Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Milka Alanen: Epikrisi
Kuva: Milka Alanen.28.2.2015 asti

Milka Alasen näyttely Epikrisi kertoo ihmisistä keskellä Kreikan talouden syöksykierrettä ja yhdestä nyky-Euroopan suurista kriiseistä.

Milka Alanen on asunut 15 vuoden ajan osan vuodesta pienellä Tinoksen saarella keskellä Egeanmerta ja seurannut läheltä kreikkalaisen yhteiskunnan kurjistumista.

Jouni Kaipia: Istumapaikkoja
Kuva: jouni_kaipia.28.2.2015 asti

Tuoli on monille itsestäänselvä istumisen väline ja merkki, kehon jatke. Tyhjänä se on viesti istujan poissaolosta. Tuoli on usein symboli. Mutta kun tilanne vaatii, kun on istumisen aika, melkeinpä mistä vain tulee istuin ja merkityksellinen istumisen sija – istumapaikka.

Jouni Kaipia (s. 1956) on helsinkiläinen arkkitehti, joka puuhaa monenlaisen visuaalisen ilmaisun parissa.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15


Poliittisen valokuvan festivaali
Meeri Koutaniemi - Oasis
Kuva: Meeri Koutaniemi.15.3.2015 asti

Meeri Koutaniemen valokuvaprojekti Oasis kertoo neljän miehen tarinan heidän elämästään transseksuaalineina HIV-positiivisina. Kuvat on otettu Oasis-nimisessä hoitokodissa pienessä Conkalin kylässä Meksikossa.

Näyttely on osa Polittisen valokuvan festivaalin (PVF) ohjelmistoa.

Kammari
Kaarlenkatu 15, Helsinki


Susanna Kekkonen ja Anna-Sofia Berner: Perhealbumi
Perhealbumi-näyttely15.3.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa Perhealbumi-valokuvasarja antaa vallan eroperheiden lapsille.

Sarjan kuvissa päähenkilönä on lapsi, jonka vanhemmat ovat eronneet. Hän on kutsunut kuvaan kaikki ihmiset, joiden kokee kuuluvan perheeseensä. Lisäksi hän on asetellut perheensä kuvaan haluamallaan tavalla.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Leena Saraste
Kuva: Leena Saraste.12.4.2014 asti

Suomen valokuvataiteen museo esittelee suomalaisen valokuvauksen voimanaisen, Leena Sarasteen työn eri puolia muotikuvista aina ulkomaan kuvajournalismiin, kotialbumikuviin ja kirjontatöihin.

Leena Saraste (s. 1942) tunnetaan paitsi valokuvaajana myös tutkijana, valokuvauksen opettajana ja naisvalokuvaajien tienraivaajana. Hänen aloitteestaan syntyi naisvalokuvaajien kiertonäyttely 26-valokuvaajaa vuonna 1984. Sarasteen kirjat Valokuva, pakenevan todellisuuden kuvajainen (1980) ja Valokuva tradition ja toden välissä (1996) ovat suomalaisen valokuvakirjallisuuden perusteoksia. Nämä kirjat ovat edelleen niin ajankohtaisia, että niistä tehtiin vuonna 2010 uudistettu laitos nimellä Valokuva, muisto – viesti – taide. Väitöskirjassaan Valo, muoto vai elämä (2004) Saraste käsittelee perusteellisesti kameraseuratoimintaa sekä ammatin taiteellistumista 1950-luvulla.

Näyttelyssä voi valokuvien katsomisen lisäksi kuunnella paljon matkustaneen Sarasteen värikkäitä kertomuksia viisi vuosikymmentä kestäneen uran varrelta.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Poliittisen valokuvan festivaali
Kolmanteen polveen
Kuva: David Magnusson.12.4.2015 asti

Valokuvataiteen museon kevään avaan Poliittisen valokuvan festivaalin (PVF) päänäyttely Kolmanteen polveen.

Näyttely esittelee valokuvasarjat seitsemältä eri puolilla maailmaa asuvalta kuvaajalta, jotka haluavat töillään ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeinä pitämiinsä aiheisiin. Aihepiirit vaihtelevat uskonnollisuudesta lasten, naisten ja seksuaalivähemmistöjen asemaan, maahanmuuttoon ja syrjäytymiseen.

Näyttelyn valokuvaajat:

David Magnusson (Ruotsi)
Farzana Wahidy (Afganistan)
Tatjana Vinogradova (Venäjä)
Alex Masi (Italia) sekä
Meeri Koutaniemi, Tuomas Linna ja Sara Hornig (Suomi).

