Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Espoossa

Mikko Savolainen: Sulukule, Istanbul - Romaniyhteisön tuho
Kuva: Mikko Savolainen.14.12.2016 asti

Mikko Savolaisen näyttely Sulukule, Istanbul - Romaniyhteisön tuho, on katsaus Turkin romanivähemmistön lohduttomaan kohtaloon.

Savolainen valokuvasi Turkin romaniyhteisössä vuonna 2009 näkymiä, jotka muistuttivat sodanjälkeistä Berliiniä. Ihmiset valmistivat ruokaa nuotiolla raunioiden keskellä. Asukkaista oli jäljellä enää viisi prosenttia. Euroopan vanhin romaniyhdyskunta Sulukule oli päässyt vuonna 1985 Unescon perintölistalle, mutta siitä huolimatta kaupunginjohto päätti aloittaa Sulukulessa 2000-luvulla purkutyöt.

Näyttely on osa Etnosoi!-festivaalin ohjelmaa.

Mikko Savolainen on pitkän linjan valokuvaaja ja yhteiskunnallisen dokumentarismin uranuurtaja. Hänet tunnetaan mm. Suomen romaneista kertovista kuvistaan ja kirjoistaan.

Espoon kulttuurikeskus
näyttelytila
Kulttuuriaukio 2, Espoo
ma-pe 8-21, la 9-18, su 9-15

Caj Bremer: Takaisin Karjalaan – Caj Bremer Neuvosto-Karjalan runokylissä
Kuva: Caj Bremer.15.1.2017 asti

Valokuvaaja Caj Bremer (s. 1929) ja toimittaja Sakari Määttänen (1938–1992) tekivät viisi matkaa Neuvosto-Karjalaan vuosina 1979–1982. Poikkeusluvin toteutettu matka ja siitä Helsingin Sanomissa julkaistut matkakertomukset tarjosivat suomalaisille mahdollisuuden kurkistaa alueen todellisuuteen ensi kertaa sitten jatkosodan päättymisen vuonna 1944.

Suurin osa kuvista on nyt ensi kertaa julkisesti esillä. Aineisto on merkittävää näyttäessään Karjalankannaksen sekä Vienan- ja Aunuksen-Karjalan tilannetta aikana, jolloin vierailut alueille olivat rajoitettuja ja tarkkaan kontrolloituja.

Gallen-Kallelan Museo
Gallen-Kallelantie 27, Espoo
ti-la klo 11–16, su klo 11–17
8/6/7/4/0 €
Ilmainen sisäänpääsy Museokortilla.

- Helsingissä

Anni Hanén, Pieniä ilmakuoppia vain
Kuva: Anni  Hanén.20.11.2016 asti

Anni Hanénin (s.1981) Pieniä ilmakuoppia vain -sarja käsittelee henkistä kasvua lapsuudesta aikuisuuteen. Se pohjautuu universaaleihin kysymyksiin siitä, miten näemme toisemme perheen sisällä.

Näyttelyn aikana julkistetaan myös Hanénin samanniminen valokuvakirja.

Kuviin liittyvät tekstit ovat osa sekä näyttelyä että Hanénin tuoretta kirjaa.

Anni Hanén (s. 1981) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksiaan on nähty sekä yksityis- että ryhmänäyttelyissä vuodesta 2004.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Hanna Maria Anttila, Viimeiset linnut
20.11.2016 asti

Hippolyte Studiossa Hanna Maria Anttilan mediataideteos Viimeiset linnut on kunnianosoitus teollisen lasinpuhalluksen traditiolle sekä lasinpuhaltajan ammattitaidolle. Teos on pääosin kuvattu Nuutajärvellä, jossa vuoteen 2014 saakka toimi Suomen vanhin lasitehdas. Tarinan keskiössä on nuori lasinpuhaltaja Kirsi Anttila perheineen.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


13 PERILLISTÄ
20.11.2016 asti

Turkulaisen Valokuvakeskus Perin jäsennäyttely "13 PERIllistä" nähdään TILA-galleriassa Helsingissä 25.10.–20.11.2016. Viikoittain vaihtuvassa näyttelyssä on esillä yhteensä kolmentoista Perin jäseniin kuuluvan taiteilijan teoksia. Galleria on auki poikkeuksellisesti iltaisin.

Tavanomaisen ryhmänäyttelyn sijaan näyttely on jaettu lyhyempiin jaksoihin, joissa jokainen taiteilija saa yhden seinän galleriasta käyttöönsä viikon ajaksi. Näyttelyn aikana nähdään siis neljä vaihtuvaa kattausta. Tapahtumalle pidetään myös neljät eri avajaiset.

Näytteelyyn osallistuvat Lotta Djupsund, Anna Gradistanac, Lilli Haapala, Mari Hokkanen, Hanna Koikkalainen, Nina Kokkinen, Sirja Moberg, Soili Mustapää, Esko Niinikorpi, Veera Ruohomäki, Nanna Saarhelo, Inari Sandell ja Sanna Vainionpää.

TILA-galleria
Kalevankatu 40, Helsinki
ti–su klo 15–21.


Kokaten ja kuvaten: Nuorten ruokakuvia
Kokaten ja Kuvaten.11.12.2016 asti

Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa on esillä nuorille järjestetyn Kokaten ja kuvaten -kurssin ruokakuvia.

Kurssille osallistui kolmetoista 15–20-vuotiasta nuorta. Osa paikoista oli varattu turvapaikanhakijoille.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Alec Soth: Gathered Leaves
15.1.2017 asti

Kuva: Alec Soth.

Suomen valokuvataiteen museon syksyn päänäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen valokuvaajan Alec Sothin yksityisnäyttely Gathered Leaves, joka esittelee vuosina 2004–2014 kuvatut teossarjat Sleeping by the Mississippi, Niagara, Broken Manual ja Songbook.

Alec Soth asettuu amerikkalaista sielunmaisemaa ja yhteiskuntaa tallentaneiden kuvaajien pitkään traditioon.

Näyttely on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Meeri Koutaniemi & Arman Alizad
26.2.2017 asti

Kuva: Meeri Koutaniemir.

Pahan jälkeen -näyttely tuo esiin ihmisiä, jotka ovat käyneet läpi vaikean kokemuksen mutta eivät ole suostuneet heille tarjottuun uhrin rooliin. Sen sijaan heistä on tullut aktiivisia toimijoita omassa yhteisössään.

Meeri Koutaniemen valokuvat ja installaatiot kuvaavat naisiin kohdistuvaa väkivaltaa Intiassa ja Keniassa sekä pakolaisuutta Thaimaassa ja muualla maailmassa.

Näyttely pohjautuu syksyllä 2016 Liv-kanavalla esitettävän Pahan jälkeen -dokumenttisarjan tutkimustyöhön. Sarjan elokuvat ovat Arman Alizadin ja Meeri Koutaniemen ohjaamia.

Meeri Koutaniemi (s. 1987) on suomalainen valokuvaaja, toimittaja ja dokumentaristi, joka keskittyy työssään yhteiskunnallisiin ilmiöihin sekä kysymyksiin identiteetistä.

Arman Alizad (s. 1971) on iranilais-suomalainen tuottaja. Alizad tunnetaan osallistuvista TV-dokumenteista, jotka käsittelevät yhteiskunnallisia olosuhteita eri puolilla maailmaa.

Kiasma
Mannerheiminaukio 2, Helsinki
ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
12 €, 8 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Kotkassa

Johanna Rotko: Katoavat kuvat -Hiivagrammeja ja anthotypioita
30.10.2016 asti

Johanna Rotkon ensimmäinen yksityisnäyttely esittelee eläviä kuvia, hiivagrammivalokuvia ja kasvivalotuksia.

Rotko tutkii luontoa erilaisten mikrobiologiassa käytettävien kasvualustojen avulla. Näille elatusalustoille hän viljelee hiivaa ja valottaa uv-led-valojen avulla rasterikuvia.

Projektin keskeiset kysymykset liittyvät Rotkon luontosuhteeseen, katoavaisuuteen, materian kiertokulkuun sekä valokuvaukseen ja aikaan.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16


Timo Vesterinen: Valimo
Kuva: Timo Vesterinen.22.12.2016 asti

Timo Vesterinen on kuvannut näyttelyn kuvat Sulzer Pumps Finlandin valimossa. Tekstit valokuviin on kirjoittanut Hannu Oksanen.

Monet Sulzerin valimolaisista ovat olleet talossa vuosikymmeniä. Valimoon on tultu usein kavereiden tai sukulaisten perässä. Kun ihmiset ovat tunteneet toisensa pitkään myös tehtaan ulkopuolella, ei ihme että työssä on viihdytty hyvin.

Sulzerin omistama valimo työllisti 170 henkeä, jotka kaikki irtisanottiin syksyyn 2016 ajoittuvan omistajavaihdoksen yhteydessä. Osa ei palaa enää valimoon, mutta osa säilyttää työpaikkansa uuden omistajan palveluksessa. A. Ahlström Osakeyhtiö aloitti valimotoiminnan Karhulassa 95 vuotta sitten.


Tietokeskus Vellamo,
Merikeskus Vellamo,
Tornatorintie 99, Kotka
ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15

-Kuopiossa

Kirsi MacKenzie: Luonnon muotoja – pohjoismaisia maisemia
Kuva: Kirsi MacKenzie.8.1.2017 asti

Helsinkiläinen Kirsi MacKenzie koki herätyksen luontokuvaukseen Galápagossaarten kuvausmatkalla tammikuussa 2011. Matkan jälkeen MacKenzie aloitti luontokuvauksen opiskelut Axxellissa ja valmistui vuonna 2015. MacKenzie on erikoistunut pohjoismaisiin maisemiin.

Pekka Sammallahti: Pohjoista
Kuva: Pekka Sammallahti.8.1.2017 asti

Saamen kielen ja saamelaiskulttuurin emeritusprofessori Pekka Sammallahti tuntee Lapin maisemat. Utsjoella asuva Sammallahti on valokuvannut pohjoisia ja arktisia alueita Saamenmaan lisäksi Alaskassa ja Huippuvuorilla.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti, to, pe 11-17; ke 11-19; la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

 

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Laura Böök: Walking on Rivers
Kuva: Laura Böök.17.11.2016 asti

Walking on Rivers -valokuvasarjaa varten Laura Böök on kuvannut kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle.

Kuvasarjan keskeisenä teemana on ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin. Böök tutustui kuvaamiinsa ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla häntä kiinnosti, millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pohjoispohjanmaalaisen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014, ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Tuomas Linna: Huoli
Kuva: Tuomas Linna.27.11.2016 asti

Tuomas Linnan teos Huoli on dokumentti lastensuojelulaitoksista. Linna on kuvannut laitoshoitoon sijoitetuilta lapsilta haltuun otettuja esineitä, laitosten arkisia näkymiä sekä lasten tekemiä piirroksia ja kirjoituksia. Lisäksi Linna on kuvannut muotokuvia laitoshoidon läpikäyneistä nuorista.

Tuomas Linna asuu ja työskentelee Helsingissä. Huoli-teos on toteutettu yhteistyössä suomalaisten lastesuojelulaitosten kanssa.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Juha Peissu: Lumottu maa
Kuva:Juha Peissu.24.11.2016 asti

Teokset on kuvattu Hämeen sydänmailla, Peissun tilalla, jossa sama suku on harjoittanut maataloutta ainakin jo kymmenen sukupolven ajan.

Valokuvissa hahmottuu unenomainen leikkauspiste menneisyyden ja nykyisyyden välillä: vanhoja koneita ja rakennuksia, hylättyinä ja edelleen käytössä, lasten leikkiä ja aikuisten työtä. Samoilla paikoilla, missä heidän esi-isänsä ovat syntyneet, leikkineet, tehneet työtä ja kuolleet.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Kati Leinonen: Äimärautio – Osa I
Kuva: Kati Leinonen.29.11.2016 asti

Kati Leinosen Äimärautio-projekti kertoo hevosmiehistä, -naisista ja hevoskulttuurista pohtien vahvaa emotionaalista suhdetta ihmisen ja hevosen välillä. Se kuvaa elämää hevosten rinnalla yhteisössä, jossa useimmille hevoset ovat elämäntapa.

Äimärautio – Osa I sisältää 1800-lukulaisella märkälevytekniikalla kuvatun muotokuvasarjan sekä moniosaisen teoksen, jonka pääroolissa on hevonen.

Kati Leinonen (s. 1974) on oululainen valokuvaaja ja taitelija. Hän on opiskellut valokuvausta London College of Printingissä ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa, jonne hän tekee parhaillaan väitöstyötä aiheenaan 1800-luvun märkälevytekniikka nykymuotokuvan välineenä.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

Jenni Valorinta: Uniliike
Kuva: Jenni Valorinta.29.11.2016 asti

Uniliike on sarja mustavalkoisia valokuvia nukkuvista naisista. Kuvien utuisuus on seurausta pitkästä valotusajasta. Yksittäinen kuva on valittu lyhyimmillään 3 tunnin päiväunista ja pisimmillään reilun 10 tunnin yöunesta kertyneestä kuvamateriaalista.

Alakerrassa esillä on myös Valorinnan video Avec qui tu partage tes biscuits. Se on tarina yöllisestä tapaamisesta aavikkoketun kanssa Saharan aavikolla.

Tamperelainen Jenni Valorinta (s. 1975) toimii videosuunnittelijana esittävän taiteen produktioissa.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Tuukka Kaila / Shallow Trap
Kuva: Tuukka Kaila.27.11.2016

Shallow trap on ilmiö joka mahdollistaa kuvan vangitsemisen valoherkälle materiaalille, kun kameran edessä olevasta kohteesta heijastuva valo vapauttaa filmillä elektroneja.

Tuukka Kailan Shallow Trap -sarjan valokuvissa paperille osunut valo ei heijastu mistään olemassa olevasta. Valo tulee suoraan lampusta pimiössä. Todellisuuden heijastuman sijaan kuviin on vangittu kuvan muodostavia elektroneja. Paperin värien fyysinen yhteys johonkin tuttuun tai hahmotettavissa olevaan katkeaa. Tämän valokuvaa määrittävän syy-seuraussuhteen romahtaessa prosessin värit vapautuvat esittämisen vastuusta. Vai vapautuvatko sittenkään?

Tuukka Kaila (s.1975) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hän käsittelee taiteessaan visuaalisen esittämisen keinoja ja rajoja sekä valokuvan suhdetta esittämäänsä.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

 

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa