Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Espoossa

Hannu Hautala: Metsän poika
Kuva: Hannu Hautala.31.10.2014 asti

Suomen luontokeskus Haltiassa on esillä kuluvan vuoden marraskuuhun asti legendaarisen luontokuvaajan Hannu Hautalan elämäntyötä esittelevä näyttely Metsän poika.

Laaja retrospektiivi kuvaa 73-vuotiaan Hautalan uraa vuodesta 1966, jolloin hän otti ensimmäisen merkittävän valokuvansa. Näyttelyn 49 valokuvaan on valittu yksi jokaiselta kuvausvuodelta, nykyhetkeen saakka.

Hannu Hautalan elämäntyötä juhlistaa myös Metsäkustannus Oy:n julkaisema teos Hannu Hautala, Metsän poika.

Luontokeskus Haltia
Nuuksiontie 84, Espoo
ma-su 09:30-19:00

- Helsingissä

Seppo Saves IN MEMORIAM
Kuva: Seppo Saves.30.8.2014 asti

Seppo Saveksen (1940–2013) postuumi valokuvanäyttely Apu-lehden reportaasimatkasta Papua-Uuteen-Guineaan vuonna 1962 yhdessä Heikki Brotheruksen ja Erik Allardtin kanssa.

Matka oli silloin suomalaisen aikakauslehdistön kaikkien aikojen suurin satsaus yhteen aihekokonaisuuteen. Työn tulokset julkaistiin lehden neljässä perättäisessä numerossa runsaan kymmenen sivun paketteina.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15


Jussi Tiainen: Valokuvia
Kuva: Jussi Tiainen.31.8.2014 asti

Valokuvaaja Jussi Tiainen (s. 1954) on erikoistunut arkkitehtuurin kuvaamiseen ja taiteilijoiden taideteoskuvauksiin. Hänen kustantamonsa on julkaissut lukemattomia teoksia suomalaisesta arkkitehtuurista ja yli 50 taiteilijamonografiaa. Näyttelyitä Tiainen on pitänyt Suomen lisäksi 26 maassa.

AMA:n näyttely on 60 vuotta täyttävän Tiaisen irtiotto totutusta. Näyttely esittelee Tiaisen valokuvataitelijana.

Ensimmäisessä huoneessa on näyttelyn ainoa digikameralla otettu teos. Se on kolmimetrinen monipakopisteinen panoraama, joka on syntynyt yhdistämällä 160 otosta.

Pääsalissa on esillä arkkitehtonisia näkyjä betonisiltojen alta. Kuvat on otettu auringon nousun tai laskun aikaan, jolloin valo pyyhkii kohteen pintaa matalalta tuoden esiin pinnan struktuurit käsinkosketeltavan konkreettisesti.

Kolmanteen huoneeseen on valittu kuvia ruosteisten pintojen yksityiskohdista, jotka valo muotoilee esiin.

Galleria Ama
Rikhardinkatu 1, Helsinki
ti-oe 11-17, la ja su 12-16


The Bill Burns Show
Kuva: Bill Burns.31.8.2014 asti

Kanadalaisen Bill Burnsin teokset käsittelevät yhtä aikaa humoristisesti ja kriittisesti taidemaailman valtarakenteita. Ne keskittyvät taidemarkkinoiden, luonnon ja politiikan suhteisiin, ja monissa hänen teoksissaan on havaittavissa jännite luonnon ja teollistumisen välillä.

The Bill Burns Show’ssa nähdään valokuvaa, vesiväriteoksia, pienoismalleja sekä kolmikanavainen videoteos.

Torontossa vaikuttava Bill Burns on valmistunut taiteen maisteriksi Goldsmiths’ Collegesta Lontoosta vuonna 1988. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. MoMA:ssa New Yorkissa, Stedelijk-museossa Amsterdamissa, Seoul Museum of Artissa Koreassa, ICA:ssa Lontoossa sekä KW:ssa Berliinissä. Hän on osallistunut biennaaleihin Havannassa ja Ushuaiassa Argentiinassa.

The Bill Burns Show on Valokuvagalleria Hippolyten ja Saaren kartanon vuonna 2013 alkaneen yhteistyön toinen näyttely. Burns työskenteli kartanon taiteilijaresidenssissä vuonna 2012.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Heimo Harju: Valokuva kertoo tarinan
Kuva: Heimo Harju.4.9.2014 asti

Heimo Harju otti ensimmäiset valokuvansa 1940- ja 50-lukujen taitteessa. 1950-luvun puolivälissä hän alkoi osallistua aktiivisesti Kameraseuran toimintaan.