Poliittisen valokuvan festivaaliPoliittisen valokuvan festivaali on uusi kolmivuotinen valokuvatapahtuma, joka on omistettu valokuville ja valokuvaajille, jotka haluavat työllään vaikuttaa maailmaan. Tarkoituksena on voimistaa kantaaottavan valokuvan asemaa ja näkyvyyttä sekä innostaa kokeilemaan kuvan tekemisen erilaisia muotoja ja esitystapoja.

Valokuvataiteen museossa pidettävän ja kaupunkitiloihin leviävän suurnäyttelyn lisäksi Poliittisen valokuvan festivaali tukee siihen osallistuvia valokuvaajia, osallistaa festivaaliyleisöä työpajoissa ja sosiaalisessa mediassa sekä järjestää lukuisia keskustelutapahtumia.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Poliittisen valokuvan festivaali
Neljänteen polveen
12.4.2015 asti

Neljänteen polveen on osa Poliittisen valokuvan festivaalia, jonka päänäyttely järjestetään Suomen valokuvataiteen museossa.

Galleria Kontupiste
Kontulan ostari, Keinulaudankuja 4, Helsinki

-Hämeenlinnassa

Sibelius valokuvassa
Kuva: Jean Sibeliuksen muotokuva. Kuva Yousuf Karsh, reprokuva Taneli Eskola.13.12.2015 asti

Sibeliuksen syntymäkodin pienoisnäyttely esittelee valokuvatun Sibeliuksen. Näyttelyssä on esillä joitain perhekuvia pääpainon ollessa taiteilijamuotokuvissa.

Näyttelyssä valokuvia avataan päiväkirjamerkinnöin, kirjesitaatein ja liittämällä yksittäisiä otoksia valokuvauksen yleisempään historiaan.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvataitelija Taneli Eskola.

Kuva: Yousuf Karsh.

Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna
ma-su 12-16
2.5. - 31.8. ma-su klo 10-16
5/4/2€

-Joensuussa

Ainutlaatuinen
Valokuvanäyttely Ainutlaatuineni8.3.2015 asti

Valokuvanäyttely hetkistä, jolloin tuntee itsensä kauniiksi ja hyväksytyksi omana itsenään. Maria Hopposen ja Venla Mutasen valokuvaprojekti Joensuun Setlementtiyhdistys ry:n Tyttöjen tuvan kanssa.

Pohjois-Karjalan museo
Carelicum, Koskikatu 5, Joensuu
ma, ti, to ja pe 9-1, ke 9-19, la ja su 10-15
5/3€

-Kangasalla

Susanna Majuri: Kotona vedessä
Kuva:Susanna Majuri28.2.2015 asti

Valokuvakeskus Nykyaika ry ja Kangasala-talo tekevät näyttely-yhteistyöstä kevätkaudella 2015. Näyttelykauden aloittaa valokuvataiteilija Susanna Majuri, joka tunnetaan fiktiivisen vedenalaisen maailman kuvaajana.

Vuodesta 2008 alkaen Majuri on kuvannut henkilöhahmonsa vedenalaisissa maisemissa. Henkilöhahmojen maisemataustoina Majuri on käyttänyt valtavia kuvasuurennoksia, jotka hän on upottanut veteen. Pinnan läpi näyttäytyvä maailma on unenomainen ja äänetön. Vesi sulkee mallit omaan hiljaiseen maailmaansa ja tekee kuvista hyvin maalauksellisia.

Susanna Majuri (s.1978) on opiskellut Kangasalan lukiossa sekä Oriveden ja Voionmaan opistoissa ennen valmistumistaan valokuvataiteilijaksi Turun taideakatemiasta (v. 2004) ja Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen linjalta taiteen maisteriksi (v. 2007). Tällä hetkellä Majuri tekee tohtoriopintoja Taideyliopistossa. Majurin töitä on ollut esillä lukuisissa näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, mm. Suomen valokuvataiteen museossa nähtiin hänen laaja yksityisnäyttelynsä vuonna 2010.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 13-19, pe-la 13-17

-Kotkassa

Kotkalaisia ihmisiä
Kuva: Kotkalaisia ihmisiä -valokuvanäyttely.27.2.2015 asti

Näyttelytyöryhmä pyysi kotkalaisilta vanhoja kuvia, joissa on mukana ihmisiä. Niitä tuli lähes 4000, joista näyttelyyn valittiin noin 150 kuvaa. Kuvat ovat 1900-luvun alkupuolelta. Kuvissa ihmiset elävät tavallista arkielämää - urheilevat, veneilevät, keittelevät kahvia ja viettävät aikaa vaikkapa torilla, puistoissa tai mökeillä.

Paperikuvien lisäksi projektorilla esitetään yli tuhat kuvaa.

Kotkan valokuvakeskus on aiemmin esitellyt kuvia kotkalaisista katunäkymistä ja rakennuksista. Nyt ihmiset haluttiin pääosaan.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

Mikko Savolainen: Sulukule, Istanbul - Romaniyhteisön tuho
Kuva: Mikko Savolainni22.3.2015 asti

Mikko Savolainen on pitkän linjan valokuvaaja ja yhteiskunnallisen dokumentarismin uranuurtaja. Hänet tunnetaan mm. Suomen romaneista kertovista kuvistaan ja kirjoistaan.

Sulukule, Istanbul - Romaniyhteisön tuho -näyttely VB-valokuvakeskuksessa on katsaus Turkin romanivähemmistön lohduttomaan kohtaloon.

Savolainen valokuvasi vuonna 2009 näkymiä, jotka muistuttivat sodanjälkeistä Berliiniä. Ihmiset valmistivat ruokaa nuotiolla raunioiden keskellä. Asukkaista oli jäljellä enää viisi prosenttia. Euroopan vanhin romaniyhdyskunta Sulukule oli päässyt vuonna 1985 Unescon perintölistalle, mutta siitä huolimatta kaupunginjohto päätti aloittaa Sulukulessa 2000-luvulla purkutyöt.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€


Maria Pirilä: CARRIED BY LIGHT
25.4.2015 asti

Kuva: Marja Pirilä.

Carried by light on läpileikkaus Pirilän laajasta tuotannosta liki 30 vuoden ajalta. Kokonaisuus rakentuu sekä valokuvista että kolmiulotteisista camera obscura -teoksista, jotka hän on toteuttanut yhdessä Petri Nuutisen kanssa.

Marja Pirilä on jo pitkää työskennellyt siten, että hän muuttaa erilaisia sisätiloja camera obscuroiksi, jolloin ulkopuolinen maisema on mahdollista yhdistää sisätilaan. Sen jälkeen Pirilä kuvaa näkymän tavallisella kameralla. Lopputuloksena on valontäyteisiä, runollisen kauniita, unenomaisia kuvia.

Näyttelyyn liittyy myös Pirilän retrospektiivinen valokuvakirja Carried by Light, jonka on kustantanut Musta Taide.

Näyttely oli ensimmäisen kerran esillä viime kesänä TR1 Taidehallissa Tampereella ja Kuopion jälkeen se nähdään Rovaniemen taidemuseossa.

Marja Pirilä (s. 1957) valmistui vuonna 1986 sekä valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta että filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pirilälle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2000.

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, Kuopio
ti-la 10-17
6/4/0€


Mauri Leivo: Kuikka - Veden lintu
Kuva: Mauri Leivo.9.5.2015 asti

Mauri Leivon luontokuvat ovat värimaailman ja yksityiskohtien suhteen pelkistettyjä, sisällöltään usein vain viitteellisiä. Kuvissa on maalauksellisuutta, runollisuutta ja arvoituksellisuutta.

Kuikalle vesi on kaikki kaikessa ja vesi onkin olennainen tekijä näyttelyn kuvissa. Vesi rakentaa alati muuntelevat kehykset kuikalle uida, sukeltaa, ruokailla, levätä.

Kuopion museo
Kauppakatu 23, Kuopio
ti-la 10-17
8/5/0 €, alle 18-vuotiaat maksutta Vuosilippu 32 € Kuopion museolla, Kuopion korttelimuseolla ja Kuopion taidemuseolla on yhteislippu, 14 €.

-Lappeenrannassa

Martti Matilainen: Pitkä tie
Kuva: Martti Matilainen.28.2.2015 asti

Martti Matilaisen näyttely Galleria Pihatossa koostuu kollasitekniikalla toteutetuista teoksista, joissa taiteilija pohtii omaa elämäänsä yhdistämällä lapsuus- ja nuoruusmuistojaan nykyaikaan.

Teoksia varten Matilainen on käynyt läpi suuren määrän vanhoja valokuvia ja säilyneitä negatiiveja sekä itseltään että vanhempiensa albumeista ja yrittänyt samalla pohtia, mitä kaikkea muistaa ja miksi.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15


Sari Poijärvi: Kasari
Kuva: Sari Poijärvi.1.3.2015 asti

Sari Poijärven Kasari-näyttely esittelee värikkään 1980-luvun tapahtumia ja ilmiöitä valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun julkkiksista, dokumenttivalokuvia, julisteita, lehtileikkeitä, musiikkivideoita.

Katsottavissa on myös Sari Poijärven henkilöhaastattelu sekä ensimmäistä kertaa esillä oleva Poijärven ja Kjell Westön käymä dialogi Kasari- näyttelyn avajaisissa Virka Galleriassa vuonna 2011.

Näyttelyn päätyttyä Poijärven valokuvat huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle. Asiakkailla tulee olemaan mahdollisuus vaikuttaa hyväntekeväisyyskohteen valintaan.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
5/4/0 €

-Lapualla

Krister Löfroth: ANTI-GRAVITY WOMEN
Kuva: Krister Löfroth.8.3.2015 asti

Krister Löfrothin näyttelyssä naiset nouset ilmaan ja vastustavat painovoimaa. Inspiraatio kuviin on löytynyt ilmailun ikoneista Ikaroksesta, Wrightin veljeksistä ja Amelia Earhartista, jotka kaikki tavoittelivat taivaita.

Ensimmäisen kerran näyttely oli esillä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelyohjelmiston 2015 avaa kaksi maisemaa käsittelevää näyttelyä: Marjo Hyttisen Traces sekä Minna Pölläsen Nature Trail. Hyttinen ja Pöllänen tutkivat molemmat teoksissaan maisemaa sekä jälkiä, joita ihminen ympäristöönsä jättää.

Minna Pöllänen: Nature Trail
Kuva: Minna Pöllänen.22.2.2015 asti

Kuvataiteilija Minna Pöllänen (s.1980) työskentelee valokuvan ja paikkasidonnaisten teosten kautta tutkien näiden työskentelymetodien keskinäistä suhdetta. Kokonaisuutta yhdistää tematiikka, joka pohtii maisemakokemusta sekä eri ympäristöihin liittyviä stereotypioita ja rakenteita.

Minna Pöllänen asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lontoossa.

Marjo Hyttinen: Traces
Kuva: Marjo Hyttinen.22.2.2015 asti

Marjo Hyttinen (s. 1966) on kemiläinen taiteilija, joka on käsitellyt teoksissaan kulutuksen ja hyvinvoinnin kääntöpuolta, häviämätöntä roskaa ja kertautuvia jäteröykkiöitä.

Hyttisen teosten lähtökohdaksi on muodostunut maiseman reuna-alueiden muuttuva typografia. Kuvat ottavat kantaa, mutta samanaikaisesti niissä on läsnä ristiriita, joka muuttaa ympäristö-rasitteet ja kasautumat kauneudeksi.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Nathan Hughes: Rough Glory
28.2.2015 asti

Mirva Helenius: Occupied
28.2.2015 asti

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Salossa

Nick Brandt, On This Earth, A Shadow Falls
Kuva: Nick Brandt.17.5.2015 asti

Kansainvälisesti arvostetun valokuvaajan Nick Brandtin (s.1966 Lontoo) valokuvanäyttely On This Earth, A Shadow Falls ylistää Afrikan uhattua ja ainutlaatuista villieläinluontoa.

Näyttelyn on tuottanut ruotsalainen Fotografiska Museet. Se järjesti Nick Brandtin laajan yksityisnäyttelyn jo vuonna 2011 ja siitä muodostui Fotografiskan historian menestynein näyttely. Suomessa Nick Brandtin valokuvia ei ole ennen ollut esillä näyttelynä. Nyt Salon taidemuseossa on mahdollisuus nähdä runsaat 60 suurikokoista mustavalkokuvaa.

Mats Andersson, Intimations - Vihjauksia
Kuva: Mats Andersson.17.5.2015 asti

Samaan aikaan Brandtin näyttelyn kanssa Salon taidemuseon tornissa on esillä ruotsalaisen luontokuvaajan, Mats Anderssonin (s. 1966) valokuvia.

Perinteisen luontokuvan sijasta Andersson esittää kohteensa pelkkinä aavistuksina ja vihjauksina metsän olemuksesta ja eläimistä.

Andersson kuvaa useimmiten hämärän aikaan pitkällä suljinajalla vangiten eläimet ja luonnon liikkeessä, epätarkasti ja viitteellisesti.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

-Savonlinnassa

Savonlinnan Fotokerho 40 vuotta -juhlanäyttely
Savonlinnan Fotokerho 40 vuotta -juhlanäyttely22.03.2015 asti

Savonlinnan valokuvakuvakerho juhlii 40-vuotista toimintaansa Riihisaaressa näyttelyllä, johon jokainen kerholainen on saanut itse valita kuvansa ja kuviensa esillepanon. Kerhoon kuuluu tällä hetkellä yli 50 jäsentä, joista 44 on edustettuina näyttelyssä. Ennen niin miesvaltainen kerho on viime aikoina saanut runsaasti uusia jäseniä myös naisista.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10-17
5/3/0€

-Seinäjoella

Kalervo Puskala: Kasvot kertovat
Kuva: Kalervo Puskala.19.4.2015 asti

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon Kivinavetassa on esillä jurvalaisen valokuvaajamestari Kalervo Puskalan muotokuvia seitsemältä vuosikymmeneltä. Osa kuvista on esillä ensimmäistä kertaa.

Edelleen työskentelevä Puskala valmistaa kuvansa alusta loppuun perinteiseen tapaan - kuvaten filmille ja vedostaen kuvat pimiössä.

Puskala on voittanut muotokuvillaan lukuisia palkintoja ja tunnustuksia sekä Suomessa että ulkomailla, mm. arvostetun The Royal Photographic Society´n myöntämän kansainvälisen ARPS-arvon sekä kaksi kertaa valokuvataiteen valtionpalkinnon. Hänelle on myönnetty valtion taiteilijaeläke vuonna 1995.

Kuvassa Lady Ostapeck.

Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo
Kivinavetta, Törnäväntie 23, Seinäjoki.
Ke 12-18, to, pe, su 12-16. Pääsymaksu 4/2 €.

-Tampereella

 

-Turussa

Maija Tammi / Leftover
Kuva: Maija Tammi.1.3.2015 asti

Tammen teoskokonaisuus, kaksimetrinen veistos ja valokuvat sairaaloista kerätyistä sädehoitomaskeista, käsittelevät sairautta ja sairauden pelkoa – määriteltyä ja määrittelemätöntä.

Maija Tammi (s.1985) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hän voitti vuonna 2011 Fotofinlandia -palkinnon ja Vuoden lehtikuvaaja 2010 -palkinnon. Tällä hetkellä hän tekee taiteellista väitöskirjaa Aalto-yliopistoon sairauden representaatioista valokuvassa. Leftover-näyttely on väitöskirjan ensimmäinen taiteellinen osa.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa
SURREALISMIA JA SILMÄNLUMETTA 1900-luvun alun valokuvakorteissa8.3.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museossa vuonna 2013 nähty Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa -näyttely on nyt esillä Tikanojan taidekodissa Vaasassa. Näyttelyn on kuratoinut dosentti Harri Kalha.

Näyttely esittelee huvattomia valokuvapostikorttieja 1900-luvun alun teollisen valokuvan kultakaudelta.

1890-luvun lopulla Eurooppaan syntyi joukko tehtaita, jotka tuottivat valokuvakortteja aitoina valokuvina, ns. kilometrivalokuvana. Toiminnasta kehkeytyi muutaman vuosikymmenen ajaksi mittava teollisuudenhaara, joka ehti tuottaa miljoonittain valokuvia.

Kuvarinnastukset, kuvan ja piirroksen yhdistäminen sekä päällekkäisvalotus olivat teollisen valokuvan keinoja sata vuotta ennen Photoshoppia. Teollista värivalokuvaa ei oltu vielä kehitetty, joten kortit väritettiin käsin.

Korttien kultakausi alkoi hiipua ensimmäisen maailmansodan myötä, mutta korttien käyttämät ilmaisukeinot jäivät elämään myöhemmin syntyneissä taidesuuntauksissa.

Näyttelyyn liittyy Kalhan kirjoittama kirja Ihme ja kumma. Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorttitaiteessa (WSOY 2012).

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa
ti-su 10-16
7/5/0 €


-Vaasassa

Aino Aksenja, Timo Hissa ja Benjamin Pöntinen: LOWLANDS 2015
8.3.2015 asti

Kolmen valokuvataiteilijan Pohjanmaa.

Galleria Ibiksen ja Vaasan taidehallin yhdessä järjestämä näyttely Lowlands 2015 esittelee Pohjanmaahan kiinnittyviä valokuvataiteilijoita. Timo Hissa, Aino Aksenja ja Benjam Pöntinen tuovat valokuvissaan esiin Pohjanmaata laajoina maisemina sekä yksityiskohtiin keskittyvinä valokuvina.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa