V-flat

Kaikenlaiset DIY-projektit, rakentelut jne. ***Uusi*** 12.1.2008
vilpertt
Viestit: 731
Liittynyt: Elo 05, 2004 0 : 39
Paikkakunta: Killmanstrad
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vilpertt »

Nyt lopulta väsäiltiin yksi kappale noita v-flattejä, tarkotus oli tehdä toinenkin mutta materiaalin laskenta meni vähän huti ja ei jaksettu ajella saman päivän aikana hakemaan lisää listaa :). Mutta kunhan tuosta tulee kokemuksia niin näkee että onko tuo kuinka kestävä käytössä ja tarvitseeko tuohon tehdä mitä muutoksia. Aika myös näyttää että onko tuo koko oikea.

Perusmateriaalina meillä oli paperipintainen mattamusta kapalevy(1000 x 700 x5 mm) joista väsättiin kantiltaan 2500mmx700mm v-flat.

Kuva

Hinta about 10-12e/levy riippuen tilausmääristä. Levyjä menee 5kpl per flätti(neljällä pärjää jos uskoo 2m korkean riittävän). Kustannukset per flätti siis siinä 60e tietämillä.

Levyt kiinnitettiin toisiinsa ihan normaalilla mustalla jesarilla(:D), niin että saatiin aikaan 2,5 levyä pitkät puoliskot.

Kuva
Huomioi että nuo levypuoliskot on käännetty pelikuviksi, nyt taivutettavaksi tarkoitettu sarana on ainoa suora saumakohta koko levyn halki. Kuvassa myös keskellä kulmalistat jotka eivät pohdinnan jälkeen tulleen keskisauman kohdalle levyn reunaan(saranan teko olisi vaikeaa).

Lisäjäykisteenä ja kulmasuojana toimii puuilosta ostettu pienin myynnissä ollut kulmalista sekä suora ohut rima. Hinta muutaman euron per rima.
Kuva
Pitkät sivut kulmalistaa ja ylä&alapinta ohutta suoraa rimaa(hifistellessä voisi tehdä koko kierroksen kulmalistalla). Kiinnitys aluksi niittaamalla kapalevystä läpi listaan ja sitten lopullinen jäykistys mustalla jesarilla.

Kuva

Sarana rakennettiin niin ikään jesarista, ensiksi saranavälyksen haarukointi pienillä jesaripaloilla.
Kuva

Ja lopuksi saranaan teippi toiselle puolelle saranaa(oletus oli että saranasta tulee jäykkä jos sen päällystää teipillä molemminpuolin... jos ei tuo toispuoleinen teippaus riitä niin sitä on harvinaisen helppo lisätä :) ). Teippaus ääriasennossa, eli noin 90° kulmassa ulkosyrjään, jolloin loppukin teippaus osuu paremmin kohdilleen niin että sarana ei ahdista.

Kuva

Kuva

Tuon koko ja paino on semmonen että tuota jaksaa siirrellä yksikseen ja nyt ainakin tämä yksilö vaikuttaa aika kestävältä.

Nyt en äkkiseltään muista mistä tuota levyä tilattiin, jokatapauksessa tuosta paikasta sitä sai 25kpl lootissa joten ihan pelkästään omiin tarpeisiin tuota ei varmaan kannata tilata noilla tilausmäärillä :)


....

(kuvat.fi ja foorumilinkitys, AAARGHHH!! kuka muka haluaa postimerkin kokoisia kuvia foorumipostiin?)
Blogi
Portfolio
Naamakirja
Hää -ja muita kuvauksia kaakkois-Suomessa
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Neon Valo
Viestit: 2927
Liittynyt: Joulu 07, 2008 15 : 20

Viesti Kirjoittaja Neon Valo »

No joo, näyttääpä ihan hyvältä :)

Kun saisi itsekin jostain tuota kapalevyä tilailtua, kun täälä Kajaanin suunnilla ei oikeen ole ketään muuta joka haluis samaan mukaan :D
Neon Valo
Viestit: 2927
Liittynyt: Joulu 07, 2008 15 : 20

Viesti Kirjoittaja Neon Valo »

Tuolla ainakin on kapalevyjä 70x100/5mm kokoisina ja muunki kokoisina.. koot on senttimetreissä, kun piti tarkistaa vielä varmuudeksi :D

http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=218
vilpertt
Viestit: 731
Liittynyt: Elo 05, 2004 0 : 39
Paikkakunta: Killmanstrad
Viesti:

Viesti Kirjoittaja vilpertt »

Vielä tarkennuksena, tuo tilattu levy molemminpuolin mustaa ja pahvi/paperipinta on semmosta että maali tarttunee hyvin(liimapinnaksihan tuo on tarkoitettu).
Blogi
Portfolio
Naamakirja
Hää -ja muita kuvauksia kaakkois-Suomessa
Annukka
Viestit: 448
Liittynyt: Huhti 06, 2003 19 : 48
Paikkakunta: Tampere

V-flatteja

Viesti Kirjoittaja Annukka »

Kuinka rakentelut onnistuivat, entä käyttökokemuksia?
Kiinnostaisi väsätä pari kpl.
Vastaa Viestiin