Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Espoossa

Caj Bremer: Takaisin Karjalaan – Caj Bremer Neuvosto-Karjalan runokylissä
Kuva: Caj Bremer.15.1.2017 asti

Valokuvaaja Caj Bremer (s. 1929) ja toimittaja Sakari Määttänen (1938–1992) tekivät viisi matkaa Neuvosto-Karjalaan vuosina 1979–1982. Poikkeusluvin toteutettu matka ja siitä Helsingin Sanomissa julkaistut matkakertomukset tarjosivat suomalaisille mahdollisuuden kurkistaa alueen todellisuuteen ensi kertaa sitten jatkosodan päättymisen vuonna 1944.

Suurin osa kuvista on nyt ensi kertaa julkisesti esillä. Aineisto on merkittävää näyttäessään Karjalankannaksen sekä Vienan- ja Aunuksen-Karjalan tilannetta aikana, jolloin vierailut alueille olivat rajoitettuja ja tarkkaan kontrolloituja.

Gallen-Kallelan Museo
Gallen-Kallelantie 27, Espoo
ti-la klo 11–16, su klo 11–17
8/6/7/4/0 €
Ilmainen sisäänpääsy Museokortilla.

- Helsingissä

Nadija Mustapićin ja Toni Meštrović: The Quotas of Pride
Nadija Mustapićin ja Toni Meštrović: The Quotas of Pride23.10.2016 asti

Kroatialaisten mediataiteilijoiden Nadija Mustapićin ja Toni Meštrovićin kahdessa videoinstallaatiossa telakkateollisuuden muutos heijastelee paikallisuuden ja globalisaation vaikutuksia ihmisten elämään niin Kroatiassa kuin Suomessa.

Galleriatilan täyttää viisikanavainen Moment of Silence, joka on toteutettu laivanvarustamoilla Splitissä ja Rijekassa, Kroatiassa.

Hippolyte Studiossa Nadija Mustapićin teoksessa Do I Love My Job? työtä varustamolla katsotaan kahden hitsaajana työskentelevän naisen silmin. Toinen naisista työskentelee Suomessa ja toinen Kroatiassa.

The Quotas of Pride on osa Valokuvagalleria Hippolyten ja Saaren kartanon residenssin vuonna 2013 alkanutta näyttely-yhteistyötä.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


YYY
Kuva: Tim Barber.30.10.2016 asti

YYY on kokeellinen valokuvataidelehti, joka tutkii lavastamattoman valokuvan mahdollisuuksia taiteena. Lehti antaa kerrallaan kolmelle valokuvaajalle puheenvuoron valokuvallisessa keskustelussa.

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa esillä olevan kokonaisuuden (YYY 2) kuvaajat ovat Katri Naukkarinen (s. 1984), Suguru Ryuzaki (s. 1979) sekä Tim Barber (s. 1983).

Kuva: Tim Barber.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Kokaten ja kuvaten: Nuorten ruokakuvia
Kokaten ja Kuvaten.11.12.2016 asti

Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa on esillä nuorille järjestetyn Kokaten ja kuvaten -kurssin ruokakuvia.

Kurssille osallistui kolmetoista 15–20-vuotiasta nuorta. Osa paikoista oli varattu turvapaikanhakijoille.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Alec Soth: Gathered Leaves
15.1.2017 asti

Kuva: Alec Soth.

Suomen valokuvataiteen museon syksyn päänäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen valokuvaajan Alec Sothin yksityisnäyttely Gathered Leaves, joka esittelee vuosina 2004–2014 kuvatut teossarjat Sleeping by the Mississippi, Niagara, Broken Manual ja Songbook.

Alec Soth asettuu amerikkalaista sielunmaisemaa ja yhteiskuntaa tallentaneiden kuvaajien pitkään traditioon.

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Meeri Koutaniemi & Arman Alizad
26.2.2017 asti

Kuva: Meeri Koutaniemir.

Pahan jälkeen -näyttely tuo esiin ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi vaikean kokemuksen mutta eivät ole suostuneet heille tarjottuun uhrin rooliin. Sen sijaan heistä on tullut aktiivisia toimijoita omassa yhteisössään.

Meeri Koutaniemen valokuvat ja installaatiot kuvaavat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Intiassa ja Keniassa sekä pakolaisuutta Thaimaassa ja muualla maailmassa.

Näyttely pohjautuu syksyllä 2016 Liv-kanavalla esitettävän Pahan jälkeen -dokumenttisarjan tutkimustyöhön. Sarjan elokuvat ovat Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen ohjaamia.

Meeri Koutaniemi (s. 1987) on suomalainen valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi, joka keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä kysymyksiin identiteetistä.

Arman Alizad (s. 1971) on iranilais-suomalainen tuottaja. Alizad tunnetaan osallistuvista TV-dokumenteista, jotka käsittelevät yhteiskunnallisia olosuhteita eri puolilla maailmaa.

Kiasma
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
12 €, 8 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

Johanna Rotko: Katoavat kuvat -Hiivagrammeja ja anthotypioita
30.10.2016 asti

Johanna Rotkon ensimmäinen yksityisnäyttely esittelee eläviä kuvia, hiivagrammivalokuvia ja kasvivalotuksia.

Rotko tutkii luontoa erilaisten mikrobiologiassa käytettävien kasvualustojen avulla. Näille elatusalustoille hän viljelee hiivaa ja valottaa uv-led-valojen avulla rasterikuvia.

Projektin keskeiset kysymykset liittyvät Rotkon luontosuhteeseen, katoavaisuuteen, materian kiertokulkuun sekä valokuvaukseen ja aikaan.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16


Timo Vesterinen: Valimo
Kuva: Timo Vesterinen.22.12.2016 asti

Timo Vesterinen on kuvannut näyttelyn kuvat Sulzer Pumps Finlandin valimossa. Tekstit valokuviin on kirjoittanut Hannu Oksanen.

Monet Sulzerin valimolaisista ovat olleet talossa vuosikymmeniä. Valimoon on tultu usein kavereiden tai sukulaisten perässä. Kun ihmiset ovat tunteneet toisensa pitkään myös tehtaan ulkopuolella, ei ihme että työssä on viihdytty hyvin.

Sulzerin omistama valimo työllisti 170 henkeä, jotka kaikki irtisanottiin syksyyn 2016 ajoittuvan omistajavaihdoksen yhteydessä. Osa ei palaa enää valimoon, mutta osa säilyttää työpaikkansa uuden omistajan palveluksessa. A. Ahlström Osakeyhtiö aloitti valimotoiminnan Karhulassa 95 vuotta sitten.


Tietokeskus Vellamo,
Merikeskus Vellamo,
Tornatorintie 99, Kotka
ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15

-Kuopiossa

Meeri Koutaniemi: Siirtymiä – Transitions
Kuva: Meeri Koutaniemi.30.10.2016 asti

Siirtymiä ­näyttely kokoaa valokuvaaja Meeri Koutaniemen tuotantoa viidestä eri maasta vuosilta 2011­-2016. Näyttely käsittelee vähemmistökulttuurien ja ­ryhmien suhdetta omaan historiaansa ja asemaansa yhteiskunnassa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

Raija Peltola - Maarit Hirvonen: Transparent
Kuva: Raija Peötolai.22.10.2016 asti

Transparent-näyttelyn valokuvissa Raija Peltola on pyrkinyt kuvaamaan havaintoja, muistoja ja tulkintoja ajasta sekä veden olemusta kuultavana ja valoa heijastavana elementtinä, jonka symbolinen merkitys on hänelle moninainen. Kuvat on vedostettu mustesuihkuvedoksina suoraan akryylilevylle ja -kuutioille tavoitteena keveyden, kuultavuuden ja kerroksellisuuden tuntu.

Maarit Hirvosen Transparent -näyttelyn lasi-installaatiossa keveys ja raskaus lomittuvat toisiinsa.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Laura Böök: Walking on Rivers
Kuva: Laura Böök.17.11.2016 asti

Walking on Rivers -valokuvasarjaa varten Laura Böök on kuvannut kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle.

Kuvasarjan keskeisenä teemana on ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin. Böök tutustui kuvaamiinsa ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla häntä kiinnosti, millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pohjoispohjanmaalaisen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014, ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Lorenzö: Way North – Chronicles of Nervei
Kuva: Lorenzö Chmiel.23.10.2016 asti

Lorenzö Chmielin Way North on taiteellinen, visuaalinen cross media –projekti, joka kertoo Pohjois-Norjassa sijaitsevan Nervein kylän tarinaa kolmen kuukauden ajalta talvella, kun kylään pääsee vain meriteitse.

Maanantaina 24.10. klo 10 alkaen Taiteilija jakaa ja signeeraa näyttelyssä esillä olleita teoksia halukkaille maksutta.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Kai Fagerström: Onaturlig Natur
27.10.2016 asti

Pia Kallio: Okashi
27.10.2016 asti

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Wilma Hurskainen: The Man Comes Around
Kuva: Wilma Hurskainen.1.11.2016 asti

Wilma Hurskaisen The Man Comes Around -näyttelykokonaisuus käsittelee valtaa ja voimattomuutta, uhoa ja pelkoa länsimaiseen elämäntapaan tarrautuvan patriarkaatin valossa.

Wilma Hurskaisen (s. 1979) taiteen keskeisiä teemoja ovat muistiin ja henkilöhistoriaan sekä ihmisen ja muiden lajien yhteiseloon liittyvät kysymykset. Hurskainen on opiskellut valokuvausta Lahden Muotoiluinstituutissa ja Taideteollisessa korkeakoulussa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Heikki Humberg: Rooms of Truth
Kuva: Heikki Humberg.1.11.2016 asti

Galleria Nykyajan alakerrassa Heikki Humbergin kuvasarja Rooms of Truth keskittyy tyhjien kuulusteluhuoneiden näyttämiseen ja niiden synnyttämien ajatusten ja tuntemusten tutkimiseen.

Rooms of Truth -kuvasarjaa on kuvattu kahdeksassa Euroopan maassa vuosina 2015-16.

Heikki Humberg (s. 1981) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan Ammattikorkeakoulusta v. 2014 ja jatkaa parhaillaan valokuvauksen maisteriopintoja Aalto-yliopistossa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Viivi Nieminen: I Filled My Hand with Sand and Called It Gold
Kuva: Viivi Nieminen.30.10.2016 asti

Teoksen I Filled My Hand with Sand and Called It Gold lähtökohtana on portugalilaisen kirjailija Fernando Pessoan puuarkku, josta hänen kuoltuaan löydettiin tekstiliuskoja ja joista postuumisti koottiin kaunokirjallinen teos Levottomuuden kirja.

Viivi Nieminen (s. 1980) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka työskentelee pääosin analogisen valokuvan, tekstin ja installaation parissa. Hän on kiinnostunut muistin muokkautuvaisuudesta ja todellisuuskokemuksen subjektiivisuudesta.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

 

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa