Tekijänoikeusrikkomus, neuvoa kaivataan...

Mikä tahansa kuvaukseen liittyvä, häät, koulukuvaukset, tekijänoikeudet, kuvaajan/kuvattavan oikeudet jne. jne.
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Kiitos, tuo oli tärkeä tieto!
Päivitin kotisivuni (http://personal.inet.fi/luonto/kuvagalleria/) ja lähetin sähköpostin sille toiselle ex-taiderehtori Reijo Viljaselle :-)
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
jari_jkl
Viestit: 1199
Liittynyt: Marras 11, 2006 21 : 46
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja jari_jkl »

Maalari on kopioinut nimensäkin. :)
Munt
Viestit: 9998
Liittynyt: Joulu 31, 2008 3 : 23

Viesti Kirjoittaja Munt »

jari_jkl kirjoitti:Maalari on kopioinut nimensäkin. :)
Liekö treenannut kopioimalla tuontiautojen huoltokirjoja?
(tyylisuuntana fotofantasia)

..
MacKenzie
Viestit: 6
Liittynyt: Huhti 21, 2013 10 : 20

Viesti Kirjoittaja MacKenzie »

Hinta se on joka ratkaisee, joten kaikki ne, joiden kuvia RV on kopioinut luvattomasti, myymään vastaavanlaisia vedoksia omista kuvistaan puoleen hintaan...
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Matti_JH
Viestit: 12067
Liittynyt: Tammi 25, 2008 19 : 09
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Matti_JH »

Jotenkin ymmärtäisin, jos maalari vetäisi vapaalla kädellä Ja toisi jotakin omaa särmää kuvaan. Nyt ei ole kopiokonetta kummempi. Toki arvostan vaivannäköä, jos siis kyseessä ei ole ps -filtteri ...
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Vaivannäöstä puheenollen... ;-)

Selvitin vaihteeksi tämän kuvan alkuperäistä omistajaa:
http://kauppa.reijoviljanen.fi/product/ ... rabinainen

Googlen kuvahaulla tuli esiin tällainen lista:
http://tinyurl.com/q5t5s6h (Google Image Search)
Sieltä lupaavin kuvasijainti eli tänne:
http://indulgy.com/post/8bwblD2Y02/i-ltlt (Reijon käyttämä kuva tuolta?)
Tässä oli tärkeää linkki eteenpäin eli tänne:
http://primaetalvina.tumblr.com/ Etsitty kuva löytyy sivun alareunasta monen vierityskerran jälkeen. Lisäksi My Instagram linkistä aukeaa sitten toinen sivusto, mikä on tässä alla...
http://instagram.com/maurinha/#
Nyt tuo Bella Maurinha -nimi tuli esiin, mutta lieneekö samanlainen kopioija kuin Reijokin?
Tuolta pääsi kuitenkin tälle sivulle...
http://bellamaurinha.tumblr.com/
Tuo viimeinen sivu näytti sisältävän edes jotain tuosta "muotiblogin" ylläpitäjästä. Valikkopalkista ensin "About Me" ja sieltä sitten "Ask me anything" (vain Tumblr käyttäjille).

Samalla sivulla oli myös tämä maininta:
"Some photos are mine but many I have found through blogs or the internet. I give credit when I know who the photographer is. If you see your photo and would like it removed please let me know."
Todella hienoa... pöh!!!

Lisää tutkimista Googlen kuvahausta ja nyt löytyi kansikuva, jossa oli myös tuon intialaistytön kuva. Tätä kautta esiin tuli Sharon Maas niminen kirjailija (http://www.sharonmaas.com). Ei kun yhteyttä sähköpostilla tähän kirjailijaan www-sivun Contact -linkin kautta.

Sain kirjailijalta tietooni kirjan kustantajan, johon voi ottaa yhteyttä tätä kautta:
http://www.proszynski.pl/English___Abou ... -1-.html--
Tällä hetkellä en tiedä jatkoa tarinaan, mutta yhtä kaikki. Tuollainen kirjan kansikuva on takuuvarmasti kopiosuojattua ainesta, jonka Reijo on kopioinut (taas kerran) omaan maalaukseensa suoraan kysymättä lupia mistään!
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Tuolta kirjan kustantajalta (editorilta) tuli tänään tieto, että kirjan kannessa on käytetty tämän valokuvaajan valokuvaa:
http://www.fayenightingale.com
Kökkö foorumisofta ei antanut lisätä linkin loppuun /#!portfolio rimpsua, joten valitse Commercial + View Portfolio + vieritä "Studio" -kuvanauhaa oikealle kuudenteen kuvaan, niin näet ilmeisesti alkuperäisen valokuvan. Sanon "ilmeisesti", koska tämänkin kuvan kanssa on oppinut varovaiseksi: luvattomia kopioita näyttää olevan liikkeellä todella paljon. (Maailma on mätä näiltä osin yllättävän laajalti eli rappio valtaa alaa...)
En ole vielä saanut vahvistusta sähköpostiini tuolta kuvaajalta.
Iago
Viestit: 44
Liittynyt: Kesä 09, 2008 7 : 53

Viesti Kirjoittaja Iago »

Käsiini sattui Kamera-lehden numero 3/1974, jossa oli juttu valokuvien tekijän oikeudesta (huom. kirjoitusasu). Jutussa käsiteltiin esimerkkeinä fotorealisteja, mutta myös kollaaseja sekä aiheen maalaamista eri tyylillä. Ongelma siis ole aivan uusi.

Tuolloin fotorealismi oli etenkin Suomessa aika uusi tyylisuunta ja valokuvauskin harvinaisempi harrastus kuin nykyään, mutta vuonna 2013 luulisi pelisääntöjen jo vähitellen selvinneen.
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Nyt alkaa pikkuhiljaa näyttämään siltä, että tuo Faye Nightingale persoonakin on jonkin sortin "fake photographer" eli hänkään ei omista tuon "hindu-tytön" valokuvan tekijänoikeuksia. Tai sitten niissä on jotain hämärää, koska en saa vastausta sähköpostiini ja kyselyjeni jälkeen myös http://www.fayenightingale.com/ web-saitti on nyt alhaalla (500 Internal server error). Taisinpa kysyä liian intiimejä asioita valokuvan tekijänoikeudesta, kun ilmoitin tietäväni kuka tuossa "hindutytön" valokuvassa nyt on ja ilmoitin aikomuksestani kysyä valokuvasta myös suoraan häneltä, jos tämä Faye ei vastaa kyselyyni.

Niin tai näin, tuon "valokuvaajan" vanhat http://fayetography.deviantart.com/gallery sivut ovat yhä ylhäällä (tuolla http://fayetography.deviantart.com/art/ ... -122384060 sivu sisältää tämän Reijon kopioiman kuvan).
Samoin Fayen Facebook sivut ovat vielä ylhäällä:https://www.facebook.com/faye.nightingale.photo
Kuin myös mallisivut: http://www.modelmayhem.com/1282266 (mutta missään näissä ei ole esillä asiallisia yhteystietoja)

Ehdotus:
Olisiko joku halukas lisäämään painetta tuon "valokuvaajan" suuntaan ja ilmoittamaan hänelle Facebook sivujen kautta että hänen "omistamansa" valokuva on nyt kopioitu ja kopio on nähtävillä tällä sivulla: http://kauppa.reijoviljanen.fi/product/ ... rabinainen?

Kuvan linkitykseen voi tässä yhteydessä käyttää vallan hyvin tuota http://fayetography.deviantart.com/art/ ... -122384060 sivua, mikä on Fayen oma ex-galleria-sivusto. Katsotaan sitten mitä reaktiota tuosta tulisi, kun valokuvan mahdollinen tekijänoikeusrikkomus tulee julki tällä tavalla ja tuo "valokuvaaja" yhdistetään tuohon kuvaan :-O

Jos valokuvaajan reaktio on asiallinen (ja hänellä on oikeasti tekijänoikeudet tuohon kuvaan), niin nostetaan sitten myös kotisivuni esiin tässä yhteydessä sillä olen oikeasti yrittänyt saada yhteyttä tuon kuvan alkuperäiseen valokuvaajaan. Tuo toivomani kommentti Fayen FB-sivulle voisi olla yksinkertainen "Hey did you know that your photo (linkki deviantart -kuvaan) has been violated by this Finnish artist (linkki Reijon arabitytön myyntikuvaan)?" (En ole itse Facessa jäsenenä, joten en pääse tuota sinne lisäämään.)

Kerron vielä lisämotivaatioksi, että tässä kuvassa oleva nuori nainen EI OLE ihan kuka tahansa itämainen tyttö ts. olen tietoinen tämän "nousevan julkisuuden henkilön" henkilöllisyydestä (mm. pari-kolme elokuvaroolia tehtynä). Tuokin tieto on saatavilla antamiani verkkolinkkejä seuraamalla ja tätä asiaa tarkemmin tutkimalla. Joku tässä ketjussa kaipasi asialle lisää julkisuutta, niin tätä kautta sitä on varmasti tulossa (myös Reijolle, joka ei takuulla ole tiennyt kenet hän on tuohon tauluunsa kopioinut).
mremonen kirjoitti:Jos "taitelija" olisi niin varomaton, että jäljentäisi kansainvälisen kuvatoimiston kuvan, niin saatettaisiin saadakin se ennakkopäätös. Tai jos erehtyy lainaamaan jonkun suomalaisen valokuvausta harrastavan lakimiehen kuvan.
Ei lakimies, mutta sinnepäin hankala aihe kylläkin... :-D
Iago
Viestit: 44
Liittynyt: Kesä 09, 2008 7 : 53

Viesti Kirjoittaja Iago »

Huijaritaitelija kopioi valevalokuvaajan kuvan tauluunsa? Tällaista ei näe tv:n rikossarjoissakaan. *tu-tum*

Voisinpa hyvinkin pistää tuolle Fayelle viestin aiheesta keritessäni.
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Kiitos, kysymys näkyi menevän perille saakka (en tosin näe tuota kokonaan kun en ole FB-jäsen).
En nyt tiedä tuosta http://www.fayenightingale.com/ saitin katoamaisesta ihan varmasti, koska nyt (iltapäivästä) sain taas sen auki kun jaksoin painella F5 (Refresh) näppäintä selaimesta. Joten odotellaan rauhassa kuvaajan vastinetta tuolta suunnalta, vaikka viime lauantaista (28.12.) onkin jo kulunut runsaasti aikaa ja vastineen olisi pitänyt kaiken järjen mukaan jo tulla perille sähköpostiini.

Tässä mielessä tuo FaceBook-tilille mennyt viesti (https://www.facebook.com/faye.nightingale.photo) tuli ihan tarpeeseen, jos vaikka kyseessä olisikin "sarja epäonnisia sattumia" Lemony Snicketin tyyliin (ja tuolta tulee vielä yllättäen jokin kaiken kattava selitys tälle sekoilulle). En nyt kumminkaan jättänyt tätä enään pelkästään tuon valokuvaajan tietojen varaan, vaan pyysin myös kirjan kustantajaa varmistamaan kansikuvan tekijänoikeusasiat, kun tässä on pieni mahdollisuus että heitäkin on huiputettu tuon kuvan suhteen.

Maailma tuntuu olevan teflonia, kun sekoaa näihin "kauniiden nuorien naisten kuviin" tavalla tai toisella. Mistään ei saa kunnolla tarttumapintaa ja kaikki perustuu vain esille pantuihin mielikuviin, jotka luodaan verkon virtuaalitodellisuuteen erilaisilla ristiin linkatuillla fake-sivuilla. Huh-huh!
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Teflonista eteenpäin seuraavaan rikkomusepäilyyn, mutta nyt kotoisesti Helsingistä. Tähänkin tosin pitää ottaa mukaan ulkomainen ja ansioitunut kuvaaja. Poiketkaa ensin tällä sivulla katsomassa kuka Daniel Cheong niminen valokuvaaja on: http://www.flickr.com/people/danielcheong/

Tuolta voi sujuvasti siirtyä Danielin kuvien pariin http://www.flickr.com/photos/danielcheong/ ja hätäisille sitten suora linkki Helsingin Kauppatorin kuvaan:
http://www.flickr.com/photos/danielcheong/2944182420/

Tässä on lopuksi Reijon oma "suorastaan loistavan taiteellinen ja omaperäisyyttä pursuava" ;-> viritys samasta aiheesta:
http://kauppa.reijoviljanen.fi/product/ ... i-helsinki
Hiukan suurempana: http://viljanenreijo.galleria.fi/kuvat/ ... lsinki.jpg
Nyt täytyy sanoa, että tällä kertaa Reijo petti odotukseni, kun tuo alkuperäiskuva on sen verran tasokasta kamaa.

Tavoitin Danielia hänen 500px tilinsä kautta, joten odottelen taas vastausta maailmalta... http://500px.com/DanielCheong1
grafia
Viestit: 1413
Liittynyt: Kesä 01, 2005 22 : 10
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja grafia »

http://viljanenreijo.galleria.fi/kuvat/ ... zovski.jpg

Ei enää vaivalloista matkaa Eremitaasiin: Aivazovskeja näkee jo Tampereella ;-)
"Stay on the bus. Stay on the f**king bus."
Arno Rafael Minkkinen
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

tinkinen kirjoitti:Tavoitin Danielia hänen 500px tilinsä kautta, joten odottelen taas vastausta maailmalta... http://500px.com/DanielCheong1
Tämäkin kaveri on hyvin vaikea tavoittaa. Kertokaapas, mitä se kertoo valokuvia esittelevästä kuvaajasta, jos kuvaajalla on 5-10 erilaista galleria-sivustoa ympäri maailman, mutta yhdessäkään näistä ei ole kelvollista sähköpostiosoitetta? Itselleni tulee epäilys, että tämän Daniel Cheong nimen takaa löytyy fake-kuvaaja, joka esittelee kuvia anonyymisti yhteisöpalvelujen mukanaan tuoman Internet-kulissin takana. Yhteisön kehut kelpaavat, mutta kaikki mahdollisesti negatiivinen informaatio haudataan aktiivisesti näkymättömiin.

Tiedän, että tähän kaveriin yritettiin ottaa yhteyttä myös suoralla Twitter-viestillä, mutta ei vastinetta tuotakaan kautta. Ei kai kukaan vastuullinen valokuvaaja painaisi päätänsä pensaaseen ja kuvittelisi, että huonot uutiset menevät pois, kun niitä ei noteerata millään tavalla?

Noh, tämän kaverin FB-tili on tuolla: https://www.facebook.com/danielcheongphotography
Tai tuolla: https://www.facebook.com/danielkhc

Mainittakoon, että vastaava "teflon-kuvaaja" löytyy myös https://www.facebook.com/faye.nightingale.photo -osoitteesta, jossa Jaakon kommentti odottaa vastaustaan. Mistä tässä ilmiössä on siis kyse?
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

tinkinen kirjoitti:Kerron vielä lisämotivaatioksi, että tässä kuvassa oleva nuori nainen EI OLE ihan kuka tahansa itämainen tyttö ts. olen tietoinen tämän "nousevan julkisuuden henkilön" henkilöllisyydestä (mm. pari-kolme elokuvaroolia tehtynä).
Lupasin kertoa tämän itämaisen tytön (nuoren naisen) nimen, joten pitemmittä puheitta pari linkkiä Krystal Vee nimisen näyttelijän infosivuille:
http://www.imdb.com/name/nm2430932/
https://www.backstage.com/krystalvee/
Eipä tainnut Reijo tietää kenen (muka arabinaisen) tekijänoikeuksia meni "mahdollisesti" loukkaamaan tuolla kopiomaalauksellaan... :-o

Tässä tulee vielä tuo kuvapari, josta on nyt puhe:
http://viljanenreijo.galleria.fi/kuvat/ ... nainen.jpg
http://fayetography.deviantart.com/art/ ... -122384060
Iago
Viestit: 44
Liittynyt: Kesä 09, 2008 7 : 53

Viesti Kirjoittaja Iago »

Reijohan nimeää noita kopsujaan vähän miten sattuu. Luulisi, että jos panostaa aikaa ja vaivaa siihen fotorealistiseen maalaukseen, voisi panostaa hetken myös aiheen sisäistämiseen.
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Lisäsin sivuilleni kolme GIF-animaatiota, joista nyt suorat linkit tänne:
(linkit poistettu)
Nämä ovat siis "kopio-alkuperäinen" kuvapareja, joista näkee hyvin mitä eroja kuvilla on. Jos tuo Reijon puolisko on luovaa taidetta, niin sitten olen sokea valokuvaaja...

Edellisen lisäksi on löytynyt mielenkiintoinen ketju aiheesta "Tekijänoikeusrikkomus - mitä vaatia korvaukseksi valokuvani laittomasta käytöstä?" http://www.pingstate.nu/foorumi/259445
Täällä voi käydä katsomassa oikeiden fotorealistien maalauksia: http://photorealism.com/artists/

Edit: Tässä vielä neljäs kuva/maalauspari: (linkki poistettu)
Edit2: Ehkei animatioiden näyttäminen olekaan ihan niin hyvä ajatus, joten poistin ne tuolta sivuiltani (koska minulla ei ole käyttöoikeuksia puolikkaaseen noista animaatiokuvista). Eh... noin se vain menee eli pitää olla tarkkana mitä lähettää verkkoon!
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

tinkinen kirjoitti:Tavoitin Danielia hänen Mainittakoon, että vastaava "teflon-kuvaaja" löytyy myös https://www.facebook.com/faye.nightingale.photo -osoitteesta, jossa Jaakon kommentti odottaa vastaustaan. Mistä tässä ilmiössä on siis kyse?
Pitää ottaa takaisin sen verran että Faye vastasi viimein minulle sähköpostiini huonolla englannilla. Hän oli ilmeisesti lähettänyt Reijolle tiedustelun kuinka kopioasiassa edetään ja sain sitten copy/paste viestin pienin muutoksin itselleni. No, tuosta selvisi, että Reijolla ei ollut kuvaajan lupaa tuohon(kaan) valokuvan kopiointiin.

Lisäsin myös Esko Turkkilan kuvan kopiotapauksen sivuilleni (tämä oli se punainen kukka, josta oli maininta ketjun alkuvaiheessa). Näyttää siltä, että kaikki Reijon alkuvuosien tuotanto on hyvin tarkkaa 1:1 kopiotyötä, kun tämä v.2009 maalauksesta ja Eskon kuvasta tehty GIF-animaatio osui lähes pilkulleen kohdilleen (pl. alkuperäiskuvasta poistetut Vastavalo.fi vesileimat ;)
tinkinen
Viestit: 185
Liittynyt: Tammi 12, 2003 22 : 01
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja tinkinen »

Ei liene yllätys että kopio...
http://kauppa.reijoviljanen.fi/product/ ... i-talvella
..ja alkuperäinen muistuttavat taas toisiaan:
http://www.flickr.com/photos/aitorruizd ... 448437414/
Vastaa Viestiin