550D tarkennuksen hienosäätö

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digicamera.net - Valokuvausfoorumi Foorumin päävalikko -> Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit.
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
lelukameraLiittynyt: 12 Helmi 2007
Viestejä: 22
Paikkakunta: Kauhajoki

LähetäLähetetty: Syys 13, 2016 22 : 07    Viestin aihe: 550D tarkennuksen hienosäätö Vastaa lainaamalla viestiä

Onko mahdollista säätää otsikon kameran tarkennusta ohjelmallisesti, ruuvimensselillä tai moukarilla? Kaikilla linsseillä tilanne on se, että tarkennus asettuu aavistuksen tarkennettavan kohdan etupuolelle ja isoilla aukoilla tämä jo häiritsee.

t. make
Alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
decypherLiittynyt: 19 Joulu 2005
Viestejä: 225
Paikkakunta: Koria

LähetäLähetetty: Syys 13, 2016 22 : 38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eipä taida olla tuossa mallissa mahdollistaa hienosäätää tarkennusta itse, joten ainoa järjellinen ratkaisu taitaa olla kiikuttaa kamera objektiiveineen huoltoon.
_________________
flickr
Alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
lelukameraLiittynyt: 12 Helmi 2007
Viestejä: 22
Paikkakunta: Kauhajoki

LähetäLähetetty: Syys 13, 2016 23 : 01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnostaisi tietää, että miten ne sen siellä huollossa tekevät ja tuumata sitten, josko alkaisi näpräämään. Runko on kuitenkin sen verran käytetty ja kovia kokenut, että kovin kalliita huoltoja siihen ei enää kannata tehdä.

Jos säätö tehdään mekaanisesti, niin ehkä laitetaan simmilevyjä objektiivin kiinnitysrenkaan tai kennon ruuvien alle?

t. make
Alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
decypherLiittynyt: 19 Joulu 2005
Viestejä: 225
Paikkakunta: Koria

LähetäLähetetty: Syys 13, 2016 23 : 13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No siinä tapauksessa ei varmaan ole suuri menetys, jos itse yrittää ja menee vain huonommaksi, mikä on hyvin mahdollista. Ihan ruuveja kääntämällä sitä AF-moduulia yleensä säädetään, samoin kuin itse asiassa kennoakin. Tässä yksi video, jossa potilaana tosin on Nikon, mutta periaate lienee sama Canonissakin:

https://www.youtube.com/watch?v=bt_EUkbgd2k

Kannattaa merkata ihan vaikka paperille, paljonko on kääntänyt mitäkin ruuvia, niin ei mene ihan sekaisin, ja testikuvia joutuu tietysti ottamaan paljon. Nimimerkki tonskulus osaa luultavasti neuvoa tarkemmin, jos sattuu näkemään ketjun.
_________________
flickr
Alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tonskulusLiittynyt: 29 Marras 2006
Viestejä: 3255
Paikkakunta: Lappeenranta

LähetäLähetetty: Tammi 11, 2017 16 : 30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tehtaalla kameroiden kokoonpanon yhteydessä tehdään "raaka" säätö fyysisesti eli tarkennussensori (sekä kuvakenno) ruuvataan tarkoin oikeaan kohtaan referenssitestien mukaisesti.
Tämä kuitenkin jättää jonkinverran vielä toleransseja joten hienosäätö tehdään vielä ohjelmallisesti, jokaiselle tarkennuspisteelle erikseen. Tätä metodia käytetään myös Canonin huollossa tarvittaessa, eli tuikataan runkoon vaan töpseli ja Canon huolto-ohjelmistolla säädetään kohdalleen. Yleensä runkoa ei kuitenkaan tarvitse säätää, sensijaan säätö kohdistetaan objektiiviin jossa ilmenee hutitarkennusta.

Itse tarkennussensorissa ei sinänsä yleensä ole mitään hienosäätöruuvia muuhun kuin kohdistamiseen. Eli sensorin paikka säädetään siten että tarkennuspisteet ovat etsimen pisteisiin nähden samassa paikassa.
Kuvakennoa sensijaan voi siirtää eteen tai taaksepäin, yleensä kiinnityskorvakkeiden alla olevilla eripaksuisilla aluslevyillä. Joissakin rungoissa säätö tapahtuu suoraan kiinnitysruuveista, jos korvakkeiden alla on jouset. Tällä säädetään kenno tarkalleen oikealle etäisyydelle bajonetin tasosta sekä suoraan kulmaan.

Jos on ihan pakko sitä tarkennusta säätää itse, niin parhaiten se onnistuisi kennoa siirtämällä ja kun tarkennus tahtoo osua aina liian eteen niin tämä olisi jopa järkevin metodi.
550D:ssä kenno on muistaakseni shimmisäätöinen, eli voisit ottaa sieltä vaikka yhdet liuskat pois jokaisen kolmen kiinnityskorvakkeen alta. Shimmejä on usein muutama / kiinnityspiste, eripaksuisina eli katsottava tarkasti että tulee ottaneeksi jokaisesta pisteestä pois samanpaksuiset shimmit. Muuten kenno jää vinoon.

Huolto-ohjelmistoja:
http://www.spt.info/sptstore.php?crn=330&rn=661&action=show_detail
_________________
*etelä-karjalan VALOKUVAPRIKAATIKENRAALI spegen armollisella ylennyksellä*
http://tonskulus.kuvat.fi/
Alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Digicamera.net - Valokuvausfoorumi Foorumin päävalikko -> Järjestelmädigit Canon, edullisemmat mallit. Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  

 
Digicamera.net - Valokuvausfoorumi
Keskustelu valokuvauksesta avattu 9.1.2003
 
 OhjeOhje   HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy 
  Omat käyttäjätiedot Omat käyttäjätiedot   Yksityiset viestitYksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group