Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Sami Kuokkanen: Hymyilevä mies
Kuva: Sami Kuokkanen.30.9.2016 asti

Sami Kuokkanen taltioi Hymyilevä mies -elokuvan tekoprosessia koko kuvausjakson ajan. Näyttelyssä nähdään mustavalkoisia valokuvia niin kulissien edestä kuin takaa. Valokuvissa tutustutaan paitsi elokuvan näyttelijöihin, myös työryhmän keskeiseen tunnelmaan sekä kuvauspaikkoihin.

Rajala Pro Shop Postitalo
Mannerheiminaukio 1, Helsinki


Matti Salmi: Katukuvia Lahdesta 1966-1973
Kuva: Matti Salmi.30.9.2016 asti

Kun Matti Salmi opiskeluaikoinaan kävi tapaamassa kotiväkeään Lahdessa, hänellä oli tapana kierrellä toreilla ja kadulla katselemassa ja kuvaamassa ihmisiä.

Näyttelyn valokuvat on kuvattu pääasiassa vuosien 1966-1973 aikana.

Vallilan kirjasto
Galleria Kajava
Päijänteentie 5, Helsinki
ma-to 9-20, pe 9-18, la 9-16


Susanna Majuri: Get out of the water, dear
Kuva: Susanna Majuri.25.9.2016 asti

Elise löydettiin veden alta hukkuneena. Ensin sukeltaja osui vaatteisiin; hänen pukuunsa ja kenkiin. Hän löysi ruumiin. Me nostimme hänet ylös. Vaatteiden sametti oli märkänä painavaa. Hänen vaaleat hiuksensakin olivat lionneet pohjan kaltaisiksi. Löysin sinut! Oli kiellettyä muistaa hänet suvun riitojen takia. Halusin tuoda hänet paikalle. Pystyin todistamaan, että hän oli yhä läsnä. Liikuttelimme häntä, tutkin hänen vartaloaan.

Sain puhelun henkilöltä meren takaa: "Get out of the water, dear", hän sanoi. Tuo lause kummitteli sisälläni. Yritin kamppailla. Olin ansassa. Kunnes tein päätöksen: en lähtisi vedestä. Vesi on ruumis. Vesi on tuntoa. Tuntemusta. Tunteita. Muistin kauemmas: kun olin lapsi. Muistin mistä vesi alkoi. Veteen yhdistyi pimeä. Kadotin maiseman. Löysin ihmisen. Elise, isä, sisar, Heta ja hän, joka on poika ja tyttö, ovat täällä. Aloin kertoa asioista, joista ei ole ollut lupa puhua. Kun avasin salaisuuksien laatikon kannen, minä muistin.

- Susanna Majuri -

Valokuvataiteilija Susanna Majuri (s.1978) tunnetaan kuvista, joissa vesi on keskeinen elementti. Majuri on valmistunut Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen linjalta taiteen maisteriksi vuonna 2007. Tällä hetkellä hän suorittaa tohtoriopintoja Kuvataideakatemiassa tutkien valokuvallista fiktiota.

Galleria Heino
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki
ti-pe 11-1,7 la ja su 12-16


OmaValo
Kuva: OmaValo-ryhmänäyttely.14.10.2016 asti

OmaValo-ryhmänäyttely on syntynyt valokuvaaja Lea Kömin vetämässä Valokuvailmaisun projektipajassa.

Jokaisella kuvaajalla on oma näkemys valosta ja tyylistä. Niiden varassa valokuvailmaisun projektipajan ryhmänäyttely on syntynyt. Mukaan mahtuu tyylejä ja genrejä abstraktista realismiin, luontokuvista katukuvaukseen ja valomaalauksesta komposiittikuviin.

Valokuvaajat: Tapio Autelo. Reima Heinonen, Kai Ingman, Antti Kauppi, Marjut Korhonen, Minna Lehtola, Päivi Lukkari, Kristiina Lähdesmäki, Sirkka Minkkinen, Johanna Sorsa, Kiisi Tuomala ja Seppo Verho.

Näyttely on osa Valokuvauksen sunnuntai -tapahtumaa 9.10.2016.

Helsingin työväenopisto
Opistotalo, Helsinginkatu 26, Helsinki
ma-pe 8-21, la-su 9-16

YYY
Kuva: Tim Barber.30.10.2016 asti

YYY on kokeellinen valokuvataidelehti, joka tutkii lavastamattoman valokuvan mahdollisuuksia taiteena. Lehti antaa kerrallaan kolmelle valokuvaajalle puheenvuoron valokuvallisessa keskustelussa.

Suomen valokuvataiteen museossa esillä olevan kokonaisuuden (YYY 2) kuvaajat ovat Katri Naukkarinen (s. 1984), Suguru Ryuzaki (s. 1979) sekä Tim Barber (s. 1983).

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


HETKI
6.10.2016 asti

Helsinki Design Schoolissa valokuvaajan tutkinnon 2015-2016 suorittaneet opiskelijat esittäytyvät näyttelyssä, jonka yhteinen teema on HETKI. Näyttely kutsuu katsojan pysähtymään valokuvan äärelle ja nauttimaan valokuvan sanattomasta tarinankerronnasta ja voimauttavasta vaikutuksesta.

Kuvaajat koostuvat sekä valokuvauksen parissa ammatikseen työskentelevistä että valokuvaukseen intohimoisesti suhtautuvista harrastajakuvaajista.

Helsingin Yliopiston Kirjasto,
Fabianinkatu 30, Helsinki
ma-pe klo 8-20 ja la klo 11-17.


Alec Soth: Gathered Leaves
15.1.2017 asti

Kuva: Alec Soth.

Suomen valokuvataiteen museon syksyn päänäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen valokuvaajan Alec Sothin yksityisnäyttely Gathered Leaves, joka esittelee vuosina 2004–2014 kuvatut teossarjat Sleeping by the Mississippi, Niagara, Broken Manual ja Songbook.

Alec Soth asettuu amerikkalaista sielunmaisemaa ja yhteiskuntaa tallentaneiden kuvaajien pitkään traditioon.

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

Kolme - Meri Selenius: Satulahuone; Timo Tuviala: Muotokuvia; Manja Riihelä: Kasvikunta
1.10.2016 asti

Kolme – valokuvanäyttelyssä Manja Riihelä, Meri Selenius ja Timo Tuviala ovat kuvanneet aiheita, jotka ovat kiinnostaneet heitä jo pidemmän ajan. Kuvaajia yhdistää Kymenlaakson Opisto, jossa Selenius ja Tuviala olivat opiskelemassa valokuvausta kevätlinjalla 2014 ja Riihelä on toiminut valokuvauksen tuntiopettajana keväästä 2007.

Kymenlaakson Opistolla on meneillään 120-vuotisjuhlavuosi.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

Meeri Koutaniemi: Siirtymiä – Transitions
Kuva: Meeri Koutaniemi.30.10.2016 asti

Siirtymiä ­näyttely kokoaa valokuvaaja Meeri Koutaniemen tuotantoa viidestä eri maasta vuosilta 2011­-2016. Näyttely käsittelee vähemmistökulttuurien ja ­ryhmien suhdetta omaan historiaansa ja asemaansa yhteiskunnassa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

- Lahdessa

Juha Tanhua: Nepalilaista
Kuva: Juha Tanhua.30.9.2016 asti

Lehtikuvaaja Juha Tanhua on tehnyt kaksi kuvausmatkaa Nepaliin. Matkan kuvia on julkaistu useissa lehdissä. Nyt esillä olevista kuvista suurin osa on otettu varsinaisten kuvauskeikkojen ulkopuolella Katmandun sekä lähikylien kaduilla ja kujilla. Toki jokunen lehdissäkin julkaistu kuva on mukana näyttelyssä.

Näyttelyn kuvat jakautuvat kuuteen eri kategoriaan. Mukana on henkilökuvia, katunäkymiä, koululaiskuvia, ruokakuvia, työkuvia sekä maisemakuvia.

Maya Bar & Cafe
Vuorikatu 24, Lahti
ti-pe 10-21, la 11-22

-Lappeenrannassa

Tapio Karjalainen: Kylmän Kuninkaat
Kuva: Tapio Karjalainen.24.9.2016 asti

Näyttelyssä on esillä Tapio Karjalaisen valokuvia arktisten alueiden luonnosta ja eläimistä. Mukana on kuvia Huippuvuorilta, Falklandinsaarilta, Etelä-Georgiasta ja Etelämantereelta.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Bothnia Biennale symbioosi
Kuva: Timo Hissa.8.10.2016 asti

Bothnia Biennale rakentuu Symbioosi-teeman ympärille. Teokset levittäytyvät Pohjanmaan valokuvakeskuksen ja Patruunatehtaan galleriaan. Lisäksi Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa nähdään videotaiteilija Dragos Alexandrescu:n video.

Näyttelyssä ovat mukana valokuvataiteilijat Noora-Maija Tokee, Jyrki Portin ja Timo Hissa sekä videotaitelija Dragos Alexandrescu. Lisäksi mukana on taidegrafiikkaa Seacourt taidegrafiikkakeskuksesta Pohjois-Irlannista.

Kuva yllä: Timo Hissa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Mynämäellä

Markku Salonen: Impressionistisia maisemavalokuvia
30.9.2016 asti

Kuva: Markku Salonen.

Markku Salosen valokuvapohjaisia maisemakuvia on esillä Mynämäen kirjaston näyttelytilassa.

Mynämäen kirjasto
Keskuskatu 13, Mynämäki
ma, ti, ke 12-19; to 12-20; pe 10-16; la 10-14

-Oulussa

 

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Marjut Koskinen: Ella & Liisa
Kuva: Marjut Koskinen.29.9.216 asti

Ella ja Liisa ovat kuvaajan alter ego. Ella ja Liisa seikkailevat kuvaajalle tärkeissä lapsuuden paikoissa ja mielenmaisemissa. He kysyvät: miten sinusta tuli sinä?

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Jokapäiväinen ruokamme -ryhmänäyttely
Kuva: Jaana Tymi.4.10.2016 asti

Valokuvakeskus Nykyajassa yhdeksän taiteilijan teoksista muodostuvassa ryhmänäyttelyssä sivutaan ruokakulttuurin ilmiöitä. Katutason näyttelytilassa käsitellään teemoja, jotka liittyvät ruokaan ja sen aiheuttamiin tunnekokemuksiin: esillä on syömishäiriöstä paraneminen, makean tarpeen tyydyttäminen ja superfoodit. Alakerrassa ollaan niin pikaruoka-arkkitehtuurin kuin konkreettisen lähiruoan kasvatuksen äärelläkin. Silmänruokaa on tarjolla oman maan mansikoista Länsi-Afrikan ruokakulttuuriin saakka.

Jokapäiväinen ruokamme -näyttelyn on kuratoinut kuvataideintendentti Sirpa Joenniemi Valokuvakeskus Nykyaika ry:n jäsenten joukosta.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat: Laura Happo, Jaana Tyrmi, Terhi Asumaniemi, Eijaa Heikkinen, Soile Iivonen, Marja-Liisa Torniainen, Heli Tiainen, Helinä Hukkataival-

Voit osallistua omilla kuvillasi teemaan instagramissa hastagilla #jokapäiväinenruokamme. Parhaista näyttelyn aikana 3.9. – 4.10. ladatuista yleisön kuvista palkitaan valokuvakirjoilla!

Kuva yllä: Jaana Tymi.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Erica Nyholm & Saana Wang: Näyttämö
Kuva: Erica Nyholm.2.10.2016 asti

Erica Nyholmin ja Saana Wangin teokset liikkuvat toden ja lavastetun, maailmasta löydetyn ja keinotekoisen välimaastoissa.

Kuvat näyttävät asioita menneisyydestä, kaukaa. Toinen puoli näkyvistä asioista syntyy näkemiemme kuvien historiasta, yhteisestä katsomisen perinnöstä ja sen herättämistä mielteistä.

Erica Nyholm (s.1982) valmistui taiteen maisteriksi Aalto yliopiston Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2013.

Saana Wang (s.1979) on opiskellut mm. Gerrit Rietveld Academiessa Amsterdamissa, School of Visual Artsissa New Yorkissa ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2013. Wang palkittiin vuonna 2009 Italiassa ITS#8 Photo Award -palkinnolla.

Kuva: Erica Nyholm

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Sanna Krook & Uma Louhela: Lähiötarinoita
Kuva: Sanna Krook.2.10.2016 asti

Valokuvaaja Sanna Krookin ja tutkija Ulla-Maija Louhelan Lähiötarinoita-näyttely koostuu oululaisen Kaukovainion metsälähiön asukkaiden muotokuvista sekä ihmisten tarinoista elämästään lähiössä.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa