Kirkossa valokuvaamisen salat

Voit vapaasti kysyä jopa vähän tyhmiäkin.
kynapirkko
Viestit: 2
Liittynyt: Maalis 31, 2018 15 : 10

Kirkossa valokuvaamisen salat

Viesti Kirjoittaja kynapirkko »

Millä asetuksilla valokuvaatte kirkossa? Olen kokenut kuvaaja muilla aloilla mutta en kauheasti kuvaa ihmisiä ylipäänsä. Maisemat olen aina hoitanut M-tilassa ja eläimet S-tilassa. Toimisiko S-tila myös kirkossa vai tulisiko käyttää M-tilaa missä hallitsen itse muut paitsi auto-iso automaatille?

Prioriteettina kuitenki tulisi olla aina suljin,F,iso.

Linssistä löytyy valovoimaa 2.8 eli hämäräkuvat onnistuu mutta mietiskelin vain kuinka tämä olisi paras suorittaa? Kirkossa, kun tuo valo vaihtuu niin paljon aina paikan mukaan. Salama löytyy mutta mielummin kuvaisin ilman, kun salamoiden käytöstä ei kokemusta hirmuisesti ole.

Vinkit ovat tervetulleita.
Cloudcity. Uuden ajan pilvipalvelu.
VAT
Viestit: 92
Liittynyt: Joulu 06, 2007 8 : 40

Re: Kirkossa valokuvaamisen salat

Viesti Kirjoittaja VAT »

Käytä salamaa täytevalona ! Käy treenaamassa ko. kirkossa :)
SeppoK
Viestit: 72
Liittynyt: Helmi 10, 2007 23 : 39

Re: Kirkossa valokuvaamisen salat

Viesti Kirjoittaja SeppoK »

En käytä salamaa kirkossa, koska se mielestäni häiritsee tilaisuutta. Paikallisessa kirkossa on esim. rippijuhlissa salaman käyttö kielletty.

Kirkossa kuvaamisessa on mielestäni tärkeintä kuvauspaikan valinta ja suunnittelu niin, että mahdollisimman vähän häiritsee seremoniaa, mutta pääsee myös nopeasti kuvaamaan kirkon ulkopuolle.

Kesäisin hyvässä valossa olen käyttänyt P-automatiikkaa auto-ISO:lla ja kamera mahdollisimman hiljaisella. Tähän aikaan huonommassa valossa voi olla perusteltua käyttää muita asetuksia.
MattiH
Site Admin
Viestit: 6276
Liittynyt: Tammi 08, 2003 20 : 57
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Kirkossa valokuvaamisen salat

Viesti Kirjoittaja MattiH »

Alla kirkossa kuvaamisen teknisistä rajoitteista. Nekin pitää ottaa selville, ennenkuin rupeaa selvittämään kameran asetuksia. Pappiinkin voi ottaa suoraan yhteyttä.

Kirkkokohtaisesti(kin) löytyy kuvaamiseen ohjeita. Itse olen tutkinut tarkkaan ohjeet ennen tekemiäni kuvauksia kirkossa (yhdet hääkuvaukset, useammat hautajaiskuvat). Lukemani ohjeet eivät olleet ankaruudessaan ollenkaan alempana olevan kirkkohallituksen lähettämän yleiskirjeen tasolla. Pikemminkin ne ovat olleet aika käytännönläheiset.

Vanha ketju, Kirkossa kuvaamiseen ohjeita Kirkkohallitukselta
http://www.digicamera.net/keskus/viewto ... t=12659989" onclick="window.open(this.href);return false;

Kirkkohallitus on lähettänyt vuonna 2009 yleiskirjeen, jossa otetaan erittäin tiukka kanta kirkossa kuvaamiseen (esim. kaikilta kuvattavilta pitäisi etukäteen pyytää lupa yms.). Tuskin kukaan hääkuvaaja on ikinä näin tehnyt...
Kuvan ja äänen välittäminen kirkollisista tilaisuuksista, 12.11.2009
http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/D36 ... 009-42.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; 4-sivuinen pdf

Kirkollisten tilaisuuksien kuvaamista rajoitetaan 14.12.2009. Kirkkohallituksen hallintopäällikkö ottaa aika lailla lievemmän kannan, käytäntö voi olla erilainen kuin kirjaimellinen teksti.
https://yle.fi/uutiset/3-6002307" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuvausrajoitukset hämmentävät seurakuntia 10.12.2009, päivitetty 21.4.2012.
https://yle.fi/uutiset/3-5989670" onclick="window.open(this.href);return false;

Häät ja hautajaiset ovat avoimia kaikille 29.1.2013, päivitetty 18.2.2015. Joensuun seurakunnan kirkkoherra Petri Karttunen muistuttaa, että kirkossa järjestettävistä tilaisuuksista kaste, konfirmaatio, häät ja hautajaiset ovat käytännössä jumalanpalveluksia ja näin kaikille avoimia. Myös kuvaaminen on sallittua kaikille.
- Hienotunteisuutta on esimerkiksi se, että pukeutuu tilaisuuden mukaan ja pysyy kirkossa sivummalla eikä tule istumaan etupenkkiin. Kameran kanssa on myös hyvä olla varovainen ja sopia asiasta tilaisuuden järjestäjän kannalta.
https://yle.fi/uutiset/3-6471034" onclick="window.open(this.href);return false;
Vastaa Viestiin