Mieluisin kuvausaihe on ihminen omassa ympäristössään useimmiten ilman kuvaajan ohjausta.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti–pe klo 10-15 (sisäänkäynti päivisin Kamera-lehden kautta, Lastenkodinkatu 5)


Risto Kuulasmaa: Yleisen Rauhan Biennaali
6.9.2014 asti

Yleisen Rauhan Biennaali on Risto Kuulasmaan ensimmäinen valokuvanäyttely. Näyttelyssä on esillä valokuvia noin kahdestakymmenestä eri maasta. Yleisen Rauhan Biennaali on tapahtumallinen kokonaisuus, joka tutkii rauhaa. Myyntinäyttelyn hyväntekeväisyyskohde on Helsingin Sovittelutoimisto, jossa Risto Kuulasmaa toimii vapaaehtoisena rikossovittelijana.

Näyttelyn on kuratoinut Maija Savolainen.

galleria kajaste |
Bulevardi 32, Helsinki
ke-pe klo 13-19, la ja su klo 12-16


Stefan Bremer: Viikko Klovharussa
7.9.2014 asti

Kuva: Stefan Bremer

Klovharun saari Pellingin edustalla Porvoon saaristossa oli vuosikymmenien ajan Tove Janssonin ja hänen elämänkumppaninsa, graafikko Tuulikki Pietilän kesäpaikka. Valokuvataiteilija Stefan Bremerillä ja kuvataiteilija Sophia Ehrnroothilla oli mahdollisuus viettää saarella viikko heinäkuussa 2013, jona aikana syntyi Ateneumin Ravintola Tablossa esillä oleva kuvasarja.

Ateneumin taidemuseo
Kaivokatu 2, Helsinki
ti ja pe 10-18, ke ja to 9-20, la ja su 10-17


Satu Haavisto & Aino Kannisto: Delicate Demons - Kohtauksia naiseudesta
Satu Haavisto & Aino Kannisto: Delicate Demons - Kohtauksia naiseudesta7.9.2014 asti

Kahden valokuvataiteilijan, Satu Haavisto (s. 1975) ja Aino Kannisto (s. 1973), taiteellisen yhteistyön tavoitteena on ollut taiteilijoiden omien ammatillisten tottumusten haastaminen sekä uusien työskentelytapojen löytäminen.

Suomen valokuvataiteen museo, Projekti-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Tärähtäneet Ämmät: Monokini 2.0
Kuva: Pinja Valja, Monokini.7.9.2014 asti

Monokini 2.0 on yhteisötaideprojekti, jossa otetaan kantaa kulttuurimme ahtaaseen ajatukseen naisten ”hyvästä” ja ”normaalista” ulkonäöstä. Projektilla pyritään laajentamaan käsitystä siitä, mikä on hyväksyttävää ja kaunista ihmisvartalossa suunnittelemalla uima-asumallisto naisille, jotka ovat läpikäyneet rinnanpoistoleikkauksen.

Tärähtäneet ämmät -taiteilijakaksikko (Katriina Haikala ja Vilma Metteri) on toiminut vuodesta 2007 ja herättänyt keskustelua provokatiivisilla projekteillaan.

Kuva: Pinja Valja, Monokini.

Suomen valokuvataiteen museo, Prosessi-tila
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


World Press Photo
Kuva: John Stanmeyer.10.9.2014 asti

World Press Photo -kilpailussa palkitaan vuosittain kuvajournalismin huiput. Palkitut kuvat ovat esillä näyttelyssä, joka kiertää yli 100 kaupungissa yli 45 maassa. Tänä vuonna kuvat nähdään myös Helsingissä.

Kilpailu järjestettiin nyt 56. kerran. Siihen sallistui 5754 ammattilaiskuvaajaa 132 maasta. Kaikkiaan tuomaristo palkitsi 53 kuvaajaa yhdeksässä sarjassa.

World Press Photo -kilpailun voitti tänä vuonna yhdysvaltalainen John Stanmeyer kuvalla, jossa joukko afrikkalaisia siirtolaisia nostaa kännyköitään Djiboutin kaupungin rannalla etsiäkseen halpaa signaalia naapurimaasta Somaliasta.

Suomalainen Markus Varesvuo sijoittui toiseksi yksittäisten luontokuvien sarjassa.

Näyttely on esillä Sanomatalossa ja se juhlistaa osaltaan Helsingin Sanomien marraskuussa huipentuvaa 125-vuotisjuhlaa.

Sanomatalo, mediatori
Töölönlahdenkatu 2 Helsinki
ma-pe 7-22, la ja su 9-22


Riitta Päiväläinen: River Notes
Kuva: Riitta Päiväläinen.14.9.2014 asti

Riitta Päiväläisen teokset ovat installaatioita kuvassa, eräänlaisia tutkimusmatkoja maisemaan, joka toimii kaiken lähtökohtana.

Päiväläinen vertaa itseään kirjailijaan, joka tarvitsee paperia ja kynää luodakseen tarinan. Taiteilijana hän tarvitsee maiseman, paikan ja nauhaa luodakseen kertomuksen ja alun katsojan ajatuksille. Muisto ja muistaminen ovat läsnä kuvissa samoin kuin nykyisyys ja tulevaisuuskin.

Riitta Päiväläinen (s. 1969) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Galleria Korjaamo
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 11-17


Tuula Roos ja Jussi Syvälahti: Urban Shots
19.9.2014 asti

Näyttelyssä on esillä katuvalokuvia Helsingistä ja maailmalta.

Taidelaakso
Laakson sairaala
Lääkärikatu 8 P-porras, Helsinki
ma-su klo 7-22


KekeTop: Pieni savustus - Savua ilman tulta valokuvanäyttely
Kuva: KekeTop18.10.2014 asti

Alussa oli savua, sitten tuli rytmi. KekeTopin Savua ilman tulta valokuvanäyttely ravintola Rytmissä.

Ravintola Rytmi
Toinen linja 2, Helsinki
ma-la klo 11-02


Rasvaletti
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
30.11.2014 asti

Helsingin kaupunginmuseon Rasvaletti-valokuvanäyttely Hakasalmen huvilassa vie 1950-luvun Helsinkiin. Kuvista tulvii mieleen muistoja: maitokaupat ja nailonsukat, Brylcreem ja nahkatakit, olympialaiset ja Armi Kuusela, Kilta-astiat ja kodinkoneuutuudet, rock, rillumarei ja Monrepos.

Sotavuosia seurannut jälleenrakentaminen vaati paljon raskasta teollisuustyötä, mutta sen rinnalla kehittyivät kauppa ja hyvinvointiyhteiskunnan palvelut.

Elintaso nousi ja toi ihmisten ulottuville uusia kulutustavaroita. Vapaa-ajan viettoon omaksuttiin uusia tapoja ja nuorisokulttuuri nousi näkyväksi ilmiöksi.

Näyttelyn valokuvat on valittu kaupunginmuseon omasta kuva-arkistosta. Mukaan on koottu myös helsinkiläisten muistoja ja albumikuvia. Yksi Hakasalmen huvilan huoneista on sisustettu 1950-luvun kampaamoksi.

Näyttelyn yhteydessä julkaistava Rasvaletti-kirja tarjoaa näyttelyä laajemman valikoiman kuvia 1950-luvun Helsingistä sekä samalla katsauksen aikakauden oloihin ja elämänmenoon.

Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13b, Helsinki
ti-su klo 11-17, to klo 11-19
Hakasalmen huvilaan, kuten kaikkiin Helsingin kaupunginmuseon kohteisiin, on vapaa pääsy


#Snapshot
Aarne Lehto / Helsingin kaupunginmuseo.
18.1.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon #snapshot-näyttely päivittää näppäilyvalokuvan käsitteen. Näyttely koostuu pääosin tavallisten ihmisten kuvaamista valokuvista, internetkuvista, historiallisista näppäilykuvista ja selfieitä. Mukana on myös teemaa kommentoivia nykytaideteoksia kansainvälisiltä taiteilijoilta.

#snapshot-näyttely esittää muuttuneen teknologian vaikutuksia tapoihin käyttää valokuvia. Samalla se kuitenkin osoittaa, että teknologian muutoksista huolimatta monet tarpeet ja toiveet ovat sekä valokuvien ottajilla että katsojilla samanlaisia kuin sata vuotta sitten.

Näyttely on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä Futurice Oy:n, Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikön (CMT) sekä Aalto-yliopiston Mediatekniikan laitoksen kanssa.

Kuva: Catherine Balet.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

-Imatralla

Imatra - Vuoksen kauppala 1957: Eino Mäkisen kuvien kertomana
Kuva: Eino Mäkinen.7.12.2014 asti

Vuonna 1958 Imatra juhli 10. vuottaan kauppalana. Juhlan kunniaksi kauppalanhallitus tilasi valtakunnallisesti tunnetulta valokuvaajalta Eino Mäkiseltä kuvateoksen kauppalasta. Näyttelyssä on lähes 90 Mäkisen teosta varten ottamaa valokuvaa ympäri Imatraa. Myös henkilö kuvien takana tulee tutuksi.

Imatran kaupunginmuseo
Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1, Imatra
ma-pe 9-19, la 10-15
kesäkuu-elokuu: ma-to 10-19, pe 10-16, aattoina 10-15

-Jyväskylässä

 

-Kotkassa

ED BONJA – ELVIS We´ll remember you
31.08.2014 asti

 

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

Beauty of the Universe – Kaikkeuden kauneus
Beauty of the Universe – Kaikkeuden kauneus -näyttely31.8.2014 asti

VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely esittelee legendaarisen Hubble-avaruusteleskoopin kuvia. Hubblen klassikoihin kuuluvat mm. kuvat Kölin sumusta, Orionin sumusta, Hevosenpääsumusta, Pyörregalaksista, M101-kierregalaksista ja Sombrerogalaksista.

Hubble-avaruusteleskooppi on Yhdysvaltain avaruushallinnon NASAn ja Euroopan avaruusjärjestön ESAn pitkäaikainen yhteishanke. Teleskoopin avaruuteen lähettämisestä tuli kuluneeksi 24 vuotta tänä keväänä.

Näyttely on VB-keskuksen omaa tuotantoa, ja siihen liittyy runsaasti oheisohjelmaa pitkin kesää.

VB-valokuvakeskuksen muut kesänäyttelyt:

Mardiroa Sanoukian: Sypressi ja Kuu (Ateljeetilassa:)

Kuva: Mardiroa Sanoukian.Kuopiossa kolme vuosikymmentä toimineen libanonilaissyntyisen valokuvaaja ja taidemaalari Mardiros Sanoukianin (1929-1997) Sypressi ja kuu -näyttely esittelee surrealistisia maisemia 1970-luvulta.

Victor Barsokevitsch: Minna Canthin aatteita (Barson kellarissa)

Victor Barsokevitschin valokuvia 1800-1900 -luvun taitteesta, joihin kiteytyy Minna Canthin viisaudet ja ajan henki.

Vanha kunnon Vänäri (Puuterhassa)

Kunnianosoitus Kuopion urheilupyhätölle, muistorikkaalle Väinölänniemelle, Kalevan Kisojen 2014 kilpakentälle. Kesäpihalla.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

-Lahdessa

 

-Lappeenrannassa

Kai Kuntola: This is Lake Saimaa Calling
Kuva: Kai Kuntola30.9.2014 asti

Mediataiteilija ja valokuvaaja Kai Kuntolan näyttely This is Lake Saimaa Calling tutkii nykyteknologian suomia mahdollisuuksia esittää ja taltioida ympäröivää lähiluontoamme. Näyttely koostuu Kai Kuntolan Nokia-matkapuhelimella kuvaamista valokuvista ja videoinstallaatioista.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
5/4/0 €

-Lapualla

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Mikkelissä

KUONO KOHTI KAMERAA - Lemmikkieläin visiittikorttikuvissa
KUONO KOHTI KAMERAA - Lemmikkieläin visiittikorttikuvissa31.8.2014 asti

Mikkelin taidemuseon aloittama teema, eläimet, jatkuu Suur-Savon museossa, jossa on esillä Pohjois-Pohjanmaan museon kokoama näyttely Kuono kohti kameraa - lemmikkieläin visiittikortissa.

Suur-Savon museo
Otavankatu 11, Mikkeli
ti-pe 10-17, la 14-17
2,50/2/0€

-Oulussa

Karoliina Paappa: Tyttö ja tiikeri
Kuva: Karoliina Paappa.7.9.2014 asti

Lapsuutemme kiiltokuvat heräävät henkiin Karoliina Paapan näyttelyssä Tyttö ja tiikeri.

Karoliina Paappa rakentaa valitsemiinsa tiloihin installaatioita käyttäen kiiltokuvasuurennoksista itse tekemiään lavasteita sekä ready-made-esineitä. Taiteilija ei käsittele teoksiaan kuvankäsittelyohjelmilla.

Kati Leinonen: Reflection
Kuva: Kati Leinonen.7.9.2014 asti

Kati Leinonen on kuvannut metsälammikon pintaa heijastuksineen ja kääntänyt vedokset sitten ylösalaisin.

Kokonaisuus on kuvattu pääosin vanhentuneelle filmille, joka tuo kuviin paikoin epärealistisen värimaailman.

Kati Leinonen on oululainen valokuvataiteilija, joka on opiskellut valokuvausta ja valmistunut taiteen kandidaatiksi London College of Printingistä sekä taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Porvoossa

Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo
Natalia Linsénin ja John Granlundin Porvoo14.9.2014 asti

Porvoon museon näyttely Holmin talossa esittelee Natalia Linsénin ja John Granlundin valokuvia 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun Porvoosta.

Näyttelyyn valitut valokuvat ovat Porvoon museon kokoelmista.

Kuva: John Granlund.

Holmin talo
Välikatu 11, Porvoo
Syys-huhtikuussa ke-su klo 12-16
Touko-elokuussa ma-la klo 10-16, su 11-16

- Raaseporissa

Nobuyuki Kobayashi: Portrait of Nature–Myriads of Gods
Kuva: Nobuyuki Kobayashi27.08.2014 asti

”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Tämän teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Näyttely kiertää valokuvakeskuksissa eri puolilla Suomea.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

- Riihimäellä

Meidän suuri päivä - koko kesä yhtä häätä
Greta ja Arvo Makkonen v.1928. Ilmolan valokuvaamo. 21.9.2014 asti

Näyttelyssä esillä runsaasti hääkuvia Riihimäen kaupunginmuseon valokuvakokoelmista. Suurin osa kuvista on entisen Ilmolan valokuvaamon ottamia hääkuvia 1900-luvulta. Esillä on myös hääpukuja, sekä ihmisten kertomia häämuistoja.

Kuva: Greta ja Arvo Makkonen v.1928. Ilmolan valokuvaamo.

Riihimäen kaupunginmuseo
Öllerinkatu 3, Riihimäki
ke ja su 12-18

-Savonlinnassa

 

-Tampereella

Marja Pirilä: Carried by light
31.8.2014 asti

Kuva: Marja Pirilä.

Marja Pirilä on jo pitkää työskennellyt siten, että hän muuttaa erilaisia sisätiloja camera obscuroiksi, jolloin ulkopuolinen maisema on mahdollista yhdistää sisätilaan. Sen jälkeen Pirilä kuvaa näkymän tavallisella kameralla. Lopputuloksena on runollisen kauniita, unenomaisia kuvia.

Carried by light on läpileikkaus Pirilän laajasta tuotannosta. Esillä on teoksia kahdeksasta eri sarjasta ja se rakentuu sekä valokuvista että kolmiulotteisista camera obscura-teoksista, jotka hän on toteuttanut yhdessä Petri Nuutisen kanssa.

Näyttelyn yhteydessä julkistetaan myös Pirilän retrospektiivinen valokuvakirja Carried by Light, jonka on kustantanut Musta Taide.

Marja Pirilä valmistui vuonna 1986 sekä valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta että filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pirilälle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2000.

TR1 Taidehalli, TR1 Taidehallin Parvi
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere
ti-pe 9-17, la-su 11-18
5/1/0 €
Perjantaisin vapaa pääsy.

-Turussa

David Wills / Wunderwall
31.8.2014 asti

 

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18


Esko Männikkö : Time Flies
Kuva: Esko Männikkö.14.9.2014 asti

Valokuvataiteilija Esko Männikön retrospektiivinen näyttely esittelee taiteilijan teoksia aina 1980-luvun alusta nykyhetkeen. Männikkö on kansainvälisesti menestyneimpiä valokuvataiteilijoitamme, mutta kotimaassa hänen tuotantoaan ei ole aiemmin nähty näin laajassa näyttelyssä.

Kuvausaiheensa Männikkö on usein ammentanut arjesta ja marginaalista. Tunnetuksi on hän on tullut erityisesti 1990-luvulla kuvaamallaan pohjoisen Suomen aikamiespoikien elämää esittelevällä Naarashauki-sarjallaan. Viime vuosien tuotantoon lukeutuvat lähikuvat hevosista ja tarhatuista tai täytetyistä eläimistä sekä kuvat hautausmaiden ajan syömistä patsaista.

Esko Männikkö (s.1959 Pudasjärvellä) asuu ja työskentelee Oulussa. Hän on ollut mukana lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä etenkin ulkomailla. Männikkö on saanut myös useita kansainvälisiä valokuvauspalkintoja, kuten Deutsche Börse -palkinnon vuonna 2008. Valokuvaajana Männikkö on itseoppinut.

Näyttelyn on kuratoinut Maija Koskinen ja tuottanut Suomen Taideyhdistys ry. Näyttely on ollut aiemmin esillä Helsingin Taidehallissa.

Turun taidemuseo
Aurakatu 26, Turku
ti-pe 11-19, la ja su
8/5/0 € Museoon maksuton sisäänpääsy perjantaisin klo 16-19.

-Vaasassa

 

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17


Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa