Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Valokuvanäyttelyitä

www.valokuvataiteenmuseo.fi

www.valokuvataiteenmuseo.fi

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

#Phoneography-näyttely
Kuva: Ida Lehtinen.23.11.2014 asti

Suomen valokuvataiteen museon nuorten ryhmä Photofuss haluaa osoittaa, että kännykällä voi tehdä valokuvataidetta. Ryhmä kokosi kännykällä otetuista ja käsitellyistä valokuvista näyttelyn. Paristasadasta yleisön lähettämästä kuvasta Photofuss-raati valitsi 41 parasta vedostettavaksi #Phoneography-näyttelyyn.

#Phoneography-näyttely liittyy tiiviisti saman aikaan Valokuvataiteen museolla olevaan #snapshot-näyttelyyn, joka esittelee nykyistä jakamiseen perustuvaa valokuvakulttuuria. Siinä missä #snapshot tuo esiin kännykkäkuvauksen massailmiöitä – selfieitä, ruokakuvia ja eläinkuvia – haluaa #Phoneography muistuttaa, että taide ei ole kiinni välineestä. Näkemys ratkaisee.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään kaikille avoimia taiteilijatapaamisia, joissa ammattivalokuvaajat kertovat kännykän käyttämisestä taiteellisessa työssään.

Lasipalatsin Näyttely-tila
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ti-su 12-18

Marko Karo: Book of Stains
Kuva: Marko Karo.23.11.2014 asti

Uudessa teoskokonaisuudessaan Book of Stains Marko Karo jatkaa valokuvan yhteisöllisyyden kartoittamista. Näyttely kertoo, mitä tapahtuu kun ajan pimentoon jääneen valokuvaajan jäämistö päätyy vuosisadan mittaisella viiveellä toisen kuvantekijän käsiteltäväksi. Teosten taustalla on 1800–1900-lukujen taitteessa toimineen valokuvaajan ja lehtimiehen M.A. Starkin (1857–1940) valokuvallinen arkisto, joka kulkeutui Karon työstettäväksi noin kaksi vuotta sitten.

Marko Karo (s. 1971) on helsinkiläinen valokuvataiteilija ja tutkija. M.A. Stark (1857–1940) puolestaan oli nokialainen valokuvaaja ja lehtimies, joka tallensi kotiseutunsa elämänpiiriä kuvaamalla ja kirjoittamalla.

Näyttely on esillä Hippolyten suuressa näyttelytilassa.

Aulis Harmaala: Metamorfoosi
23.11.2014 asti

Hippolyte Studiossa nähdään Aulis Harmaalan uusin, valokuvista ja installaatiosta koostuva näyttely Metamorfoosi. Perhoskokoelman ympärille rakentuva näyttely on tutkielma muutoksesta.

Kuvataiteilija Aulis Harmaala on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Kohtaamisia – Kameraseura Taiteiden yössä
Kuva: Seppo Viljanen.27.11.2014 asti

Kameraseuran Keittiö-gallerian näyttely on kuvakertomus Kameraseuran tämän syksyn Taiteiden yön ohjelmasta. Kameraseuralla oli Taiteiden yössä ohjelmaa päärautatieasemalla, Baanalla ja Kameraseuran tiloissa. Jokaisen kuvan sanomaa tukee tapahtumasta kertova lyhyt mietelause.

Kuva: Seppo Viljanen.

Fotoklub Zagreb: Portraits
Kuva: Fotoklub Zagreb.27.11.2014 asti

Fotoklub Zagrebin muotokuvanäyttelyssä on esillä kuvia 33 klubilaiselta.

Kuva: Sandra Tomljenovia.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–pe klo 10-15 (sisäänkäynti päivisin Kamera-lehden kautta, Lastenkodinkatu 5)


Hannu Kytö: Kohtaamisia kadulla
29.11.2014 asti

Kuva:  Hannu Kyrö.

Hannu Kytö on tallentanut kuviinsa kaupunkien katuelämää ja tunnelmia ja erityisesti kaduilla kohtaamiaan ihmisiä vuosien varrella.

Helsingin kaupungin pääkirjasto, galleria
Kellosilta 9, Helsinki


Santeri Happonen: Rutiineja
Kuva: Santeri Happonen.30.11.2014 asti

Santeri Happosen Rutiineja-näyttely tuo päivittäisiä kotirutiineja näytteille valokuvallisten silmukoiden muodossa. Keino on tuttu 1800-luvun esielokuvallisista koneista ja optisista leluista sekä GIF-animaatioista.

Toteutukseltaan Happosen teokset sijoittuvat valokuvan ja elokuvan välimaastoon.

Rovaniemeläinen Santeri Happonen (s. 1987) työskentelee valokuvan lisäksi yhä useammin liikkuvan kuvan ja äänen parissa.

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Huang Yiming: Hainanin lohtunaiset
Kuva: Huang Yiming30.11.2014 asti

Näyttely kertoo sotilaiden viihdykkeiksi pakotettujen naisten tarinan Japanin ja Kiinan välisen sodan aikana 1937-45.

Kasarmeille pakotetut naiset jäivät sodan jälkeen yksin häpeänsä ja kärsimyksensä kanssa. Valokuvaaja Huang Yiming kiinnostui heidän kohtalostaan ja halusi nostaa sen valokuvillaan uudelleen esiin.

Huang Yiming on China Daily Hainanin osaston päätoimittaja, kirjeenvaihtaja ja valokuvaaja. Hän toimii myös Hainan valokuvaajien yhdistyksen puheenjohtajana.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B (2. kerros), Helskinki
ma-su klo 9–21


Rasvaletti
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
30.11.2014 asti

Helsingin kaupunginmuseon Rasvaletti-valokuvanäyttely Hakasalmen huvilassa vie 1950-luvun Helsinkiin. Kuvista tulvii mieleen muistoja: maitokaupat ja nailonsukat, Brylcreem ja nahkatakit, olympialaiset ja Armi Kuusela, Kilta-astiat ja kodinkoneuutuudet, rock, rillumarei ja Monrepos.

Sotavuosia seurannut jälleenrakentaminen vaati paljon raskasta teollisuustyötä, mutta sen rinnalla kehittyivät kauppa ja hyvinvointiyhteiskunnan palvelut.

Elintaso nousi ja toi ihmisten ulottuville uusia kulutustavaroita. Vapaa-ajan viettoon omaksuttiin uusia tapoja ja nuorisokulttuuri nousi näkyväksi ilmiöksi.

Näyttelyn valokuvat on valittu kaupunginmuseon omasta kuva-arkistosta. Mukaan on koottu myös helsinkiläisten muistoja ja albumikuvia. Yksi Hakasalmen huvilan huoneista on sisustettu 1950-luvun kampaamoksi.

Näyttelyn yhteydessä julkaistava Rasvaletti-kirja tarjoaa näyttelyä laajemman valikoiman kuvia 1950-luvun Helsingistä sekä samalla katsauksen aikakauden oloihin ja elämänmenoon.

Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13b, Helsinki
ti-su klo 11-17, to klo 11-19
Hakasalmen huvilaan, kuten kaikkiin Helsingin kaupunginmuseon kohteisiin, on vapaa pääsy


Pieni savustus 2 - Savua ilman tulta
30.11.2014 asti

Kuva: Keke TopPieni savustus osa 2. Alussa oli savua, sitten lämpeni sauna.

Valokuvanäyttely on osa Kallio kipinöi 2014- tapahtumaa 14.-23.11.2014.

Arlan sauna
Kaarlenkatu 15, Helsinki
saunan aukioloaikoina ke-su klo 14-20


#Snapshot
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
18.1.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista ja selfieitä. Mukana on myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia kansainvälisiltä taiteilijoilta.

#snapshot-näyttely esittää muuttuneen teknologian vaikutuksia tapoihin käyttää valokuvia. Samalla se kuitenkin osoittaa, että teknologian muutoksista huolimatta monet tarpeet ja toiveet ovat sekä valokuvien ottajilla että katsojilla samanlaisia kuin sata vuotta sitten.

Näyttely on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Futurice Oy:n, Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) sekä Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen kanssa.

Kuva: Catherine Balet.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Jonathan Hobin: Lastenhuoneessa
Kuva: Jonathan Hobin.18.1.2015 asti

Jonathan Hobinin Lastenhuoneessa-näyttelyn kuvat muistuttavat siitä, että lapset elävät aikuisten rakentamassa maailmassa ja kohtaavat jatkuvasti uutisia ja ilmiöitä, joita he käsittelevät omalla tavallaan muun muassa leikkien kautta.

Kuvissa nähdään lapsia leikkimässä esimerkiksi syyskuun yhdennentoista päivän terroristi-iskua ja toisintamassa Abu-Ghraibin kidutuskohtausta.

Teokset ovat herättäneet huomiota ympäri maailmaa ja saaneet paljon kiitosta, mutta nostattaneet myös ristiriitaisia tunteita ja paheksuntaa.

Näyttely on osa yhteiskunnallisen taiteen ja elokuvan festivaalin Lens Politican ohjelmistoa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Kotialbumeista: Merenneito, grammari ja silakkamarkkinat
'Pieni Merenneito'
Kuvalähde: Eeva Liisa Tenhunen; Kuvausaika: 1960; Osoite: Hietalahden ranta18.1.2015 asti

Galleria Kontupisteen ja Suomen valokuvataiteen museon yhdessä toteuttamassa näyttelyssä katsotaan näppäilykuvia albumikulttuurin näkökulmasta. Esillä olevat kuvat on valittu kotialbumikuviin perustuvasta Albumit auki -arkistosta, johon on kerätty helsinkiläisten kotialbumikuvia yli sadan vuoden ajalta.

Näyttelyn teema peilaa samaan aikaan Valokuvataiteen museossa olevaa #snapshot-näyttelyä, joka esittelee nykyistä jakamiseen perustuvaa näppäilykuvakulttuuria. Kuvien aiheet ovat molemmissa näyttelyissä yllättävän samanlaisia – suurimmat erot perinteisten kotialbumien ja nykyisen snapshot-kulttuurin välillä on kuvien määrän valtava kasvu ja se, että nykyään perhekuvat ovat internetissä usein kenen tahansa nähtävillä.

Kuva: Eeva Liisa Tenhunen 1960.

Galleria Kontupiste
Kontulatalo (Kontulan ostari, Keinulaudankuja 4)
ti-pe klo 9-18, la klo 12-17

-Imatralla

Imatra - Vuoksen kauppala 1957: Eino Mäkisen kuvien kertomana
Kuva: Eino Mäkinen.7.12.2014 asti

Vuonna 1958 Imatra juhli 10. vuottaan kauppalana. Juhlan kunniaksi kauppalanhallitus tilasi valtakunnallisesti tunnetulta valokuvaajalta Eino Mäkiseltä kuvateoksen kauppalasta. Näyttelyssä on lähes 90 Mäkisen teosta varten ottamaa valokuvaa ympäri Imatraa. Myös henkilö kuvien takana tulee tutuksi.

Imatran kaupunginmuseo
Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1, Imatra
ma-pe 9-19, la 10-15
kesäkuu-elokuu: ma-to 10-19, pe 10-16, aattoina 10-15

-Inarissa

Jan-Eerik Paadar: Veden kuvia – Inarinsaamelainen sielunmaisema valokuvassa
Kuva: Jan-Erik Paadar.8.2.2015 asti

Jan-Eerik Paadarin valokuvanäyttelyssä inarinsaamelainen sielunmaisema näyttäytyy tulkitsijalleen ennen kaikkea veden kautta: puroina, jokina ja järvinä. Tummasävyiset maisemakuvat henkivät vuodenaikojen dramatiikkaa. Suuria maisemia rytmittävät ympäristön pienipiirteiset yksityiskohdat.

SIIDA
Inarintie 46, Inari
ti-su 10-17
10/8/5€

-Jyväskylässä

Mobile@FI Suomalaisen mobiilin valokuvauksen vuosikatsaus
Kuva: VesaLahti.16.11.2014 asti

Mobile@FI -näyttely tarkastelee suomalaista mobiililaitteilla kuvattua nykyvalokuvaa. Mobile@FI esittelee avoimen haun kautta valitut kaksikymmentäkuusi mobiilikuvaajaa ja antaa ideaa, mitä mobiliilaitteiden parissa tapahtuu tällä hetkellä.

Ensimmäinen suomalaisen mobiilin kuvan katsaus järjestettiin Galleria Ratamossa Jyväskylässä vuonna 2013. Mobile@FI -näyttelyiden järjestämisestä vastaa jyväskyläläinen Luovan valokuvauksen keskus.

Kuva: Vesa Ranta.

Galleria Ratamo,
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18


KANGAS. Katoava tehdas -valokuvanäyttely Galleria Ratamossa ja Alvar Aalto -museossa

Kuva: Eino Mäkinen.Luovan valokuvauksen keskuksen 25-vuotisjuhlanäyttely avaa näkymiä Jyväskylän Kankaan alueeseen taidevalokuvan keinoin. Tourujoen varrella sijaitseva entinen paperiteollisuusalue on hiljentynyt ja tilalle suunnitellaan urbaania, monimuotoista kaupunkitilaa. Tätä muutosta ovat tarkastelleet ja tulkinneet paikalliset taiteilijat Mikko Auerniitty, Jussi Jäppinen, Kapa (Martti Kapanen), Jyrki Markkanen ja Rune Snellman. Heidän töitään nähdään samanaikaisissa näyttelyissä Alvar Aalto -museossa (16.11.2014 asti) ja Galleria Ratamossa (24.10.2014 asti).

Näyttelyyn liittyvää kirjaa KANGAS, metamorfoosi 1. voi ostaa näyttelyn ajan molemmista näyttelypaikoista.

Kuva yllä: Kapa (Martti Kapanen).

Kangas. Katoava tehdas
16.11.2014

Alvar Aalto -museon Galleria,
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
ti-su klo 11-18


Hannes Heikura: Zone
Kuva: Hannes Heikura.30.11.2014 asti

Näyttely sisältää kaksi mustavalkoista teoskokonaisuutta, DARK ZONE – Hämärä vyöhyke (2011) ja WE WALK ALONE – Kuljemme yksin (2013).

Molemmat sarjat on kuvattu Heikuran kotikaupungissa Helsingissä. Kuvissa kaupunki muuttuu kuitenkin ajaltaan ja paikaltaan tunnistamattomaksi mielenmaisemaksi. Jyrkät varjot ja pimeyttä halkovat valokaistaleet nostavat esiin ihmisen yksinäisyyden kaupungin vilskeessä.

Hannes Heikura (s. 1958) valmistelee trilogian kolmatta osaa, joka on värillinen ja nimeltään END OF THE ROAD.

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23, Jyväskylä
ti-su 11-18
6 / 3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi, perjantaisin kaikki ilmaiseksi

-Kotkassa

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuvolassa

Raakel Kuukka - Mistä tulen, minne menen?
Kuva: Raakel Kuukka.18.1.2015 asti

Kouvolan kuvataiteilijaksi kolmivuotiskaudelle 2014–2016 valittu Raakel Kuukka vie katsojan kolmen sukupolven pituiselle matkalle rajantakaisesta Karjalasta globaalistuvan maailman monikulttuuriseen todellisuuteen.

Kuvat omista vanhemmista, sisaruksista, sukulaisista ja lapsista, erityisesti tyttärestä Rebekasta, pohtivat identiteettiä ja muistojen ja menneisyyden merkitystä.

Näyttelyssä on esillä teoksia Kuukan koko tähänastisen uran varrelta.

Raakel Kuukka (s.1955 ) valmistui valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1988. Hänellä on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Kuukka sai valokuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2013.

Näyttelyyn liittyvän julkaisun artikkelit on kirjoittanut kriitikko Otso Kantokorpi ja Poikilo-museoiden ts. intendentti Sanna Ojanne. Amanuenssi Anna-Kaarina Kippola on kirjoittanut esipuheen.

Poikilo-museot, Kouvolan taidemuseo
Varuskuntakatu 11, 45100 Kouvola
ti-pe 11-18, la ja su 12-17
6/4/0 €, erikoisnäyttelyt 8/5/0€

-Kuopiossa

NOBUYUKI KOBAYASHI: Portrait of Nature -Myriads of Gods
Kuva: Nobuyuki Kobayashi14.12.2014 asti

”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Tämän teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Näyttely kiertää valokuvakeskuksissa eri puolilla Suomea.

KAISU HÄKKÄNEN: Tummaa valoa - kuvia neulanreikäkameralla
14.12.2014 asti

Kuva: Kaisu Häkkänen.Kaisu Häkkänen tummanpuhuvat, outoutta henkivät teossarjat on kuvattu neulanreikäkameralla itäsuomalaisessa hiljalleen autioituvassa teollisuuskaupungissa ja Pohjois-Norjassa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

-Lahdessa

Markus Henttonen & Kim Simonsson: Valokuvia - veistoksia
Kuva: Markus Henttonen.18.1.2015 asti

Markus Henttosen valokuvia ja Kim Simonssonin veistoksia nähdään Lahden taidemuseon yhteisnäyttelyssä. Näyttelyssä Simonssonin figuratiiviset ihmis- ja eläinhahmot yhdistyvät Henttosen tulkintaan ihmisestä ja hänen elinympäristöstään.

Näyttely on tähän mennessä laajin katsaus Henttosen tuotantoon.

Lahtelaissyntyinen, tällä hetkellä Berliinissä ja Lahdessa asuva ja työskentelevä valokuvaaja Markus Henttonen (s. 1976) on opiskellut valokuvausta Turun taideakatemiassa ja valmistumisensa jälkeen kiertänyt valokuvaamassa eri puolilla maailmaa. Hänet tunnetaankin erityisesti suurkaupunkien kuvistaan, jotka pureutuvat ihmisen ja ympäristön suhteisiin.

Kim Simonsson (s. 1974) yhdistää teoksissaan japanilaisen sarjakuvan kuvastoa ja perinteistä länsimaista kuvanveistoa.

Lahden taidemuseo
Vesijärvenkatu 11 A, Lahti
ti-pe 9-16, la-su 11-17
7/6/3 €

-Lapualla

MUSTAN VALKEAA LUMOA
Kuva: Pertti Hissa.20.11.2014 asti

Näyttelyn kuvaajat: Kalervo Puskala, Teuvo Suominen, Asko Salmi, Pertti Hissa ja Timo Hissa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Mikkelissä

Pauli Vanhala: Sali ja Studio
Kuva: Pauli Vanhala.12.12.2014 asti

Pauli Vanhala on valinnut näyttelyynsä itselleen tärkeitä valokuvia. Sarja koostuu pääosin arkisista hetkistä. Vanhin otoksista on vuodelta 1979.

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, Mikkeli
ma-ke klo 11-16, to klo 11-18, pe klo 11-16

-Oulussa

Saku Soukka: Sokea virta
Kuva: Saku Souikka.29.11.2014 asti

Saku Soukan Sokea virta -näyttelyn lähtökohtana on henkilökohtaisuus, kokemuksellisuus ja havainnointi. Teosten aiheissa ja käänteissä ihmishahmot hahmottelevat eksistentialistisia kysymyksiä. Oma sijansa näyttelykokonaisuudessa on yksilöiden välisillä suhteilla, ja niiden hahmottelulla. Soukan teoksissa henkilökohtaisista aiheista tulee yleisiä ja toisinpäin.

Saku Soukka [s.1982 Oulunsalossa] opiskelee viimeistä vuottaan Kuvataideakatemiassa. Soukan "Sokea virta" on hänen toinen yksityisnäyttelynsä.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Maija Tammi: Leftover
Kuva: Maija Tammi.27.11.2014 asti

Maija Tammen teoskokonaisuus, kaksimetrinen veistos ja valokuvat sairaaloista kerätyistä sädehoitomaskeista, käsittelevät sairautta ja sairauden pelkoa käsitteellisellä tasolla.

Maija Tammi (s.1985) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hän voitti vuonna 2011 Fotofinlandia -palkinnon ja Vuoden lehtikuvaaja 2010 -palkinnon. Tällä hetkellä hän tekee taiteellista väitöskirjaa Aalto-yliopistoon sairauden representaatioista valokuvassa.

