OM-D E-M5 -ketju.

Minolta-digit, Olympus-digit (ei-järjestelmädigejä)
moonshine
Viestit: 1312
Liittynyt: Heinä 27, 2010 21 : 08

Viesti Kirjoittaja moonshine »

"Shutter shock" riippunee paljon siitä, mikä lasi on nokalla. Paljon löytyy verkosta narinaa asiasta, mutta ite en onnistu saamaan originelli vitosella tärähtävää kuvaa aikaiseksi millään. :-)

Mulla on vakaaja aina pois päältä, ellei sillä ole oikeasti tarvetta. Jo ihan akunkeston takia, ja ei kai se automatiikka ja tekniikkakaan täysin virheetön ole...
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
ruutu
Viestit: 1312
Liittynyt: Tammi 10, 2007 22 : 44

Viesti Kirjoittaja ruutu »

moonshine kirjoitti:"Shutter shock" riippunee paljon siitä, mikä lasi on nokalla. Paljon löytyy verkosta narinaa asiasta, mutta ite en onnistu saamaan originelli vitosella tärähtävää kuvaa aikaiseksi millään. :-)

Mulla on vakaaja aina pois päältä, ellei sillä ole oikeasti tarvetta. Jo ihan akunkeston takia, ja ei kai se automatiikka ja tekniikkakaan täysin virheetön ole...
Vaikuttaako vakaajan pois päältä pitäminen sitten noissa kriittisissä suljinajoissa? Vakaajaahan ei todellakaan tarvitse esim. 1/160 ajoilla, joissa minullakin on tullut tärähtäneitä otoksia ainakin 12-50 kittilasin kanssa. Sen sijaan juuri noissa pitkissä suljinajoissa vakaaja toimii kyllä todella hyvin. Jos tuo toimii, niin pistän itsekin vakaajan päältä pois kun sitä ei tarvitse ja käytän sitten vakaajaa kun käsivara ei riitä.
jmagic
Viestit: 260
Liittynyt: Maalis 21, 2007 17 : 43
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jmagic »

Kävin kuvailemassa vähän Kapeenkoskea ja E-M5 oli näemmä jossain vaiheessa ottanut täysin mustia kuvia 1/4000 valotusajalla ja muutama 1/2000 kuvakin on liian tummia naapuriruutuihin verrattuna. 1/1500-50s valotuksissa ei näkynyt ongelmia.

Olisikohan verhosuljin ollut vähän kohmeessa? Tänään ei kyllä ollut kuin joku -18 pakkasta, mutta taitaa joutua huomenna jo vähän tarkkailemaan että mitä kamera kortille tallentaa. Ongelmat näyttävät alkaneen tunnin jälkeen. Aiemmalla E-M5 yksilöllä en kohdannut mitään ongelmia -30 pakkasessakaan.
Vastaa Viestiin