Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Minna Jerrman: Kimallekansa – elämänä burleski
Kuva: Minna Jerrman.26.8.2016 asti

Minna Jerrmanin Kimallekansa-näyttely kuvaa kolmen burleskitaiteilijan, Bettie Blackheartin, Pepper Sparklesin ja Sir Willy Waterlilyn, arkea ja esityksiä. Mukana on myös muiden kotimaisten ja kansainvälisten burleskitähtien vauhdikkaita ohjelmanumeroita Helsingin lavoilla.

Burleskin kartalla Suomi on merkittävä tapahtumapaikka. Maassamme järjestetään vuosittain kaksipäiväinen Helsinki Burlesque -festivaali sekä kymmeniä pienempiä tapahtumia. Minna Jerrman on kuvannut esityksiä vuodesta 2013.

Jukka Male Museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 2. krs, Helsinki
päivittäin klo 9-21


Jaakko Heikkilä: Veden kätkemiä huoneita
28.8.2016 asti

Kuva: Jaakko Heikkilä.

Veden kätkemiä huoneita -näyttely tarjoaa tilaisuuden kurkistaa sisälle Venetsian harvenevan aateliston palatseihin ja kohdata niiden asukkaita elämäntarinoineen.

Näyttelyssä on esillä noin 50 valokuvataiteilija Jaakko Heikkilän kuvaa, jotka on otettu vuosina 2005–2015 aatelisten palatseissa Venetsiassa. Lisäksi nähtävänä on venetsialaisia huonekaluja 1800-luvun lopulta Kansallismuseon kokoelmista.

Näyttelyyn liittyy valokuvateos "Veden kätkemiä huoneita - Rooms Hidden by the Water", kirjoittajat Jaakko Heikkilä, Barone Alberto Franchetti, Alex Snellman ja Minerva Keltanen. Kovakantinen, 87 kuvaa, 131 sivua.

Valokuvaaja Jaakko Heikkilä (s. 1956) on ihmisten tarkkailija, joka on tullut tunnetuksi ihmisten ja ihmisryhmien kuvaajana ympäri maailmaa.

Kansallismuseo
Mannerheimintie 34, Helsinki
klo 11-18
10/7/0 €
Sisäänpääsy Museokortilla


Etsimessä täydellinen muoto – Matti ja Otto Pietisen designkuvia
11.9.2016 asti

Kuva: Matti Pietinen.Suomen valokuvataiteen Museon suuren näyttelytilan Kuvakulma-tilassa on esillä Otso ja Matti Pietisen kuvia suomalaisen designin kultakaudelta, 1950-luvulta.

Esillä olevat teokset ovat alkuperäisiä näyttelyvedoksia 1950-luvulta. Näyttely juhlistaa Otso Pietisen syntymän 100-vuotisjuhlavuotta.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.
Sisäänpääsy Museokortilla.


Nina Dodd: Yksi tarina
Kuva: Nina Dodd.11.9.2016 asti

Nina Doddin "Yksi tarina" on kuvakertomus englantilaisen Bucks Fizz bändin entisen laulajan Louise Doolanin matkasta. Ensimmäiset kuvat on otettu maaliskuussa 2014, kun Louise oli selvinnyt rintasyövästä ja viimeiset Louisen hautajaisissa kesäkuussa 2015, kolme kuukautta sen jälkeen kun Louise sai tietää syövän uusiutuneen ja levinneen maksaan.

Nina Dodd aloitti uransa lehtikuvaaja-toimittajana vuonna 1995 ja on tehnyt lehtikuvien lisäksi laajalti yritys- ja yksityiskuvauksia. Vuonna 2011 Dodd avasi rinnakkaisvalokuvausyrityksen Iso-Britanniaan ja kuvaa sekä Helsingin studiolla että Iso-Britanniassa.

Brondan Kellarigalleria
Annankatu 16, Helsinki
ti-pe 11-17, la-su 12-16, viikonloput suljettu 31.7. asti.

-Jyväskylässä

Mobile Nordic 2016 - Valokuvia mobiililaitteilla
Kuva: Nayab Ikram.21.8.2016 asti

Jyväskylässä vuodesta 2013 lähtien järjestetty mobiilin valokuvan katselmus on laajentunut pohjoismaisen mobiilin valokuvan piiriin.

Mobile Nordic 2016 tuo nyt tarkasteluun pohjoismaisen mobiilin kuvan, sen eri ilmenemismuodot ja sovelluksin tuotetut kuvat. Näyttely on laaja katsaus siihen mitä ja miten mobiililaitteilla kuvataan lähes 20 vuotta niiden kehittämisen jälkeen.

Mobile Nordic 2016 esittelee avoimen haun kautta valitut mobiilikuvaajat sekä viisi kansainvälistä, mobiilikuvaa työssään käyttävää taiteilijaa - Nayab Ikram (Ahvenanmaa), Ye Ming (Kiina), Julius Motal (USA), Elif Dunsunsel (Turkki) sekä Luisa Dörr (Brasilia).

Vuoden 2016 näyttelyyn osallistuvat Luovan valokuvauksen keskuksen lisäksi Norrbottens Museet Luulajasta ja Gallerie Svalbard Longyearbyenistä Huippuvuorilta.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kotkassa

Svetlana Bachevanova: Pine Ridge – lakota-intiaanien reservaatti
4.9.2016 asti

Pine Ridge – lakota-intiaanien reservaatti -näyttelyssä on viisikymmentä Svetlana Bachevanovan ottamaa valokuvaa lakotojen nykypäivän elämästä yhdessä Yhdysvaltain köyhimmistä intiaanireservaateista. Näyttely tarkastelee valokuvien kautta niitä vastakohtaisuuksia ja psykologisia konflikteja, jotka ovat havaittavissa lakota-intiaanien kulttuurisen ja henkisen identiteetin ja reservaattielämän köyhyyden välillä.

Näyttelyn on tuottanut Suomen intiaaniyhdistys yhteistyössä Kotkan Valokuvakeskuksen kanssa, ja sen on kuratoinut filosofian tohtori, dosentti Riku Hämäläinen, joka on myös Suomen intiaaniyhdistyksen puheenjohtaja.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16


Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta
Sebastien Leclercq & Tasha Doremus: Majesteettista yksitoikkoisuutta4.9.2016 asti

Ranskalais-englantilainen taiteilijapariskunta Sebastien Leclercq ja Tasha Doremus nostaa valokuvanäyttelyssään esiin suomalaiset merityöläiset mm. satamassa, rahtilaivassa ja telakalla.

Näyttelyn kuvat ja lyhyet videot ovat dokumentteja, mutta meri työympäristönä tuo kuviin tietyn majesteetillisuuden.

Näyttelyn on tuottanut RaumArs-taiteilijavierasohjelma yhteistyössä Rauman merimuseon kanssa.

Suomen merimuseo
Tornatorintie 99, Kotka
ti, ke 10-20, to-su 10-17
10/6/0 €
ke 17-20 vapaa pääsy
Sisäänpääsy Museokortilla

-Kuopiossa

VB-bvalokuvakeskuksen kesänäyttelyt:

Sacred Legacy - Edward S. Curtis and The North American Indian
Kuva:Edward S. Curtis28.08.2016 asti

Yhdysvaltalaisen valokuvaajaklassikon Edward S. Curtisin (1868‒1952) legendaariset kuvat Pohjois- Amerikan intiaaneista yli sadan vuoden takaa nähdään ensi kertaa Suomessa VB- valokuvakeskuksessa Kuopiossa.

Edward S. Curtis aloitti Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen valokuvaamisen 1890-luvun puolivälissä. Näyttelyn kuvat ovat vuosilta 1900‒1930, jolloin Curtis matkusti kuvaamassa lukuisia intiaaniheimoja halki Yhdysvaltojen lännestä itään ja etelästä Meksikon rajalta pohjoiseen Alaskaan saakka.

Intiaanit ‒ Sacred Legacy -näyttelyn on tuottanut FEP Photo (Foundation for the Exhibition of Photography), ja sen ovat kuratoineet Christopher Cardozo ja Todd Brandow.

Näyttelyssä on esillä kuusikymmentä vedosta Curtisin alkuperäiskuvista.

Máttut – Juuret
28.08.2016 asti

Pohjoisen alkuperäiskansan kuvia, Saamelaismuseo Siidan kokoelmista.

Kon-Tiki II
28.08.2016 asti

Dokumentaarisia valokuvia Perusta ja Tyyneltämereltä Inka-imperiumin aikaisten balsalauttojen tutkimusretkestä vuonna 2015-2016

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

- Lahdessa

Juha Tanhua: Nepalilaista
Kuva: Juha Tanhua.30.9.2016 asti

Lehtikuvaaja Juha Tanhua on tehnyt kaksi kuvausmatkaa Nepaliin. Matkan kuvia on julkaistu useissa lehdissä. Nyt esillä olevista kuvista suurin osa on otettu varsinaisten kuvauskeikkojen ulkopuolella Katmandun sekä lähikylien kaduilla ja kujilla. Toki jokunen lehdissäkin julkaistu kuva on mukana näyttelyssä.

Näyttelyn kuvat jakautuvat kuuteen eri kategoriaan. Mukana on henkilökuvia, katunäkymiä, koululaiskuvia, ruokakuvia, työkuvia sekä maisemakuvia.

Maya Bar & Cafe
Vuorikatu 24, Lahti
ti-pe 10-21, la 11-22

-Lappeenrannassa

Ella Karjalainen: Veden kutsu
Kuva: Ella Karjalainen.27.8.2016 asti

Vanha hääpuku on toiminut inspiraationa, symbolina ja mallina monissa Ella Karjalaisen kuvauksissa. Tällä kertaa Karjalainen on kuvannut pukua veden alla.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

Heini Vanhanen: If there is a treasure
Kuva: Heini Vanhanen.28.8.2016 asti

Heini Vanhasen näyttely pohtii rahan olemusta. Innoittajana pohdinnoille on ollut Joseph Murphyn teos alitajunnan voimasta. Murphyn mukaan raha ei viihdy sellaisen henkilön luona, joka suhtautuu siihen välttämättömänä pahana. Ollakseen rikas tulisi kyetä muuntamaan omia ajatusmallejaan ja ymmärtää, mitä raha haluaa.

Näyttely on galleriatilaan rakentuva teos. Esillä on liikkuvaa kuvaa, valokuvaa sekä esinekooste. Osana teosta taiteilija jakaa näyttelyn kävijöille dollareita. Seteleitä on piilotettu myös galleriatilaan koko näyttelyn esilläoloajan. Löytäjä saa pitää.

Heini Vanhanen (s.1983) on valmistunut kuvataiteiljaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2013. Hänen pääasiallisena työvälineenä toimii kamera.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

 

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Punkaharjulla

Sata vuotta - sata kuvaa
Kuva: Ilkka Halso.8.9.2016 asti

Maaseudun Tulevaisuus -lehti juhlii satavuotista historiaansa kiertävällä valokuvanäyttelyllä.

Sata vuotta, sata kuvaa -näyttelyn valokuvaajina on Maaseudun Tulevaisuuden entisten ja nykyisten kuvaajien lisäksi tunnettuja suomalaisia valokuvaajia eri vuosikymmeniltä. Kokonaisuus sisältää teoksia mm. I.K. Inhalta, Jaakko Heikkilältä, Esko Männiköltä ja Caj Bremeriltä.

Näyttelyssä nähdään myös lehden lukijoiden latokuvia, joita Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-lehti ja Posti pyysivät lähettämään postimerkkiä varten. Kaiken kaikkiaan Maaseudun Tulevaisuuden lukijat ehdottivat postimerkiksi 4000 latokuvaa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Liisa Heikkilä-Palo Maahengestä sekä Elina Heikka Suomen Valokuvataiteen museosta. Näyttely kiertää Suomessa vuosina 2016–2017.

LUSTO - Suomen Metsämuseo
Lustontie 1, Punkaharju
ti-su 10-17
10/8/5/25€
Sisäänpääsy Museokortilla

- Raaseporissa

 

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Tampereella

Laura Böök: Walking on Rivers
Kuva: Laura Böök.30.8.2016 asti

Walking on Rivers -valokuvasarjaa varten Laura Böök on kuvannut kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle.

Kuvasarjan keskeisenä teemana on ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin. Böök tutustui kuvaamiinsa ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla häntä kiinnosti, millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pohjoispohjanmaalaisen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Laura Böök (s. 1986) asuu ja työskentelee Helsingissä. Böök on suorittanut BA (Honours) Documentary Photography -tutkinnon University of South Walesissa Britanniassa v. 2014, ja opiskelee tällä hetkellä taiteen maisterin tutkintoa Aalto-yliopistossa.

Julia Weckman: Olemisen rajalla
Kuva: Julia Weckman.30.8.2016 asti

Olemisen rajalla (On the Border of Existence) -näyttely kertoo elämän alkuperäisyydestä, haavoittuvuudesta ja jatkuvuudesta. Weckmania inspiroi kasveissa ja siemenissä oleva ihmeellinen koodi, joka mahdollistaa jokaisen talven jälkeen uudestisyntymisen.

Näyttelyyn kuuluu valokuvien lisäksi video ja installaatio. Nykyajassa esillä oleva kokonaisuus on Julia Weckmanin ensimmäinen näyttely Tampereella.

Julia Weckman (s.1977) on espoolainen valokuvataiteilija ja kuvataiteilija. Hän on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta Taiteen maisteriksi v. 2004. Weckman valokuvaa maiseman kautta omia henkilökohtaisia tuntemuksia ja elämäntilanteita. Viime vuosina näyttelyihin on tullut mukaan myös installaatioita.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

 

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Daria Endresen: Distant Shore
21.8.2016 asti

Kuva: Daria Endresen.

Galleria Ibiksen kesänäyttely esittelee Norjassa asuvan Daria Endresenin surrealistisia kuvakertomuksia.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa