Linssejä

Minolta-digit, Olympus-digit (ei-järjestelmädigejä)
Vastaa Viestiin
Tieto82
Viestit: 3
Liittynyt: Syys 21, 2017 1 : 58

Linssejä

Viesti Kirjoittaja Tieto82 »

Hei.
Olisi kameran hankinta edessä päin tässä loppuvuodesta. Osaisiko joku tietävä suositella järkevää pakettia.
Nyt tähtäimessä om-d m5 tai m10. Käyttö luontokuvaus minulla ja emännällä " jokapaikan" höylä..

Ajatuksena olisi että nyt päivittelisi kunnolla vaikka rahaa palaisikin muutamia tonneja... eli runko noin 1000 euroa... luontokuvauksen objektiivi noin 1000 euroa... emännän linssiin vähän vähemmän tietty... Kun ei kerta niin palvon käyttöäkään tule...

Kerran 15 vuotta sitten on ostettu järkkäri ja kaappiin jäi kitti linsseineen kun pokkari ajo ohi ennenkun kerkes kuvaamaan... et nyt olis tarkotus oikeasti saada linssiä jolla lähteä suurpetojahtiin... ja kanalintujahtiin tosissaan...asutaan susirajan takana ja pihassakin kaikennäköstä pyörii, mihin ei iphone oikein taivu. Yö/hämäräkuvauskin kiinnostais kovasti

Mitenkäs tätä aihetta noissa rajoissa lähestyis... ja budjetttihan venyy jos laatua on tarjolla tarpeeksi muutamilla satasilla... toki kaikki venytys plussaa on jos paikka sille ☺️
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
jopisalo
Viestit: 938
Liittynyt: Joulu 02, 2016 17 : 04

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja jopisalo »

tervehdys.
M5 on sääsuojattu, Rajalassa on yleisobiskaksi panasonicin 12-60 poskettomassa tarjouksessa(n.250)
teleksi olympuksen 40-150 pro . Ja kunnon jalusta. Liikkuvan kohteen kuvaus onnistuu taivasta vasten, muuten tulee runsaasti huteja kun tarkennus on takana metsässä tai jossain. Etsin on hämärissä mainio kun sitä voi käyttää valonvahvistimena.
Jos tuo metsänotusten kuvaus on ykköshaave niin taitaisi Nikonin D500 ja 300mm ns peffalinssi olla oiva lähtökohta.Budjetti ylittyy...
Ihmettelen kunnei kukaan ole vielä vastannut, taitavat olla D850 lumoissa ...
JL Anttola

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

No kun on ite ajautunu vannoutuneeksi olympus-mieheksi, ni ei ilenny kirjottaa niinkuin jopisalo tuossa edellä... eli onkohan koko olympus oikea ratkaisu noihin elukoihin? Tännää antaumuksella kuvailin kuistilla eläintä, niin hanhien papatus kuulu ylläältä päin. Tuo 40-150Pro+1,4jatke oli em1:n nokalla, hyppäsin pihalle ja lautta just päällä. Tarkennus napsahti heti kiinni. Nimittäin yläpuolella, minun ja lintujen välissä olevaan sähköjohtoon... just tarttu linnut yhteen huonoon kuvaan, ennenkuin hanhet olivat puiden takana. Jatkossa meni yhteensä ainakin tuhat hanhea noin neljässä lautassa yli, mutta vähän sivummalta, niin, että puiden välistä olisi pitänyt just oikeeseen väliin kuvata. Ja tarkennus aina puissa tai ei ehtiny...

En tiedä, oisko Nikonisti selvinny tuosta paremmin. Kovasti niitä sellasetkin kehuu, ketkä pystyy ainakin kirjoittamaan kiihkottomasti ja tosiasioihin nojaten.

Olympus on pienempi, kevyempi, siihen on loistavia laseja, isompi croppikerroin antaa ulottuvuutta. Runkovakaaja on jotain, mitä aina vaan jaksaa ihmetellä; se on hyvä! Valotuksen säätö on minusta aika mukava hallita, kun näkee loopista tai takatöllöstä, mitä sieltä on tulossa, ja voip etusormella napsauttamalla kattoa vaihtoehtoja. Mutta jos luontokuvaus ja elikot on päätavoite? Samaan hengenvetoon on kyllä kerrottava, että olen vanha mies ja vasta reilu vuosi sitten innostunut tämän tason kuvauksen yrittämisestä, enkä ole varmasti edes osannut hakea tuohon omaan kameraani parhaita mahdollisia autofocuksen säätöjä eri tilanteisiin, saati että osaisin ne napsauttaa nopeasti päälle, kun tilanne eli hanhilautta on päällä.

Käytettyä em1:stä liikkuu markkinoilla huomattavasti noita uusia vitosia tai kymppejä huokeammalla, se on mielestäni kuitenkin yksi varteenotettava vaihtoehto. Käytettyyn em1:een sais mukaan noilla budjeteilla jo 12-40 ja 40-150 pro-zoomit, mitkä on miun mielestä kyllä aivan loistavia laseja tuon emykkösen kanssa.

Tuosta tään päivän elikosta laitoin linkin kuvasarjaan tuonne kuvaosioon; siinä sai kaikki aika hyvin kohdalleen, kun malli malttoi poseerata antaumuksella.

JL, kuvaukseen tulisesti hurahtanut kohta seitenkymppinen pappa Anttolasta
ruutu
Viestit: 1312
Liittynyt: Tammi 10, 2007 22 : 44

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja ruutu »

Samaa mieltä olen minäkin. Liikkeen kuvaaminen E-M5:lla on aika haasteellista, eikä mistään heittolaukauksista voi ainakaan haaveilla. Kätän aina Saf+mf tarkennusta aina eli kertatarkennus ja esim. makrokuvauksessa voi vielä lopullisen viilauksen tehdä manuaalilla. Toisaalta valittavat ihmiset nikoninkin tarkennusongelmista tuolla maailmanfoorumeilla. itse olen paremmat urheilukuvat saanut aikaan pikkunikonilla (V1), mutta tykkään Olyn kuvanlaadusta ja histogrammien näkymisestä etsimessä ehkä enemmän.
Tieto82
Viestit: 3
Liittynyt: Syys 21, 2017 1 : 58

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja Tieto82 »

Kiitos kovasti vastauksista. Näistä on kovasti apua. nyt kun rupesin asiaa näitten pohjalta tutkimaan,niin jo rupesi löytymään keskusteluja englannin kielellä... noista tarkennushaasteista näissä peilittömissä. Tuo Nikon pyörii näköjään mukana, kun ovat näköjään onnistuneet hyvin tuossa tarkennuksessa... ehkäpä sitten paremmin kuin muut merkit

Jokatapauksessa en kuitenkaan ainakaan vielä hylännyt ajatusta olympuksesta, mutta siirryn kyttäämään tuota em1 runkoa käytettynä...
nyt satuin saamaan Canon 550d:n kaverilta käyttöön ilmaseksi 70-300 mm putkella. Pääsee treenaamaan muutaman kuukauden ni eiköhän ne kuvauskohteet/tarpeet tästä muotoudu vielä.

Melkein arvaisin että toimii tämän kanoni jälkeen varsin hyvin kaikkien noitte tarkennus :D
Maffer
Viestit: 21493
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja Maffer »

Tossa hintaluokassa saat isompaakin kennoa laadukkaassa paketissa - käytetty Fuji X-T1 esim. Sellainen kustantaa n. 500e sinne tänne pari egee + Fujin "kittiputki 18-55" yleislasiksi (f/2.8 - 4 versio) ja sitten joku kalliimpi töötti. Tarkennus ei ainakaan huonompi ole kuin om-d:ssa.
Tieto82
Viestit: 3
Liittynyt: Syys 21, 2017 1 : 58

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja Tieto82 »

Maffer kirjoitti:Tossa hintaluokassa saat isompaakin kennoa laadukkaassa paketissa - käytetty Fuji X-T1 esim. Sellainen kustantaa n. 500e sinne tänne pari egee + Fujin "kittiputki 18-55" yleislasiksi (f/2.8 - 4 versio) ja sitten joku kalliimpi töötti. Tarkennus ei ainakaan huonompi ole kuin om-d:ssa.

Oletko testannu kumpaakin(olympus+fuji)? , kun aika monessa kohtaa törmää kirjoituksiin, että olis samaa luokkaa ainakin lintukuvauksessa.

Mielenkiintonen kamera tuo Fuji kyllä :)
ruutu
Viestit: 1312
Liittynyt: Tammi 10, 2007 22 : 44

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja ruutu »

Fujia kiinnostaisi kokeilla vanhojen manuaalilasien kanssa. Tarkennus lienee samaa luokkaa kuin olylla, mutta herkkyyttä kärsii nostaa paremmin ilman kohinaa. Olyn vakaaja kyllä auttaa, jos kohde ei liiku. Aikamoinen kohinapesä tämä E-M5 kuitenkinon. Kokeilin muutamia sumukuvia ottaa ja ihan sama onko päivä tai ilta, niin rakeiselta näyttää.
JL Anttola

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Kaikki kunnia veli Mafferille valokuvaajana, mutta kaluston arvioinnissa - ainakin historian valossa - tuo fujikin muuttuu alle puolessa vuodessa mitään tekemättömäksi rojuksi...
JL
Maffer
Viestit: 21493
Liittynyt: Elo 20, 2008 17 : 32
Viesti:

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja Maffer »

En minä nyt itselleni ole Fujia arvioimassa. Digit eivät ole juuri tällä hetkellä se juttu itelle. Hommasin vain yökäyttöön tommosen Fuji X-T1:n ja on mulla siihen jopa yksi AF! lasikin - 23/2 WR. Tarkennusnopeudeltaan samanlainen kuin OM-D:ssä 17/1.8 Olympus pannari mikä siis mulla oli vuonna 2013 käytössä pari kk.

Semmonen huomio vain tuosta 16MP OM-D:n tuottamasta kuvanlaadusta vs. 16MP Fuji että Fuji kyllä vie tämän potin. Uudempaa E-M1 Mk2:sta vastaan voikin sit tehdä tiukkaa kuka vie ja mitä teknisesti, AF:n kannalta siinä yhtälössä E-M1 mk2 vie aivan varmasti.

Eli kunhan kerroin vaihtoehdoista. Lisäksi Fuji X-T1 on miellyttävämpi operoida kuin Olympus OM-D, napit suurempia ja menut yksinkertaisempia. Kääntyvä näyttö on kummassakin. OM-D:n puolesta sitten se vakaaja mikäli ei halua vakaajallisiin optiikoihin satsata (Fujilta löytyy niitä kyllä).
Miksus
Viestit: 2684
Liittynyt: Tammi 06, 2009 15 : 39
Paikkakunta: Turun seutu
Viesti:

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja Miksus »

JOS Olympusta, niin käytettynä ostaisin M1, sillä 500-600 euron sijoituksella saa varmasti rahoilleen vastinetta ja useasti vielä akkukahvan samaan hintaan. Itselle on runkojen osalta tuttuja M5 II, M1 ja M1 II (kaksi viimeistä on itsellä edelleen käytössä), enkä millään kehtaa väittää että M1 II olisi miltei 4x hinnan arvoinen käytettyyn M1 verrattuna. Tosin en tiedä voiko niitä näin vertaillakaan, mutta eurot on kumminkin samat kaikille, oletan.

Luontolasiksi 40-150 2.8 (joita kyllä liikkuu käytettynä harmittavan vähän), ja jos loppuu millit niin sitten 1,4 jatke perään. Tuo on niin hyvä lasi; aina skarppi, pieni koko, laaja polttoväli ja tarkentuu todella lähelle.
JL Anttola

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja JL Anttola »

Kun tuo EM1ii tuli markkinoille vuos sitte, kovasti poltteli minua vaihtaa EM1 originaali siihen. Sillon ajattelin, että jos tonnin välillä vaihtuis, tekisin kaupan. No tonnin välillä se ei ainakaan vielä vaihu, mutta polte on menny ohi; nyt oon kiinnostunu vasta, jos firmware tuop joskus oleellista parannusta noihin Olyn kompastuskiviin eli ison kestoon ja tarkennuksen osumiseen. Merkkiä tai ainakaan järjestelmää en nyt kuitenkaan oo vaihtamassa; vahvuuvet ja heikkoudet tiedostaen, ja yritän opetella käyttämään, ja meen näillä. Välillä aina joku ruutu ossuu itelle mieleinen kuitenkin, myös kevyenä reissukamerana olevalla E-PL6:lla, varsinkin prime-opiskoilla. Nyt on niin laaja paketti m43 opiskaakin jo kertyny, että niissä pysytään, ja saman järjestelmän rungoilla käyp kaikki lasit kumpaseenkin.

Alkuperäseen kysymykseen on hyvä idea kuvata lainapelillä ja muutekin lukea - kunhan osaa vähän suodattaa - sekä mahollisuuksien mukkaan kokeilla ja harkita omia tarpeita. Ja kun valinnan kerran tekkee, pysyy siinä; kaikissa niissä on heikkoutensa ja vahvuutensa. Tosin tuollasen käytetyn jos ostaa sopivasti, ei just takkiin tuu vaikka päätyis kokonaan toiseen järjestelmäänkin jatkossa.

Ainoo missä en ihan satarosenttisesti oo Miksuksen kanssa sammaa mieltä, on se, että onko Olympuksen 40-150 Prozoomi pieni...

arvelee JL
ruutu
Viestit: 1312
Liittynyt: Tammi 10, 2007 22 : 44

Re: Linssejä

Viesti Kirjoittaja ruutu »

Kyllähän noissa m4/3 vermeissä on koko kasvanut koko ajan eli se koko etu ei enää ole niin vahva peruste kaluston vaihtamiselle. Olyn ja Panasonicin hinta myös noissa uusimmissa rungoissa on ihan samalla lähtöviivalla halvimpen täyskennojen ja parempien kroppikennojen kanssa eli kannattaa käydä kokeilemassa. Jos taas ihan peruskuvailuun etsii kakkoskameraa, niin ainakin e-m5:sta löytyy jo parilla sadalla käytettynä ja sillä saa ainakin tuntuman kuvanlaatuun ja olyn menuviidakkoon...kumpikaan ei ole tainnut mihinkään muuttua vuosien saatossa.
Vastaa Viestiin