Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Jukka Male: Valokuvia
Kuva: Jukka Male..30.4.2015 asti

Luova.fi-gallerian näyttely esittelee Jukka Malen tuotantoa neljällä sarjalla:

BALKAN-sarjassa Male tuo esiin sodan julmat seuraukset. Hän on kuvannut entisen Jugoslavian alueen konfliktien jokaista osapuolta, kaikkia keskenään sotineita etnisiä ryhmiä. Kohteena ovat olleet vaikeasti haavoittuneet sekä sotatilan aikana että sen jälkeen.

ŚREDNIA WIEŚ -sarjan kuvat kaakkoisen Puolan Bieszczadyn alueella Średnia Wieśin kylästä ovat 35 vuoden ajalta, viimeisimmät vuoden 2014 huhtikuulta.

CHINO – Barcelona -sarja kertoo ihmiskaupasta, huumeista ja köyhyydestä.

SEX – the hidden agenda on aihe, joka on kasvanut valokuvaprojektista elokuvaksi. Se käsittelee sukupuolen ja sukupuolisuuden vaikutuksesta elämäämme.

Luova.fi Galleria
Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs., Helsinki
ma-pe 11-18


Leena Sarola: Afterimages 1958
Kuva: Leena Sarola.2.5.2015 asti

Elokuun 3. päivänä 1958 oli mahdollista ensimmäistä kertaa lähes kahteenkymmeneen vuoteen ylittää raja Neuvostoliittoon.

Leena Sarola oli mukana matkalla, jolle osallistui useita Karjalan evakoita, leskiä ja orpoja. Sarola itse ei ole kotoisin Karjalasta, mutta parin vuoden ikäisestä lähtien hän vieraili sukulaistensa luona Viipurissa.

Matka Leningradiin toteutui Suomen turistiauton bussilla. Sarola lähti matkalle mukanaan esimiehensä lainaama huioppukamera Rolleiflex. Sattuipa jopa niin, että ko. historiallisella matkalla ei kenelläkään muulla ollut mukanaan kameraa. Nyt nämä historialliset kuvat ovat ensimmäistä kertaa esillä, Kirjagalleria Laterna Magicassa.

Virpi Piippo - Jussi Rautsi: Vanheneeko mies
2.5.2015 asti

Vanheneva mies -projektissa käsitellään miehen vanhenemisen kokemista prosessina.

Projektissa paneudutaan vanhenevan miehen elämän sellaisiin vaiheisiin, jolloin tapahtuu elämäntapaan ja psyykeen vaikuttavia merkittäviä muutoksia.

Projektiin liittyvät haastattelut voi lukea Vanheneva mies -blogisivulta.

Anna Tervahartiala: Suomalaisia
2.5.2015 asti

Kuva: Anna Tervahartiala.

Kuvajournalisti Anna Tervahartialan valokuvasarja Suomalaisia syntyi halusta tarkastella vieraan pelkoa ja tuoda esille suomalaisuuden monet kasvot. Lähes jokaiselle mantereelle vievät suomalaisten kaksoiskansalaisten potretit pohtivat kansalaisuuden, kansallisuuden, erilaisuuden, samanlaisuuden ja toiseuden rajapintoja. Projekti on edelleen käynnissä.

Laterna Magica
Rauhankatu 7, Helsinki
ma-pe 11-17, la 11-15


Ola Kolehmainen: sense of volume
Kuva: Ola Kolehmainen.3.5.2015 asti

Galerie Forsblomilla on esillä valokuvataiteilija Ola Kolehmaisen (s. 1964) ensimmäinen historialliseen arkkitehtuuriin pohjautuva näyttely.

Kolehmainen kuvasi Bysantin (400–600-luvun) ja Ottomaanien ajan (1500–1600-luvun) uskonnollisia rakennuksia Istanbulissa puolen vuoden ajan. Sense of volume -sarjan kuvissa Kolehmaiselle tunnusomainen minimalismi on antanut tilaa monimuotoisemmalle tavalle käsitellä tilaa, valoa ja väriä.

Kolehmainen valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1999. Berliinissä työskentelevä taiteilija on suomalaisen valokuvataiteen sekä Helsinki School -ryhmän johtavia hahmoja.

Galerie Forsblom
Lönnrotinkatu 5 / Yrjönkatu 22, Helsinki
ti-pe 11-18, la 11-16, su 12-16


Heikki Kaski: Tranquillity
Kuva: Heikki Kaski.17.5.2015 asti

Heikki Kaski on kuvannut Tranquillity-nimisessä pikkukaupungissa Kalifornian osavaltiossa. Dokumentaarisesta kuvakielestä huolimatta Kaski haluaa korostaa valokuvasarjan subjektiivista luonnetta. Valokuvasarja ei vie matkalle oikeaan paikkaan, vaan Kasken tapaan katsoa tuota paikkaa.

Englanninkielinen sana tranquillity tarkoittaa rauhallisuutta ja tyyneyttä. Samaa tyyneyttä on myös Kasken ottamissa kuvissa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Fredrika Biström: Kodinhoitohuone
Kuva: Fredrika Biström.17.5.2015 asti

Fredrika Biströmin näyttely Valokuvagalleria Hippolytessä tutkii käsityksiä ulkonäöstä, estetiikasta ja perinteistä.

Näyttelyn nimi Kodinhoitohuone on syntynyt yrityksestä esineellistää rumuutta ja katsoa piilotettua. Esimerkkinä toimii kodin käyttötila, huone, joka kertoo tämän hetken ihanteista: piilotamme kodin arkiset työt, vaikka koko koti on toimintaan tarkoitettu.

Näyttelytn teokset on kuvattu studiossa.

Fredrika Biström (s. 1980) on valmistunut valokuvaajaksi Aalto-yliopistosta vuonna 2011

Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja
Johanna Väisänen, Tabernacolo – todistuksen maja17.5.2015 asti

Hippolyte Studiossa Johanna Väisäsen installaatio tarkastelee muistamista sekä menneisyyden ja nykyisyyden välistä dynamiikkaa.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Ismo Hölttö
Kuva: Ismo Hölttö.31.5.2015 asti

Ateneumissa on esillä Ismo Höltön (s. 1940) valokuvanäyttely, joka on lämmin nostalgiamatka jo kadonneeseen Suomeen ja Helsinkiin.

Kultaseppänä toiminut Hölttö osallistui 60-luvulta alkaen aktiivisesti Kameraseuran toimintaan ja valokuvasi kotikaupunkinsa kaduilla Helsingissä aina kun voi. Hän matkasi myös eri puolella Suomea tallentaen sekä syrjäseutujen että muun muassa romanivähemmistön elämää. 1970-luvun alussa Hölttö perusti oman studion, jossa työskenteli kolme vuosikymmentä.

Ateneumin näyttelyyn valittu kuvasto ajoittuu 1960-luvulle, joka oli Suomessa suurten yhteiskunnalisten muutosten aikaa.

Näyttelyn kuvissa nähdään kiinnostava joukko 1960-luvun suomalaisia ihmisiä, joita Hölttö on ikuistanut suurella lämmöllä ja kunnioituksella.

Näyttelyn kuraattorina toimii Riitta Raatikainen.

Riitta Raatikaisen luento Kadonnut Suomi Ismo Höltön valokuvissalauantaina 11.4. Ateneum-salissa. Luento sisältyy pääsylipun hintaan.

Kansallisgalleria Ateneum,
Kaivokatu 2, Helsinki
ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
13 €/11 € Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12€


Ismo Kajander: Vintage
Kuva: Ismo Kajander.2.8.2015 asti

Ismo Kajander (s. 1939) tunnetaan monipuolisena taiteilijana, kirjoittajana, opettajana ja Valokuvagalleria Hippolyten perustajana. Hänen taiteeseensa on nyt mahdollista tutustua kahdessa samanaikaisesti järjestettävässä retrospektiivisessä näyttelyssä.

Suomen valokuvataiteen museo esittelee Kajanderin Vintage-näyttelyssään nimenomaan valokuvaajana. Näyttelyssä on esillä Kajanderin keskeiset valokuvasarjat, pääosin vintage-vedoksina.

Samaan aikaan Valokuvataiteen museon näyttelyn kanssa Kiasmassa nähdään Anartisti -näyttely, jossa pääosassa ovat Kajanderin esinekoosteet.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.


Robert Mapplethorpe
Kuva: Robert Mapplethorpe13.9.2015 asti

Kiasma on avannut ovensa puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen. Avausnäyttelynä nähdään yhdysvaltalaisen Robert Mapplethorpen (1946–1989) valokuvanäyttely.

Retrospektiivi tarjoaa laajan katsauksen taiteilijan uran merkittävimpiin vaiheisiin 1970-luvun Polaroid-kuvista 1980-luvun lopun muotokuviin.

Mapplethorpen valokuvissa kohtaavat kauneus, erotiikka, tuska, nautinto ja kuolema. Mapplethorpe kuvasi myös kuuluisia ystäviään, kuten Patti Smithia , Andy Warholia ja Richard Gereä.

Esillä on kaikkiaan noin 250 teosta.

Nykytaiteen museo Kiasma
Mannerheiminaukio 2 , Helsinki
ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17
12 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Museoon vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

-Hämeenlinnassa

Sibelius valokuvassa
Kuva: Jean Sibeliuksen muotokuva. Kuva Yousuf Karsh, reprokuva Taneli Eskola.13.12.2015 asti

Sibeliuksen syntymäkodin pienoisnäyttely esittelee valokuvatun Sibeliuksen. Näyttelyssä on esillä joitain perhekuvia pääpainon ollessa taiteilijamuotokuvissa.

Näyttelyssä valokuvia avataan päiväkirjamerkinnöin, kirjesitaatein ja liittämällä yksittäisiä otoksia valokuvauksen yleisempään historiaan.

Näyttelyn on kuratoinut valokuvataitelija Taneli Eskola.

Kuva: Yousuf Karsh.

Sibeliuksen syntymäkoti
Hallituskatu 11, Hämeenlinna
ma-su 12-16
2.5. - 31.8. ma-su klo 10-16
5/4/2€

-Jyväskylässä

Hanna Koikkalainen - Anne-Mari Kivimäki: Lakkautettu kylä
Kuva: Hanna Koikkalainen.3.5.2015 asti

Lakkautettu kylä on soiva valokuvanäyttely, jossa käsitellään lähtemisen ja paikan jättämisen tematiikkaa valokuvan ja musiikin keinoin.

Näyttely on osa Anne-Mari Kivimäen Suistamo - Perinnelaboratoriota, joka on Kivimäen taiteellinen tutkimusprojekti Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan.

Näyttelyssä on esillä Hanna Koikkalaisen vuosina 2013 ja 2014 ottamia valokuvia Suistamolta sekä mustavalkokuvia Suistamon perinneseuran arkistosta, yksityisistä kokoelmista ja Sota-arkistosta.

Näyttelytilassa on kuultavissa Ilja Kotikallion tarinoita ja musiikkia soivasta samovaarista sekä äänimaisemaa Suistamolta.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kangasalla

Kristoffer Albrecht: Asetelmakuvia
Kuva: Kristoffer Albrecht.28.4.2015 asti

Kaikille avoimet avajaiset keskiviikkona 1.huhtikuuta 17.30–19. Taiteilija paikalla.

Kristoffer Albrechtin taidokkaat mustavalkoiset asetelmakuvat ovat tutkielmia valosta ja varjosta. Taiteilijana hän etsii ajatonta, intiimiä ja yksinkertaista ilmaisua. Riippuvia asetelmia -sarja on espanjalaisen manierismia edustaneen maalarin Juan Sanchez Cotánin (1560–1627) asetelmien innoittama.

Valokuvataiteilija, taiteen tohtori Kristoffer Albrecht (s. 1961) asuu ja työskentelee Inkoossa.

Näyttelyn tuottaa Valokuvakeskus Nykyaika.

Kangasala-talo,
Kuohunharjuntie 6, Kangasala
ti-to klo 11-19, pe-la 11-17

-Kotkassa

Leni Riefenstahl: Kolmannen valtakunnan kuvia
Kuva: Leni Riefenstahl.26.4.2015 asti

Kotkan Valokuvakeskuksen näyttelyn aiheena on saksalainen elokuvaohjaaja Berta Helene Amalie ”Leni” Riefenstahl (1902-2003).

Riefenstahlin maineen loivat ja sittemmin tuhosivat hänen 30-luvulla ohjaamansa elokuvat natsien puoluekokouksista sekä Berliinin olympiakisoista.

Jouduttuaan sodan jälkeen elokuvapiirien ulkopuolelle Riefenstahl siirtyi valokuvaajaksi. Hän kuvasi Mick Jaggeria tämän vaimon Biancan kanssa ja nubakansaa Sudanissa. Vielä yli 70 vuoden ikäisenä hän alkoi harrastaa sukellusta ja vedenalaiskuvausta.

Edellisen kerran Riefenstahlin teoksia oli Suomessa esillä Kuopiossa vuonna 1996.

Näyttelyä on tukenut Goethe-instituutti Helsingistä.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16
2 €

-Kuopiossa

Maria Pirilä: CARRIED BY LIGHT
25.4.2015 asti

Kuva: Marja Pirilä.

Carried by light on läpileikkaus Pirilän laajasta tuotannosta liki 30 vuoden ajalta. Kokonaisuus rakentuu sekä valokuvista että kolmiulotteisista camera obscura -teoksista, jotka hän on toteuttanut yhdessä Petri Nuutisen kanssa.

Marja Pirilä on jo pitkää työskennellyt siten, että hän muuttaa erilaisia sisätiloja camera obscuroiksi, jolloin ulkopuolinen maisema on mahdollista yhdistää sisätilaan. Sen jälkeen Pirilä kuvaa näkymän tavallisella kameralla. Lopputuloksena on valontäyteisiä, runollisen kauniita, unenomaisia kuvia.

Näyttelyyn liittyy myös Pirilän retrospektiivinen valokuvakirja Carried by Light, jonka on kustantanut Musta Taide.

Näyttely oli ensimmäisen kerran esillä viime kesänä TR1 Taidehallissa Tampereella ja Kuopion jälkeen se nähdään Rovaniemen taidemuseossa.

Marja Pirilä (s. 1957) valmistui vuonna 1986 sekä valokuvaajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta että filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta. Pirilälle myönnettiin valokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2000.

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35, Kuopio
ti-la 10-17
6/4/0€


SPEDE PASANEN 85 VUOTTA
3.5.2015 asti

SPEDE PASANEN 85 VUOTTA -näyttely

Pertti "Spede" Pasanen (10.4. 1930 – 7.9.2001) nauratti Suomen kansaa puolen vuosisadan ajan. Koomikossa oli kuitenkin myös monta muuta puolta. Hän oli keksijä, käsikirjoittaja, elokuvatuottaja, liikemies tai pelimies ja urheilijaluonne. Halutessaan hän olisi luonut maineikkaan uran piirtäjänä ja mainosmiehenä.

Kuopiossa syntynyt Spede oli aikansa tunnetuin savolainen, joka varjeli tiukasti yksityisyyttään. VB-keskukseen 85-vuotispäivän muistoksi koottu näyttely kertoo kuvin ja sanoin nuoruuden vuosista, jolloin Spede oli vielä tuttujen kesken Pete.

Muistonäyttelyn on koonnut Minna Sunnari apunaan Speden sisar Virpi Torri.

AETOJA IMMEISIÄ - Kuopion tori lehtikuvissa
3.5.2015 asti

AETOJA IMMEISIÄ - Kuopion tori lehtikuvissa

Menneiden vuosikymmenten Kuopion tori esittäytyy Savon Sanomien lehtikuvaajien kuvissa Aetoja immeisiä -näyttelyssä VB-valokuvakeskuksen Ateljeetilassa.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€


Mauri Leivo: Kuikka - Veden lintu
Kuva: Mauri Leivo.9.5.2015 asti

Mauri Leivon luontokuvat ovat värimaailman ja yksityiskohtien suhteen pelkistettyjä, sisällöltään usein vain viitteellisiä. Kuvissa on maalauksellisuutta, runollisuutta ja arvoituksellisuutta.

Kuikalle vesi on kaikki kaikessa ja vesi onkin olennainen tekijä näyttelyn kuvissa. Vesi rakentaa alati muuntelevat kehykset kuikalle uida, sukeltaa, ruokailla, levätä.

Kuopion museo
Kauppakatu 23, Kuopio
ti-la 10-17
8/5/0 €, alle 18-vuotiaat maksutta Vuosilippu 32 € Kuopion museolla, Kuopion korttelimuseolla ja Kuopion taidemuseolla on yhteislippu, 14 €.


Ismo Hölttö: Ihminen pääosassa
Kuva: Ismo Hölttö.30.5.2015 asti

Ihminen pääosassa -näyttely koostuu 60-luvun henkilökuvista, jotka valokuvaaja Ismo Hölttö (s.1940) on kuvannut kiertäessään Suomea. Näyttely on ollut esillä Kuopion alueella viimeksi yli 20 vuotta sitten.

Näyttely on tuotettu yhteistyössä VB-valokuvakeskuksen kanssa.

Ismo Höltöllä on toukokuun loppuun asti 1960-luvun kuvista koostuva näyttely myös kansallisgalleria Ateneumissa Helsingissä.

Ismo Hölttö on vastaanottanut valokuvataiteen valtionpalkinnon kaksi kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 1969 ja toisen kerran vuonna 1992, kun Hölttö kokosi omakustanteisen kirjan, Ihminen pääosassa, joka koostuu 1960-luvun henkilökuvista.

Galleria Valohuone
Kauppakeskus Minna 2.krs
Haapaniemenkatu 18, Kuopio

-Lappeenrannassa

Leevi Korkkula: Hetken ehkä onni kestää...
Kuva: Leevi Koukkula. Kuvassa Olavi Virta.29.4.2015 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen huhtikuun näyttely esittelee laulajalegenda Olavi Virran yksityiselämää Leevi Korkkulan vuonna 1958 ottamin valokuvin.

Näissä kuvissa Olavi Virta halusi poikkeuksellisesti esitellä yksityiselämäänsä: kotiaan, sinne hankkimiaan kotitalousvälineitä ja -laitteita, kesämökkinsä, kesäiset harrastuksensa perheen parissa ja paljon muuta. Kuvat ovat häpeilemättömän asetelmallisia ja näyteltyjä. Nuori lehtikuvaaja on toteuttanut kuvansa täysin kuvattavan ehdoilla - näin Virta halusi itsensä ja perheensä julkisuudessa nähtävän.

Päänäyttelyn yhteydessä nähdään myös pienempi kuvakokonaisuus Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen historiasta. Keskus perustettiin 3.4.2005.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

 

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Lemillä

Juha Metso: Venäjä lähellä
Kuvassa: Juha Metso ja Kauiko Röyhkä-15.9.2015 asti

Lemin näyttelytilaksi kunnostetun vanhan pappilan avaa Juha Metson valokuvanättely Venäjä lähellä.

Näyttelyn pohjana ovat Metson ottamat kuvat Kauko Röyhkän kirjoittamiin Ville Haapasalon Venäjän seikkailuista kertoviin kirjoihin. Lisäksi mukana on muitakin kuvia Juha Metson Venäjälle tekemiltä matkoilta 15 vuoden ajalta. Yhteensä esillä on satakunta teosta.

Juha Metso (s. 1965) on kotkalainen valokuvataiteilija, joka on viime vuosina kuvannut eri puolilla maailmaa. Metso valittiin vuonna 2000 Vuoden lehtikuvaajaksi, hän on ollut Fotofinlandia-finalistina kolme kertaa. Ville Haapasalo -kirjojen lisäksi Metso on kuvannut useita muita kirjoja.

Lemin vanha pappila
Toukkalantie 5, Lemi

-Oulussa

Juha Allan Ekholm: Six Days of Heaven - Valokuvia Kölnin karnevaalista
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Turussa asuvan ja työskentelevän Juha Allan Ekholmin (s.1965) näyttely Six Days of Heaven vie katsojan Kölnin karnevaaleille, sen ilmiöihin ja ajankuvaan karnevaalien takana.

Ekholm on kuvannut maailman kolmanneksi suurinta Kölnissä järjestettävää karnevaalitapahtumaa vuosina 2011-15. Työskentely jatkuu edelleen.

Erica Nyholm: Sininen näyttämö
Kuva: Juha Allan Ekholm.17.5.2015 asti

Erica Nyholm (s. 1982) lainaa Mise-en-scène -tyyppisiin valokuviinsa ranskalaisten maalareiden kuten Claude Monet´n ja Edgar Degas’n värejä ja kuva-aiheita. Nyholmin teosten lähtökohtana ovat omat ja hänen läheistensä muistot, jotka hän rekonstrukturoi tallennettavaksi valokuvaan.

Erica Nyholm (s.1982) valmistui taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2013.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

 

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Salossa

Nick Brandt, On This Earth, A Shadow Falls
Kuva: Nick Brandt.17.5.2015 asti

Kansainvälisesti arvostetun valokuvaajan Nick Brandtin (s.1966 Lontoo) valokuvanäyttely On This Earth, A Shadow Falls ylistää Afrikan uhattua ja ainutlaatuista villieläinluontoa.

Näyttelyn on tuottanut ruotsalainen Fotografiska Museet. Se järjesti Nick Brandtin laajan yksityisnäyttelyn jo vuonna 2011 ja siitä muodostui Fotografiskan historian menestynein näyttely. Suomessa Nick Brandtin valokuvia ei ole ennen ollut esillä näyttelynä. Nyt Salon taidemuseossa on mahdollisuus nähdä runsaat 60 suurikokoista mustavalkokuvaa.

Mats Andersson, Intimations - Vihjauksia
Kuva: Mats Andersson.17.5.2015 asti

Samaan aikaan Brandtin näyttelyn kanssa Salon taidemuseon tornissa on esillä ruotsalaisen luontokuvaajan, Mats Anderssonin (s. 1966) valokuvia.

Perinteisen luontokuvan sijasta Andersson esittää kohteensa pelkkinä aavistuksina ja vihjauksina metsän olemuksesta ja eläimistä.

Andersson kuvaa useimmiten hämärän aikaan pitkällä suljinajalla vangiten eläimet ja luonnon liikkeessä, epätarkasti ja viitteellisesti.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

-Turussa

Mari Mäkiö: Eräs elämä
10.5.2015 asti

Kuva: Mari Mäkiö.(Eräs) elämä on kuvista, videosta, äänestä ja tekstistä koostuva installaatio, joka kertoo yhden ihmisen tarinan. Teoksen pohjana ovat erään miehen valokuva-albumit, jotka Mäkiön ystävä otti talteen miehen kuoltua. Näiden albumien pohjalta tulkintansa ovat tehneet kuusi eri aloilla toimivaa ihmistä.

(eräs) elämä -teoksen sisällön tuottamiseen ovat osallistuneet kirjailijat Anna Kortelainen ja Maria Peura, yksityisetsivät Pentti Lintunen ja Susan Aerts-Lintunen, runoilija Kasper Salonen, käsikirjoittaja Anna Ruohonen ja lääketieteen tohtori Amos Pasternack. (eräs) elämä on Mäkiön maisterintutkinnon taiteellinen osuus Aalto-yliopistoon.

Mari Mäkiö (1982) valmistuu tänä keväänä taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta valokuvataiteen osastolta. Hän työskentelee valokuvan, videon, äänen, tekstin ja installaation parissa.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

Lilli Haapala: Luonnon tila
Lilli Haapala :Ipomoea 1 (Elämänlangat). Time- laps videoinstallaatio24.5.2015 asti

Luonnon tila on valokuva- ja installaatiopainotteinen näyttely, joka on Lilli Haapalan opinnäytetyö Turun Taideakatemiaan.

Haapalan teokset leikkivät valokuvan kaksiulotteisella luonteella, nostaen samalla ajankulun merkitykselliseen rooliin. Teokset viittaavat myös ihmisen uteliaisuuteen; haluun nähdä jotain minkä vain kameralla voi tuoda esiin.

Ullakkogalleria
Vanha Suurtori 3, Turku
ti-pe 12-19, la ja su 11-17

-Vaasassa

Teemu Mäki: Kuka sinä olet?
Kuva: Teemu Mäki24.5.2015 asti

Teemu Mäen laaja yksityisnäyttely Kuka sinä olet? pureutuu seksuaali-identiteetteihin ja kulttuurisiin rooleihin. Näyttely koostuu mittavista valokuvasarjoista Miten olla mies tai nainen? ja Ole vihollisesi, täydennettynä videoteoksilla.

Valokuvasarja Miten olla mies tai nainen? tutkii yksilön kamppailua kulttuurin tuottamien sukupuoliroolien paineessa. Kuvasarjan toinen pääteema on kuolevaisuus. Mäki on tehnyt sarjaa vuodesta 2003 lähtien ja muotokuvannut sitä varten tähän mennessä kuutisenkymmentä eri-ikäistä miestä, naista, vanhusta ja lasta.

Ole vihollisesi -sarja on syntynyt Teemu Mäen ja Arja Elovirran järjestämissä valokuvatyöpajoissa, joissa lapset ja nuoret tekivät kolmiosaisia omakuvia. Roolileikin varjolla kuvien tekijät saivat mahdollisuuden olla tavallista rehellisempiä ja uskaliaampia. Kolmiosaisissa omakuvatriptyykeissä tekijän ihanneminä on aina vasemmalla, arkiminä keskellä ja painajaisminä (tai vihollinen tai inhokki) oikealla.

Näyttelyn aikana Vaasassa järjestetään myös uusi Be Your Enemy -työpaja, jossa syntyvät teokset ovat esillä Vaasan Taidehallissa 21.3.-12.4.2015.

Teemu Mäki (s. 1967 Lapualla) on taiteilija, ohjaaja, kirjailija ja tutkija, joka väitteli kuvataiteen tohtoriksi 2005.

Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama, Vaasa
ti-su 11-17
5/3/0 € Perjantaisin vapaa pääsy.

-Vihdissä

Suomen Kameraseurojen Liiton Vuosinäyttely 2015
30.4.2015 asti

Suomen Kameraseurojen Liitto järjestää vuosittain kaksi jäsenseuroille tarkoitettua jyrytettyä näyttelyä, joissa on mahdollista tutustua seurojen parhaimmiston taidonnäytteisiin. Jokakeväinen vuosinäyttely on nyt esillä Vihdin pääkirjastossa.

Näyttelyyn tarjottiin 1708 teosta. Näyttelyyn hyväksyttiin 415 teosta, 158 kuvaajalta ja 34 seurasta.

Vihdin pääkirjasto
Pisteenkaari 9, Nummela.
ma-to klo 9- 20, pe klo 9-16, la 10-15 sekä Vappuaattona klo 9-16.


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa