Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Kuva: Antti Sorva.Antti Sorva: MATTI KERTOO KUNINKAALLISISTA KIHLAHELMISTÄÄN
31.7.2016 asti

Antti Sorvan kuva- ja sanafantasia "Matti kertoo kuninkaallisista kihlahelmistään" on kunnianosoitus Saarijärven Mahlun kyläsä vaikuttaneelle originellille ITE - veistäjälle, Matti Rutaselle (1888-1964).

Galleria Lapinlahti, Käytävägalleria
Lapinlahden sairaala, Helsinki
ti-pe klo 12-19, la-su 12-17


Taneli Eskola: Kaunis Maa
Kuva: Taneli Eskola.14.8.2016 asti

Suomen valokuvataiteen museon suuressa näyttelytilassa on esillä Taneli Eskolan laaja yksityisnäyttely Kaunis Maa, joka esittelee hänen valokuvan eri lajityyppien rajat ylittävää tuotantoaan 1970-luvulta nykypäivään.

Taneli Eskola (s. 1958) on julkaissut monia kuvateoksia sekä kuvittanut tai tekstittänyt kymmeniä valokuvataiteesta, kulttuurimaisemista ja puutarhataiteesta kertovia kirjoja. Eskola väitteli taiteen tohtoriksi vuonna 1997.

Andrey Bogush: When Everything Is Over So We Can Discuss
Kuva: Andrey Bogush.14.8.2016 asti

Pietarilaisen Andrey Bogushin valokuvainstallaatioissa kameran tuottama kuva ja kuva, jonka taiteilija tuottaa kuvankäsittelyohjelmassa, kietoutuvat yhteen.

Andrey Bogush (s. 1987) on Pietarissa syntynyt, Helsingissä ja Milanossa työskentelevä kuvataiteilija.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Minna Jerrman: Kimallekansa – elämänä burleski
Kuva: Minna Jerrman.26.8.2016 asti

Minna Jerrmanin Kimallekansa-näyttely kuvaa kolmen burleskitaiteilijan, Bettie Blackheartin, Pepper Sparklesin ja Sir Willy Waterlilyn, arkea ja esityksiä. Mukana on myös muiden kotimaisten ja kansainvälisten burleskitähtien vauhdikkaita ohjelmanumeroita Helsingin lavoilla.

Burleskin kartalla Suomi on merkittävä tapahtumapaikka. Maassamme järjestetään vuosittain kaksipäiväinen Helsinki Burlesque -festivaali sekä kymmeniä pienempiä tapahtumia. Minna Jerrman on kuvannut esityksiä vuodesta 2013.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. krs, Helsinki
päivittäin klo 9-21


Jaakko Heikkilä: Veden kätkemiä huoneita
28.8.2016 asti

Kuva: Jaakko Heikkilä.

Veden kätkemiä huoneita -näyttely tarjoaa tilaisuuden kurkistaa sisälle Venetsian harvenevan aateliston palatseihin ja kohdata niiden asukkaita elämäntarinoineen.

Näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän kuvaa, jotka on otettu vuosina 2005–2015 aatelisten palatseissa Venetsiassa. Lisäksi nähtävänä on venetsialaisia huonekaluja 1800-luvun lopulta Kansallismuseon kokoelmista.

Näyttelyyn liittyy valokuvateos "Veden kätkemiä huoneita - Rooms Hidden by the Water", kirjoittajat Jaakko Heikkilä, Barone Alberto Franchetti, Alex Snellman ja Minerva Keltanen. Kovakantinen, 87 kuvaa, 131 sivua.

Valokuvaaja Jaakko Heikkilä (s. 1956) on ihmisten tarkkailija, joka on tullut tunnetuksi ihmisten ja ihmisryhmien kuvaajana ympäri maailmaa.

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki
klo 11-18
10/7/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla


Etsimessä täydellinen muoto – Matti ja Otto Pietisen designkuvia
11.9.2016 asti

Kuva: Matti Pietinen.Suomen valokuvataiteen Museon suuren näyttelytilan Kuvakulma-tilassa on esillä Otso ja Matti Pietisen kuvia suomalaisen designin kultakaudelta, 1950-luvulta.

Esillä olevat teokset ovat alkuperäisiä näyttelyvedoksia 1950-luvulta. Näyttely juhlistaa Otso Pietisen syntymän 100-vuotisjuhlavuotta.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Nina Dodd: Yksi tarina
Kuva: Nina Dodd.11.9.2016 asti

Nina Doddin "Yksi tarina" on kuvakertomus englantilaisen Bucks Fizz bändin entisen laulajan Louise Doolanin matkasta. Ensimmäiset kuvat on otettu maaliskuussa 2014, kun Louise oli selvinnyt rintasyövästä ja viimeiset Louisen hautajaisissa kesäkuussa 2015, kolme kuukautta sen jälkeen kun Louise sai tietää syövän uusiutuneen ja levinneen maksaan.

Nina Dodd aloitti uransa lehtikuvaaja-toimittajana vuonna 1995 ja on tehnyt lehtikuvien lisäksi laajalti yritys- ja yksityiskuvauksia. Vuonna 2011 Dodd avasi rinnakkaisvalokuvausyrityksen Iso-Britanniaan ja kuvaa sekä Helsingin studiolla että Iso-Britanniassa.

Brondan Kellarigalleria
Annankatu 16, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16, viikonloput suljettu 31.7. asti.

-Jyväskylässä

Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttely
Kuva: Martti Matilainen.24.7.2016 asti

Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttely järjestetään tänä vuonna kahdettatoista kertaa.

Näyttelyyn saapui kaikkiaan noin 30 hakemusta, joiden perusteella mukaan valittiin yhteensä 37 teosta 14 taiteilijalta. Näyttelyn jurytti tutkija, kuraattori Jan-Erik Lundström Luulajasta, Ruotsista.

Näyttelyssä on mukana seuraavat taiteilijat: Matleena Pekkala, Virpi Leinonen, Pia Harjula-Lahti, Zuzanne Rokita, Jukka-Pekka Jalovaara, Minna Esantytär, Emma Lappalainen, Timo Vuoriainen, Piippa Mutikainen, Martti Matilainen, Päivi Hintsanen, Aarno Sundgren, Arto Revonkorpi sekä Jussi Jäppinen.

Näyttelyyn valitut taiteilijat asuvat tai työskentelevät Keski-Suomen alueella.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16


Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta
Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta4.9.2016 asti

Ranskalais-englantilainen taiteilijapariskunta Sebastien Leclercq ja Tasha Doremus nostaa valokuvanäyttelyssään esiin suomalaiset merityöläiset mm. satamassa, rahtilaivassa ja telakalla.

Näyttelyn kuvat ja lyhyet videot ovat dokumentteja, mutta meri työympäristönä tuo kuviin tietyn majesteetillisuuden.

Näyttelyn on tuottanut RaumArs-taiteilijavierasohjelma yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.

Suomen merimuseo
Tornatorintie 99, Kotka
ti, ke 10-20, to-su 10-17
10/6/0 €
ke 17-20 vapaa pääsy
Sisäänpääsy Museokortilla

-Kuopiossa

VB-bvalokuvakeskuksen kesänäyttelyt:

Sacred Legacy - Edward S. Curtis and The North American Indian
Kuva:Edward S. Curtis28.08.2016 asti

Yhdysvaltalaisen valokuvaajaklassikon Edward S. Curtisin (1868‒1952) legendaariset kuvat Pohjois- Amerikan intiaaneista yli sadan vuoden takaa nähdään ensi kertaa Suomessa VB- valokuvakeskuksessa Kuopiossa.

Edward S. Curtis aloitti Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen valokuvaamisen 1890-luvun puolivälissä. Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1900‒1930, jolloin Curtis matkusti kuvaamassa lukuisia intiaaniheimoja halki Yhdysvaltojen lännestä itään ja etelästä Meksikon rajalta pohjoiseen Alaskaan saakka.

Intiaanit ‒ Sacred Legacy -näyttelyn on tuottanut FEP Photo (Foundation for the Exhibition of Photography), ja sen ovat kuratoineet Christopher Cardozo ja Todd Brandow.

Näyttelyssä on esillä kuusikymmentä vedosta Curtisin alkuperäiskuvista.

Máttut – Juuret
28.08.2016 asti

Pohjoisen alkuperäiskansan kuvia, Saamelaismuseo Siidan kokoelmista.

Kon-Tiki II
28.08.2016 asti

Dokumentaarisia valokuvia Perusta ja Tyyneltämereltä Inka-imperiumin aikaisten balsalauttojen tutkimusretkestä vuonna 2015-2016

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

Anna Karoliina: Saaret (2008–2016)
Kuva: Anna Karoliina.30.7.2016 asti

Näyttely koostuu sekatekniikalla toteutetuista valokuvamaalauksista, eri materiaaleille painetuista kuvista ja perinteisistä filmikameroilla otetuista valokuvista. Pyrkimyksenä on kuvien avulla korostaa muistojen ja ajan ohutta, helposti halkeilevaa suhdetta. Hankkeen nimi on kielikuva ihmisen yksinäisyydestä.

Anna Karoliina haluaa luoda kolmiulotteisen, käsinkosketeltavan, jopa veistoksellisen pinnan jokaiseen ottamaansa kuvaan. Käsittelemällä kuvaa käsin taiteilija tuntee pääsevänsä lähemmäs kuvauksen kohdetta.

Anna Karoliina on Lontoossa asuva suomalainen kuvataiteilija. Hän muutti Lontooseen opiskelemaan vuonna 2006 ja valmistui valokuvataiteen kandidaatiksi Camberwell College of Art -yliopistosta vuonna 2010.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Heini Vanhanen: If there is a treasure
Kuva: Heini Vanhanen.28.8.2016 asti

Heini Vanhasen näyttely pohtii rahan olemusta. Innoittajana pohdinnoille on ollut Joseph Murphyn teos alitajunnan voimasta. Murphyn mukaan raha ei viihdy sellaisen henkilön luona, joka suhtautuu siihen välttämättömänä pahana. Ollakseen rikas tulisi kyetä muuntamaan omia ajatusmallejaan ja ymmärtää, mitä raha haluaa.

Näyttely on galleriatilaan rakentuva teos. Esillä on liikkuvaa kuvaa, valokuvaa sekä esinekooste. Osana teosta taiteilija jakaa näyttelyn kävijöille dollareita. Seteleitä on piilotettu myös galleriatilaan koko näyttelyn esilläoloajan. Löytäjä saa pitää.

Heini Vanhanen (s.1983) on valmistunut kuvataiteiljaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2013. Hänen pääasiallisena työvälineenä toimii kamera.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

 

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Punkaharjulla

Sata vuotta - sata kuvaa
Kuva: Ilkka Halso.8.9.2016 asti

Maaseudun Tulevaisuus -lehti juhlii satavuotista historiaansa kiertävällä valokuvanäyttelyllä.

Sata vuotta, sata kuvaa -näyttelyn valokuvaajina on Maaseudun Tulevaisuuden entisten ja nykyisten kuvaajien lisäksi tunnettuja suomalaisia valokuvaajia eri vuosikymmeniltä. Kokonaisuus sisältää teoksia mm. I.K. Inhalta, Jaakko Heikkilältä, Esko Männiköltä ja Caj Bremeriltä.

Näyttelyssä nähdään myös lehden lukijoiden latokuvia, joita Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-lehti ja Posti pyysivät lähettämään postimerkkiä varten. Kaiken kaikkiaan Maaseudun Tulevaisuuden lukijat ehdottivat postimerkiksi 4000 latokuvaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Liisa Heikkilä-Palo Maahengestä sekä Elina Heikka Suomen Valokuvataiteen museosta. Näyttely kiertää Suomessa vuosina 2016–2017.

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1, Punkaharju
ti-su 10-17
10/8/5/25€
Sisäänpääsy Museokortilla

- Raaseporissa

Juha Metso
Kuva: Juha Metso.29.7.2016 asti

Juha Metson tuotantoa on esillä runsalukuisesti galleriZebrassa heinäkuun loppuun asti.

Juha Metso (1965) on Venäjän Pietarissa työskentelevä valokuvaaja joka on toiminut sekä sanomalehti- että taidevalokuvaajana.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

- Rovaniemellä

Riitta Päiväläinen: River Notes
Kuva: Riitta Päiväläinen.8.8.2016 asti

Riitta Päiväläinen rakentaa vaatteista ja kankaista maisemaan sulautuvia runollisia installaatioita, jotka henkivät taiteilijan subjektiivista luonto- ja maisemakokemusta.

Päiväläisen viimeisimmän valokuvasarjan ”River Notes” teoksissa monimetriset kangasnauhat muodostavat maisemassa erilaisia rakennelmia, joista syntyy verkkoja, seittejä, sykeröisiä pesiä tai siltoja. Nauhakudelmien ohella kuvissa vesi ja heijastukset ovat keskeisellä roolissa. Teosten ilme vaihtelee runollisuudesta maalaukselliseen.

Riitta Päiväläinen (s. 1969) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002.

Näyttelyn on toteuttanut Pohjoinen valokuvakeskus yhdessä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa.

Galleria Valo (Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta)
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
ma-su 9-18

-Tampereella

Mari Hokkanen: Set & Setting
Kuva: Mari Hokkanen.2.8.2016 asti

Mari Hokkasen kuvalliset tarinat ovat kehollisia performansseja ja rakennettuja installaatioita. Hän rakentaa kuvien lavasteet itse käsityönä ja käyttää usein orgaanista materiaalia kuten multaa, kukkia, oksia ja kuolleita eläimiä. Elementtejä syntyy myös pahvista ja kierrätysmateriaalista.

Mari Hokkanen (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvataiteilija. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Helsingin teknillisestä ammattikoulusta 2008.

Juha Mustonen: YKSI
Kuva: Juha Mustonen.2.8.2016 asti

YKSI on syntynyt Juha Mustosen intohimosta muotivalokuvausta kohtaan. Projekti kuuitenkin fuusioitui matkan varrella muotikuvasta henkilökuvaksi. Karkkilasta vuonna 2012 alkanutta projektia on kuvattu muun muassa Helsingissä, Pohjois-Norjassa, Tokiossa, Kapkaupungissa, New Yorkissa, Kilpisjärvellä sekä Naebassa.

Projektiin kuuluu näyttelyn ohella kirja ja viisi lyhytfilmiä. Filmien äänisuunnittelusta ja taustamusiikista vastaa kokonaisuudessaan Chisu.

Juha Mustonen (s. 1975) on helsinkiläinen valokuvaaja, joka aloitti uransa lumilautailukuvaajana 90-luvun lopulla. Sittemmin hän on keskittynyt muoti-, lifestyle- ja mainosvalokuvaamiseen. Viime vuosina hän on rakentanut uraansa muotivalokuvaajana Pariisissa, Milanossa ja New Yorkissa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Tuomo Rainio / Possible Object
Kuva: Tuomo Rainio.7.8.2016 asti

Tuomo Rainion digitaaliset kokeilut koettelevat valokuvan rajoja ja asettavat perustavanlaatuisia kysymyksiä havainnosta. Teosten lähtökohtana on kohina, eräänlainen kaoottinen, jäsentymätön tila, vailla muotoja tai hahmoja.

Tuomo Rainio (s.1983) työskentelee valokuva- video- ja installaatiotaiteen parissa yhdistäen teoksissaan usein käsitteellisen lähtökohdan ja digitaalisen tekniikan ilmaisumahdollisuudet. Rainio on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2011. Rainio palkittiin vuonna 2008 European Month of Photography –palkinnolla ja vuonna 2015 Suomen Taideyhdistys myönsi hänelle Dukaatti-palkinnon.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Daria Endresen: Distant Shore
21.8.2016 asti

Kuva: Daria Endresen.

Galleria Ibiksen kesänäyttely esittelee Norjassa asuvan Daria Endresenin surrealistisia kuvakertomuksia.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa