Reissailua

Esittele omia kuviasi! Anna palautetta muiden kuvista!
spege
Viestit: 11300
Liittynyt: Loka 07, 2003 9 : 18
Paikkakunta: Suur-Sawo

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja spege »

Kääkkä kirjoitti:Voi veljet. Runtu puhuttelu!

Ensinnäkin suunnaton anteeksi pyyntö marsalkalle välinpitämättömyydestäni asetuksia kohtaan. Kalustoon en ota mitään kantaa.

Puhut asiaa. Pitäisi oikeesti keskittyä enemmän nykysin noihin asetuksiin kuvanlaadun takia. Ennen oli aika sama millä asetuksilla kuvas kun suttua tuli joka tapauksessa.
Lepo, valokuvajääkäri Kääkkä.

Kiitän selonteosta kuvaustekniikastasi ja siitä, että kadut noita typeriä kuvausasetuksiasi. Kuvasi ovat visuaalisesti hienoja, teet niitten eteen paljon töitä ja siksi toivoisin, että kiinnittäisit jatkossa enemmän huomiota valokuvaustekniikkaan. Tulee näitä kuvia katsellessa mieleen omat vaellusreissut nuorena valokuvaupseerina mm. Haltille ja Kebnekaiselle.

Nykyisin olen yhtä huonossa fyysisessä kunnossa kuin kollegani, Suur-Saksan valtakunnanmarsalkka Hermann Göring oli toisen maailmansodan loppuaikoina. Hyvä että jaksan enää kuvata kesyjä sorsia SL-Mersun ikkunasta. Mutta kyllä sinun Kääkkä, nuorena innokkaana valokuvaajana pitää tosiaan kiinnittää huomiota noihin kuvausasetuksiin. Esimerkiksi tämä, visuaalisesti hieno kuva, kärsii pahasti mielipuolisista asetuksista.

https://www.flickr.com/photos/kaakka/37459467476/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tokina 16-28 mm suttuzoomi käytössä, suljinaika 1/640 s (!), herkkyys ISO 500 ja TÄYSI AUKKO f/2.8, minkä johdosta kuva-alan reunat ovat tässäkin kuvassa kamalaa mössöä! Ei näin, valokuvajääkäri Kääkkä. Kunhan opit kuvatessasi himmentämään objektiivia ja käyttämään hitaampia suljinaikoja sekä matalampia ISO-herkkyyksiä, niin ylennän sinut välittömästi valokuvakapteenin arvoon!
* Suur-Sawon valtakunnan ja DC.net kansan valokuvamarsalkka *
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Jep! Tuolla kun saisi joka viikonloppu kirmailla niin kyllähän se kunto nousiskin. Pakko vaan jostain saada motvaatiota alkaa käymään juoksulenkillä täällä tasamailla. Ikinää ole tykänny juoksemisesta yhtään mutta intissä sen huomas miten tehokkaasti sillä kunto lähtee nousuun.

Oho ylennyksiä tiiossa. Katotaan oonko sen arvonen.

Kiirusta pukkaa kun ei kerkee kuvia käyä läpi ajallaan. Tässä muutamia maisemia tuolta viimeseltä päivältä.

Harjanteella alaspäin kirmailemassa
Kuva

Nousun varrella tais olla jostain syystä kolme noita huippu toteemeja. Eka toteemi jo huomattavasti kuvaajaa alempana. Taustalla pieni pala Lyngseidettiä.
Kuva

Rinteeltä näkymiä. Kuvassa laakso joka on tuon vuoriston muodostaman kruunun keskellä. Kruunun pohjoisin huippu oli tämä Rornestinden jolle nousin, rykelmän toisen pään reunimmainen huippu kuvassa vasemmalla. Kavringtinden alt.1289m. Koko tää "kruunu" on skimbaajien suuressa suosiossa. Alhaalla pikkusen kuvan ulkopuolella oli hieno uuen näkönen punanen hiihtäjä kämppä.
Kuva

Lyngseidettiä vähän ylempää. Korkeutta jotain 800-900m. Oma autokin näkyy kuvassa tien laidassa levikkeellä aivan vasemmassa alakulmassa.
Kuva

Auringon viimesiä säteitä vuonon toisella puolella. Tässä kipiteltiin jo hölkkäämällä alamäkeen polkua.
Kuva

Samoilta jalansijoilta ylöspäin. Kavringtinden vasemmalla taas. Hiihtomaja näkyy pienenä pisteenä uoman päässä mäen päällä.
Kuva
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Lisää suttuja:
Kaikki kolme kuvattu jonkun verran auringonlaskun jälkeen hämyssä.

Kohtalaisen massiivinen Stortinden Jaegervatnetilla. Korkeutta huipulla 1512m. Jonkun vaja mittapuuna etualalla.
Kuva

Sitten taas tuonne laaksoon jonka nimeä en tiedä vieläkään.
Kuva

Steindalen vastarannalla jossa viime vuonna tuli seikkailtua. Tuosta alkoi kohtalaisen jyrkkä alamäki takas autolle ulos laaksosta. Jukoliste oli jalat piipussa autolla. Noin 480 korkeusmetriä ja polku sen verran jyrkkää että hölkätessä sai todella varoa ettei vauhti lähe kiihtymään tai mene nilkat ympäri kivikossa. Todella hyvää kinttu treeniä.
Tämä ruutu olis melkeen kaivannu jo useemman valotuksen mutta sai sitä jonkun verran korjailtua näköjään.
Kuva
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Vielä löytyy yksittäisiä ruuutuja.

Noin 500 metriä kallioseinää edessä. Takana 200 korkeusmetriä jyrkkää irtokivikkoa ja jäätä. Kohtalaisen pikkuriikkinen olo tuommosissa paikoissa. Joku hullu tuomassa mittakaavaa kuvassa.

Kuva
puuhapete
Viestit: 3591
Liittynyt: Tammi 27, 2005 8 : 24

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja puuhapete »

Pitkästä aikaa ehdin tännekin kurkkimaan. Hyvin oot saanut korkeuserot ja mittasuhteet kuviin. Mahtavaa maisemaa ja settiä. Hats off!
*Valokuvaeversti Suur-Sawon valokuvamarsalkka Spegen armollisella ylennyksellä*

www.hvahamaa.com
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Kiitoksia kiitoksia!

Uusia ideoita kehitellessä menny viime viikot.

Yks vielä muistoksi eräältä aamulta Kåfjordin kalareissulta.
Kuva
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Tuttu ja hyvin kuvattu maisema.
Ei ole helpoimpia maisemia nuo isojen varjoon jäävien pintojen takia.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Kiitoksia!

Eilen huristelin naapurikylälle Vuoksi joen varteen. Jotain märkää kakkaa valui taivaalta niskaan ja kuu loimotti välillä pilvien lomasta. Kuu jäi kyllä taltioimatta.

Kuivaa joenpohjaa oli taas tarjolla. Tai kuivaa ja kuivaa. Niljakasta ainakin oli. Taustalla joko metallitehtaan valot ja pilvissä osittain varmaan myös Svetogorskin valoja valtakunnan rajan toiselta puolelta. Joku outo halokin tuli kuvaan.
Kuva

Mellonlahden suuntaan vielä. Yritin sommitella kuvaa niin että vastarannan niemenkärki, tuo saaren näköinen alue, olisi keskellä aukkoa rannassa mutta sitten vasemman puolen rannan puusto olisi tullu kuvaan ja kuva ois muuttunu todela sekavaksi. Päädyin tähän lopputulokseen. Hiukan häiritsee ettei tuo ole keskellä mutta kuvan idea sentään säilyi kun vasemman reunan puusto ei ole mukana.
Kuva

Pinnallisia ja raadollisia mietteitä kirjottelen aina näihin. Totuushan on se että viikon kohokohta on se kun pääsee yksin huristelemaan ja ettimään kuvauskohteita kuunnellen hyvää musiikkia ja vaipuen eräänlaiseen transsiin jossa nauttii tästä touhusta aivan tolkuttomasti. Se että joku saari ei ole keskellä aukkoa on hyvin pieni tunnelman latistaja. Tai liekkö vaikuttaa ollenkaan mielentilaan. Tietenkin mitä onnistuneempia ruutuja sitä parempi mieli.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Heipparallaa!

Kolilla joulun päälle pari päivää. Jukoliste oli aamulla kiva valo. Huipulla oli samaan aikaan about parikyt henkeä ja koko ajan lappas lisää joten noita jalanjälkiä riitti :D
Kuva

Kuva
Maffer
Viestit: 21618
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Heheh :D Pieni kontrasti tuon edellisen setin ja tämän välillä. Tuollainen valo on siinä pöljä ettei tiedä miten päin olisi ja mihin menisi. Joskus on hyvä vain katsellakin.
aikaarska
Viestit: 12010
Liittynyt: Joulu 06, 2004 6 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja aikaarska »

Onpa hienon näköistä Kolilla...ja täys talvelta näyttää. Aikamoinen kontrasti tähän stadin lumettomaan pimeyteen. Kesällä tuli käytyä pitkästä aikaa Kolilla, kiva nähdä luminen versio samoilta paikoilta.

'Why should I feel lonely ? is not our planet in the Milky way?'
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Nojoo, vaikka kotopuolessa ees hiukan lunta onkin niin tuntu kyllä että vuodenaika ois muuttunu Lappeenranta - Joensuu välillä. :D

Koitin odottaa että valo ois pilkistäny puitten takaa sen verran että ois valaissu vähän enemmän tuota kallion päällä olevaa dyyniä mutta ei. Muulla porukalla oli kiirus mökille joten kuva talteen ja menoks. Pieni ero myötä ja vastavalolla..

Kuva
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Eipä nää Lappeenrannan maisemat miltään kyllä näytä kun vertaa kuvies maisemiin. :D
Kolilla sentää oikeesti talven näköistä. Tuo viimeinen kanssa hyvä myötävalon takia.
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Kiitoksia!

Nostellaas tätä ketjua välillä. Valokuvaamisen saralla ollu pikkusen hiljasta viimeaikoina. Pelottelin viimevuonna täälläkin ottavani lainaa ja rakentavani ittelleni reissupakun. No nyt sitte otin ja tein sen. Eli kaikki aika menee rakenteluun. Mutta mikäli deadline ei veny niin ensi kesä ja syksy tulee olemaan jotain sellasta mitä en ennen ole kokenu ja kuvat toivottavasti myös sen mukasia.

Jos porukkaa kiinnostaa auton edistyminen niin tuolta voipi seurailla! http://www.tolkkifoorumi.com/phpBB3/vie ... =19&t=4647" onclick="window.open(this.href);return false;

Ei valokuvallisesti todellakaan mitään ihmeellisiä muistoja mutta parit räpsyt viime viikonlopulta. Nelikon testailua. Kelkkareittiä pitkin niemen kären yli saimaan rantaan. Kaveri hävis pilkille ja ite jäin lämmittelee sormia nuotiolle. Pakkasta -11.

Kuva

Kuva
Vieras1

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Vieras1 »

Tervehdys ja peukut autonrakentelulle! On se hienoa (vähän kateellisena täällä...), kun joku jaksaa touhuta!

Kattelin tuota linkin takana olevaa ketjua, hienolta näyttää ja kuulostaa. Lakiasiat taisikin tulla jo selvitetyks? Ei ole ihan simppeliä Suomessa omatoimisuus, mutta kysymällä ja sitkeydellä asiat selviävät. On niille kaikille säännöillä ja määräyksillä joku perustekin, joskus jopa ihan asiallinenkin peruste.

Taisi tuo kosteussulkujuttu olla myös esillä siellä autonrakentajien keskusteluissa? Siis auton ongelma asuntokäytössä kylmässä ilmanalassa on se, että auton kuori muodostaa väkisin ulkopintaan kosteussulun, ja rakennuksessa, missä on ihmisiä sisällä ja mahdollisesti jopa laitetaan sapuskaa, ilman kosteus lämpimässä sisätilassa nousee aina sellaiseksi, että kosteus tiivistyy kylmää ulkopintaa vasten, ja kastelee eristeen. Kosteussulku talon seinässä on aina oltava lämpimällä puolella, jos sulku rakenteessa on. Autossa on minun ymmärrykseni mukaan oltava joko tuuletettu ja jonkin verran kosteutta sietävä eriste, tai toinen kosteussulku sisäpuolella. Tätä kannattanee vähän selvitellä kokeneilta rakentajilta; sen verran on minulla kokemusta, että tehdastekoiseen asuntovaunuun on jouduttu vaihdattamaan kokonaista seinäpalaa eristeitten uitua vedessä aikansa...

Joka tapauksessa, hieno projekti!

Vieras1
Kääkkä
Viestit: 1032
Liittynyt: Huhti 07, 2012 21 : 41

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Kääkkä »

Kiitos kiitos!

Juu on suunnaton epäonni hurahtaa tämmöseen projektiin tässä valtiossa mutta kaikki on trafin historioita myöten selvitelty ja pitäs olla asiat kunnossa.

Vähän offtopickia mutta tuolla monet eristäny seuraavasti: äänieriste, villat, huurusulku ja sen päälle pintaverhoilu. Liekkö ois fiksumpaa jättää se kelmu pois kokonaan. Filmivanerista pintaverhoilu ni hengittää pikkusen rakosista.

Autoon tulossa siis riittävä sähköjärjestelmä pitämään kamera, tietokone, jääkaappi vehkeet hengissä. Kelpaa pörrätä ympäri lyngeniä ja miksei eksyis lofooteille ja senjan suunnille. Kuka tietää minne päädyn ja koska.
©pjm
Viestit: 6017
Liittynyt: Huhti 30, 2015 10 : 08

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja ©pjm »

Onnittelut reissuvankkurin hankinnan johdosta!

Ajoitko rantaan siitä vanhojen mökkien luota harjanteen yli? Jos niin ni nousiko helposti takas rannasta sen tiukan vasemmalle kääntyvän kurvin jälkeen? Siihen ku ei pysty vauhtia ees ottamaan ja tuossa pakussa aikas pitkä akseliväli kuitenkin. Toisaalta on siulla nyt kunnon neliveto autossa.
#juha#
Viestit: 359
Liittynyt: Kesä 24, 2006 21 : 53

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja #juha# »

Kolin joulukuvia kelpaa esitellä.Tulee meidän maamme fiilis....
Vieras1

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Vieras1 »

Kääkkä kirjoitti:Vähän offtopickia mutta tuolla monet eristäny seuraavasti: äänieriste, villat, huurusulku ja sen päälle pintaverhoilu. Liekkö ois fiksumpaa jättää se kelmu pois kokonaan. Filmivanerista pintaverhoilu ni hengittää pikkusen rakosista. .
Lissää ohvitopiikkia. Kun ihmiset hengittää autossa, missä on oleskelulämpötila, ilmaan syntyy kosteutta. Siinä lämpötilassa se pyssyy kaasumaisena, mutta kun se kaasun tapojen mukkaan leviää kaikkialle - myös sinne seinässä olevan eristeen sekkaan - se löytää sieltä kastepistettään vastaavan, kylmemmän lämpötilan. Ja tiivistyy vedeksi. Kylmä puoli pitäs olla se hengittävä puoli, mutta kun siellä on viimisenä pelti - lämpöä hyvin johtava ja täysin vedenpitävä pinta. Eli huonoin mahollinen ulkopinta tuon kosteuden kannalta. Se kosteus alkaa joko tiivistyä siihen pellin sisäpintaan, ja valumaan siinä kohti lattiaa, tai sitten jo sinne eristeen sissään. Mitkä kummatkaan ei oo hyviä asioita. Miun kovasti vajavaisen ymmärryksen mukkaan ratkasut vois perustua joko siihen, että eristeen ja ulkopellin väliin jäis pien tuulettuva rako, mikä samalla merkitsis kovaa lämmönhukkaa, tai sitten se eristeen sisäpinta saatas veenpitäväks, eli höyrysulku sinne lämpimälle puolelle. Ongelma on tuossa jälkimmäisessä saaha se höyrysulku riittävän tiiviiks, kun ulkopinta ei oo hengittävä. Kosteus sinne välliin löytää aika pienestä vuodosta.

Enemmän ko tämmösen vanhan ukon teoriahöpinöitä, mie kuuntelisin ja tenttaisin niitten mielipitteitä, jotka on näitä rakentaneet. Mikä on ollu ratkasu, ja miten on käytännössä toiminu. Ongelman suuruus tai se, kuinka nopeasti eristeet kostuisivat käyttökelvottomiksi, riippuu myös asuttujen vuorokausien määrästä, ja säilytysolosuhteista väliajoilla, eli pääseekö rakenne kuivumaan kunnolla käyttökertojen välillä.

Niiko kerroin, ongelmia on tuon asian kanssa ollu ihan tehastekosissakin vehkeissä. Asuntovaunujen huoltoja ja korjauksia tekevät tyypit vois jottain ja ymmärtää näistä asioista?

Vieras1

PS. Sivutaas lopuks topiikkia: Se seinäeriste ajan kanssa talvella alkaa muistuttammaan noita siun Kolin kuvien upeita tykkylumipuita, jos höyry pääsee sinne eristeen sissään, mutta tiivistyny vesi ei mistään kautta pois...
Sahaaja
Viestit: 1497
Liittynyt: Loka 07, 2009 21 : 04

Re: Reissailua

Viesti Kirjoittaja Sahaaja »

Siinä oli hyviä ideoita ja varmasti paljon tietoa kosteuden aiheuttamista ongelmista ja rakenteellisista ratkaisuista.

Nykyään kosteus on enemmän kuin ongelma rakennuspuolella, talot homehtuu ennen kuin ovat valmiita.

Mutta tuohon auto juttuun, maalauksen jälkeen itse laittaisin reilusti kotelosuoja-ainetta useampaan kertaan korin sisäpuolellekin, koteloihin yms. Hidastaa jo olemassa olevan ruosteen leviämistä, jos sellaisissa paikoissa mistä niitä ei voi poistaa.
Vai onko tuosta sitten asuntoauto käytössä haittaa?

Mutta mukavan näköistä kuvaa D3s tekee.
Vastaa Viestiin