Salama-asetukset EOS 350D

Canon 1300D, Canon 1200D, Canon 700D jne.
peurariina
Viestit: 3
Liittynyt: Helmi 05, 2015 10 : 30

Salama-asetukset EOS 350D

Viesti Kirjoittaja peurariina »

APUA!
Miten built-in salaman saa pois päältä, jos käyttää käsisalamaa orjasalamana radiolähettimen kautta?
Miten asetetaan manuaaliasetukset käsisalamalle kamerasta?
Käytössä SIGMA EF-610 DG ST EO-ETTL2, jossa ei ole näyttöä(asetusvalikkoa) takaosassa.

Viisaammat auttakaa!!!
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Pan
Viestit: 1456
Liittynyt: Elo 23, 2004 17 : 13

Viesti Kirjoittaja Pan »

Tuossa tilanteessa ei sitä rungon salamaa laiteta edes päälle eli nosteta ylös. Se Sigma (jota en tunne) on ulkoinen pääsalama. Jos se ei toimi ETTL:nä tai joka tapauksessa haluat käyttää sitä manuaalisesti, niin et voi ohjata salaman tehoja kameralla. Mutta toki voit asettaa valotuksen manuaalisesti, kunhan pidät valotusajan 1/250 s pidempänä. Käytännössä valotukseen vaikuttaa ISOn arvo ja aukko. Jos salaman tehot eivät ole tiedossa, niin sitten vaan pitää haarukoida. Itse käytän 580EX:ää aina manuaaliasetuksilla, triggerillä tai ilman.
olli R
Viestit: 4808
Liittynyt: Tammi 10, 2003 9 : 21
Viesti:

Viesti Kirjoittaja olli R »

610 DG ST on vain automaattisalama. Se säätää tehoaan vain kameran ohjaamana.

Ja 350D:ssä ei ollut vielä ulkoisen salaman ohjausta sisäänrakennettuna. Se voi ohjata ulkoista salamaa vain E-TTL -automatiikalla.

Eli käytännössä voi käyttää tuota salamaa jotenkin ohjattuna ainoastaan, jos se on:
- kamerassa kiinni
- kamerassa kiinni E-TTL -kaapelilla
- irralllaan ja käytettävä radio osaa välittää E-TTL -signaalit.
Ja tällöinkin 350D:llä vain automaattisena, ainoa säätö on on salaman automaattivalotuksen korjaus, joka löytyy kamerasta.
käsisalamaa orjasalamana radiolähettimen kautta?
Tuo ilmaisu on hiukan ristiriitainen, mutta siis tarkoittanet, että sinulla on kameran salamakengässä lähetin, salaman alla vastaanotin ja salama sitten irrallaan kamerasta?
Jos kameran salamakengässä on jotain, niin kameran oman salaman ei pitäisi nousta itsestään. Jos se yrittää, niin silloin salamakengässä oleva tunnistin voi olla rikki.
Ja tosiaan tuolla laiteyhdistelmällä salama todennäköisesti joko välähtää aina täysillä tai ei välähdä ollenkaan. Poikkeuksena tilanne jossa käytät E-TTL:n välittäviä radiolähettimiä, esim Yong Nuo:n 622C:tä tai vastaavaa.

Jos nyt kuitenkin tarkoitat tilannetta, jossa salamaa ohjattaisiin kameran oman salaman välähdyksillä, niin tuossa Sigmassa ei tietääkseni ole optista orjatilaa eikä E-TTL infrapunaohjausta. Sitä ei ohjata kameran salamalla. Eikä taas 350D -rungossa ole manuaalitilaa sisäiselle salamalle tai sisäänrakennettua E-TTL infrapunaohjaus lähetintä, eli sillä ei oikein pysty ohjaamaan sellaistakaan salamaa, jossa nuo orjatilat olisivat, jollei kenkään laita jotain Canonin omaa salamanohjaus lähetintä tai master-tilaan pystyvää ulkoista salamaa.

Jos haluat ohjata ulkoista salamaa tulla rungolla, niin vaihda salama sellaiseksi, jossa on omat manuaaliasetukset. Tämän kytket sitten tavallisilla radioilla runkoon.
peurariina
Viestit: 3
Liittynyt: Helmi 05, 2015 10 : 30

Kiitos

Viesti Kirjoittaja peurariina »

Kiitos kaikille vastauksista!
Eli MYYDÄÄN salama! OSTETAAN kamera!
Vastaa Viestiin