Taas kerätään kuvapankkiin

Kirjat/lehdet, näyttelyt, TV-ohjelmat, messut, kurssit, opiskelu ...
gebardi
Viestit: 287
Liittynyt: Tammi 22, 2003 7 : 42
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Taas kerätään kuvapankkiin

Viesti Kirjoittaja gebardi »

Jösses mitä kuraa, taas täytetään kuvapankkia ilmaisilla kuvilla.

http://energiaperhe.fi/vuoden-sahkot-sa ... n-saannot/
Ihminen, joka osaa käyttää toisten aivoja työnsä tekemiseen, on suuri. °·­­T·°
http://www.dpk.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.coyotefilm.fi" onclick="window.open(this.href);return false;
cameraworks.fi
instagram.com/coyotefilmfi/
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
gunnis
Viestit: 9
Liittynyt: Touko 31, 2011 11 : 00

Viesti Kirjoittaja gunnis »

Huhhuh. Kuvissa on logoja ja kaikkea mahdollista mitä ei voi luvatta käyttää markkinoinissa, eikä paljon muussakaan. Osallistujat maksaa viulut.

"Osallistujat vastaavat siitä, että heillä on kaikki tekijän- ja muut oikeudet lähettämiinsä aineistoihin. Arvonnan järjestäjä voi halutessaan käyttää osallistujien lähettämiä aineistoja (tekstejä ja valokuvia) markkinointitarkoituksiin haluamallaan tavalla ilman erillistä ilmoitusta, suostumusta tai korvausta."
Rockford
Viestit: 7275
Liittynyt: Loka 05, 2004 10 : 06
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rockford »

Jos julkaisen jotain #mitälie-tagilla varustettuna niin miten minä silloin muka olisin jotenkin vastuussa lähettämäni kuvan oikeuksista kilpailun jäjestäjien käyttötarpeiden suhteen?

Enhän edes lähettänyt mitään kilpailun järjestäjille enkä välttämättä tiennyt että #mitälie-tagattu kuva osallistuu johonkin kilpailuun josta en ole ehkä koskaan kuullutkaan.
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
Maffer
Viestit: 21566
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Noniin nyt vaan spämmimään trollitileillä muiden kuvia kisaan.
Kryptos
Viestit: 3920
Liittynyt: Huhti 09, 2014 10 : 10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kryptos »

Jees, Twitterissä huomasin tuon kampanjan ja tweettasin siitä heti Vattenfallille ja Peter Forsgårdille joka on aiemminkin kesällä, kun Tikkurila yritti samanlaista temppua, blogannut ja moittinut yrityksiä yrityksistä omia kuvien oikeuksia pelkällä hashtagilla.

Moni muukin liittyi twiittien sarjaan ja moitti Vattenfallia asiasta. Yrittivät kyllä venkoilla ja sanoa, että osallistuminen on vapaaehtoista ja muuta roskaa, mutta kuten jo kesällä Tikkurilan tapauksessa totesin:

* Valokuva voidaan vain löytää tunnisteen avulla. Sopimus käytöstä tehdään tämän jälkeen erikseen oikeudenhaltijan kanssa.

* Hashtag on tunniste. Se ei voi olla sopimusoikeudellinen sitoomus.

Ainoastaan silloin, jos valokuvan oikeudenhaltija on etukäteen käynyt tunnistautumassa vaikka pankkitunnuksilla kilpailun järjestäjän sivuilla ja hyväksynyt kilpailun säännöt, voi järjestäjä edes periaatteessa poimia twittervirrasta määrätyn hakusanan kuvat ja käyttää niitä kuten on sovittu.

Koska Twitter-käyttäjiä, lukuunottamatta ehkä ns. Verified käyttäjiä, ei ole tunnistettu vahvasti, ei tämäkään vielä riitä. Twitter käyttäjän identiteetti on joka tapauksessa vahvistettava ennen kuin käyttäjän Twitteriin liittämiä kuvia voidaan käyttää. Minni Hiiri ei välttämättä ole Minni Hiiri, vaikka Twitter tunnus niin väittääkin.

Lisäksi kilpailun järjestäjän olisi jätettävä huomiotta, tai erikseen oltava yhteydessä sellaisiin käyttäjiin, jotka eivät ole tunnistautuneet etukäteen ja tehneet käyttösopimusta, mutta silti käyttävät valittua tunnistetta.

Kuten Rockfordkin totesi, tunnistetta käyttävän ei voida olettaa olevan kaikissa tapauksissa edes tietoinen siitä, mihin tunnistetta käytetään. Vaikka tietäisikin, se ei muuta tilannetta mihinkään.

Uskomatonta, että firmat yrittävät tällaista puliveivausta uudelleen ja uudelleen.
Viimeksi muokannut Kryptos, Syys 30, 2015 12 : 15. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sapere aude.
---
flickr
Maffer
Viestit: 21566
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Tämmöistä kusetusta yrittävien pitäis joka ja ikinen kerta saada negatiivinen hyöty kampanjastaan eli joutua maksumieheksi.
Vastaa Viestiin