Uusi kone kuvankäsittelyyn

Kuvankäsittelyä, mitä vain
muikkunen
Viestit: 1180
Liittynyt: Tammi 04, 2008 11 : 40

Viesti Kirjoittaja muikkunen »

mremonen kirjoitti:Videossa on vielä se, että still-kuvien kanssa hitaalla koneella voi kuitenkin työskennellä. Vaikkakin hitaasti. Videolla jos yrittää siihen saada vielä ääntäkin synkattua, ei oikein tule mitään jos frame-rate on kuva minuutissa, kaksi parhaassa.
Sanokaas nyt te, jotka näistä asioista jotain ymmärrätte, mitkä olisivat vähimmäisvaatimukset koneelle jolla pitäisi voida edes jotenkuten editoida videoita (Full HD)? Oma videonkäsittelyni tulee varmaan olemaan ihan satunnaista, mutta olisi kiva jos se olisi kuitenkin tarvittaessa mahdollista. Nykyisellä koneella tuo synkkaaminen ei käytännössä onnistu.

Entäs sitten still-kuvien käsittely - onko käyttömuistin määrä se oleellinen juttu, vai pitäisikö ottaa huomioon myös muita ominaisuuksia? Ja jos, niin mitä ominaisuuksia? Omalla kohdalla tärkeää olisi, että konvertterit toimisivat mahdollisimman sutjakasti, erityisesti DxO Optics Pro, joka on nykyisellä koneellani ihan järjettömän hidas.

Nämä on ehkä tyhmiä kysymyksiä, ja voi olla ettei niihin ole perusteltuja vastauksia kun kaikki riippuu kaikesta jne. Silti olisi kiva jos joku viitsisi vähän vääntää rautalangasta. Vaikka ihan nykyisiä ohjelmia ajatellen, jos tulevien ohjelmien vaatimuksia ei voi ennakoida.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
Natubest
Viestit: 73
Liittynyt: Syys 24, 2014 13 : 21

Viesti Kirjoittaja Natubest »

Tänään kokeilin Final Cut Pro X ohjelmaa Macbook airillani ja voin sanoa, että oli kyllä ihan hirveetä. Macmini menee kyllä ostoon.

Natu
mremonen
Viestit: 9250
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mremonen »

muikkunen kirjoitti:Sanokaas nyt te, jotka näistä asioista jotain ymmärrätte, mitkä olisivat vähimmäisvaatimukset koneelle jolla pitäisi voida edes jotenkuten editoida videoita (Full HD)? Oma videonkäsittelyni tulee varmaan olemaan ihan satunnaista, mutta olisi kiva jos se olisi kuitenkin tarvittaessa mahdollista. Nykyisellä koneella tuo synkkaaminen ei käytännössä onnistu.
Mun videoeditointiajoista on sen verran aikaa, etten pysty tässä enää auttamaan. Ja paljon riippuu myös ohjelmasta. Muistia kuitenkin pitää olla reilusti (16GB tai yli) ja jos käytetty ohjelma pystyy hyödyntämään jotain määrättyä näytönohjainta, niin sellainenkin auttaa.

Ja tietysti se vaikuttaa, miten noita videoita käsittelee: pelkät suorat leikkaukset ilman värikorjailuja ei paljoa vaadi. Sitten kun päälle alkaa tulemaan enemmän ja enemmän kaikenlaista efektiä, niin homma menee raskaammaksi. Toki renderöimällä aina välillä työversioita tuotakin saa autettua, mutta jossain vaiheessa kovinkin kone niiaa, kun riittävästi lyö efektiä efektin päälle.
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
Dailunch
Viestit: 448
Liittynyt: Kesä 02, 2013 19 : 34

Viesti Kirjoittaja Dailunch »

Ainakaan mun koneella (955BE, HD4890, 8GB) ei editointi Vegasilla ole tuottanut mitään ongelmia, sillä käyttöni on lähinnä leikkausta, tekstien lisäämistä ja pientä kirkkauden sekä kontrastin parantelua. Mutta jos jotain CGI-hommaa alkaa tekemään, niin varmasti renderöintiajat alkavat ottamaan päähän.
mremonen
Viestit: 9250
Liittynyt: Joulu 10, 2003 15 : 43
Paikkakunta: itähelsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mremonen »

Dailunch kirjoitti:Ainakaan mun koneella (955BE, HD4890, 8GB) ei editointi Vegasilla ole tuottanut mitään ongelmia, sillä käyttöni on lähinnä leikkausta, tekstien lisäämistä ja pientä kirkkauden sekä kontrastin parantelua.
Vegas onkin yksi kevyimmistä, jollei kevyin NLE. Siis koneen kannalta. Ei kevyin ominaisuuksiensa puolesta.

Vieläköhän ne koodaa sen assemblerilla?
Innovoija (innovator) – 2–3% väestöstä: uskalias, koulutettu, omaa useita informaation lähteitä;
---
blogi
Hota
Viestit: 344
Liittynyt: Joulu 31, 2009 11 : 33

Viesti Kirjoittaja Hota »

Kysyppä piruutas vaikka Jimsiltä millaista suosittelevat.
Laitat vaikka pari eri budjettia niille.
Jimsinpojilla tuntuu olevan tietotaitoa näissäkin asioissa.
Vajaa 5vuotta sitten kyselin vinkkiä komponenteista ja tuli tehtyä kaupat. SSD on käytikselle päivitetty tässä välissä ja kyl tää vielä hyvin potkii omissa tarpeissa. Mitä nyt alkaa ruokahalu pikku hiljaa kasvamaan.
Mitään valmista pakettia ei kannata katsella. Osittain halpis hiluista kasailtu.

http://www.jimms.fi/
Dailunch
Viestit: 448
Liittynyt: Kesä 02, 2013 19 : 34

Viesti Kirjoittaja Dailunch »

Murobbs on tähän vielä Jimssiä parempi paikka.
OskuK
Viestit: 34028
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

Dailunch kirjoitti:Murobbs on tähän vielä Jimssiä parempi paikka.
Hmm, joo, jos kyselee konetta pelaamiseen.

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
Dailunch
Viestit: 448
Liittynyt: Kesä 02, 2013 19 : 34

Viesti Kirjoittaja Dailunch »

OskuK kirjoitti:
Dailunch kirjoitti:Murobbs on tähän vielä Jimssiä parempi paikka.
Hmm, joo, jos kyselee konetta pelaamiseen.
Äkkiä kun katsoin niin heti ensimmäiseltä sivulta löytyi useita ediointi/kuvankäsittelykäyttöön liittyvää ketjua...
OskuK
Viestit: 34028
Liittynyt: Joulu 22, 2003 20 : 05

Viesti Kirjoittaja OskuK »

Dailunch kirjoitti:
OskuK kirjoitti:
Dailunch kirjoitti:Murobbs on tähän vielä Jimssiä parempi paikka.
Hmm, joo, jos kyselee konetta pelaamiseen.
Äkkiä kun katsoin niin heti ensimmäiseltä sivulta löytyi useita ediointi/kuvankäsittelykäyttöön liittyvää ketjua...
No ehkä sieltä heinäkasasta tosiaan kaksi voi löytää ;-) ..tuliko hyviä ketjuja niistä?

http://murobbs.plaza.fi/pc-konepaketit/

Waldo's Peoplen Waldo:

"Itseensä pitää luottaa, eikö niin?"
Natubest
Viestit: 73
Liittynyt: Syys 24, 2014 13 : 21

Viesti Kirjoittaja Natubest »

Eilen tuli uusi Mac mini taloon ja ai että kaikki on taas sulavempaa MacBook Airin jälkeen :)

Samalla ostin Lacien kovon kuville ja tässä tuli mukana joku lacie share, jossa on 400gigaa tilaa käyttää, kätevää!

Natu
hattumies
Viestit: 559
Liittynyt: Maalis 11, 2012 11 : 57

Viesti Kirjoittaja hattumies »

ppotkalta kysyisin, kun hankit kaksi Fireprota lähinnä videoeditointia silmälläpitäen, että päädyitkö Pro-puolen näyttiksiin 10-bittisyyden ja eizon vuoksi, vai joistain muista syistä? Vai oliko mac pro:hon vaihtoehtojakaan?

Ilman 10-bittisyyden tarvetta varmasti pärjäisi ihan kuluttajatason näytönohjaimilla, joista stream prosessoreita tai cuda-ytimiä löytyy parhaimmillaan jopa enemmän kuin pro-sarjan näytönohjaimista, hintatasosta puhumattakaan.

Tuo koneesihan vastaa suunnilleen hollywoodin standardeja, pl. IO-kortit yms. editointihärpäkkeet.

Itse editoin Adobe Prelude/Premiere Pro CS6 -yhdistelmällä, koneena PC: Intel Core i7 3,8GHz, 16Gb DDR3 1866Mhz RAM, 800Gb SSD, joista 400Gb Intelin PCI-kortilla, Näyttiksinä sekä GTX770 OC ja Quadro K600 10-bittisen dellin vuoksi. Ramia pitäisi lisätä, muuten pärjää jopa 4K -materiaalin kanssa ihan ok. GTX renderöi nopeasti, Quadro ei, mutta tuo onkin hinnat alkaen malli.
samnyrhi
Viestit: 133
Liittynyt: Heinä 08, 2003 19 : 07

Viesti Kirjoittaja samnyrhi »

Hei,

Koneen uusimisen tarve on tulossa alkusyksystä, joten ajattelin kysyä onko tilanne muuttunut oleellisesti Lightroom 6 version ilmestyttyä.

Omalta osaltani olen tavallinen valokuvauksen harrastaja ja tällä hetkellä käytössä Nikon D7100, jonka kuvia olen käsitellyt Lightroom 4 versiolla. Olen aikeissa siirtyä Lightroom 6 versioon.

Tietokone tulee todennäköisesti olemaan komponenteista kasattu XEON prosessorilla, mutta tuo näytönohjainpuoli askarruttaa eniten.

Onko teillä tietoa kuinka Lightroom 6 käyttää GPU:ta? Minulla on kaksi vaihtoehtoa, joko Geforce tai Quadro sarjan näytönohjain. Quoadro:a puoltaa 3D mallinnustarpeet (Solidworks), mutta ymmärtääkseni esim. Blender taas toimisi rivakammin Geforce sarjalla (enemmän CUDA ytimiä). Tarkoitus olisi tutustua Blenderiin ja olisi mukava jos uusi kone tukisi myös tätä. Autodeskin 3Dmax toimii ilmeisesti hyvin Quadro sarjalla, mutta on turhan arvokas ohjelmisto kokeiltavaksi.
Rockford
Viestit: 7276
Liittynyt: Loka 05, 2004 10 : 06
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rockford »

hattumies kirjoitti:Itse editoin Adobe Prelude/Premiere Pro CS6 -yhdistelmällä, koneena PC: Intel Core i7 3,8GHz, 16Gb DDR3 1866Mhz RAM, 800Gb SSD, joista 400Gb Intelin PCI-kortilla, Näyttiksinä sekä GTX770 OC ja Quadro K600 10-bittisen dellin vuoksi. Ramia pitäisi lisätä, muuten pärjää jopa 4K -materiaalin kanssa ihan ok. GTX renderöi nopeasti, Quadro ei, mutta tuo onkin hinnat alkaen malli.
Tilasin uuteen koneeseen näyttikseksi GTX960:n, joka on hitusen tehottomampi kuin GTX770, mutta myös selvästi vähävirtaisempi ja tukee mm. HDMI 2.0 / HDCP 2.2 jotka voi tulla tarpeeseen jos 4k-töllön/näytön joskus hommaa.

Sitä en sitten tiedä yhtään miten järkevää tuollaista on lähinnä LR:n Cuda-kiihdyttelyyn hommata. Ehkäpä tulee jotain peliäkin testattua, vaikka eihän ne uudemmat kai tuolla pyöri kunnolla 1440p-resollakaan. Quadroja yms. en edes harkinnut, tuollainen ~200€ ohjain saa riittää eikä sillä rahalla mitään pro-värkkejä saa.

32Gb RAM riittänee mulle stillin kanssa enemmän kuin hyvin, mutta mitä noita testejä kattoo niin videoita jos editoi raskaammin niin After Effects ainakin syö miten paljon vaan ja sai selvää etua myös 32 -> 64Gb päivityksestä: https://www.youtube.com/watch?v=eJtrQ5CcCN0#t=2m5s
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
moonshine
Viestit: 1312
Liittynyt: Heinä 27, 2010 21 : 08

Viesti Kirjoittaja moonshine »

Omien kokemusten mukaan näyttiksen hyöty lightroomissa (tällä hetkellä) on aika lailla nolla. GPU-kiihdytys ainakin CC:ssä on melkoisen buginen ja siksi mulla pois päältä.
Kryptos
Viestit: 3920
Liittynyt: Huhti 09, 2014 10 : 10
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kryptos »

Samoin täällä, OS X ympäristössä (viimeisin versio) MBA 2013 13". GPU kiihdytyksessä on vielä bugeja, joten olen kytkenyt sen pois päältä. En ole huomannut havaittavaa, tai ainakaan merkittävää eroa suorituskyvyssä tässä kokoonpanossa.
Sapere aude.
---
flickr
hattumies
Viestit: 559
Liittynyt: Maalis 11, 2012 11 : 57

Viesti Kirjoittaja hattumies »

Juu GPU-renderöinti on aivan helkutin buginen CC:ssä, ei mitään järkeä käyttää. Kaataa näyttiksen mm. heti avattessa koko softa.
Rockford
Viestit: 7276
Liittynyt: Loka 05, 2004 10 : 06
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rockford »

Tuolta LR6-ketjusta ymmärsin, että ainakin muutamilla nVidia-näyttiksiä käyttävillä tuo GPU-kiihdytys toimisi käyttökelpoisella tavalla. Siksi siis sellaisen tilasin. Develop-modulin toimintojen nopeus olisi todella tärkeä juttu ja en usko että pelkkä CPU:n päivitys tuo niin suurta parannusta tuohon kuin haluan. Toki kohtuu tehokas CPU:kin on uuteen koneeseen tulossa.

Mutta ainahan on onneksi mahdollista käyttää jotain muutakin softaa kuin LR6:sta.
Petri Kekkonen :: Kuvia :: "Light and shade - time and space" - PSB
nomad
Viestit: 20313
Liittynyt: Huhti 26, 2007 16 : 22

Viesti Kirjoittaja nomad »

Kryptos kirjoitti:Samoin täällä, OS X ympäristössä (viimeisin versio) MBA 2013 13". GPU kiihdytyksessä on vielä bugeja, joten olen kytkenyt sen pois päältä. En ole huomannut havaittavaa, tai ainakaan merkittävää eroa suorituskyvyssä tässä kokoonpanossa.
Minulla on aika uusi iMacci, eikä GPU kiihdytys siinäkään toiminut. LR ei kaatuillut, mutta oli perhanan hidas. Airilla teen niin vähän kuvankäsittelyä, että en osaa sanoa.

En ole kylläkään huomannut mitään isompaa ongelmaa develop-modulin toimintojen päivittymisessä näytölle. Mielestäni tuo oli isompi ongelma joissain aikaisemmissa LR-versioissa.

Lightroomin käynnistyminen saisi kyllä olla nopeampaa :-/ Mikä siinä maksaa ja kuinka sitä voisi nopeuttaa?
mattimi
Viestit: 857
Liittynyt: Elo 27, 2003 16 : 14
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja mattimi »

Hei!

Oman kokemukseni mukaan kuvatietokannan suuri koko hidastaa käynnistymistä. Lr tekee kuvia tuotaessa jokaiselle päivälle oman hakemiston. Näiden hakemistolinkkien päivittäminen tapahtuu ilmeisesti käynnistämisen yhteydessä ja se kestää.

Mikko
Vastaa Viestiin