Yrkeshögskolan Novia - Novian ammattikorkeakoulu: Sokea
27.11.2014 asti

Valokuvanäyttelyssä Sokea Yrkeshögskolan Novian viimeisen vuoden valokuvaajaoppilaat ovat käsitelleet aiheita, jotka koskevat luontoa sekä ihmisen osaa siinä. Näyttelyn nimi viittaa paikkoihin, joita emme pane merkille ja sokeuteen ymmärtää vaikutustamme ympäristöön.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

- Rovaniemellä

Approach & Attack
Approach & Attack -valokuvanäyttely.25.11.2014 asti

Approach & Attack -valokuvanäyttely on katsaus samannimisen elokuvan kuvauksiin, jylhiin vuortomaisemiin sekä lumilautailuun. Kokonaisuus koostuu kuuden elokuvatuotannon mukana eri puolille maailmaa matkanneen valokuvaajan kuvista.

Approach & Attack valokuvaajat: Rami Hanafi Matti Ollila Teemu Lahtinen Matt Georges Sami Välikangas Jani Kärppä.

Kulttuuritalo Korundi, aula / kahvio
Lapinkävijäntie 4, Rovaniemi

-Tampereella

Shared Reality / Jaettu todellisuus
Kuva: Gohar Dashti: Today's Life and War, 2008.4.1.2015 asti

Backlight-valokuvatriennaalin kutsunäyttelynä nähdään viiden valokuvataiteilijan Jaettu todellisuus, joka kuvaa erilaisten yhteisöjen arkea ja elämää sodan keskellä tai sen jälkimainingeissa. Näiden Lähi-Idän alueella toimivien tai sieltä lähtöisin olevien valokuvataiteilijoiden teoksia ei ole ennen esitelty Suomessa.

Tampereen taidemuseo
Puutarhakatu 34, Tampere
ti-pe 9-17, la ja su 10-18

-Turussa

Minna Rainio & Mark Roberts / Witness
Minna Rainio & Mark Roberts / Witness23.11.2014 asti

Witness on näyttelykokonaisuus ja taustatutkimukseen perustuva teossarja, joka liittyy ilmastonmuutokseen ja globaaliin epätasa-arvoisuuteen. Se tarkastelee miten ilmastonmuutos, politiikka ja talous nivoutuvat yhteen ja millaisia seurauksia niillä on ihmiskohtaloille ja ekosysteemeille eri puolilla maapalloa.

Minna Rainio (TaM) (1974) on kuvataiteilija, joka työskentelee pääasiassa valokuvan ja videoinstallaatioiden parissa.

Mark Roberts (MA) (1970) on englantilainen kuvataiteilja ja käsikirjoittaja.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18


Anni Leppälä: Metsänsisusta
Kuva: Anni Leppälä.16.11.2014 asti

Metsänsisusta esittelee vuosina 2012–2014 syntyneitä kuvia, joissa kamera etsiytyy kohti löydettyjä ja osittain rakennettuja yksityiskohtia. Kollaasimainen työskentelytapa ja kuvien välinen vuoropuhelu synnyttää uusia ajatuksia ja assosiaatioita.

Anni Leppälä (s. 1981) on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2004 ja taiteen maisteriksi Aalto yliopistosta 2011. Vuonna 2010 Leppälä valittiin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.

Turun taidemuseo, Studio
Aurakatu 26, Turku
ti-pe 11-19, la ja su
8/5/0 € Museoon maksuton sisäänpääsy perjantaisin klo 16-19.

-Vaasassa

Johan Kajan: Ljus
16.11.2014 asti

Kuva: Johan Kajan.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17

-Valkeakoskella

Jorma Kytölä: Panoraamoja Valkeakoskelta, Syksystä kesään
21.12.2014 asti

Kuva: Jorma Kytölä.

Jorma Kytölältä on esillä 31 panoraamakuvaa Myllysaaren museossa. Näyttelyn kuvat on otettu pääosin syksyn 2013 ja 2014 aikana.

Jorma Kytölä aloitti valokuvauksen 1960-luvulla. Hän liittyi Kameraseura -74 Valkeakoski ry:n jäseneksi vuonna 1978 ja on toiminut seuran puheenjohtajana vuodesta 1987 alkaen. Hän on toiminut myös Suomen Kameraseurojen Liiton puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä.

Myllysaaren museo
Kanavanranta 3, Valkeakoski
ma.pe 10-16, su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa