Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 
Yksi vuosi, 200 museota, rajoittamaton määrä museovierailuja = 59 €

Museokortti

MUSEOKORTTI Museokortti on suomalaisten museoiden yhteislippu, joka on voimassa vuoden ajan ensimmäisestä käyttöpäivästä. 59 euroa maksavalla henkilökohtaisella Museokortilla pääsee yli 200 museokohteeseen eri puolilla Suomea.

Mukana ovat Suomen suurimmat taide- ja kulttuurihistorialliset museot, merkittävimmät erikoismuseot, alueelliset museokeskukset sekä paljon paikallisia museokohteita. Lue lisää


Valokuvanäyttelyitä

Galleria-näyttelyt ovat ilmaisia. Museoihin on pääsymaksu, mutta moniin museoihin on vapaa pääsy tiettynä päivänä ilta-aikaan - tosin erikoisnäyttelyihin joutuu yleensä aina maksamaan. Museokortilla pääsee lähes 200 museoon.

Paikkakunta: A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Y Å Ä Ö

- Helsingissä

Miia Autio, Variation of White
Kuva: Miia Autio.24.4.2016 asti

Miia Aution näyttely Variation of White käsittelee katseen subjektiivisuutta, erilaisuuden ja ennakkoluulojen kohtaamista sekä toiseuden esitystä. Teoskokonaisuuden pääosassa ovat valokuvat, joiden taustalla vaikuttavia teemoja avaa aiheeseen liittyvä dokumentaarinen videoteos.

Miia Autio (s. 1986) on valmistunut valokuvaajaksi 2015 Lahden Muotoilu- ja taideinstituutista sekä 2016 Bielefeldin ammattikorkeakoulusta.

Autio on taiteellisessa työskentelyssään kiinnostunut tuomaan esille yhteiskunnallisia aiheita niin, että tieto ja ymmärrys syntyvät katsojan ja teoksen välisessä vuorovaikutuksessa. Hän käsittelee teoksissaan identiteetin, vierauden ja kuvan katsomisen teemoja.

HARHA
Kuva: Pekka Niittyvirta..24.4.2016 asti

Hippolyte Studiossa on huhtikuun ajan myyntinäyttely, jossa esitellään Valokuvataiteilijoiden liiton jäsentaiteilijoiden teoksia. Mukana on niin väri- kuin mustavalkokuvia 16 eri taiteilijalta.

Kuva: Pekka Niittyvirta.

Valokuvagalleria Hippolyte,
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16


Kauko Antikainen: Muuttuva Helsinki - Valokuvia menneisyydestä tähän päivään
28.4.2016 asti

Kauko Antikainen on kuvannut Helsinkiä viiden vuosikymmenen ajan. Kamera-gallerian näyttelyssä on esillä noin 60 ennen ja jälkeen -tyyppistä kuvaparia, jotka esittelevät kaupunkimaisemia eri puolilta Helsinkiä.

Kamera-galleria,
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.


Sari Teräväinen: Alfredon vuosi Suomessa
Kuva: Sari Teräväinen-28.4.2016 asti

Näyttely kertoo adoptoidun espanjanvinttikoira Alfredon elämästä uudessa kodissa.

Kamera-galleria, Keittiö-galleria
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-to klo 10-15.


Tuula Heikkinen & Aija Lehtonen: Elämää Kuva: Elu trammis -näyttely.ratikoissa - Tallinna Helsinki
29.4.2016 asti

Tallinnan valokuvamuseon galleriasta viime keväänä kiertueelle lähtenyt Elämää ratikoissa -näyttely on saapunut päätepysäkilleen.

Näyttely tutustuttaa raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin. Heikkinen ja Lehtonen kuvasivat raitiovaunuja ja niissä matkustavia ihmisiä eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään kuten ne kuvaushetkillä olivat.

Pohjoismainen kulttuuripiste
Kaisaniemenkatu 9, Helsinki


Poliittisen valokuvan festivaali PVF

Poliittisen valokuvan festivaali
30.4.2016
asti

Poliittisen valokuvan festivaalin teemana vuonna 2016 on Kotimaa. Kotimaa-teeman alla keskustellaan mm. mentaalisista ja maantieteellisistä alueista ja maisemista, niihin kuulumisesta ja niiden menettämisestä. Festivaalin näyttelyt haastavat kysymään, miten valokuvilla rakennetaan paikkaan kuulumisen ja yhteenkuulumisen tunteita, mutta myös ulossulkemisen merkityksiä ja ennakkoluuloja.

Valokuvanäyttelyt, keskustelutilaisuudet ja tapahtumat kutsuvat yleisön vaikuttamaan valokuvilla. Festivaalille on kutsuttu valokuvaajia, jotka haluavat ottaa kantaa kuvillaan. Sen sijaan, että kuvaajat tyytyisivät vain tallentamaan tapahtumia ja kysymään kysymyksiä, he tarjoavat myös ehdotuksia siitä, miten asiat muuttuvat parempaan suuntaan.

Festivaalin valokuvaajat: Adrian Paci, Danila Tkachenko, Katja Tähjä, Kerttu Matinpuro, Laura Böök, Maria Gruzdeva, Mattia Insolera, Miia Autio, Mohammed Moulud, Nicoló Degiorgis, Oksana Yushko, Sanni Seppo, Tuomo Manninen Kuvia kommentoivat ääniteokset: James Andean, Paola Livorsi ja Alejandro Olarte.

Tutustu festivaaliin tarkemmin:


All Walls collective - Antti Hintsa, Emilia Erfving ja Johan Eichhorn: Fairy Tale
30.4.2016 asti

Ravintola Oivassa sijaitsevassa uudessa galleriassa on esillä huhtikuun ajan metsäteemainen Fairy tale -valokuvanäyttely. Järjestäjänä All Walls collective.

Ravintola Oiva
Porthaninkatu 5,Helsinki


Johanna Sipilä ja Pekka Turunen: Omat laulut
3.5.3016 asti

Omat laulut – Johanna Sipilän maalauksia ja Pekka Turusen valokuvia Ismo Alangon musiikkiin -näyttelyssä on esillä Turusen valokuvia ja videoita sekä Sipilän maalauksia. Molempien taiteilijoiden teoksia on aiemmin käytetty eri tavoin Ismo Alangon levynkansissa ja konserttien visuaalisina elementteinä.

Johanna Sipilä on vuonna 2007 Kuvataideakatemiasta taiteen maisteriksi valmistunut kuvataiteilija.

Pekka Turunen on valmistunut kuvaajaksi Aalto yliopistosta, työskennellyt kahdesti Valtion valokuvataidetoimikunnan viisivuotisella apurahalla ja saanut Hasselblad Foundationin apurahan. Turunen on saanut kansainvälistä tunnustusta valokuvistaan mm. osallistumalla Sydneyn biennaliin.

Tiketti Galleria
Urho Kekkosen katu 4–6, Helsinki
ma–pe 11–19 • la 12–18


RAKKAUDESTA — 20 näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta
Kuva: Behi Assadi.29.5.2016 asti

Stadin Aikuisopiston valokuvaopiskelijoiden tuottama näyttely esittää kaksikymmentä näkemystä rakkauden monimuotoisuudesta.

Kuva: Behi Assadi.

Virka Galleria
Kaupungintalo, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki
ma-pe 9-19, la-su 10-16


-Inarissa

Juha Periniva, Valon ja varjon metsästäjä
Kuva: Juha Periniva.24.4.2016 asti

Edesmenneen ivalolaisen valokuvaaja Juha Perinivan luontokuvissa pohjoinen luonto näyttäytyy valon ja varjon eri sävyinä.

Näyttelyn on tuottanut Pohjois-Lapin Kameraseura Ry.

Saamelaismuseo SIIDA
Inarintie 46, Inari
ti-su 10-17
10/8/5€
Sisäänpääsy Museokortilla

-Kotkassa

Martti Matilainen: Stadi, metsä ja muita tarinoita
Kuva: Martti Matilainen.30.4.2016 asti

Martti Matilaisen näyttely koostuu kollasitekniikalla toteutetuista teoksista, joissa taiteilija pohtii omaa elämäänsä yhdistämällä lapsuus- ja nuoruusmuistojaan nykyaikaan.

Yksittäisten kuvien lisäksi on mukana kaksi kuvasarjaa - Mun Stadi ja Minun metsäni. Mun Stadi -kuvasarja oli yksi tämän vuoden Fotofinlandia finalisteista.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

-Kuopiossa

IMAGO 6
Jaakko Holm - Ismo Hölttö - Jouko Könönen - Aulis Nyqvist - Pentti Sammallahti - Antero Takala - Mikko Savolainen

Kuva: Jouko Könönen.

VB-valokuvakeskuksen kevään näyttely esittelee Imago 6 -ryhmän tuotantoa 1960-luvulta nykypäivään saakka.

Imago 6 syntyi nuorten valokuvaajien aatteelliseksi keskustelufoorumiksi syksyllä 1966. Ryhmän kuvaajia ovat Jaakko Holm (s. 1943), Ismo Hölttö (s. 1940), Jouko Könönen (1940–2004), Aulis Nyqvist (s. 1941), Pentti Sammallahti (s. 1950), Mikko Savolainen (s. 1933) ja Antero Takala (s. 1939).

Imago 6 toimi ensisijaisesti valokuvaajien luovana keskustelufoorumina, ei kaupallisena yhteenliittymänä tai koulukuntana. Imago 6:n jäsenet olivat eri tavoin ajattelevia kuvantekijöitä, ja erilaisuus haluttiin myös säilyttää.

Kuva: Jouko Könönen.

VB-valokuvakeskus, Ateljeetila
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
ti-pe 11-17, la ja su 11-15
8/6€

-Lappeenrannassa

Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely
Suomen kameraseurojen liiton vuosinäyttely30.4.2016 asti

Saimaan kameraseura ry:n järjestämässä Suomen kameraseurojen liiton valtakunnallisessa vuosinäyttelyssä on esillä noin 70 vedosta ja noin 290 kuvatiedostoa.

Saimaan kameraseura ry:n 70-vuotisjuhlanäyttely
30.4.2016 asti

Juhlanäyttelyyn on valittu esille seuran menestyneiden valokuvaajien töitä seuran koko historian ajalta.

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus ry / Galleria Pihatto ja Pehtoorin tupa
Valtakatu 80 (käynti Kaukaankadun puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15

-Lapualla

 

Pohjanmaan valokuvakeskus
Vanhan Paukun Kulttuurikeskus, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

-Oulussa

Harri Pälviranta: ASE.doc
 News portrait # 3 (school shooter Auvinen, Finland), 2010.17.04.2016 asti

Valokuvataiteilija, tutkija Harri Pälvirannan (s. 1971) ASE.doc-näyttely koostuu vuosina 2010–2014 tehdyistä teoskokonaisuuksista Uutismuotokuvat (kouluampujat), Jälki ja Suuri asekeskustelu.

Näyttelyn teossarjat kytkeytyvät toisiinsa paitsi temaattisesti myös dokumentaarisen lähestymistapansa kautta. Teosten aiheena ovat aseiden rooli yhteiskunnassa, aseisiin liittyvä uutisointi ja keskustelut, koulusurmat sekä niihin liittyen käsiaseet ja ampuminen ylipäätään.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

- Raaseporissa

 

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti 10-14, ke ja to, pe 10-17, la 12-16

-Salossa

Juha Metso: Tunteella liikkeellä – Emotion in Motion - Juha Metson retrospektiivi
Kuva: Juha Metso. Kuvassa Ville Haapasalo.15.5.2016 asti

Lappeenrannan taidemuseo ja Salon taidemuseo Veturitalli, toteuttavat yhteistyössä valokuvaaja Juha Metson (s. 1965) retrospektiivisen näyttelyn 2016 - 2017. Tunteella liikkeellä - Emotion in Motion -näyttely on esillä ensin Salon taidemuseossa ja myöhemmin Lappeenrannan taidemuseossa.

Kokonaisuus koostuu noin 150 valokuvasta, kuvasarjoista, installaatioista ja performanssivideoista ja musiikkivideoista 1980-luvulta alkaen. Metso on kuvannut yli 60 maassa, varsinkin itärajan takana Karjalassa ja Venäjällä. Hän on kuvannut useille suomalaisille medioille Helsingin Sanomista Suomen Kuvalehteen. Rinnalla on kulkenut oma taiteellinen tuotanto. Lisäksi Metso on tehnyt kirjoja yhteistyössä monien kirjoittajien kanssa.

Näyttelyyn liittyy Lappeenrannan taidemuseon ja Salon taidemuseon kustantama saman niminen julkaisu, jonka artikkelit ovat kirjoittaneet Riitta Raatikainen ja Hannu Vanhanen.

  • Juha Metson käsikirjoittama ja ohjaama omakuvaviedeo Metso on Metso.

Kuvassa yllä Ville Haapasalo.

Salon taidemuseo
Veturitalli Mariankatu 14, Salo
ti-pe 10-18, la ja su 11-17
8 €/5 €
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Savonlinnassa

Mikko Vento: Kun maailma rappeutuu
5.6.2016 asti

Kuva: Mikko Vento.

Näkövammainen valokuvaaja Mikko Vento (synt. 1978) haluaa näyttelyllään haastaa itsensä sekä kannustaa muita ihmisiä jaksamaan eteenpäin vaikeuksista huolimatta.

Näyttelyn kuvat on otettu Ilosaarirockissa, ja pääpaino on ollut esiintyjissä. Osa kuvista on muokattu havainnollistamaan näkövamman vaikutusta näkemiseen.

Vento on julkaissut vuonna 2011 kirjan Festarit omin silmin.

Savonlinnan maakuntamuseo
Riihisaari, Savonlinna
tammi-huhtikuu ti–su klo 10–17
toukokuu ma–pe 9-17, la-su klo 10-17
kesä-elokuussa päivittäin klo 10–17
syys-joulukuu ti–su klo 10–17
7/3/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.

-Tampereella

INTAC: Desire
Kuva: Lavinia Colzani_Not just a hole30.4.2016 asti

Desire – kaksiteräinen miekka -näyttely esittelee yli 300 valokuvan ja useiden videoteosten voimin kansainvälistä nykytaidetta.

Näyttely tuo esille taiteilijoiden kollektiivisen pohdinnan valokuvien ja videoteosten kautta. Kaikille yhteinen teema ”halu” sai uusia vivahteita ja tulkintoja taitelijoiden erilaisten taustojen ja maailmankatsomusten vaikutuksesta.

Vuonna 2010 perustettu INTAC (Int ernational Art Collaborations) on yhteistyöhanke, joka koostuu korkeakoulujen taideopiskelijoista eri puolilta maailmaa. Tekijät ovat työskennelleet ”halun” parissa digitaalisessa ympäristössä: mukana on ollut 50 taideopiskelijaa, joista Suomessa toimii 12.

Nykyaika,
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18, la-su 12-16

-Turussa

Inari Sandell: Life Be Like
Kuva: Inari Sandell.24.4.2016 asti

Inari Sandell on Valokuvakeskus Perin taiteellisen toimikunnan valinta kevään 2016 kutsunäyttelyn taiteilijaksi.

Sandellin taide syntyy unelmoinnin ja arkitodellisuuden törmäyksestä. Teoksissa liikutaan haaveilun, kaipauksen ja tylyn pettymyksen välillä. Sandell hyödyntää taiteessaan kännykkäkuvaan sekä jakamiseen perustuvan kuvakulttuurin konventioita.

Life Be Like on Sandellin opinnäytetyö Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiaan ja hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Inari Sandellin ja Mortti Saarnian yhteisteos #forever, joka kokoaa yhteen heidän selfietä ja mobiilisnapshotkuvaa tutkineen Minä, ikuisesti – näyttelyprojektinsa kuvia.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti-su 10-18

-Vaasassa

Lauri Rotko ja Jukka Rapo: Dreaming of the Sea
Kuva: Lauri Rotko.29.5.2016 asti

Lauri Rotkon ja Jukka Rapon valokuvanäyttelyn aiheena on Itämeren elämä ja kuolema.

Rotko työskentelee meren pinnan yläpuolella havainnoiden merta ja ihmisen suhdetta mereen. Rapo puolestaan sukeltaa Rotkon kuvaamiin maisemiin ja paljastaa veden pinnan alle kätkeytyvän lohduttoman totuuden.

Kuva: Lauri Rotko.

Pohjanmaan museo
Museokatu 3, Vaasa
ti-to klo 11-18, pe-su klo 11-16
7/5/0€
Sisäänpääsy Museokortilla.


Hietalahden helmiä
5.6.2016 asti

Hietalahden helmiä -näyttely Vaasan taidehallissa kertoo kuvien, karttojen ja esineiden avulla Hietalahden alueen vaiheista sekä tulevaisuuden suunnitelmista. Näyttelyn pääteemoina ovat Hietalahden villa ja puiston alue, urheilu- ja virkistyskäyttö, asuminen sekä kadonnut Hietalahti. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Vaasan taidehalli
Senaatinkatu 1 D, Vaasa
ti–su klo 11–17, ma suljettu
5 €/7 €. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Sisäänpääsy MuseokortillaGuillaume Roujas: Marchez dans la lumière

30.4.2016 asti

Kuva: Guillaume Roujas.

Guillaume Roujas tarjoaa katsojalle mahdollisuuden istahtaa kansainvälisten muotisnäytöslavojen eturiviin sekä tilaisuuden tutustua tunnelmaan lavojen takanakin.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-16


 

Lähetä näyttelyvinkki:Armi Hölttö(armi.holtto(at)digicamera.net)

Arkisto:
Päättyneet näyttelyt 2016
Päättyneet näyttelyt 2015
Päättyneet näyttelyt 2014
Päättyneet näyttelyt 2013
Päättyneet näyttelyt 2012
Päättyneet näyttelyt 2011
Päättyneet näyttelyt 2010
Päättyneet näyttelyt 2009
Päättyneet näyttelyt 2005-2008

 

 

 

 


Hae Google:sta

Uutiset


 

 

Mitä muuta Digicamera.netissä?

Digicamera.net Foorumi
valokuvausfoorumi
kaikille kuvauksesta kiinnostuneille

Uutiset-sivu
Tuoreita valokuvaukseen liittyviä uutisia heti aamusta viikon jokaisena päivänä!
Kilpailut
Meneillään olevia valokuvauskilpailuja

Tapahtumakalenteri etusivulla:
Valokuvaukseen liittyviä ajankohtaisia tapahtumia, tv-ohjelmia, luentoja tms.

E-kortit
Laaja valikoima sähköisiä postikortteja

Linkit
Laaja valokuvausalan linkkilista

Kirjat
Kuvaus- ja kuvankäsittelyoppaita Vinkit-osiossa