Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Kirsi MacKenzie: Luonnon muotoja
Kuva: Kirsi MacKenzie.29.1.2015 asti

Kirsi MacKenzien kuvien kohteena on pohjoismainen maisema, erityisesti arktinen luonto. MacKenzie on tehnyt useita kuvausmatkoja erityisesti Islantiin. Näyttelyn kuvat on otettu suurimmaksi osaksi vuonna 2014.

MacKenzie on Axxellin kolmivuotisen luontokuvauskoulun kasvatteja.

Kuvaaja on itse paikalla esittelemässä näyttelyään 24.1.2015 klo 14 – 16.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-pe 10-15


-Inarissa

Jan-Eerik Paadar: Veden kuvia – Inarinsaamelainen sielunmaisema valokuvassa
Kuva: Jan-Erik Paadar.8.2.2015 asti

Jan-Eerik Paadarin valokuvanäyttelyssä inarinsaamelainen sielunmaisema näyttäytyy tulkitsijalleen ennen kaikkea veden kautta: puroina, jokina ja järvinä. Tummasävyiset maisemakuvat henkivät vuodenaikojen dramatiikkaa. Suuria maisemia rytmittävät ympäristön pienipiirteiset yksityiskohdat.

SIIDA
Inarintie 46, Inari
ti-su 10-17
10/8/5€

-Jyväskylässä

Nobuyuki Kobayashi: Portrait of Nature–Myriads of Gods
Kuva: Nobuyuki Kobayashi8.2.2015 asti

”Myriads of Gods” eli ”lukemattomia jumalia” on termi, joka kuvaa muinaista japanilaista tapaa kohdata ja käsitellä luontoa ja elämää. Termi kumpuaa ajatuksesta, että jumalia ja jumalattaria on kaikessa ja kaikkialla.

Tämän teossarjan inspiraatio on syntynyt halusta tutkia ihmisen ja luonnon mahdollisuuksia tulla toimeen yhdessä sekä toiveesta välittää muinaisia opetuksia ja perinteitä eteenpäin.

Teossarjan kuvat ovat tavallisesta ympäristöstä asuinalueiden läheltä Japanista.

Kobayashi kuvaa analogisesti ja käyttää töissänsä erityistä washi-paperia, joka on perinteinen, japanilainen käsintehty paperi. Washi-paperi pysyy muuttumattomana vuosituhansien ajan.

Näyttely on kiertänyt Suomen valokuvakeskuksissa vuonna 2014.

Lauantaina 7.2. klo 16-18 teehetki Nobuyuki Kobayashin kanssa.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su klo 11-18

-Kotkassa

SUURSAARI - Kotkan Valokuvakeskuksen 100. juhlanäyttely
Kuva: Juha Metso.1.2.2015 asti

Kotkan Valokuvakeskuksen 100. näyttely on omistettu Suursaarelle. Saari sijaitsee Suomenlahden leveimmällä kohdalla, Kotkaan on matkaa runsaat 40 km ja Viron rannikolle noin 55 km.

Suursaari menetettiin Moskovan rauhassa 1940 Neuvostoliitolle, joka teki siitä suljetun sotilasalueen. Ennen sotia saari kuului suomalaisten taiteilijoiden suosikkikohteisiin. Neuvostoliiton romahdettua saareen järjestettiin erityisluvin muutamia retkiä. Valokuvaaja Juha Metso pääsi kuvaamaan saarelle 2000-luvulla seitsemän kertaa.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

TSUNAMI - Tuhon muisto
1.2.2015 asti

Tapaninpäivänä 2014 tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Kaakkois-Aasian suurkatastrofista. Massiivinen maanjäristys vaati myös 179 suomalaisen hengen. Katastrofi käynnisti historian suurimman uhrintunnistusoperaation, johon osallistui asiantuntijoita 34 maasta ympäri maailman.

Tsunami-näyttely kertoo tsunamin tuhoista sekä kansainvälisestä tunnistusoperaatiosta. Näyttelyn kuvamateriaali on peräisin Keskusrikospoliisin uhrintunnistusyksikön arkistoista ja sitä on täydennetty muista maista saadulla kuvamateriaalilla. Uhrintunnistusyksiköt työskentelivät alueilla, joihin tiedotusvälineillä ei ollut pääsyä ja siksi koko näyttelyn kuvamateriaali on ennen näkemätöntä.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ke 11-19, to ja pe 11-17, la-su 11-15
7/6€

-Lappeenrannassa

Sari Poijärvi: Kasari
Kuva: Sari Poijärvi.1.3.2015 asti

Sari Poijärven Kasari-näyttely esittelee värikkään 1980-luvun tapahtumia ja ilmiöitä valokuvauksen opiskelijan, lehtikuvaajan ja valokuvataiteilijan silmin. Kokonaisuus sisältää henkilökuvia 80-luvun julkkiksista, dokumenttivalokuvia, julisteita, lehtileikkeitä, musiikkivideoita.

Katsottavissa on myös Sari Poijärven henkilöhaastattelu sekä ensimmäistä kertaa esillä oleva Poijärven ja Kjell Westön käymä dialogi Kasari- näyttelyn avajaisissa Virka Galleriassa vuonna 2011.

Näyttelyn päätyttyä Poijärven valokuvat huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan paikalliselle hyväntekeväisyyskohteelle. Asiakkailla tulee olemaan mahdollisuus vaikuttaa hyväntekeväisyyskohteen valintaan.

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
5/4/0 €

-Lapualla

Mikko Lagerstedt: Atmosphere
Kuva: Mikko Lagerstedt.8.2.2015 asti

Mikko Lagerstedtin tunnelmallisissa valokuvissa valo ja pimeys kohtaavat unenomaisella tavalla.

Mikko Lagerstedt (s. 1982) on lähtöisin Pohjanmaalta ja asuu tällä hetkellä Keravalla.

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Pohjoisen valokuvakeskuksen näyttelyohjelmiston 2015 avaa kaksi maisemaa käsittelevää näyttelyä: Marjo Hyttisen Traces sekä Minna Pölläsen Nature Trail. Hyttinen ja Pöllänen tutkivat molemmat teoksissaan maisemaa sekä jälkiä, joita ihminen ympäristöönsä jättää.

Minna Pöllänen: Nature Trail
Kuva: Minna Pöllänen.22.2.2015 asti

Kuvataiteilija Minna Pöllänen (s.1980) työskentelee valokuvan ja paikkasidonnaisten teosten kautta tutkien näiden työskentelymetodien keskinäistä suhdetta. Kokonaisuutta yhdistää tematiikka, joka pohtii maisemakokemusta sekä eri ympäristöihin liittyviä stereotypioita ja rakenteita.

Minna Pöllänen asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lontoossa.

Marjo Hyttinen: Traces
Kuva: Marjo Hyttinen.22.2.2015 asti

Marjo Hyttinen (s. 1966) on kemiläinen taiteilija, joka on käsitellyt teoksissaan kulutuksen ja hyvinvoinnin kääntöpuolta, häviämätöntä roskaa ja kertautuvia jäteröykkiöitä.

Hyttisen teosten lähtökohdaksi on muodostunut maiseman reuna-alueiden muuttuva typografia. Kuvat ottavat kantaa, mutta samanaikaisesti niissä on läsnä ristiriita, joka muuttaa ympäristö-rasitteet ja kasautumat kauneudeksi.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

Renja Leino: Just Anybody
Kuva: Renja Leino.31.1.2015 asti

Renja Leino aloitti kännykkäkameralla kuvaamisen vuonna 2005. Varhaisessa Absent Minds -sarjassa hänen kohteenaan olivat erityisesti lapset ja nuoret, jotka istuvat ruudun vankeina tietokoneen, viihdepelien ja television ääressä.

Just Anybody -sarja käsittelee yksityisyyden kysymyksiä aikana, jolloin kuka tahansa voi kuvata missä ja milloin tahansa – sekä lähettää valokuvia minne tahansa välittömästi kuvaamisen jälkeen.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Salossa

 

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
5 €/3 €

-Savonlinnassa

VUODEN LUONTOKUVAT 2014
Kuva: Matti Pukki.1.2.2015 asti

Vuoden Luontokuvasta on kilpailtu jo 34 kertaa, alkaen vuodesta 1981. Kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä.

Kilpailu keräsi tänä vuonna kaikkien aikojen kuvamäärän, yhteensä 12857 kuvaa kahdeksaan eri sarjaan. Suosituimmat sarjat olivat Linnut (2582 kuvaa) ja Maisemat (2388 kuvaa). Kilpailun pääpalkinnon arvo oli tänä vuonna 5000 euroa.

Vuoden Luontokuva 2014 on kotkalaisen Matti Pukin maalauksellinen ”Lokkien taidelento”.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
ti-su 10-17
kesä-elokuussa avoinna päivittäin klo 10-17
5/3/0€

-Tampereella

 

-Turussa

Juan Kasari / Bright Light
Kuva: Juan Kasari.1.2.2015 asti

Näyttely koostuu videoinstallaatiosta sekä kolmesta valokuvasarjasta. Teosten keskeinen teema liittyy valokuvan todellisuus- ja kuvarakenteen purkamiseen digitaalisten ja analogisten päällekkäisyyksien aikakaudella. Lähtökohtana on ollut ajatus digitaalisen valokuvan ”alkuperäisestä” muodosta ja siitä miten kuva tuhoutuu ja muuttuu erilaisten prosessien aikana, saavuttaen samalla uusia tasoja.

Juan Kasari (s.1974) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi tila-aikataiteiden koulutusohjelmasta.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18


Matkakuvia maasta - Markku Salonen 60 v.
Kuva: Markku Salonen.31.1.2015 asti

Markku Salonen on kuvannut 10-vuotiaasta. Näyttelyssä on läpileikkaus vuosikymmenten aikana syntyneistä maisema- ja luontokuvista kotoa ja kauempaa maailmalta.

Turun Yliopiston kasvitieteellisen puutarhan seminaarisali
Ruissalon puistotie 215
ma-su 10-16

-Vaasassa

Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa
SURREALISMIA JA SILMÄNLUMETTA 1900-luvun alun valokuvakorteissa8.3.2015 asti

Suomen valokuvataiteen museossa vuonna 2013 nähty Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorteissa -näyttely on nyt esillä Tikanojan taidekodissa Vaasassa. Näyttelyn on kuratoinut dosentti Harri Kalha.

Näyttely esittelee huvattomia valokuvapostikorttieja 1900-luvun alun teollisen valokuvan kultakaudelta.

1890-luvun lopulla Eurooppaan syntyi joukko tehtaita, jotka tuottivat valokuvakortteja aitoina valokuvina, ns. kilometrivalokuvana. Toiminnasta kehkeytyi muutaman vuosikymmenen ajaksi mittava teollisuudenhaara, joka ehti tuottaa miljoonittain valokuvia.

Kuvarinnastukset, kuvan ja piirroksen yhdistäminen sekä päällekkäisvalotus olivat teollisen valokuvan keinoja sata vuotta ennen Photoshoppia. Teollista värivalokuvaa ei oltu vielä kehitetty, joten kortit väritettiin käsin.

Korttien kultakausi alkoi hiipua ensimmäisen maailmansodan myötä, mutta korttien käyttämät ilmaisukeinot jäivät elämään myöhemmin syntyneissä taidesuuntauksissa.

Näyttelyyn liittyy Kalhan kirjoittama kirja Ihme ja kumma. Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorttitaiteessa (WSOY 2012).

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4, Vaasa
ti-su 10-16
7/5/0 €

-Valkeakoskella

Kameraseura-74 Valkeakoski ry. Vuosinäyttely.
1.2.2015 asti

 

Myllysaaren museo
Kanavanranta 3, Valkeakoski
ti-pe klo 10-16, su klo 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa