Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 54 €

Museokortti
Myynnissä 5.5.2015 alkaen

MUSEOKORTTI on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 54 euroa maksavalla Museokortilla pääsee lähes 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea. Lipulla voi vierailla museoissa niin monta kertaa kuin haluaa. Lippu on henkilökohtainen.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Heikki Kaski: Tranquillity
Kuva: Heikki Kaski.17.5.2015 asti

Heikki Kaski on kuvannut Tranquillity-nimisessä pikkukaupungissa Kalifornian osavaltiossa. Dokumentaarisesta kuvakielestä huolimatta Kaski haluaa korostaa valokuvasarjan subjektiivista luonnetta. Valokuvasarja ei vie matkalle oikeaan paikkaan, vaan Kasken tapaan katsoa tuota paikkaa.

Englanninkielinen sana tranquillity tarkoittaa rauhallisuutta ja tyyneyttä. Samaa tyyneyttä on myös Kasken ottamissa kuvissa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Fredrika Biström: Kodinhoitohuone
Kuva: Fredrika Biström.17.5.2015 asti

Fredrika Biströmin näyttely Valokuvagalleria Hippolytessä tutkii käsityksiä ulkonäöstä, estetiikasta ja perinteistä.

Näyttelyn nimi Kodinhoitohuone on syntynyt yrityksestä esineellistää rumuutta ja katsoa piilotettua. Esimerkkinä toimii kodin käyttötila, huone, joka kertoo tämän hetken ihanteista: piilotamme kodin arkiset työt, vaikka koko koti on toimintaan tarkoitettu.

Näyttelytn teokset on kuvattu studiossa.

Fredrika Biström (s. 1980) on valmistunut valokuvaajaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011

Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja
Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja17.5.2015 asti

Hippolyte Studiossa Johanna Väisäsen installaatio tarkastelee muistamista sekä menneisyyden ja nykyisyyden välistä dynamiikkaa.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Asiaa vai asiatonta
Työväen Sivistysliitto TSL ry:n valokuvauslinjan 2014-2015 loppunäyttely17.5.2015 asti

Työväen Sivistysliitto TSL ry:n valokuvauslinjan 2014-2015 loppunäyttely Asiaa vai asiatonta esittelee kahdeksantoista opiskelijan töitä heidän itse valitsemistaan teemoista.

Jukka Male Museo,
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. kerros, Helsinki
joka päivä 9-21


Kamera 2015 - Vuorovaikutus
Kuva:Timo Vuoriainen.28.5.2015 asti

Kamera 2015 -näyttelyssä nähdään Kameraseura ry:n jäsenten valokuvia. Näyttelyn teemana on vuorovaikutus.

Teosvalinnoista on vastannut kolmihenkinen raati: Leena Saraste, Antti Sorva ja Kari Väisänen.

Kuva: Timo Vuoriainen.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–to klo 10-15. Näyttelyihin pääsee tutustumaan myös kerhoiltojen aikana.


Ismo Hölttö
Kuva: Ismo Hölttö.31.5.2015 asti

Ateneumissa on esillä Ismo Höltön (s. 1940) valokuvanäyttely, joka on lämmin nostalgiamatka jo kadonneeseen Suomeen ja Helsinkiin.

Kultaseppänä toiminut Hölttö osallistui 60-luvulta alkaen aktiivisesti Kameraseuran toimintaan ja valokuvasi kotikaupunkinsa kaduilla Helsingissä aina kun voi. Hän matkasi myös eri puolella Suomea tallentaen sekä syrjäseutujen että muun muassa romanivähemmistön elämää. 1970-luvun alussa Hölttö perusti oman studion, jossa työskenteli kolme vuosikymmentä.

Ateneumin näyttelyyn valittu kuvasto ajoittuu 1960-luvulle, joka oli Suomessa suurten yhteiskunnalisten muutosten aikaa.

Näyttelyn kuvissa nähdään kiinnostava joukko 1960-luvun suomalaisia ihmisiä, joita Hölttö on ikuistanut suurella lämmöllä ja kunnioituksella.

Näyttelyn kuraattorina toimii Riitta Raatikainen.

Riitta Raatikaisen luento Kadonnut Suomi Ismo Höltön valokuvissalauantaina 11.4. Ateneum-salissa. Luento sisältyy pääsylipun hintaan.

Kansallisgalleria Ateneum,
Kaivokatu 2, Helsinki
ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
13 €/11 € Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12€


Hannele Rantala: Ihanien aikojen loppu
Kuva: Hannele Rantala.2.8.2015 asti

Taiteilija Hannele Rantalan (s. 1952) retrospektiivinen näyttely Ihanien aikojen loppu tarjoaa kattavan kokonaiskuvan Rantalan 40-vuotisesta urasta taiteilijana. Monet näyttelyn teoksista ovat nyt ensimmäistä kertaa esillä Suomessa.

Osana kokonaisuutta on Rantalan tuotantoa teemoittain esittelevä samanniminen kirja. Yhdessä näyttelyn kanssa se on synteesi Rantalan työstä ja ajattelusta.

Rantalan tuotannon läpäisee ajatus valokuvan muutoksesta ilmaisumuotona. Kuvaaminen on muuttunut ratkaisevaa hetkeä odottavasta sivustatarkkailusta käsitteelliseksi ajatteluksi ja prosesseiksi.

Näyttelyssä on esillä teoksia vuosilta 1975–2015. Rantalan taiteen teemoja ovat olleet kodittomuus, pakolaisuus ja siirtolaisuus. Niitä käsittelevät myös performanssit, joita taiteilija esittää näyttelynsä yhteydessä.

Keskiviikkona 29.4. näyttelyssä saa ensi-iltansa Hannele Rantalan elämästä ja urasta kertova dokumentti.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Ismo Kajander: Vintage
Kuva: Ismo Kajander.2.8.2015 asti

Ismo Kajander (s. 1939) tunnetaan monipuolisena taiteilijana, kirjoittajana, opettajana ja Valokuvagalleria Hippolyten perustajana. Hänen taiteeseensa on nyt mahdollista tutustua kahdessa samanaikaisesti järjestettävässä retrospektiivisessä näyttelyssä.

Suomen valokuvataiteen museo esittelee Kajanderin Vintage-näyttelyssään nimenomaan valokuvaajana. Näyttelyssä on esillä Kajanderin keskeiset valokuvasarjat, pääosin vintage-vedoksina.

Samaan aikaan Valokuvataiteen museon näyttelyn kanssa Kiasmassa nähdään Anartisti -näyttely, jossa pääosassa ovat Kajanderin esinekoosteet.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Robert Mapplethorpe
Kuva: Robert Mapplethorpe13.9.2015 asti

Kiasma on avannut ovensa puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen. Avausnäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen Robert Mapplethorpen (1946–1989) valokuvanäyttely.

Retrospektiivi tarjoaa laajan katsauksen taiteilijan uran merkittävimpiin vaiheisiin 1970-luvun Polaroid-kuvista 1980-luvun lopun muotokuviin.

Mapplethorpen valokuvissa kohtaavat kauneus, erotiikka, tuska, nautinto ja kuolema. Mapplethorpe kuvasi myös kuuluisia ystäviään, kuten Patti Smithia , Andy Warholia ja Richard Gereä.

Esillä on kaikkiaan noin 250 teosta.

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2 , Helsinki
ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
12 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Museoon vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

-Hämeenlinnassa

Sibelius valokuvassa
Kuva: Jean Sibeliuksen muotokuva. Kuva Yousuf Karsh, reprokuva Taneli Eskola.13.12.2015 asti

Sibeliuksen syntymäkodin pienoisnäyttely esittelee valokuvatun Sibeliuksen. Näyttelyssä on esillä joitain perhekuvia pääpainon ollessa taiteilijamuotokuvissa.

Näyttelyssä valokuvia avataan päiväkirjamerkinnöin, kirjesitaatein ja liittämällä yksittäisiä otoksia valokuvauksen yleisempään historiaan.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvataitelija Taneli Eskola.

Kuva: Yousuf Karsh.

Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna
ma-su 12-16
2.5. - 31.8. ma-su klo 10-16
5/4/2€

-Jyväskylässä

Hanna Koikkalainen - Anne-Mari Kivimäki: Lakkautettu kylä
Kuva: Hanna Koikkalainen.3.5.2015 asti

Lakkautettu kylä on soiva valokuvanäyttely, jossa käsitellään lähtemisen ja paikan jättämisen tematiikkaa valokuvan ja musiikin keinoin.

Näyttely on osa Anne-Mari Kivimäen Suistamo - Perinnelaboratoriota, joka on Kivimäen taiteellinen tutkimusprojekti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Näyttelyssä on esillä Hanna Koikkalaisen vuosina 2013 ja 2014 ottamia valokuvia Suistamolta sekä mustavalkokuvia Suistamon perinneseuran arkistosta, yksityisistä kokoelmista ja Sota-arkistosta.

Näyttelytilassa on kuultavissa Ilja Kotikallion tarinoita ja musiikkia soivasta samovaarista sekä äänimaisemaa Suistamolta.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kangasalla

Petri Anttonen: Stereopsis
Kuva: Petri Anttonen.27.5.2015 asti

Petri Anttosen kolmiulotteiset valokuvateokset on toteutettu lentikulaaritekniikalla, jossa useat päällekkäiset kuvat yhdessä kuvapinnan linssistön kanssa luovat syvyyden vaikutelman. Teokset näkyvät kolmiulotteisina ilman erityislaseja, ja ne voidaan esittää perinteisen valokuvataiteen tavoin.

Petri Anttonen (s. 1961) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän valmistui taiteen tohtoriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2005.

Näyttelyn tuottaa Valokuvakeskus Nykyaika.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 11-19, pe-la 11-17

-Kotkassa

Markus Varesvuo: Talven taitajat
31.5.2015 asti

Tunnetun luontokuvaajan näyttely Talven taitajat esittelee arktisia lintuja pohjoisessa Suomessa ja Varangilla.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

-Kuopiossa

Mauri Leivo: Kuikka - Veden lintu
Kuva: Mauri Leivo.9.5.2015 asti

Mauri Leivon luontokuvat ovat värimaailman ja yksityiskohtien suhteen pelkistettyjä, sisällöltään usein vain viitteellisiä. Kuvissa on maalauksellisuutta, runollisuutta ja arvoituksellisuutta.

Kuikalle vesi on kaikki kaikessa ja vesi onkin olennainen tekijä näyttelyn kuvissa. Vesi rakentaa alati muuntelevat kehykset kuikalle uida, sukeltaa, ruokailla, levätä.

Kuopion museo
Kauppakatu 23, Kuopio
ti-la 10-17
8/5/0 €, alle 18-vuotiaat maksutta Vuosilippu 32 € Kuopion museolla, Kuopion korttelimuseolla ja Kuopion taidemuseolla on yhteislippu, 14 €.


Ismo Hölttö: Ihminen pääosassa
Kuva: Ismo Hölttö.30.5.2015 asti

Ihminen pääosassa -näyttely koostuu 60-luvun henkilökuvista, jotka valokuvaaja Ismo Hölttö (s.1940) on kuvannut kiertäessään Suomea. Näyttely on ollut esillä Kuopion alueella viimeksi yli 20 vuotta sitten.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä VB-valokuvakeskuksen kanssa.

Ismo Höltöllä on toukokuun loppuun asti 1960-luvun kuvista koostuva näyttely myös kansallisgalleria Ateneumissa Helsingissä.

Ismo Hölttö on vastaanottanut valokuvataiteen valtionpalkinnon kaksi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1969 ja toisen kerran vuonna 1992, kun Hölttö kokosi omakustanteisen kirjan, Ihminen pääosassa, joka koostuu 1960-luvun henkilökuvista.

Galleria Valohuone
Kauppakeskus Minna 2.krs
Haapaniemenkatu 18, Kuopio

-Lappeenrannassa

Kaisu Häkkänen: Mad Johnson Was Here
Kuva: Kaisu Häkkänen.30.5.2015 asti

Kaisu Häkkänen on kuvannut neulanreikäkameralla tyhjilleen jääneität rakennuksia, autiotaloja ja hylättyä materiaalia.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Vesa Tyni: Valokuvia
Kuvassa: Vesa Tyni.18.6.2015 asti

Vuoden muotokuvaaja 2015 Vesa Tynin valokuvia on esillä Pohjanmaan valokuvakeskuksessa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Lemillä

Juha Metso: Venäjä lähellä
Kuvassa: Juha Metso ja Kauiko Röyhkä-15.9.2015 asti

Lemin näyttelytilaksi kunnostetun vanhan pappilan avaa Juha Metson valokuvanättely Venäjä lähellä.

Näyttelyn pohjana ovat Metson ottamat kuvat Kauko Röyhkän kirjoittamiin Ville Haapasalon Venäjän seikkailuista kertoviin kirjoihin. Lisäksi mukana on muitakin kuvia Juha Metson Venäjälle tekemiltä matkoilta 15 vuoden ajalta. Yhteensä esillä on satakunta teosta.

Juha Metso (s. 1965) on kotkalainen valokuvataiteilija, joka on viime vuosina kuvannut eri puolilla maailmaa. Metso valittiin vuonna 2000 Vuoden lehtikuvaajaksi, hän on ollut Fotofinlandia-finalistina kolme kertaa. Ville Haapasalo -kirjojen lisäksi Metso on kuvannut useita muita kirjoja.

Lemin vanha pappila
Toukkalantie 5, Lemi

-Lohjalla

Porla kuvina
6.6.2015 asti

Kuvassa: Porla kuvina -näyttely.

Porlan alue on oleellinen osa lohjalaista ja valtakunnallista kalataloushistoriaa. Veikko Rintala, Harri Lyytikäinen, Leo Vuorinen, Heikki Simpura ovat koonneet valokuvanäyttelyn, joka tuo esiin alueen luonnonkauneutta, monimuotoisuutta ja erityisesti sen ainutlaatuista eläimistöä.

Lohjan pääkirjasto (2. krs.), Käytävägalleria
Avoinna kirjaston aukioloaikoina

-Oulussa

Juha Allan Ekholm: Six Days of Heaven - Valokuvia Kölnin karnevaalista
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Turussa asuvan ja työskentelevän Juha Allan Ekholmin (s.1965) näyttely Six Days of Heaven vie katsojan Kölnin karnevaaleille, sen ilmiöihin ja ajankuvaan karnevaalien takana.

Ekholm on kuvannut maailman kolmanneksi suurinta Kölnissä järjestettävää karnevaalitapahtumaa vuosina 2011-15. Työskentely jatkuu edelleen.

Erica Nyholm: Sininen näyttämö
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Erica Nyholm (s. 1982) lainaa Mise-en-scène -tyyppisiin valokuviinsa ranskalaisten maalareiden kuten Claude Monet´n ja Edgar Degas’n värejä ja kuva-aiheita. Nyholmin teosten lähtökohtana ovat omat ja hänen läheistensä muistot, jotka hän rekonstrukturoi tallennettavaksi valokuvaan.

Erica Nyholm (s.1982) valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2013.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Circle of Confusion - Västra Nylands Folkhögskola Fotokonst studeranden - Valokuvataiteen opiskelijat
12.5.2015 asti

Tellervo Viitaniemi: Teoksia
29.5.2015 asti

20 000 HUF
29.5.2015 asti

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Salossa

Nick Brandt, On This Earth, A Shadow Falls
Kuva: Nick Brandt.17.5.2015 asti

Kansainvälisesti arvostetun valokuvaajan Nick Brandtin (s.1966 Lontoo) valokuvanäyttely On This Earth, A Shadow Falls ylistää Afrikan uhattua ja ainutlaatuista villieläinluontoa.

Näyttelyn on tuottanut ruotsalainen Fotografiska Museet. Se järjesti Nick Brandtin laajan yksityisnäyttelyn jo vuonna 2011 ja siitä muodostui Fotografiskan historian menestynein näyttely. Suomessa Nick Brandtin valokuvia ei ole ennen ollut esillä näyttelynä. Nyt Salon taidemuseossa on mahdollisuus nähdä runsaat 60 suurikokoista mustavalkokuvaa.

Mats Andersson, Intimations - Vihjauksia
Kuva: Mats Andersson.17.5.2015 asti

Samaan aikaan Brandtin näyttelyn kanssa Salon taidemuseon tornissa on esillä ruotsalaisen luontokuvaajan, Mats Anderssonin (s. 1966) valokuvia.

Perinteisen luontokuvan sijasta Andersson esittää kohteensa pelkkinä aavistuksina ja vihjauksina metsän olemuksesta ja eläimistä.

Andersson kuvaa useimmiten hämärän aikaan pitkällä suljinajalla vangiten eläimet ja luonnon liikkeessä, epätarkasti ja viitteellisesti.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

-Turussa

Mari Mäkiö: Eräs elämä
10.5.2015 asti

Kuva: Mari Mäkiö.(Eräs) elämä on kuvista, videosta, äänestä ja tekstistä koostuva installaatio, joka kertoo yhden ihmisen tarinan. Teoksen pohjana ovat erään miehen valokuva-albumit, jotka Mäkiön ystävä otti talteen miehen kuoltua. Näiden albumien pohjalta tulkintansa ovat tehneet kuusi eri aloilla toimivaa ihmistä.

(eräs) elämä -teoksen sisällön tuottamiseen ovat osallistuneet kirjailijat Anna Kortelainen ja Maria Peura, yksityisetsivät Pentti Lintunen ja Susan Aerts-Lintunen, runoilija Kasper Salonen, käsikirjoittaja Anna Ruohonen ja lääketieteen tohtori Amos Pasternack. (eräs) elämä on Mäkiön maisterintutkinnon taiteellinen osuus Aalto-yliopistoon.

Mari Mäkiö (1982) valmistuu tänä keväänä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta valokuvataiteen osastolta. Hän työskentelee valokuvan, videon, äänen, tekstin ja installaation parissa.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Lilli Haapala: Luonnon tila
Lilli Haapala :Ipomoea 1 (Elämänlangat). Time- laps videoinstallaatio24.5.2015 asti

Luonnon tila on valokuva- ja installaatiopainotteinen näyttely, joka on Lilli Haapalan opinnäytetyö Turun Taideakatemiaan.

Haapalan teokset leikkivät valokuvan kaksiulotteisella luonteella, nostaen samalla ajankulun merkitykselliseen rooliin. Teokset viittaavat myös ihmisen uteliaisuuteen; haluun nähdä jotain minkä vain kameralla voi tuoda esiin.

Ullakkogalleria
Vanha Suurtori 3, Turku
ti-pe 12-19, la ja su 11-17

-Vaasassa

Teemu Mäki: Kuka sinä olet?
Kuva: Teemu Mäki24.5.2015 asti

Teemu Mäen laaja yksityisnäyttely Kuka sinä olet? pureutuu seksuaali-identiteetteihin ja kulttuurisiin rooleihin. Näyttely koostuu mittavista valokuvasarjoista Miten olla mies tai nainen? ja Ole vihollisesi, täydennettynä videoteoksilla.

Valokuvasarja Miten olla mies tai nainen? tutkii yksilön kamppailua kulttuurin tuottamien sukupuoliroolien paineessa. Kuvasarjan toinen pääteema on kuolevaisuus. Mäki on tehnyt sarjaa vuodesta 2003 lähtien ja muotokuvannut sitä varten tähän mennessä kuutisenkymmentä eri-ikäistä miestä, naista, vanhusta ja lasta.

Ole vihollisesi -sarja on syntynyt Teemu Mäen ja Arja Elovirran järjestämissä valokuvatyöpajoissa, joissa lapset ja nuoret tekivät kolmiosaisia omakuvia. Roolileikin varjolla kuvien tekijät saivat mahdollisuuden olla tavallista rehellisempiä ja uskaliaampia. Kolmiosaisissa omakuvatriptyykeissä tekijän ihanneminä on aina vasemmalla, arkiminä keskellä ja painajaisminä (tai vihollinen tai inhokki) oikealla.

Näyttelyn aikana Vaasassa järjestetään myös uusi Be Your Enemy -työpaja, jossa syntyvät teokset ovat esillä Vaasan Taidehallissa 21.3.-12.4.2015.

Teemu Mäki (s. 1967 Lapualla) on taiteilija, ohjaaja, kirjailija ja tutkija, joka väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005.

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama, Vaasa
ti-su 11-17
5/3/0 € Perjantaisin vapaa pääsy.


WESTON - four generations - EDWARD, BRETT, COLE, KIM & ZACH
Kuva: Edward Weston31.5.2015 asti

Galleria Ibis esittelee kevään näyttelyssään kuuluisan Westonien valokuvaajasuvun teoksia neljässä sukupolvessa. Kaikki esillä olevat valokuvat ovat Westonien itse kehittämiä ja vedostamia.

Edward Weston (1886-1958) syntyi Illinoisissa Yhdysvalloissa ja sai ensimmäisen kameransa 16-vuotispäivänään. Hänen uransa oli pitkä ja tuottelias. Viimeiset kuvansa Weston otti vuonna 1948. Westonin neljästä pojasta kaksi jatkoi valokuvaajan uraa.

Brett Weston (1911-1993) aloitti kuvaamisen 14-vuotiaana asuessaan Meksikossa isänsä Edvard Westonin kanssa. Hänen tunnetuimpiin kuviinsa kuuluu surrealistiseen tyyliin otetut mustavalkokuvat.

Cole Weston (1919 - 2003) oli Edward Westonin nuorin poika. Hän omisti elämänsä valokuvaukselle ja teatterille. Hän jatkoi isänsä kuvien vedostamista tämän kuoleman jälkeen 1958.

Cole Westonin kuudesta lapsesta Kim Weston (s. 1953) ryhtyi valokuvaajaksi. Hän on tunnettu "Fine art nude"-kuvistaan. Hän jatkoi isänsä kanssa Edward Westonin kuvien vedostamista.

Zach Weston (s. 1990) kulkee isoisoisänsä viitoittamalla tiellä. Hän kuvaa 6x7 mustavalkofilmille ja on keskittynyt maisemakuvaukseen ja abstraktien muotojen esittämiseen.

Kuva: Edward Weston.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa