, Overused Post Processing Effects. Vinjetointi ja softaus. Esimerkkejä.

Pixiq.com, Basics for Building an Online Website Portfolio.

Digital Photography School, Why Photographers Should Love Google+.

Luminous Landscape, Seeing in Color. Pelkkä valokuvaus voi rajoittaa, kannattaa opetella näkemään maailma maalarin silmin.

YouTube, Great lighting for dark backgrounds. Video, kesto 4:43. Studiopotretteja.

YouTube, Content Aware Fill vs Content Aware Scale. Video, kesto 6:48. Photoshop.

Photopreneur, Creating More Effective Stock Photography Images.

Petapixel.com, Nikon Mirrorless May Launch Next Month with Three Lenses. Thom Hogan spekuloi.

Popular Photography, Sample Images: Canon EF 8-15mm f/4 L USM Fisheye Lens. Canon 5D Mark II.

Imaging Insider, SoftColor Color Correction Engine V4 – Smart and Customizable Color Correction Automation Technology. Joensuulaisen yrityksen lehdistötiedote.

Stever Sanders, Photo Guide for Android and iOS Available Now. iPhone, iPod Touch, iPad ja Android. Hinta $1.99.

Kamera & Bild, 10 innovationer som förändrade fotohistorien. Salama, automaattitarkennus, automaattinen valotuksen mittaus, rullafilmi, zoomobjektiivi, väriflimi, pikkukoon kamera, vaihdettava optiikka, digikamera.

Kamera & Bild, Skola: Photoshop och Elements Redigering för äkta bilder. 7-sivuinen pdf.

Kamera & Bild, Vi förklarar autofokus. Automaattitarkennuksen tekniikkaa.

 

04.08.2011   (linkki)

Ismo Hölttö: Ihminen pääosassa - valokuvia suomalaisista
Kuva: Ismo Hölttö27.8.2011 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen elokuun näyttely esittelee suomalaisen dokumentaarisen mustavalokuvauksen klassikon Ismo Höltön (s. 1940) tuotantoa. Hölttö tuli tunnetuksi 1970-luvulla yhdessä Mikko Savolaisen kanssa tekemistään yhteiskuntakriittisistä reportaaseista: Suomea tämäkin (1970), Raportti Suomen mustalaisista (1972) ja Vanhuksia (valmistui 1974, julkaistiin 1982).

Höltön tuotanto sijoittuu 1960-70-lukujen yhteiskunnalliseen murrokseen ja käsittää henkilötyyppejä maaseudulta, kaupungista ja mustalaisheimosta.

Ihminen pääosassa -näyttelyn kuvasto perustuu Höltön samannimiseen kirjaan, joka ilmestyi omakustanteena 1989.

Kaikki näyttelyssä esillä olevat kuvat ovat Parikkalan Kirjavalassa toimivan Valolla-gallerian kokoelmista.

Tommi Joutjärvi ja Mari Huttunen: Keijuja metsässä ja muita ihmiskuvia
27.8.2011 asti

Valokuvakeskuksen pienessä galleriassa debytoivat Tommi Joutjärvi ja Mari Huttunen keijukuvillaan.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

Hanna Koikkalainen: Hauraat lasit ja muutama muu tarina
Kuva: Hanna Koikkalainen21.8.2011 asti

Näyttely koostuu kolmesta eri kuvasarjasta, joita yhdistää pelkistetty ja hieman melankolinen tapa katsoa maailmaa. Koikkalainen pyrkii kertomaan kuvillaan pieniä tarinoita, herättämään muistoja ja tunnelmia. Kuvasarjat käsittelevät kaikki omalla tavallaan muistojen ja materian haurautta.

Luovan valokuvauksen keskus
Galleria Harmonia
Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä
ti-su 11-18

Puhetta kuvista - avoin valokuvakatselmus 12.8. Säynätsalossa:
Luovan valokuvauksen keskus ja Uuden Polven Museo järjestävät kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille avoimen valokuvakatselmuksen perjantaina 12.8. klo 18 Säynätsalossa UPM-näyttelyn yhteydessä. Omia valokuvia (3-8 kuvaa jpg-muodossa) voi lähettää su 7.8. mennessä sähköpostilla info(a)ccp.fi , aihekenttään merkintä 'puhetta kuvista'. Tilaisuudessa keskustelua kuvista johtavat Hannu Vanhanen ja Magi Viljanen.

Kuunneltavissa Yle Areenassa:

 • (YLE Radio 1) Viikon taiteilija: Valokuvaaja Arno Rafael Minkkinen.
  Alaston mies pingottautuu koivujen väliin. Seuraavassa kuvassa sama mies roikkuu kuohuvan kosken päällä. Kolmannessa teoksessa vain kynää pitelevä käsi kaartuu veden pinnan ylle. Suomalais-amerikkalainen valokuvaaja Arno Rafael Minkkinen on kuvannut itseään jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Eikä hän ole päästänyt koskaan itseään helpolla. Miksi hän hakeutuu vaarallisiin tilanteisiin kuvatessaan? Entä miksi hän on kuvissaan alasti? Viikon taiteilijana Arno Rafael Minkkinen. Toimittajana Anu Heikkinen. Kesto 00:54:04.
 • (YLE Radio 1) Julkinen sana: Lehtikuvauksen käytäntö ja etiikka. Lehtikuvauksen käytäntö ja etiikka. Haastateltavina ovat STT-Lehtikuvan uutispäätoimittaja Minna Holopainen ja kuvatoiminnan esimies Panu Tuunala, Iltalehden valokuvaaja Jarno Juuti ja Helsingin Sanomien kuvaosaston esimies Markku Niskanen. Ohjelman toimittaja on Mikko Kapanen. Kesto 00:29:12.
 • (YLE Radio 1) Julkinen sana: Tekniikka muutti lehtikuvaajan työn.
  Tekniikka muutti lehtikuvaajan työn. Kuvajournalismin tutkija Jenni Mäenpää Tampereen yliopistosta ja valokuvaaja Ossi Ahola Aamulehdestä kertovat havaintojaan. Toimittajana on Päivi Leino. Kesto 00:28:54.
 • (YLE Puhe) Aamuvuoro: Miten onnistua valokuvassa?
  Valokuvassa poseeraaminen on sitten tosi vaikeaa. Hymy muuttuu kohmettuneeksi irvistykseksi. Silmät seisovat selällään ja asentokin on jotenkin jäykkä. Vihjeitä siihen, miten onnistua valokuvassa. Valokuvaaja Mikaela Löfroth on studiovieraana. Suomen ammattivalokuvaajat antoivat hämeenlinnalaiselle Löfrothille vuoden 2011 muotokuvaajan tittelin. Kati Turtola haastattelee. Kesto 00:14:07.
 • (YLE Etelä-Karjala) Näkövamma ei estä valokuvaamista.
  Vaikeasti näkövammainen Mikko Vento on koonnut valokuvistaan kirjan. Musiikkifestivaaleilta otetut kuvat näyttävät maailman näkövammaisen silmin. Mikko Ventoa haastattelee Elli Sormunen.
 • (YLE Puhe) Päiväntasaaja: Minun metsäni: valokuvataiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo.
  Valokuvataiteilijat Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo ovat tulleet tunnetuiksi metsän kulttuuristen ja henkisten arvojen puolestapuhujina. He ovat kuvanneet metsää monien vuosien ajan. Kati Keinonen kävi kysymässä valokuvataiteilijoilta, millainen on heidän metsänsä.
 • (YLE Turku) YLE Turun luontokuvakisan voittajat.
  Kuva kurkipariskunnasta voitti YLE Turun luontokuvakilpailun. Taivassalolainen Juhani Harkas ikuisti voittoisat kurjet 4. huhtikuuta Kustavissa. Tuomari Jaana Kotamäki Turun Seudun Luonnonkuvaajista kiitteli kuvasta huokuvaa hiljaisuutta ja rauhallisuutta. Toiselle sijalle ylsi niin ikään Juhani Harkaksen ottama kuva kahdesta hirven vasasta makuulla. Kuuntele valokuvaaja Jaana Kotamäen perustelut, mikä valokuvissa teki vaikutuksen.

Foorumilaisten kuvia:

 • mikkom.kuvat.fi, Alpit. Stubai. "Tuli viikko vietettyä Alpeilla. Aika epätasaista..."

Timon poikkitiedepalsta, Perspektiivi on katsojan silmässä 3.8.2011. Yksi monista valokuvaukseen liittyvistä vääristä uskomuksista on se, että perspektiivi riippuu objektiivin polttovälistä tai kameran kennon koosta ja tietysti loogisesti myös se, että perspektiivi riippuu molemmista. Ei riipu.

 • (ja tässä osa hra poikkitieteilijän vastauksesta kommenttiosion kysymykseen: "Saamani palautteen innoittamana olen päättänyt pitää blogissani poikkitieteellistä valokuvakoulua. Lukukausia ei ole, ei myöskään lukukausimaksuja. Uusia oppitunteja tulee kun tulee. Keskityn valokuvan matemaattiseen ja fysikaaliseen puoleen, joista kuvittelen jotain tietäväni. Valokuvataiteen ja muun visuaalisuuden jätän ne asiat paremmin hallitseville....")

Jani Sourander, Press Portfolio 2011 is online 3.8.2011. All the photos has been taken during May-July 2011 while I was working for newspaper Keskisuomalainen.

Jarno Terho, Tiina & Matti häät // wedding 17.7.2011. Pienet kuvat klikkaamalla isommiksi.

Unknown Pixels, Uusi kamera sekä pohdintaa kalustohankintojen järkevyydestä 3.8.2011. Vanha sotaratsuni, Canonin EOS 350D, sai luvan tänään siirtyä osa-aikaeläkkeelle. Tilasin sunnuntaina Canonin EOS 7D:n ja se saapui tänään postissa. Toivon mukaan sillä myös pärjäilen useita vuosia.

Vesa Koivunen, Kuvallinen tarina vai tarinallinen kuva? 18.7.2011. Luin tuossa taannoin Peter Forsgårdin blogia, jossa hän kertoo valokuvauksen uusista innovaatioista. Juttu oli mielenkiintoinen, mutta eritoten takerruin viimeiseen lauseeseen, jossa hän toteaa, ettei valokuva ole sinänsä tärkein, vaan tarina.

CombiPhotoBlog, Näyttely Gardenia-Helsinki 30.7.-8.9.2011. 24.7.2011. Näyttelypäivä lähestyy! Olemme viemässä Helsinkiin Gardenian käytävägalleriaan töitämme. Pääasiassa supistettu versio Pohjanmaan museolla jo olleista kuvista, mutta esittelemme kuvien ja taulujen lisäksi myös Lassin runoja sekä kaksi kirjaa Metsätähti ja RunoKuvia. Kirjat on tehty Books on Demand periaatteella ja toimitamme niitä tarvittaessa.

Valokuvaaja Ville-Veikko Tulkki, Ajatuksia hinnoittelusta 22.7.2011. Nyt kun näitä häitä on tullut kuvattua jonkinmoinen määrä niin alkaa olla aika päästä eroon tuosta halpishinnottelusta. Olen tuossa viimeisen kuukauden aikana vieraillut kymmenien valokuvaajien sivuilla tarkistellen samalla omia hinnoittelulaskelmiani ja tutkinut usean valokuvaajan portfoliot(pahoitteluni vakoilusta :) ).

Helsingin Uutiset, Vantaalaisnaiset valmiina Helsingin Lutkamarssiin. Protestiliike sai alkunsa, kun torontolaispoliisi valisti lakiopiskelijoita sanoen, että välttääkseen raiskatuksi tulemisen naisten ei tulisi pukeutua kuin lutkat.

Taloussanomat, Viranomainen: Facebookin kasvojentunnistus on laiton. Facebookin kiistelty kasvojentunnistusjärjestelmä on Euroopan tietosuojalakien vastainen. Järjestelmä pitäisi lakkauttaa ja sen keräämät tiedot tuhota, saksalaisen tietosuojaviranomainen vaatii.

 • Facebook kertoo olevansa sataprosenttisen varma, että järjestelmä ei riko Euroopan tietosuojalakeja, mutta harkitsee saksalaisviranomaisen vaatimuksia.
 • Facebookin käyttäjät ovat ladanneet yhteisöpalveluun yli 75 miljardia valokuvaa, joihin on nimetty noin 450 miljoonaa eri ihmistä.

 

03.08.2011   (linkki)

Suomen Kuvalehti, Kuvakertomukset, Ihan hyvää elämää Satulinnassa, noin kaksi kuukautta sitten. Hannes Heikura. 15 kuvaa. Espoon Suvelassa on Satulinna, jossa ihmiset välittävät toisistaan. Useimmat, jotka eivät ole käyneet ravintolassa, vieroksuvat paikkaa.

Canon.fi.

HS, keskustelut (aiheena lukijoiden kuvat).

Helsingin Uutiset, Suomen Lehtiyhtymän lehtien järjestämän Näppää nätti kesäkuva -kilpailun kuvien jättöaika on päättynyt. Elokuun aikana raati kokoontuu valitsemaan parhaat kuvat, jotka julkaistaan myös Lehtiyhtymän lehdissä. Kaikki kilpailuun jätetyt kuvat ovat nyt esillä, Kesäkuvat 2011. Viimeksi jätetyt ensimmäisenä. 1.987 kuvaa.

Tietokone.fi, MacBook Airista tuli Applen edullisin kannettava. Applen tietokonemallisto päivittyi heinäkuun lopussa uudistetun Mac minin ja MacBook Airin myötä. Samalla mallistosta jätettiin pois edullisin MacBook-kannettava. Apple uskoo uudistuneen ultrakevyen Airin ottavan pitkään mallistossa olleen peruskannettavan paikan. 11 tuuman näytöllä varustettu Air ottaa mallistossa alle tuhannen euron hintaisen MacBookin paikan.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Inside North Korea. 37 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Visual dispatches from the Helmand and Kunar provinces. 48 kuvaa. Afganistan.

Life.com, Kate & William: Best Wedding Photos. 126 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 24h. 24 kuvaa.

Life.com, Photo Contest: See Finalists & Vote. 12 kuvaa. iStockphoton kanssa yhteistyössä. 10 finalistikuvaa.

Thephotoargus.com, Photographer Showcase – Edward Burtynsky. 15 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, 50 Stunning Photos that Tour Europe.

Popular Photography, Tips From a Pro: David Tipling on Beginning Bird Photography.

Beyondmegapixels.com, Depth-of-Field In Depth. Syväterävyys.

Digital Photography School, Sometimes People Love The Subject, Not Your Photo.

Pixiq.com, Files in Folders, Collections and on your Drive in Lightroom. Kuvaruutukaappaukset.

Macworld.com, Macworld macro photo contest winners. Makrokuvia, otettu kompakti- ja järjestelmädigikameroilla.

Gizmodo.com, Screw Digital Filters: Make Awesome Tilt-Shift Photos the Real Way.

Photojojo.com, Tilt-Shift Camera. Viiden megan digipokkari, suunniteltu Tilt & Shift -kuvien tekoa varten. $149.

Kamera & Bild, Bilder från himlen med flygfotografen. Vuodesta 2004 ammattimainen lentokuvaaja. Tälläkin alalla kilpailu on koventunut.

Slrgear.com, Olympus 75-300mm f/4.8-6.7 ED M.Zuiko Digital. Julkistettiin elokuussa 2010, myyntiin lokakuussa 2010. Micro 4/3-systeemiä, kinovastaavuus siis 150-600mm. Filtterikierre on 58mm, paino 430g. mukana ei tule vastavalosuojaa. 150mm asti terävä, 300mm keskitason terävyys. 75mm ei värivirhettä, zoomatessa jonkin verran. Ei paljon vinjetoi. Ei paljoa vääristymiä. Nopea tarkennus. Täydellä zoomilla kuvanvakaajakaan ei riitä (kun otsasta ei ole tukea...). Mutta tähänkin löytyy vippaskonsti. Suomen Olympus. Suomen hinta on n. 850 euroa.

Lenstip.com, Underwater cameras test 2011.

 • Fujifilm FinePix XP30, 25p.
 • Olympus Tough TG-810, 38p.
 • Panasonic Lumix DMC-FT3, 44p.
 • Pentax Optio WG-1, 21.5p.
 • Sony Cyber-shot DSC-TX10 , 44.5p.

 

02.08.2011   (linkki)

Nelonen.fi, Luvallinen katutaide valtaa kaupungin. ...Suomi kuvaa -kollektiivin valokuvia löytyy Kampista Lapinlehdon puistosta ja Kampin vanhalta metroasemalta. Kaksi teosta majailee Kiasman pihalla ja yksi Postitalolla. Myös Hakaniemen metroaseman Porthaninkadun puoleisen sisäänkäynnin vieressä on yksi valokuvateos.

 • Kiasma.fi, Wild Dogs Crying Out in the Night. Suomi kuvaa -kollektiivi (Juuso Noronkoski, Sauli Sirviö & Matti Tanskanen) tuo yhdeksän valokuvaa urbaaniin miljööseen.
 • Illuusiolehti.fi, Rosoista punk-energiaa. Valokuvaajat Matti Tanskanen, Juuso Noronkoski ja Sauli Sirviö tallentavat kuviinsa elämää, ilmiöitä ja ympäristöään. Kohtaamiset arjen arvaamattomien tilanteiden kanssa luovat eräänlaisen päiväkirjan, joka kantaa nimeä Suomi kuvaa. (Suomi kuvaa Myymälä2 -galleriassa 11.5.–22.5.)

Ylitalot.net, Hurtigruten-matkakertomus on alkanut.

Unknown Pixels, Näin ostat tavaraa netistä, osa 3 [ulkomaat] 1.8.2011. Tämä on kolmiosaisen oppaan kolmas ja viimeinen osa.

Turun Sanomat, Varomaton paljastelija voi taas päätyä Googlen katukuviin. Vain kasvot ja autojen rekisterinumerot summennetaan automaattisesti. Muutaman viikon sisällä käynnistyvät kuvaukset keskittyvät Saarelan mukaan suurimpiin kaupunkeihin. Kuvauslistalla ovat sekä palvelussa jo näkyvät että aiemmin ikuistamattomat kohteet.

Luonnossa.net, Kamerakalusto kairassa 5.5.2011.

(foorumilta) Tekniikka & Talous, Kivi, paperi vai sakset? Valinta ei ole käsissäsi.

 • kuva lienee peräisin iStockphoto-kuvanpankista, sillä siinä taitaa näkyä _vesileima_, joka ei ole tässä kovin häiritsevä. Sitä joku voi jäädä ihmettelemään, että mitä ihmettä nuo kuvan valkoiset viivat ovat.

Erilaisten valokuvakilpailujen ja lehtien Lukijoiden kuvat -osioissa näkee välillä ilmaisua "Tekijänoikeudet kuvaan jäävät sen lähettäjälle". Esim. Helsingin Sanomat käyttää tätä ilmaisua. Ja edelleen Helsingin Sanomista suora sitaatti (edellinen virke): "Lähettäjä luovuttaa HS:lle materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.". Eivätkö nämä kaksi peräkkäistä virkettä ole täysin vastakkaiset? Eikö juuri edellisessä virkkeessä luovutettu (taloudelliset) tekijänoikeudet HS:lle?

 • Tekijänoikeudet muodostuvat taloudellisista ja moraalisista oikeuksista. Kun HS kertoo Lukijankuvassa, että "Tekijänoikeudet kuvaan jäävät sen lähettäjälle", HS unohtaa kokonaan taloudelliset oikeudet (joista suurin osa edellisessä virkkeessä luovutettiin HS:lle). Oikeasti HS tarkoittaa ns. moraalisia tekijänoikeuksia, joista ei voi luopua kuin erikoistapauksissa (ja niistäkin vain osasta).
 • Moraalisista tekijänoikeuksista tärkeimmät lienevät isyysoikeus (kuvaajan nimi pitää aina mainita, jollei toisin ole sovittu) ja respektio-oikeus (muuntelu).
 • Kuvasto ry:n toiminnanjohtaja Maria Rehbinderillä on yli 15 vuoden kokemus tekijänoikeussopimuksista, tänä aikana Kuvasto on voittanut kaikki oikeusjuttunsa. ..."Moraalisia oikeuksia (kuvaajan nimi) ei voi yleisellä tasolla lain mukaan luovuttaa/myydä ollenkaan, käyttö pitää tapauskohtaisesti määritellä sopimuksessa."... "Ns. tavallisia valokuvia ja teosvalokuvia koskevat eri säädökset. Tavallisiin valokuviin voi luovuttaa moraalisetkin oikeudet yleissopimuksella.". Ks. Digicamera.netin uutiset 5.4.2009.
 • Digicamera.netin uutiset 23.9.2007 (Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja, Valokuvaajan moraaliset oikeudet, lausunto on annettu 11.05.2007, 12-sivuinen pdf.)
 • Suomen Wikipedia, Tekijänoikeus
 • Finnfoto, Valokuvaajan uusi tekijänoikeusopas 2006 (136-sivuinen pdf)
 • Aalto University Wiki, 3.3 Oikeuksien luovuttaminen
 • Digicamera.net, tekijänoikeudet ja kuvat www:ssä (selkeä ja yksinkertaistettu esitys vuodelta 1998...)

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, South Korean deluge. 25 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Hot air balloon festivals in France and U.S. 19 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Afghanistan: July 2011. 41 kuvaa.

Reuters.com, Pictures of the month: July. 60 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice, last 48h. 48 kuvaa.

Life.com, Shark Infested! Beaches With Sharks. 16 kuvaa.

Smashingapps.com, Incredible Illusions of Forced Perspective Photography. Kuva valehtelee. Muutama oikein hyvä oivallus.

Thephotoargus.com, 40 Inspiring Examples of Blue Hour Photography. Sininen hetki.

Diyphotography.net, The Comprehensive Guide To Macro Photography. Aika tyhjentävä esitys makrokuvaukseen (lähinnä laitepuoli). Muutama esimerkkikuva.

Photo.tutsplus.com, From Camera to Print, Print Processes and Photos: Part 2.

Pixiq.com, Can photos taken in JPEG be as good as photos taken in RAW?

Digital Photography School, Understanding Natural Light Portrait Photography: A Guide to Learning to See Light. Luonnonvalossa kuvaaminen.

Black Star Rising, Photographers, the Battle with Social Network Terms of Service Is Lost — Get Used To It.

Crismanphoto.com, The Meaning of Life in 10 Questions… David Hobby. Mr. Strobist vastaa kymmeneen kysymykseen.

Vincent Laforet's Blog, CA Trip Behind The Scenes Part 3 – Data Management and Workflow.

ePhotozine.com, Top Reflection Photography Tips. Muutama vinkki.

Dpreview.com, Vimeo launches pro-focused video hosting options. Salasanalla suojatut videot. 50GB, 250.000 katselukertaa, $199/vuosi.

IR, "Captain America: The First Avenger" Action Shots Captured With Canon EOS 5D Mark II Digital SLR Cameras (lehdistötiedote). Valtavirran elokuvassa käytettiin osittain järjestelmädigiä liikkuvan kuvan tallentamiseen.

Datacolor.com, SpyderGallery. iPad näyttämään kuvat värihallitusti. Eikä maksa mitään (jos ennestään omistaa Spyder3-kalibraattorin).

Popular Photography, The Cotton Carrier Steady Shot Fights Camera Shake Using Your Chest. Kuvaustukivaljaat. $199.99. Toimitukset alkavat elokuun lopulla.

 

01.08.2011   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Tarmo Pekola, Google+, Tuska Open Air Metal Festival 2011.

AteljeeFotoTunnelmaKuvaRantanen, Köyhä + halpa 31.7.2011.

Timon poikkitiedepalsta, Four Thirds vs. Kinokoko 31.7.2011. Poikkitieteilijä yrittää selostaa mahdollisimman yksinkertaisesti ja järkeenkäyvästi syväterävyysaluetta, kennon kokoa ja polttoväliä. Unohtamatta aukkoa ja kohteen etäisyyttä.

Luontotupa.net.

Ilta-Sanomat, Suomalaisen vanhat David Bowie -kuvat brittilehdessä. Englantilainen rocklehti Uncut julkaisi viiden sivun verran suomalaisen Ilpo Muston vanhoja David Bowie -valokuvia juuri ilmestyneessä numerossaan. Musto oli läsnä, kun Bowie piti toistaiseksi suurimman rock-konserttinsa Lontoossa toukokuussa 1973.

- Olin tullut Lontooseen opiskelemaan valokuvausta pari vuotta aikaisemmin, Musto muistelee.

Light Scrape, Nokia E7 camera - a techological marvel, for non-artists. I have continued testing the Nokia E7 camera after the LX3 broke in a thunderstorm. In three days I have taken about 400 photographs with the E7. In some ways the E7 camera is great indeed: it starts up fast (as fast as the LX3), and shoots instantly (there is no focusing delay).

 • (Juha Haataja kirjoittaa vähän pitempään Nokia E7:stä kamerana, in English)

(Foorumilta, laitetaan nyt hyvissä ajoin etukäteen tiedoksi...). Digirundi 3.9.2011 Oulussa.
- Oulun ylioppilaskamerat ry. järjestää lauantaina 3.9.2010 klo 10-18 vuosittaisen Digirundi-valokuvauskilpailun Oulun Päivät -tapahtuman yhteydessä. Kilpailu starttaa Puistomannesta (Mannenkatu 1) kuten edellisinäkin vuosina. Kilpailussa kuvataan 10 kuvaa 8 tunnin aikana valmiiksi annetuista aiheista. Kisaan voi osallistua digipokkarilla tai järjestelmäkameralla. Osallistumismaksu on 5 euroa (vain käteisellä). Kilpailla voi myös kahden hengen joukkueena (osallistumismaksu peritään kummaltakin). Kisaan mahtuu mukaan max 40 joukkuetta, eli suosittelemme ennakkoilmoittautumista osoitteeseen digirundi(at-merkki)gmail.com. Lisätietoa kilpailusta http:\\www.yokamerat.org\ tulossa elokuussa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, World War II: Pearl Harbor. 45 kuvaa. Osa 7.

Life.com, Truly Amazing Mummies.

Digital Photography School, 13 Examples of Great Photos When Being Out of Focus Makes the Shot.

 • (on löydetty harvinaisen mitään sanomattomia esimerkkejä...)

Pixiq.com, Would Ansel use HDR?

Luminous Landscape, Optimizing Exposure. Why Do Camera Makers Give Us 19th Century Exposures With Our 21st Century Cameras? ETTR = Expose To The Right.

The Photo Geek, Photo Editing For Mere Mortals.

Computer Darkroom, Adobe Lightroom and Photoshop integration. Seitsemän video-tutoriaalia, yli kaksi tuntia. Työnkulku.

Earthboundlight.com, Managing Your Photoshop Workspace, 31.7.2011. Photoshop.

ePhotozine.com, Using The Distortion Created By Wide Lenses Creatively. Laajakulmaa voi käyttää muuallakin kuin maisemakuvauksessa.

Digital Photography School, How to be Comfortable Taking Portraits when Your just Starting Out.

Fotosidan.se, 52 chefsbilder för en halv miljon. Kolme lehdistökuvaa kustakin päälliköstä ja asiantuntiasta. 53 kuvattavaa, 461.062 kruunua, 51.119 euroa. Valokuvaajan mukaan hinta on linjassa SFF:n suositusten kanssa. Hinta nousi kolmasosalla vapaan käyttöoikeuden vuoksi.

Heinäkuun uutiset 2011 suora linkki (jos vaikka jäi kuukauden viimeisen päivän 31.7.2011 uutiset lukematta...).

 

Heinäkuun uutiset 2011

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset