kuvat ja www

 
sisältö
 

 

 

 

Käytännössä www-sivuille ei vielä kannata laittaa videoleikkeitä. ISDN-yhteyskään (kaksi kanavaa=128kbits/s) ei riitä. Vasta kaapelimodeemitekniikan yleistyessä voidaan liikkuvaa videokuvaa käyttää. Sisäisessä intranetissä (jossa nopeus tyypillisesti vaihtelee 10 - 100 MBittiin/s) voidaan niitä sitä vastoin mainiosti näyttää.

Windowsin oma animaatiomuoto on nimeltään AVI, Toinen yleisesti käytetty on Quicktime eli MOV-päätteiset tiedostot. Uudempaa muotoa edustaa Mpeg-tyyppiset videot. Videoruutu on tyypillisesti kooltaan luokkaa 160 x 120 ja muutaman kymmenen sekunnin pätkä kooltaan useita megatavuja. Macromedian Flash-tyyppiset animaatiot multimedioineen ja vektorigrafiikkoineen ovat yleistyneet viime vuosina. Flash-muodon etu on itse tiedoston pieni koko. Haittana on plug-in -ohjelman imuroiminen ennenkuin animaatio suostuu käynnistymään.


 

 

 

 
linkkejä lähteet videokuva gif-animaatiot klikattavat kuvat kuvan lisääminen mistä kuvia? taustakuva kuvien koko kuvaformaatit bittikartta- ja vektorikuvat kuvituksen suunnittelu tekijänoikeudet etusivu