Marraskuu 2018

16.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Kokeilussa Canon 5D mk4 kamera 4K-videon kuvakaappaus. 15.11.2018. Canonin 5D mk4 rungolla on mahdollista poimia 4K videosta stillkuvia, vieläpä erittäin näppärästi. Ei tullut kuitenkaan aiemmin kokeiltua kyseistä ominaisuutta, kun en oikein keksinyt missä siitä olisi hyötyä. Tarvittaisiin nopea tilanne, jossa 30 ruutua sekunnissa pääsisi oikeuksiinsa ja jossa 4K kuvakoko riittäisi stillkuvaan. 4096x2160 pikselin videosta saa poimittua vain M JPEG kokoa vastaavia kuvia, mutta mikäli rajaustarvetta ei syntyisi, niin kyllä sekin riittää.

Rajala Blogi, Ruokakuvauksen visionääri Viola Virtamo luottaa luonnonvaloon. 15.11.2018. Viola Virtamo on 22-vuotias valokuvaaja, joka on kuvannut jo yli 15 ruokakirjaa, muun muassa Tomi Björckin ja Vappu Pimiän kanssa. Haastattelimme Virtamoa ja kysyimme, miten hän löysi ruokakuvauksen ja oman kuvaustyylinsä.

Sttinfo.fi, Heikki Willamon luontovalokuvia esillä Pohjanmaan museossa. Pohjanmaan museossa avautuu 16.11. valokuvataiteilija Heikki Willamon luontovalokuvanäyttely ”Myyttinen matka”, joka kertoo ihmisten ja eläinten vuosituhansia jatkuneesta suhteesta. Näyttelyn ovat tuottaneet Salon taidemuseo sekä Suomen valokuvataiteen museo ja se on esillä 17.2.2019 saakka.

Mynewsdesk.com, Talviruokinta tuo iloa linnuille, mutta lintulaudan vieraiden kuvaaminen voi olla haasteellista. 15.11.2018. Suomen Canon. Vinkit kuvaamiseen etäyhteydellä:...

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR, We take a look at the Nikon Z6’s video quality (hint: it looks really good!) Vähemmän megapikseleitä kuin isoveljessä, helpommin toteuttavissa oleva 4K video. Kuinten täyksennoinen peilitön.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

The Online Photographer, Vivian Maier, The Color Work. Vuoden 2010 kirjoitetuimmasta valokuvaajasta uusi kirja. Kymmenkunta kirjaa kaikkiaan. Kirjan kirjoittaja John Maloof, joka osti suuren osan vanhoista kuvista vuonna 2018.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day, Lee Friedlander’s Love Story. 10 kuvaa ja teksti. Näyttely. Kuvat 1958 - 2008.

Fotosidan.se, Dokumentära bilder säljer bostäder. Kuvat myytävistä asunnoista ovat muuttumassa, ainakin Ruotsissa.

Kamera & Bild, Nikon Z7 uppdateras med ny mjukvara.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

15.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Matti Sulanto, Sulantoblog, One great 70-300mm tele-zoom for EOS M50. YouTube-video, kesto 5:38. There are not many native tele-zoom options for Canon EOS M cameras, but here is one good alternative: EF 70-300 mm f/4-5.6 IS II USM. Täyskennoiselle. Canon EOS M -sarjaan ei ole paljoa televaihtoehtoja: Canon EF-M 18-150 mm f/3.5-6.3 IS STM. Canon EF-M 55-200 mm f/4.5-6.3 IS STM.

 • Nyt testissä oleva objektiivi toimii natiiviobjektiivin tavoin, käytössä Canon EF-EOS M -adapteri. Ei liian iso, suodinkierre 67 mm. Paino 707 g. Hinta 590 euroa. Polttovälivastaavuus 112 - 480 mm. Ei säänkestävä. Vastavalosuoja pitää hankkia erikseen. Muovisesta rakenteesta huolimatta tuntuu tukevalta. Lcd-näyttö: polttoväli tai tarkennusetäisyys tai elektroninen vesivaaka. Kuvanvakaajan teho 4 stoppia. Zoom-lock. Lähin tarkennus 1,2 m.
 • Täyskennoisen optiikka on yleisesti ottaen turhan isoa ja painavaa kroppikennoiseen. Mutta nurkista ja reunoista paljastuvat hyvät puolet, ei paljoa eroa keskustaan, optinen laatu siis hyvä. Automaattitarkennus toimi hyvin. Canon EF 30-300 mm f/4-5.6 IS II USM oli iloinen yllätys.

Kamera73.fi Kamera-73 Kuusankoski ry. Kamera73 on Kouvola/Iitti -alueella toimiva kameraseura. Ihan aktiivinen Kalenteri.

 • Kamera73 Wiki kameraseuran oma wiki, kerätty monenlaista tietoa valokuvaukseen liittyen. Kuvaussääntöjä, sanasto, termit, makrokuvaus jne.

Yle.fi, Joudutko sinäkin klikkailemaan netissä "hyväksy"-nappia kyllästymiseen asti? Asiaan voi tulla kohta muutos. 14.11.2018. EU:lta on luvassa uusia ohjeita evästeistä varoittamiseen. Voi olla, että pop upeja ei pian tarvita. (Toivottavasti terveehkö järki voittaa).

Yle Areena, Juuso Pekkinen, Laskennallisen valokuvauksen ihme. 14.11.2018. Kuunneltavaa 57 min. Älypuhelinvalmistaja kertoo, että heidän puhelimensa suorittaa kuvanoton hetkellä "biljoona" toimintoa. Yksi kuva saatetaan koostaa useamman kuvan informaatiosta. ...Miten teknologia vaikuttaa valokuvan perimmäiseen olemukseen?

Länsiväylä, Suomalainen kolikko voitti – 20 euron juhlarahassa on espoolaisen luontokuvaajan otos. Suomen Rahapajan 100-vuotiaan Suomen kunniaksi tekemä hopeinen 20 euron Suomen luonnon juhlaraha on saanut Silver Coin of The Year -arvon eli Vuoden hopearaha -palkinnon Coin Constellation -kilpailussa. Juhlaraha on tehty espoolaisen luontokuvaajan Kari Auvisen Luonnonvalokuvaajien kilpailussa voittaman Sininen ja valkoinen-sarjan kuvan Varis ja kuu pohjalta.

 • Vuoden Luontokuva 2017, sarjavoittajat. Sarja I.Sininen ja valkoinen. Kuuvaris. Kari Auvinen. Kuva isona.

Mikrobitti.fi, Googlen uusi työkalu ”squooshaa” kuvat sopivaksi nettiin. 14.11.2018. Pakkaus kontra laatu. Squoosh toimii kaikissa selaimissa niin työpöydällä kuin mobiililaitteissakin, mutta luonnollisesti toiminta on optimoitu Chromea varten.

Yle, Kojelautakamerat yleistyvät, mutta eivät näy vielä vakuutusyhtiöissä – poliisi toivoo malttia liikennetörttöilyjen julkaisuun. 15.11.2018. – Kuvakennon olisi syytä olla kooltaan vähintään kolme megapikseliä. Paras kuvakulma on 120 astetta. Siitä saa selvää yksityiskohdistakin. Jos haluaa oman auton sijainti- ja nopeustiedon, sitä varten on sitten GPS-malli.

 • Liikenneturvan asiantuntijan arvion mukaan kojelautakamera on asennettu noin viiteen prosenttiin kaikista autoista.

Ikinörtti, Tietoiskut oppimispaikkana. 14.11.2018. Marraskuussa isompana teemana Enterissä on Googlen palvelut.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Stirring Photos of Animals in the Aftermath of Hurricane Florence. Kuvia ja haastattelu. 14.6.2018 - 16.6.2018.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Kamera & Bild, Fotografer arga – nya Macar får bara lagas av Apple. Uusia Macbook Pro -malleja ei pääse korjaamaan kuin Apple. Suosittuja koneita graafisen alan ammattilaisen keskuudessa. 2016 herätti närkästystä, kun Apple poisti sd-korttilukijan. Nyt 2018 uusi isompi murhe. Macbook Pro, Macbook Air ja Mac Mini, näille malleille on tehty mahdottomakti kolmansien osapuolien korjaukset. Kontrollisiru on lisätty, vain Applen valtuuttama huolto voi sen ohittaa. Odotusajat Applen valtuuttamiin huoltoihin ovat pahimmillaan kaksi viikkoa. Nopeat yksinkertaisetkaan korjaukset eivät ole enää mahdollisia.

 • Apple valmistautuu uuteen USA:ssa tekeilläolevaan lakiin, jonka mukaan kolmansille osapuolille pitää tarjota diagnostiikkaohjelmat ja työkalut. "Right to repair".

Fotosidan.se, Fotomässor - vad är grejen? Poddradio, kesto 18:52.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

14.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Helsinki School, Artists. 60 valokuvaajaa. Parikymmentä vuotta varsinaisesti toiminnassa. Nimeä käytettiin ensi kerran saksalaisessa julkaisussa vuonna 2003. Miklos Gaál, Elina Brotherus, Aino Kannisto, Janne Lehtinen ja Sanna Kannisto eivät ole luoneet uraansa ryhmän sisällä, mutta ovat osallistuneet Helsinki Schoolin näyttelyihin ja julkaisuihin. Publications.

Rajala Blogi, Coloradon ruskaa ja Utahin syksyisiä auringonlaskuja kuvaamassa. 13.11.2018. Kuvia ja tekstiä.

Ilta-Sanomat, Sieniretkellä ollut Jari, 47, kohtasi käsittämättömän näyn: ”Metsä ei tunnu enää samalta”. 13.11.2018. Aika hurja kuva joutsenesta. yli 500 kommenttia.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Dreamy Pictures of Life on the Seashore.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

13.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Yhdysvaltojen vaalijuhlintaa ja viikon muita uutiskuvia. 12.11.2018. Yhdysvalloissa käytiin kongressivaalit viime viikolla ja EPP kokousti Helsingissä. Yle kokosi viikon kiinnostavimmat uutiskuvat. 10 kuvaa.

Yle Areena, I. K. Inha — kansallisvalokuvaaja. Julkaistu 13.7.2015. Kesto 43:49. Valokuvaaja ja kirjailija I.K. Inhan ehkä tunnetuimpia töitä ovat hänen ottamansa valokuvat Vienan Karjalasta. Hänen tarkoituksenaan oli täydentää Kalevalan koonneen Elias Lönnrotin keräämää muinais- ja kansanrunokokoelmaa ja tallentaa kuvin vielä 1800-luvun lopulla kovin tuntematon Vienan Karjala, jota ei oltu aiemmin niin kattavasti valokuviin ikuistettu.

 • valokuvia, neljä muutakin videota

Mikrobitti.

 • Wlan-reitittimiin on helppo murtautua: näin voit suojautua haittaohjelmilta. 12.11.2018. Kaikissa laitteissa pitäisi käyttöönotossa vaihtaa salasanat, tarkistaa päivitykset ja poistaa käytöstä toiminnot, joita ei tarvita, sanoo Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtava asiantuntija Juhani Eronen.
  • Symantecin Vpnfilter Check -web-palvelulla voi myös testata, onko oma reititin saastunut: symantec.com/filtercheck
  • Kesän ykkösuutinen oli Vpnfilter, joka on ehtinyt saastuttaa yli puoli miljoona laitetta 54 maasta keskittyen erityisesti Ukrainaan. Suomen osalta havaintoja on toistaiseksi vain vähän, vaikka haitake voi tarttua lukuisiin tunnettujen valmistajien kuten Asuksen, D-Linkin, Huawein, Linksysin ja Netgearin laitteisiin, joita myydään Suomessakin.
 • Pätkiikö nettiyhteys? Eikö data liiku niin kuin operaattori lupasi? Selvitä syy näillä työkaluilla. 12.11.2018. Verkon ilmaispalveluilla voi tutkia, kuinka hyvin nettiyhteytesi toimii. (Netflixin Fast.com puuttuu. Ja tulokset riippunevat siitä, ovat palvelimet Suomessa vai ulkomailla).

Yle, Kuopiolaisnuorten valokuvia julkisesti esillä tällä viikolla – niitä voi ihastella muun muassa busseissa, torilla ja Matkuksessa. 12.11.2018.

Deegofinland.com, Mitä on epäeettinen kuva? 30.10.2018. Mikrostock-kuva on kuvaa, jota nykyisin kuvapankeista ostetaan/otetaan käyttöön - yleensä. Mikro-etuliite viittaa hintaan - hinta on murto-osa siitä, mikä se oli ennen ja mikä kuvan todellinen arvo on. Kuvaa ei ole koskaan tarvittu enemmän kuin nyt, mutta siitä ei myöskään ole koskaan maksettu niin vähän kuin siitä nyt maksetaan. Se on outo yhtälö.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Portrait of the Amazon on the Brink of Catastrophic Change.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Thom Hogan.

 • New Nikon Lens Rebates. 10.11.2018. Alennetut hinnat 24.11.2018 saakka. USA. Hyvin vähän linkkejä ostopaikkoihin. Lähinnä käydään läpi alennettujen Nikon-objektiivien ominaisuuksia ja sitä, kannattaako hankkia.
 • Dead Versus Zombie. 10.11.2018. Kaikilla kameravalmistajilla voluumit laskevat. Paitsi ehkä Fujifilmillä, pieni yhtiö ja vasta täyttämässä aukkoja valikoimissa. Myynnin pohjalukemia ei ole vielä saavutettu.

Pdnonline.com.

Lensrentals.com, blog, Review of the Blackmagic Pocket Cinema Camera 4. Viikonloppu (video)kameraa käyttäessä. Pieni ja kevyt kamera, vaikka takana 5 tuuman kosketusnäyttö, 1920 x 1080. Micro 4/3 -systeemin sensori, 18,96 x 10 mm -kenno. DNG-raakakuvista löytyi 14 (13) stoppia dynaamista aluetta. Värit olivat hyviä ilman editointiakin. Kosketusnäytöltä tarkennuskohteen (pisteen) valinta toimii hyvin. Ei kuitenkaan jatkuvaa automaattitarkennusta. Ehkä joskus firmware-päivityksenä. USB-C (voi suoraan tallentaa SSD-levylle tai yhteensopivalle muistitikulle). SD/UHS-II sekä CFast 2.0 korttipaikat. HDMI-out 1080p. 10 vuotta Micro 4/3 -systeemiä, melkoinen arsenaali lasia valittavana. Akut kestävät tunnin (Canonin LP-E6). 4096 x 2160 (4K DCI) 60fps. Full HD 120fps. Still-kuvat. Suomen hinta on alle 1500 euroa (toimitukset alkaneet, mutta backlogia riittää maailmanlaajuisesti).

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

12.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Kamera-lehti, nro 10/2018 ilmestynyt 25.10.2018.

Suomen luontokeskus Haltia, Uusi erikoisnäyttely Jälki. Jälki-näyttely on avoinna Suomen luontokeskus Haltiassa 3.11.2018 - 12.5.2019. Marraskuun alussa 2018 avataan Haltian historian ensimmäinen voimakkaasti kantaa ottava näyttely: Jälki. Näyttely tuo esiin ihmisen luontoon jättämää jälkeä pohjoismaisten valokuvaajien kuvien ja henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Noin sata kaunista ja vahvaa kuvaa koskettavat katsojaansa. 8 luontokuvaajaa Suomesta, 16 Norjasta ja 6 Ruotsista. Osa kuvista on näyttelyssä paperikuvina, osa pyörii videolla. Liput kaikkiin näyttelyihin 13 euroa. Tai Museo-kortilla ilmaiseksi.

 • Kulkuyhteydet Haltian osoite on Nuuksiontie 84, 02820 Espoo. Haltia sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Helsingin keskustasta ja 17 kilometriä Espoon keskuksesta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Almost human: photographing critically endangered mountain gorillas. Kolme päivää vuorigorilloja kuvaamassa, Uganda. Määrä ehti laskea jo 254 yksilöön, nyt vähän yli tuhat.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Ep. 303: Canon Makes Mirrorless Gains – and more. Podcast kesto 38:38. Suorat linkit sisällysluettelosta kuunneltaviin kohtiin.

 • Canon makes gains with its EOS R system that could be telling. (#)
 • Leica ditches the dot. (#)
 • SmugMug-owned Flickr makes big changes. (#)
 • Fotolia is shutting down. (#)
 • Details on the Yongnuo YN450. (#)
 • Apple’s new iPad Pro can run full Photoshop with zero lag. (#)
 • An interesting new rangefinder emerges. (#)

Kamera & Bild, Troy Enekvist; Problemet med papper. Kolumni.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

11.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Ilmonet.fi, Ilmoittaudu. Tammi- ja helmikuussa alkaville kursseille alkaa ilmoittautuminen maanantaina 12. marraskuuta klo 9. Muut sitten 10.12.2018 ja 14.01.2019 (aika paljon) alkaen. Tarkka ilmoittautumisen alkamispäivä ja -aika löytyy kunkin kurssin kohdalta. Ajat vaihtelevat opistosta ja aineryhmästä riippuen.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot (tai sitten omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jos tunnuksen on pankkitunnistautumisen avulla jo aiemmin luonut). Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla. Haun perusteella näytti olevan vapaata.

Kansalaisopistot.fi, Opistojen yhteystiedot. Listasta löydät kaikki Suomen kansalaisopistot, linkit opistojen kotisivuille, Facebook-sivuille ja mahdollisten opistolaisyhdistysten kotisivuille. Näiltä sivuilta löytyy yhteensä 183 kansalaisopistoa.

Peter Forsgård, SLR Magic HyperPrime Cine 25mm T0.95. YouTube-video, kesto 6:29. I bought myself a new lens. It is a SLR Magic HyperPrime Cine 25mm T0.95. Its a manual focus Cine lens. Cine means that its mainly meant for video. Cine lenses have aperture ring without clicks, so changing exposure during filming is smooth by turning the aperture ring. Of course the same effect could be done with a variable ND-filter. In the video I comment on the quality of the lens and test it how it works when making images.

 • Aukkoa voi muuttaa portaattomasti, ei klikkausääntä. Ei automaattitarkennusta. Paino 450g, tuntuu vähän painavalta, tukeva. Ei säänkestävä.
 • Käytettynä ostettu. Vääristymää, vinjetointia. Helppo korjata Lightroomissa. Keskeltä terävä, reunat eivät. Objektiivissa on luonnetta. USA-hinta $500. Suomessa käytettynä ehkä 300 euroa (jos jostain sattuisi löytämään).

Yle, Katso, miltä maailma näyttää nuorten silmin: Syömishäiriöitä, mielenterveysongelmia, ilmastonmuutos, kaverit ja kännykkä. Mikä minulle on tärkeää? Mihin haluan vaikuttaa? Nuoret ovat etsineet kysymyksiin vastauksia valokuvien avulla. Viime keväästä lähtien yli 650 iältään 11-19-vuotiasta nuorta on osallistunut SNAP-valokuvatyöpajoihin, joita on järjestetty eri puolilla Suomea. Työpajoissa valokuvataiteilijat ovat opetaneet heitä ottamaan kuvia. Valokuvissaan nuoret etsivät erilaisia lähestymistapoja ja kuvakulmia tuttuihin arkipäiväisiin asioihin, paikkoihin ja teemoihin. Suurin osa kuvista on otettu järjestelmäkameroilla ja nuorten omilla kännyköillä.

Tivi.fi, Viikon Softa: Scribble. Tehoa tiimityöskentelyyn interaktiivisella valkotaululla. 10.11.2018. Kuukauden koekäyttö. Sen jälkeen omassa käytössä edelleen ilmainen. Jos haluaa jakaa työtilan, 5 euroa per kk. Varsinainen sovellus vain iOS. Toimii hyvin nettiselaimella Androidissa ja tietokoneissa.

HS, Mikä ihmeen Singles’ Day? Kiinalainen myyntikarnevaali nousi maailman suurimmaksi verkkokauppojen ostospäiväksi, ja nyt sekin hiipii Suomeen. 10.11.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

 • Quick Product Photography Tips.
 • Manfrotto BeFree 2N1 Tripod Review. Kolmijalka, irrotettava monopodi (ei käy kovin kätevästi). Alumiinia. Matkakolmijalka. Kuulapää mukana. Kolme kulmaa jaloille, 22, 54 ja 89 astetta. 150cm maksimikorkeus. Kuljetuskunnossa pituus 40cm. Paino 1.56kg. 8kg kantavuus. Suomen hinta on 220 euroa (hinnassa on mukana verot).

Dpreview.com.

 • DPReview TV: Time-lapse photography. YouTube-video, kesto 13:19.
 • Video: 5 tongue-in-cheek camera tricks for cheapskate photographers. YouTube-video, kesto 4:20. Osa kameravinkeistä tuntuvat ihan hulluilta, mutta näyttävät toimivan. Kolme oikeaa. Tasainen alusta, iso pala voita, päälle vaikka leipäviipale, sitten kameraa liikuttelemaan, voi takaa tasaisen liikkeen. Kamera lattialle, lapsi makaamaan mahalleen ja kameraa käyttämään, lapsea takaa jaloista kiinni ja työntöä. Viimeinen vinkki sumea kuva videoon kuvittamaan humalaista, suurennuslasi kiinni objektiiviin.

Petapixel.com, NY Times Using Google AI to Digitize 5M+ Photos and Find ‘Untold Stories’. Arkiston 5 - 7 miljoonaan kuvaa digitoidaan. Yhteistyössä Google Cloudin kanssa.

Diyphotography.net, I bought the new iPad Pro so you don’t have to. Ihan uusi iPad Pro, Applen mukaan tehokkaampi kuin suuri osa kannettavista. 12.9 tuuman versio, 256GB talletustilaa, uusi Apple Pencil. USA-hinta $1,380.24 (Atlantan verot mukana). Wi-Fi versio, Suomen hinta 1.299 euroa. Wi-Fi + sim-kortti, 1.469 euroa. Apple Pencil, 135 euroa.

Kamera & Bild, TEST: Fujifilm XF10 – Smidig, men seg. Julkistettu 19.7.2018. Kompaktikamera, iso kroppikenno, 24.2 megapikseliä. 28mm f/2.8. Takana kiinteä 3 tuuman kosketusnäyttö, voi käyttää vaikka tarkennuksen valintaan. Ei etsintä. Paino 280g. Takana peukalolle tila. Tuntuu kädessä ihan hyvältä. Prosessi on vanhaa mallia, hidastaa kameraa. Vähässä valossa tarkennus on hidasta. Vie melkein ilon kuvaamisesta. Jpg-kuvat suoraan kamerasta ovat hyvälaatuisia. Videosta ei kannataa kirjoittaa kotiin. nimellisesti 4K, mutta 15 ruutua sekunnissa. Arvosana 60%. Suomen hinta on 519 euroa (hinnassa on mukana verot).

Fotosidan.se, Fotomässa på Fotografiska. Viimeinen päivä tänään sunnuntaina.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

10.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valoaalloilla, YouTube-video, Kuvanvakaaja on hyvä asia, vai onko? 9.11.2018. Kesto 8:08. Kuvanvakaajia on ollut kameroissa jo kohta 25 vuotta, mutta onko vakaaja tarpeellinen ja miten se hyödyttää kuvaajaa? Kompaktikamera Nikon Zoom 700 VR, 1994. Canon EF 75-300 mm f/4-5,6 IS USM, 1995. Minolta Dimage A1, 2003.

 • Canon: IS. Leica: MegaOIS, PowerOIS. Minolta: AS. Nikon: VR. Olympus: IBIS. Panasonic: MegaOIS, PowerOIS. Pentax: SR. Sigma: OS. Sony: OSS, SS, SSS, SSI. Tamron: VC.
 • Käsivaraltakin saa kuvanvakaajan avulla hyviä kuvia sekunnin valotusajoilla. Tukevalla jalustalla kuvatessa kannattaa vakaaja ottaa päältä pois varmuuden vuoksi. Kennovakaajaa käytettäessä peräkkäisissä kuvissa rajaukset eivät ole pikselilleen samoja. Videokuvauksessa vakaaja on vielä tärkeämpi kuin still-kuvauksessa. Ja mahdollinen digitaalinen vakaaja videossa pois.
 • Peter Forsgård ja Matti Sulanto.

Turun Sanomat, Viikon kuvat: Viuluntekijä, kiven hakkaajat ja pärekattotyömaa. 9.11.2018. Viikon kuvat on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat kuvien takaa. 14 kuvaa.

HS, Yhdysvalloissa nousi kiista peukaloiduksi väitetystä videosta – Näin autoritaariset hallinnot hyödyntävät kuvamanipulaatiota. 10.11.2018. ...Vuosi sitten Venäjän puolustusministeriö väitti sosiaalisessa mediassa, että sillä on todisteita Yhdysvaltojen ja Isisin yhteistyöstä Syyriassa. Todistusaineistossa oli mukana kuva, joka oli tosiasiassa napattu kännykkäpeli AC-130 Gunship Simulatorin mainosvideosta.

Blog.e-ville.com, Vertailussa 3 halpaa uutuusprojektoria – Löydä käyttötarkoituksiisi sopivin. 9.11.2018. Lyhyesti mutta hyvin projektorihankinnan perusteita. Esittelyssä Akey 5 FullHD LED- (250 euroa, sis. ALV), Wandbo S5- (400 euroa + ALV) sekä Lejiada GP90 LED -projektoria (200 euroa, sis. ALV). Tuotteet Kiinasta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Kodak DC20 - kerrassaan surkea digikamera. 9.11.2018. Toimiston muuton yhteydessä törmäsin vanhaan digikameraan. Se oli lajinsa ensimmäisiä, puoliksi lelu, mutta kuitenkin Kodakin valmistama ja mallimerkintä DC20. Kodakin ammattilaiskamerat olivat DCS-sarjaa, kuluttajamallit DC:tä. Itselläni oli kesällä 1998 hankittu Kodak DC260, jossa oli muistikortti, kahden megapikselin tarkkuus (1536x1024) ja 38-115 kinovastaava objektiivi.

 • Tilasin kameran tuoreeltaan kesällä 1996 Cyberian Outpost -verkkokaupasta Yhdysvalloista (ei enää olemassa). Hinta oli 299 dollaria. Suomeen toimitettuna kokonaishinnaksi tuli noin 300 euroa. Verkkotilaus kannatti, sillä kun kameran myynti Suomessa alkoi syyskuussa 1996, sen hinta oli 500 euron luokkaa (tuohon aikaan hinnat olivat tietenkin markkoina).

Yle, Mies kuuli ääniä eteisessä ja alkoi nauhoittaa naista salaa – salakuuntelu- ja katselu yleistynyt Suomessa: "Mistään harmittomasta ei ole kyse". 10.11.2018. Salakatselusta tuomitaan puolestaan esimerkiksi silloin, jos ilman lupaa teknisellä laitteella katselee tai kuvaa toista henkilöä kotirauhan suojaamassa paikassa. Viime vuonna poliisin tietoon tuli salakatseluun liittyviä tapauksia 256, kun esimerkiksi vuonna 2010 tapauksia oli 81. Luvut käyvät ilmi poliisin tilastopalvelusta.

Sttinfo.fi, Luonto ja eläimet ovat suomalaisten suosikkikuvauskohteita. 9.11.2018. Honorin teettämästä tutkimuksesta ilmenee, että yhä useampi kuluttaja käyttää älypuhelintaan kuvaamistarkoituksessa useammin kuin perinteistä kameraa. Suomalaiset kuvaavat puhelimillaan mieluiten luontoa ja eläimiä.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Must-Read Night Urban Photography Tips.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com, PDN Photo of the Day. Giving Voice to a Silenced LGBTQ Community. 6 kuvaa ja teksti. Näyttely. Lesbian Gay Bisexual Transgender Queer tai Questioning.

Fotosidan.se, Fotomässa på Fotografiska. Eilen, tänään ja huomenna. Viking Linen terminaalista rantaa pitkin kohti Vanhaa kaupunkia, kävelyä alle 10 minuuttia.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

09.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Jääkiekkoa. Aika moni asia voisi olla paremmin tässä kuvassa.
 • Kamerajalusta salamajalustana (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Pakko kysyä viisaammilta, kun oman käsityskyvyn rajat tulevat nopeasti vastaan googlen hakutulossekamelskassa ja niistä löytyvissä miljoonissa vaihtoehdoissa. Minulla on siis jalustana Manfrotto 290 xtra, jossa saman merkin 496RC2 -kuulapää. Haluaisin käyttää tuota laitosta jalustana salamalle ja varjolle. Sitä varten tuli joskus hankittua sateenvarjopidike...
 • Kennokoon "vastaavuudet", eli nykyinen equivalence -pöhinä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Nämä asiat kai on jokaisella selvillä eli kropilla ei voi käyttää niin suurta ISO-arvoa, syväterävyys samalla aukolla ja samalla vastaavalla polttovälillä on suurempi ja polttoväli ikäänkuin kertaantuu. Nämä vastaavuudet polttovälille, aukolle ja ISO-arvolle vain pukevat tämän tiedon matemaattiseen muotoon ja vertailut voi tehdä tarkasti ilma mutuja....
 • Mistä ja millainen sateenvarjo? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • 50-millisillä testailua... (Optiikka). Helios on hieno lasi ja sen swirly bokeh on usein upea tehokeino, mutta kun se ei näy peruskameroilla etsimestä kuvatessa, mutta takanäytöltä tuo pyörre näkyy. Kannattaa katsoa googlen kuvahaulla helios + bokeh, niin tietää mitä tuleman pitää ja tutkia miten oma runko käyttäytyy. Syynä tähän etsimen sokeuteen bokehille on se, että useimpien peilikameroiden tähyslasi on suunniteltu siten, että se ei näytä todellista f2 syväterävyyttä, vaan esim f5.6 vastaavan, jotta sommittelu ja tarkentaminen olisi helpompaa ns turistikäyttäjille. Ja f5.6 helioksen bokeh on jo aika tavallinen. Kameraan pitää ensin vaihtaa sellainen tähyslasi, joka näyttää todellisen syväterävyyden ja sitten sen avulla voi etsimen kautta kuvaten havaita helioksen bokehin ja esim kuvausetäisyyden muutokset taustaan ja valopisteisiin.
 • Nikon 500mm f/5.6E VR PF (Optiikka).
 • Tarkennuksen lukitus Canonin rungoissa? (Järjestelmädigit). Onnistuuko 5D-sarjassa lukita ensin fokus ja sitten rajata kuva niin, että automaatti säätää valotuksen vasta rajauksen jälkeen? Kun painaa laukaisimen puoleen väliin, lukittuu niin tarkennus kuin valotuskin mutta haluaisin jatkuvan valotuksen säädön.
 • Taistelu peilittömien ff järkkäreiden herruudesta (Järjestelmädigit). _Ihan_ pieniä oikaisuja videoon, Canon EOS R. YouTube-video, alkuaan video Nikon Rumorsissa. Videon tekijä osti kertomansa mukaan Canon EOS R -peilittömän. Ovatkohan virheet tahallisia vai oikeasti tietämättömyydestä johtuvia.
 • Sony A7III (Järjestelmädigit).
 • rautatietunneli (kuvalinkki)(lisätty) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Useita uusia kuvia + kommenttejakin.
 • Tampere Jazz Happening - kuvasarja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jazzkuvausta Tampereelle, värikuvia tällä kertaa.

Jukka Piiroinen, Valon kuvia, Tampere Jazz Happening – Kuvasarja. 8.11.2018.

Valovuoto.fi, Profoto B10. 8.11.2018. Uusi B10 salama on hiukan kinarin 24-70/2.8 objektiivia suurempi laitos ja se on suunnattu sekä valo- että videokuvaajien käyttöön. B10 käyttää Profoton studiosalamalaitteiden kiinnitystä ja on siksi yhteensopiva yli sadan Profoton oman valonmuokkaimen kanssa. Uusi valo on painoltaan 1.5 kg ja pituudeltaan 17.5 cm eli noin puolet B1X:n lukemista.

 • 250 Ws maksimienergia on omassa käytössäni useimpiin tilanteisiin varsin riittävä. Auringonvalon ja salaman tasapainottaminen onnistuu hyvin, kun muokkain on alle metrin kokoluokkaa ja kohteena yksi ihminen. 250 Ws on kuitenkin hiukan vähänlaisesti suorassa auringonpaisteessa, jos käytössä on suuri muokkain tai auringon valo halutaan kokonaan tappaa. Sisätiloissa 250 Ws riittää selvästi paremmin.
 • B10:n käyttöliittymää on yksinkertaistettu B1-malleihin verrattuna. Takapaneelissa on vain lcd-näyttö, virtakytkin sekä kaksi säätörullaa jotka toimivat myös nappeina.
 • Profoton uusi B10-monoblokki jätti erittäin positiivisen fiiliksen. B1-salamaan verrattuna 1.5 kg pienempi paino on selkeä etu, jos salamaa pitää kanniskella kuvauskeikalla ympäriinsä ja pienemmät ulkoiset mitat mahdollistavat salaman kuljettamisen esimerkiksi kameralaukussa.
 • B10:stä köyhtyy tällä hetkellä noin 1650€ kun 500 Ws energialla välähtävä Profoton B1X maksaa vajaa 2000€. Jos katseen kääntää kiinalaisvalmistajien suuntaan, niin esim. Godoxin valikoimasta löytyvä jonkin verran suurempi ja tehokkaampi AD400 Pro maksaa vain hiukan alle 700€.
 • Profoton B10 soveltuu kuvaajalle, joka tarvitsee luotettavan, pienikokoisen ja selvästi käsisalamalaitteita tehokkaamman akkusalaman ja joka kuvaa mahdollisesti valokuvien lisäksi myös videota. B10 on kaikin puolin erittäin viimeistelty tuote ja sitä voi suositella varauksetta kaikille.

Miikka Pulliainen, Erilainen häämatka Norjaan. 17.9.2018. Niin koitti pitkästä aikaa se hetki, kun suunnitelmat aloitettiin kohti tulevaa pohjoisen reissua. Johan edellisestä oli kulunut melkein kaksi vuotta. Tänä vuonna saatiin kuin vahingossa vaimon kanssa yhteinen ajatus, mitä jos tekisimme 10 vuotis häämatkan road trip meiningillä Norjaan, jäämerelle. Olemme molemmat liikkuvaa sorttia, eikä paikalleen jämähtäminen rantalomakohteeseen kumpaakaan kiinnosta. Tavoitteeksi muodostui heti vähintäänkin Lofootit, mutta ensin piti miettiä perhe-elämän esteet kuntoon. Kuinka saamme lomat samaan aikaan ja mihin saamme kolme kappaletta pikku Pulliaisia?

Tuomas Heinonen.

 • Lokakuu 2018 – Pääosin petolintuja. 8.11.2018. Poikkeuksellista, mutta totta. Kuvasin lokakuussa pitkästä aikaa vain lintuja.Uutena lajina pääsin ensimmäistä kertaa kuvaamaan hiirihaukkaa hyvissä olosuhteissa kojulta. Kotkat eivät tulleet alas, joten hiirihaukka pelasti päivän kojulla.
 • Syyshäät ja Johanneksen kirkko. 8.11.2018. Keskustan tuntumasta löytyy monia kivoja puistoja, joissa hääpotrettien kuvaus onnistuu rauhassa, mutta aikataulua mukaillen. Syyslauantaina kävimme kuvaamassa Sibeliuksen puistossa sekä Hietaniemen uimarannan tuntumassa.

Olli Korhonen, Kuun halo ja muita haloilmiöitä valokuvissa ja videoilla. 8.11.2018. 23.10. 2018 näin ensimmäistä kertaa – muistaakseni – kuun valon synnyttämän halon pimeällä iltataivaalla. Erityisen selkeä ei valokehä ollut, ja minulta kestikin hetki ennen kuin tajusin, ettei kotini yläpuolella taivaalle kehittynyt tähtien osin ympäröimän vaalea kehä ollut vain hetkellinen nopeasti katoava erikoinen pilvimuodostelma. Useita videoita. Ja vielä useampia kuvia.

Mynewsdesk.com, Ammattilaisen kokemuksia Canonin uudesta EOS R -kamerajärjestelmästä. 8.11.2018.

HS, Suomen poliisin käyttämistä suosituista kuvauskoptereista löytyi haavoittuvuus – samoja koptereita käytössä tavallisilla kuluttajilla ja yrityksillä. 8.11.2018. Suomen poliisilla on käytössä 130 kuvauskopteria eri laitoksilla ympäri Suomen. Niistä lähes kaikki ovat DJI:n laitteita. Haavoittuvuus löytyi DJI-kopterien käyttäjille tarkoitetun DJI Forumin tunnistautumisjärjestelmästä. Hyökkäyksille altis kohta liittyi siihen, että DJI:n alustat käyttivät samaa tunnistetta liittääkseen rekisteröityneet käyttäjät järjestelmän eri osa-alueisiin.

 • Suomen poliisin kopteritiedot ovat turvassa, sanoo ylikomisario Sami Hätönen poliisihallituksesta. ”Pilvipalveluihin liittyvät riskit tiedostettiin onneksi jo silloin, kun dronet otettiin käyttöön. Niitä ei ole synkroroitu DJI:n pilveen ollenkaan”, Hätönen sanoo HS:lle.

Ikinörtti, Omakustanteen ”No jopas sattui! – Hupinovelleja” julkaisutarina lyhyesti. 8.11.2018. ...Kun teksti ja kannet olivat painokelpoisessa muodossa, alkoi kirjapainon etsiminen. Tarjousten hinnat vaihtelivat paljon. Toisilla painotaloilla oli rajoituksia kirjan koon suhteen ja paperilaaduissakin oli eroja. Toimitusaikojen pituudet vaihtelivat jonkin verran....

TE-palvelut, Huoneistovalokuvaaja, Personalhuset Staffing Group Oy, Kuopio. Osa-aikaista etsitään Pohjois-Savon alueelle. Eduksi kuvankäsittelytaidot ja stailaustaidot. Kuvauspaikalle siirrytään asiakasyrityksen autolla, ajokortti tarvitaan. Myös kuvausvälineet asiakkaalta. Palkkio on kertaluontoinen per huoneisto ja tähän päälle normaalit päivärahat työkeikan pituuden ja paikan mukaan.

 • Työpaikan osoite 70100 KUOPIO
 • Työn luonne vuokratyöpaikka
 • Työkokemus ei lainkaan - 1v
 • Työ alkaa Heti sopivan henkilön löydyttyä
 • Työaika muu osa-aikatyö
 • Työn kesto 1 - 3 kk
 • Haku päättyy 25.11.2018 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

 • Fujifilm X-T3 is three-time winner in our updated buying guides. Ei pidä unohtaa tätäkään kameramallia. Julkistettu 6.9.2018. 26 megapikselin peilitön kroppikennoinen X-Trans sensori, perinteisen järjestelmäkameran ulkoasu. 425 tarkennuspistettä, -3EV. 3.69 pisteen elektroninen etsin. Kolmiakselinen kääntyvä 3.2 tuuman kosketusnäyttö (pitäisi hyödyntää monipuolisemmin), 1.040.000 pistettä. Ei runkovakaajaa. ISO laajennettuna 80 - 51200. Sarjakuvaus elektroninen suljin kropattuna x1.25 30fps, elektroninen suljin 20fps, mekaaninen suljin 11fps. Videoon panostettu oikein kunnolla, 4K/60p kropattuna, 4K/30p kroppaamattomana. Kilpailee Panasonicin GH5:n kanssa. Sisäisesti 10-bittinen tallennus. F-Log. Kaksi SD-korttipaikkaa (UHS-II). Mikrofoni- ja kuulokeliitännät. Yhdellä latauksella ottaa 390 kuvaa. Myös USB-C -lataus. Paino 539g. Ei GPS. Värit erinomaiset, hyvä ergonomia. Nopea tarkennus. Kunnolla sääsuojattu. Värit musta ja hopea. Suomen hinta runko alle 1.600 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • Fujifilm X-T3 sample gallery updated.
 • Photopea online image editor is a free Photoshop clone with advanced tools. Photoshop-klooni. Lokakuussa sivuilla 1.5 miljoonaa kävijää. Layerit, maskaus jne. Käytetään selaimen avulla. Html5 ja javascript, kaikki siis tapahtuu käyttäjän koneella. Vaikka mitään ei asennetakaan. Voi siis käyttää vaikka tabletilla tai älypuhelimella (puuttuva hiiri aiheuttanee sekaannusta). Ja voi käyttää missä tahansa. Isommat kuvat ymmärrettävistä syistä ongelma. Väriavaruus rajoitettu. Jne.

IR.

ePhotozine.com, 5 Ways To Be More Creative With Transport Shots.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Thom Hogan.

 • Nikon 180-400mm f/4E FL VR Lens Review. 3.11.2018. Kaksi viikkoa lainassa. Canonilta vuonna 2013 sisäänrakennettu 1.4x telejatke 200-400 f/4, herätti kateutta Nikon-leirissä. Viisi vuotta myöhemmin sitten Nikonin vastaus, Nikon 180-400mm f/4E FL VR. Erittäin helppo vaihtaa telejatkeeseen. Oikeastaan objektiivin voisi ajatella olevan 180-400mm f/4 ja 252-560mm f/5.6. Aivan erinomainen objektiivi, jonka ainoa ongelma on hinta. Suomen hinta on 11.990 euroa (hinnassa on mukana verot).
 • The Decline Continues. 8.11.2018. Canon. Fujifilm. Nikon. Olympus. Panasonic. Pentax/Ricoh. Sony.

Pdnonline.com.

The Online Photographer.

 • Followups and Updates.
 • Yellow Wall. Mike on iloissaan kalibroidusta NEC MultiSync PA272W -näytöstään. 27 tuumaa. Kuvasuhde 16:9 (valokuville olisi parempi 16:10). 2560 x 1440. Suomen hinta euroissa on suunnilleen sama kuin dollarihinta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

08.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Rajala Blogi, Rajala Go tuo esiin kovan luokan kuvaajia sekä kiinnostavia nousevia kykyjä. Rajala Go -tapahtuma järjestetään tänä vuonna lauantaina 17. marraskuuta Postitalon myymälässä. Luvassa on kattaus kiinnostavimpia tämän hetken kuvaajia kansainvälisesti tunnustusta saaneista tekijöistä nouseviin tähtiin. Runsaan viikon päästä.

 • Meeri Koutaniemi. Philip Bloom. Dave Cad. Olli Sorvari. Viola Virtamo. Northern Action. Antti Karppinen. Vesa Koivunen. Natalia Salmela. Marinella Himari. Ilmoittautuminen.

Petteri Hautamaa, Blogiteksti numero 300! 8.11.2018. Äkkiä se aika kuluu. Avasin kuvasivustoni muutaman harjoitteluluonteisen luontokuvailuvuoden jälkeen keväällä 2013. Aloitin heti myös viikoittaisen luontokuvausta liippaavan blogin pitämisen. Kun viikon välein julkaisee tekstin, niin viiden ja puolen vuoden kuluttua marraskuussa 2018 tulee täyteen jo kolmassadas blogijulkaisu. Sen kunniaksi napakka onnittelunaukku vaikkapa suomalaista katajaista giniä!!

pmmarkkanen, YouTube-video, Visiting the Katajanokanluoto island, Helsinki, Finland. Kesto 3:45. I had this wonderful change to spend time to live and photograph in Katajanokanluoto island as the cold winter turned to spring. I spend there 24 days. Now, after a long time, I revisited the island for 4 nights. This time I wanted to make a video about the nature and the atmosphere of the island.

 • Timelapsea ja video-kuvaa yhdistettynä.

Jyväskylän taidemuseo, Taidemuseon ohjelmassa kävelyluento valokuvanäyttelyyn, pajoja koko perheelle sekä intuitiiviseen kirjoittamisen työpaja. 7.11.2018. Marraskuun piristykseksi kannattaa suunnata askeleensa taidemuseolle luennoille ja luovuutta herätteleviin työpajoihin. Kuvataiteilija ja kriitikko Hannu Castrénin kiehtovaa kävelyluentoa Kapasta eli Martti Kapasesta kannattaa tulla kuuntelemaan torstaina 8.11. klo 16.30–18. Castrénin vankka asiantuntemus ja elävä kerronta avaavat kuulijoille uusia ovia valokuvataiteeseen. Maksuton kävelyluento järjestetään yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Tänään.

Yle, Valokuvaaja otti poikkeuksellisella menetelmällä kuvia kalliomaalauksista – katso videolta, tunnistatko, mitä kuvien maalaukset esittävät: sarvet vai kädet? 7.11.2018. Kalliomaalaukset tulivat Honkakosken mieleen yllättävästi lääkärintyössä hänen tarkastellessaan silmänpohjista otettuja kuvia. Jotta verisuonet näkyivät kuvissa paremmin, silmää valaistaan valolla, jossa ei ole mukana punaista valoa. Tekniikka saa punaiset verisuonet näkymään kuvissa mustina. Silmänpohjakuvat saivat harrastevalokuvaajan pohtimaan, voisiko samanlaista tekniikkaa käyttää punaisiin kalliomaalauksiin ja siten saada ne näkyvämmiksi kuvissa.

Canon Suomi, Facebook, Kuvaaminen ääriolosuhteissa / Patric ”Pata” Degerman. 27.9.2018.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Beautiful Photos of London by Laura McGregor. 20 kuvaa. Aika moni paikka suomalaisellekin tuttu.

IR.

The Online Photographer, An Open Letter to Panasonic. Uusi peilitön täyskennoinen tulossa markkinoille. Sony, Nikon ja Canon ovat jo niillä markkinoilla. Saas nähdä pitävätkö lupaukset Micro 4/3 -systeemiin panostamisesta edelleen. Yhden asian voisi Panasonic tehdä.

Kamera & Bild, Flickr raderar användares bilder – men sparar CC-bilder. Creative commons -lisenssin kuvat säästyvät perkaukselta.

Fotosidan.se, Ny fotobok av Gerry Johansson. Ruotsin kansainvälisesti tunnetuimpia valokuvaajia. Uusi kirja, talvi USA:ssa. 250 kuvaa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

07.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Matti Sulanto, Sulantoblog, How to Geotag Canon EOS M50 photos. 6.11.2018. Geotagging your photos is one of the best things you can do. Canon has a really easy way to geotag photos as you shoot. Here I'll explain how it works and the benefits of it. Here is the link to Peter's video that I'm talking about.

 • Älypuhelimien kuvissa yksi hyvä puoli koordinaatit, jotka kertovat missä kuva on otettu. Perinteiset järjestelmäkamerat eivät tätä yleensä tee. Erityisesti ulkomailla on kätevää tietää, missä kuvat on otettu. Älypuhelimiin saa kameravalmistajien omia sovelluksia, joilla koordinaatit saadaan kuviin. Kamera ja älypuhelin paritetaan. Älypuhelimessa päällä Bluetooth. Kuva kuvalta vaiheet. Älypuhelin mukana kuvia otettaessa, aina kun kamera ottaa kuvan, niin älypuhelin liittää kuvaan sijaintikoordinaatit. Lightroomissa avautuu karttanäkymä, josta näkee kartalla numeroituina pisteinä otetut kuvat. Näyttää kätevältä, erityisesti ulkomailla. Ei kuulemma käytännössä kuluta mitenkään erityisesti akkuja.

Suomen Canon, 12 kätevää vinkkiä vauvakuvaukseen.

Yle, Digitreenit: Lähimaksaminen yleistyy vauhdilla – joko sinä käytät sitä? 20.9.2017, päivitetty 2.11.2018.

Mobiili.fi, Apple-uutuudet iPad Pro, MacBook Air ja Mac mini tänään myyntiin. 7.11.2018. Halvimmat hinnat kustakin. 11 tuumaa iPad Pro 64 GT Wi-Fi, 909 euroa. 12.9 tuumaa iPad Pro 64 GT Wi-Fi, 1129 euroa. MacBook Air 128 Gt SSD, 1379 euroa.

TE-palvelut, Travel photographer and assistant, NPTravel, Helsinki. If you are a professional photographer who is creative and loves to travel, this job is for you. I'm a a travel blogger who needs a phorotgrapher/assistant to take and edit photos and be available on-demand. This job includes, but is not limited to, photography, videography, social media management and some office work like sending and replying e-mails. This job requires advanced Photoshop skills and availability to travel.

 • Yhteystiedot Elnaz Abazarisouha, recruit.nptravel@gmail.com
 • Työpaikan osoite Jaalaranta 6 B 17, 00180 HELSINKI
 • Työ alkaa 01.01.2019
 • Työaika kokoaikatyö, On-demand availability
 • Työn kesto yli 12 kuukautta
 • Haku päättyy 19.11.2018

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Deep Dive Into Elliott Erwitt’s Remarkable Life in Photography. Osa kuvista tuttuja. Kirja. 90-vuotta täyttänyt Erwitt.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

 • Edward Burtynsky & The Big Picture. Haastattelu. Eikä ole video.
 • Canson Infinity Aquarelle Rag and Velin Museum Rag Review.
 • Canon EOS R Camera Review. Julkistus 5.9.2018, 30.3 megapikselin peilitön järjestelmäkamera. UHD 4K video (kropattu, x1.67), 30fps, C-log (Canon), 10-bittinen HDMI-out. Dual Pixel CMOS, 5655 AF-pistettä (vähän erikoinen laskutapa). Elektroninen OLED-etsin 3.69 miljoonaa pistettä(1280 x 960), päivitysfrekvenssi vain 60 Hz. 3.15 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 2.1 miljoonaa pistettä. Laajennettu ISO 50 - 102400, 8 kuvaa sekunnissa.
  • Eye AF eli automaattitarkennus mahdollista lukita silmiin. Wi-Fi, Bluetooth. Yksi sd-korttipaikka, UHS-II. Näytön vieressä pieni Multi-Function Bar (jonkinlainen pyyhkäisynäyttö, monitoimipalkki). Dual Pixel RAW. X-Sync 1/200. Valikoissa 29 kieltä, myös suomi. Tarkennuksen voi tarkistaa 2 - 10 -kertaisesta suurennoksesta, 15 askelta, nappia painamalla, suurennosta voi muuttaa kaksoisnapauttamalla ruutua. Suurtaa osaa säätöpyöriä ja nappuloita voi kustomoida (Main dial, Quick control dial, Control ring). Nikon-käyttäjät voivat vaihtaa objektiivin tarkennusrenkaan suuntaa päinvastaiseksi. Erikseen automaattiset asetusten vahdot still-/videokuvaus. Tarkennuksen herkkyyttä voi säätää. Automaattitarkennus toimii -6EV (Canon RF 1.2), muuten -3EV. Sovitteiden perusmalli maksaa 120 euroa (kaikki EF-objektiivit käytössä). Säätörengas Kiinnityssovitin EF-EOS R. 250 euroa. EF-EOS R-Kiinnityssovitin Drop-in-suotimella (muuttuva harmaasuotimella (V-ND, 360 euroa) tai pyöreä polarisaatiosuotimella (C-PL, 480 euroa), lisäksi saatavana kirkas suodin CL). Rungon suositushinta on 2649 euroa.
  • testissä paljon mittauksia, jotkut tulokset yllätävänkin hyviä (esim. parjatun videon still-kuvien resoluutio). Käynnistys 1.4 s, aika paljon. Sarjakuvaus 7.8 kuvaa sekunnissa 117 kuvan verran, sitten hidastuu. Raw-kuvat 7.8 fps, 54 kuvaa ennen hidastumista. Nopea tarkennus, hyvässä valossa 0.3s (automaattitarkennus + suljinviive). Vähässä valossa melkein sama, 0.4s. ISO 800 dynaaminen alue 14.1 f-stoppia. Värintoisto hyvä, vain vähän poikkeamia optimaalisesta. Valkotasopaino erittäin hyvä. ISO 800 asti tarkkuus erinomainen, ISO 3200 sitten 82% tarkkuus optimaalista, saisi olla parempi. ISO 25600, vain 76% teoreettisesta maksimaalisesta tarkkuudesta.
 • PDN Photo of the Day, The Wind of Provence. 8 kuvaa ja teksti.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, Using Rapid MTF Testing – How We Test & Monitor Our Lenses. Teknistä tietoa riittämiin.

Kamera & Bild, Leica Q-P – diskretare och dyrare. Kiinteä optiikka, 28mm f/1.7. Täyskennoinen. 24.2 megapikseliä. $500 enemmän kuin Leica Q, siis $4995.

Fotosidan.se, Handbyggd hålkamera i trä. Kickstarter-kampanja. 19 eri mallia. $98 - $250.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

06.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Yle, Liian korkea Vapaudenpatsas, pelikaanin kiinniotto ja viikon muita uutiskuvia. 5.11.2018. Viime viikolla Vapaudenpatsaan kopio rikkoi korkeusrajoituksia Brasiliassa, laukut roikkuivat japanilaisessa installaatiossa ja eläintarhanhoitaja otti kiinni pelikaania Tšekeissä. Yle kokosi viikon kiinnostavimmat uutiskuvat. 14 kuvaa. Klikkaamalla isommaksi.

HS, Koulukuvaus jää väliin osassa Helsingin kouluista ja päiväkodeista – Kuvausten kilpailutuksesta valitettu markkinaoikeuteen. 5.11.2018. Osassa Helsingin kouluista ja päiväkodeista valokuvaus uhkaa jäädä tällä lukukaudella väliin tai ainakin sen järjestämisessä tulee kova kiire. Syynä on se, että Helsinki on tänä syksynä kilpailuttanut kuvaukset ensimmäistä kertaa keskitetysti.

 • Osa lapsista ja nuorista on jo kuvattu tästä huolimatta, koska vanhat sopimukset koulukuvauksista ovat olleet erimittaisia ja päättyneet eri aikoihin. Niinpä tämän syksyn kuvauksista on saatettu sopia sitovasti aikaisemmin. Kuvaukset on tällöin ollut lupa hoitaa vanhaan malliin.
 • Hankintapäällikkö Salovaara katsoo, että kuvausten kilpailuttamiseen velvoittaa hankintalaki, koska kyse on suurista rahasummista. Hankinnan kokonaisarvo on noin 3,6 miljoonaa euroa.

Muropaketti.com, Yungnuon YN450 tuo Android-käyttöjärjestelmän peilittömään järjestelmäkameraan. 5.11.2018. Ominaisuudet ovat lähellä älypuhelinta. Canon EF-kiinnikkeiset objektiivit. Viiden tuuman kosketusnäyttö. Ei vielä tarkempaa tietoa hinnasta tai myyntiin tulosta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

 • Nikon Z7. Julkistus 23.8.2018. 45.7 megapikselin peilitön täyskennoinen. Paljon kevyempi ja kompaktimpi kuin 45.7 megapikselin Nikon D850. Ei optista suodinta sensorin edessä. Elektronista etsintä on nautinto käyttää, 3.690.000 pistettä. 3.2 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, ylös alas. Ergonomia toimii hyvin tässäkin koossa. Automaattitarkennus toimii hyvin, 493 vaihetarkennuspistettä. ISO 64 - 25.600 (102.400 laajennettu). CIPA:n mukainen akkujen kesto 330 kuvaa (15 vuotta vanha standardi, ei oikein enää toimi). Rungon sisäinen vakaaja, 5 pykälää. Sarjakuvaus 9 kuvaa sekunnissa. 4K video ei kroppausta, 30p. 4K timelapsen teko kamerassa, 8K timelapsen teko softalla. Ei kuitenkaan täydellinen, esim. vähässä valossa tarkennus ei aina toimi odotetusta. XQD-korttipaikka. Isotkaan ISO:t eivät ole ongelma. Luonnon värit näyttivät hyviltä. AF-pisteet täyttävät 90% kuva-alasta. Hyvässä valossa tarkennus ei eroa Nikon D850:sta, vähässä eroaa huonompaan suuntaan. Natiiveilla objektiiveilla ei tarvittu minkäänlaista tarkennuksen hienosäätöä. Nikon D850 -kameralla piti käytännössä tehdä hienosäätö kaikille objektiiveillä. Liikkuvan kohteen 3D-seuranta jää paljon jälkeen Nikonin markkinoiden parhaasta seurannasta, selvästi myös kilpailijoiden (esim. Sony) AF-seurannasta. Säänkestävä. Arvosana 89%, Silver Award. Suomen hinta on 3.899 euroa, runko.
 • Pro mountain filmmaker Jimmy Chin takes the DJI Mavic 2 Zoom to Greenland.
 • Shimoda unveils Explore 30 multi-use backpack for DSLR and mirrorless cameras. $260.
 • Olloclip introduces new 'Pro' and 'Intro' series lenses for Android and iOS devices. Android ja iOS, älypuhelimet. Super-Wide (kaksi kertaa leveämpi kuvakulma) ja telephoto 2x. $120.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

Thom Hogan.

IR.

The Online Photographer, Adobe Photoshop. Mike on käyttänyt Photoshoppia vuodesta 1994.

Pdnonline.com.

Fotosidan.se, Ipad Pro klarar att redigera tunga bildfiler.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

05.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Canon 14 mm vs. Samyang 14 mm. 4.11.2018. Olen viime aikoina saanut paljon iloa todella leveästä laajakulmasta. Ostin ensin edullisen Samyangin 14-millisen, ja vaikka se tuotti säätämisen jälkeen hyviä maisemakuvia, halusin kuvata myös läheltä, jolloin automaattitarkennusta jäi kaipaamaan. Samyangin alkeellisuus on tavallaan hienoa. Aukon suurentaminen kirkastaa kuvaa tuntuvasti jo etsimessä. Lisäksi on vapauttavaa, kun voi kuvata ilman tarkennuspisteitä ja keskittyä vain sommitteluun. Mutta monissa tilanteissa automaattitarkennus tulee silti tarpeeseen.

 • Nykyaikaiset objektiivit ovat niin hyviä, että eroja joutuu hakemaan kuvia suurentamalla. Tässä suhteessa Canonin ja Samyangin vertailu on kiitollista puuhaa: erot suorastaan hyppäävät silmille. Nyt ei tarvita monimutkaisia mittauksia, paljas silmä kertoo ihan riittävästi.
 • Kuvien perusteella on helppo nähdä, että yleiskäyttöisenä laajakuvaobjektiivina Canonin versio on selvästi parempi. Hinta/laatu-suhteessa Samyang on kuitenkin ehdoton ja tähtikuvaajien joukossa se onkin erittäin suosittu vähäisen coma-ilmiön vuoksi. Nykyisin Samyangin 14-millistä liikkuu paljon käytettynä, hinta 250-300 euron luokkaa. Käytetyn ostamisessa on tietenkin aina riski, Samyangin laadunvalvonta jättää ilmeisesti toivomisen varaa ja yksilöerot voivat olla suuria.
 • Canonin 14 mm F2,8 II-mallia liikkuu käytettynä runsaalla tuhannella eurolla, ohjehinta 2200 euroa tuntuu kohtuuttomalta. Löysin sopivan käytetyn ja pääsin vertailemaan sitä Samyangiin.
 • Digital Photography School, Samyang 14mm f/2.8 Lens – Astrophotography On A Budget.

Suomen Canon. Harri Tarvainen, 5 vinkkiä, kuinka ottaa parempia kuvia lemmikistäsi.

Ilta-Sanomat, IS:n journalistipalkinto Seppo Kärjelle – katso täältä kuvaajan taidonnäytteitä. Video- ja valokuvaaja Seppo Kärki palkittiin Ilta-Sanomien journalistipalkinnolla. Kärki kuvaa suoria lähetyksiä, videoita ja valokuvia Ilta-Sanomien kaikille osastoille aina uutisista viihteeseen ja urheilusta lifestyleen. Lisäksi hän ohjaa ISTV:n studioita. Useana vuonna Kärki on työskennellyt ISTV:n livekuvaajana myös Linnan juhlissa.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Autumn Photography Walk Advice.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Gallery update: The Nikon Z7 goes wrestling. Suomen hinta on 3.899 euroa, runko.

Earthboundlight.com, Buying Lenses. 4.11.2018.

The Online Photographer, Want to Try Full Frame? Sony A7II Blowout. USA-tarjous. Tarjous, vaikka lisäisi verot (ALV + tulli) verottomana ilmoitettuun hintaan. Ei toimiteta Suomeen.

Kamera & Bild, Mats Vassfjord samlar de bästa ögonblicken med Kiss. Haastattelu. 100 Kiss-konserttikuvausta. Kirjassa satoja kuvia 1980-luvulta.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

04.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Journalisti 12/2018. Ilmestynyt 19.10.2018.

 • Alv laskee, onko sillä vaikutusta? EU päätti tässä kuussa sallia sähköisten julkaisujen arvonlisäveron laskemisen, Suomessa 24 prosentista kymmeneen. Orpo: ”Toivottavasti saadaan käyttöön ensi vuoden aikana, mutta viimeistään 2020 alussa sen pitää olla voimassa”.
 • Isojen kysymysten äärellä. Tulevaisuutta etsimässä. Media-alan opiskelijat Roosa Savo (vas.), Krista Kierikka ja Johannes Roviomaa osallistuivat Helsingin Lasipalatsissa järjestettyyn Journalismin päivään.
  • Roviomaata puhutteli eniten valokuvaaja Touko Hujasen osuus kuvajournalismikeskustelussa. Hujanen kertoi ”taiteilijuudesta”, siitä miten valokuvaaja voi työllistää itsensä omilla kuvausprojekteilla. ”Hänen esityksensä oli erinomainen muistutus siitä, että elämäniloa ja huumoria ei saa koskaan unohtaa tässä työssä. Uskon, että Hujanen sai ihmiset paremmin liikkeelle kuin se palohälytin.” Roviomaa viittaa palohälytykseen, joka keskeytti tapahtuman hetkeksi iltapäivällä.

Tivi.fi, Suositulta pilvipalvelulta ikävä ilmoitus ilmaiskäyttäjille. 2.11.2018. Flickr.

Ikinörtti, Hyi! Pelaavatko seniorit digipelejä? 31.10.2018. Tule Enterin pelitapahtumaan Kampin palvelukeskukseen 7.11.2018 klo 14.30...16.30 tutustumaan digipeleihin ja katsomaan ja kuulemaan, miten Counter Strike -pelin opettelu on Enterin Senior Fighters -joukkueelta sujunut.

Tivi.fi, Viikon Softa. Simple Habit. Tuntuuko joskus että rautainen vanne kiristää päätäsi? Tämä sovellus lupaa rentouttaa 5 minuutissa. Kiireisen meditaatiosovellus. 10 euroa per kk. 100 euroa per vuosi. Ilmaisversiossa noin 50 ilmaista meditaatiota.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Stunning New Exhibition of Powerful Photos of Women.

ePhotozine.com.

 • Seven Tutorials On Capturing Motion And Movement.
 • Nikon D3500 Review. Arvosana 4 * / 5 *. Julkistettu 30.8.2018. Aloitteleville kuvaajille suunnattu 24.2 megapikselin perinteinen järjestelmäkamera, kroppikenno 1.5x. Kiinteä 3 tuuman näyttö, 921.000 pistetä. Optinen etsin, 95%. Sisäänrakennettu salama, myös ulkoinen salamakenkä. Full HD -video, 1080/60p. ISO 100 - 25600. Sarjakuvaus 5 kuvaa sekunnissa. 11 tarkennuspistettä. Hyvä ergonomia, syvä kahva. Ei antialias-suodinta kennon edesseä. iOS ja Android, Snapbridge-sovelluksella yhteys kameran ja älypuhelimen tai tabletin välille (Bluetooth, ainoa Wi-Fi). Yhdellä latauksella ottaa 1550 kuvaa. Live view hidas. Ei mikrofoniliitäntää. Pienempi ja halvempi kuin edeltävä malli Nikon D3400. Paino 365g (tekstissä väärin 415g). Pienempi kuin monet keskihintaiset peilittömät. Runko + Nikkor 18-55mm AF-P VR, 579 euroa. Runko + 18-55mm AF-P non-VR, 549 euroa. Pelkkä runko 469 euroa.

Digital Photography School.

Dpreview.com.

Kamera & Bild, Combat Camera: Militärer som fotar. Reportaasi. Päätehtävä kuvaus, Ruotsin rajojen sisällä ja ulkopuolella. 17 jäsentä ryhmässä, puolet upseereita. Kaksi kamerarunkoa kaikilla. Myös filmikameroilla on paikkansa. Lisäksi 16-34mm, 24-70mm, 70-200mm, 50mm, makro-objektiivi ja salama. Videokuvaukseen sitten omat varusteensa.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

03.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Valoaalloilla, YouTube-video, 3 syyta hankkia 50mm objektiivi! 2.11.2018. Valoaalloilla on sitä mieltä, että kaikilla järkkärillä kuvaavilla pitäisi olla ns. normaaliobjektiivi eli 50mm objektiivi laukussa. Katso video, niin tiedät miksi ja mitkä ne 3 syytä hankkia 50mm objektiivi ovat. Peter Forsgård ja Matti Sulanto.

 • Normaaliobjektiivi: täyskenno 50mm. APS-C, 32mm. MTF, 25mm. Miksi normaaliobjektiivi on normaaliobjektiivi, historiaa.
 • Täyskennoiset perinteiset järjestelmäkamerat ovat kalleimpia, niihin sopivat 50mm objektiitivt ovat sitten halvimpia.
 • Mistä tulee linssi-sana (ja englanniksi lens).
 • Facebook, Valokuvaajan kaatopaikka. Ei ole avoin FB-ryhmä, vaatii liittymisen.

Kuvausmakinen.kuvat.fi, blog, Canon EOS R käyttökokemuksia. 27.10.2018. Tämän ei ole tarkoitus olla laaja kamera-arvostelu vaan yksittäisen käyttäjän mietteitä ja käyttökokemuksia koskien Canonin uutta peilitöntä järjestelmäkameraa. Vertailukohtana käytän Canon 5DMark4 ja 6D runkoja, jotka ovat olleet käytössäni aktiivisesti. Canon julkisti ensimmäisen peilittömän järjestelmäkameransa noin kuutisen viikkoa sitten. Sen jälkeen Youtubeen on putkahdellut arvosteluvideoita kymmenittäin. Yritän paneutua tässä blogikirjoituksessa niihin seikkoihin joita muut eivät ehkä ole ottaneet esille.

 • Automaattitarkennus. Manuaalitarkennus. Koko ja tuntuma. Laukaisuviive ja tarkennuksen seuranta. Elektroninen- vs. optinen etsin. Kuvanlaatu. Lisälaitteet. Yhteenveto.

Turun Sanomat, Viikon kuvat: Halloween-pelto, pakettiautokoti ja mummoriksa. Viikon kuvat on yhdeksän sanomalehden yhteinen juttusarja, joka esittelee kohokohtia viikon uutiskuvista ja puheenaiheista. Katso kuvat ja lue tarinat kuvien takaa. 13 kuvaa.

Tuomas Heinonen. Monen monta hääkuvaa.

Suomen Canon, Canon Camera Connect -sovellus. Canon-kamera älypuhelimeen.

Trafi.fi, Ilmoitus kauko-ohjatun ilma-aluksen käyttämisestä / Notification on the use of remotely piloted aircraft. 25.6.2018. Kauko-ohjatun ilma-aluksen käyttäjän on ilmoitettava toiminnastaan Trafille ennen toiminnan aloittamista. Ilmoitusvelvollisuus ei koske lennokkiharrastajia. Kauko-ohjatun ilma-alustoimijan rekisterissäpitomaksu on 20€ vuodessa. Liikenne- ja viestintäministeriön maksuasetuksen mukaisesti. Pdf, 8-sivua ilmailulakia (Kauko-ohjatun ilma-aluksen ja lennokin lennättäminen).

 • Lennokit ovat harrastus- tai urheilutarkoituksessa käytettäviä, ilman ohjaajaa ilmassa liikkuvia laitteita. (itse vierastan tätä lennokki-sanaa. Siihen sisältyvät myös multikopterit, dronit, kuvauskopterit, nelikopterit jne. Harrastajan ei siis tarvitse tätä ilmoitusta jättää).
 • Trafi.fi, Usein kysyttyä
 • Droneinfo.fi.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Dpreview.com.

IR.

Petapixel.com.

Pdnonline.com.

Diyphotography.net, 10 tips for styling food and drink for photography. YouTube-video kesto 14.38. Myös tekstinä.

Thephotoargus.com, 20 Gritty Examples of Noir Photography.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

02.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Petteri Hautamaa, Valovoimainen vaihtoehto hämärän nisäkäskuvauksiin - Sigma 120-300mm f2,8 S DG OS HSM. 1.11.2018. Olen otsikon Sigmasta kirjoittanut vuosien varrella jo monta blogitekstiä. Osan hyvinkin kriittisesti kroppirungon näkökulmasta. Neljä vuotta takaperin tein laajan käytännön vertailun Sigman ja Canonin 300 millisen f2,8 IS USM L objektiivin välillä:

Ville Suorsa, Menestystä Vuoden luontokuvat 2018 -kisassa. 30.10.2018. Vuoden luontokuvat 2018 -kisa oli osaltani menestyksekkäin kuvakisa, mihin olen osallistunut. Tähän mennessä. Toki kisoja ja osallistumiskertojakin on aika vähän, koska kisakuvan ottaminen ei kuitenkaan ole kuvausharrastukseni tavoite. Toki hyvän ja kisoihin kelpaavan kuvan saaminen aina lämmittää mieltä.

Rajala Blogi, Rajala Ambassador - Daniel Taipale, osatehtävä 2. 1.11.2018. Tehtävänä oli kuvata maisemakuva, missä kiinnitetään erityisesti huomiota kuvan syvyysvaikutelman välittymiseen katsojalle. Erityisesti etualaan sijoitettujen elementtien käyttö on tehtävässä tärkeässä roolissa.

Pallopanoraamablogi, Päivänvalon värin vaihtelu. 31.10.2018. Päivä kulkee kuvassa vasemmalta oikealle. Aamulla, ennen auringonnousua kaikki pihalla oleva valo on keinotekoista. On natriumlamppua, lediä ja muuta hukkavalon lähdettä jotka loistavat erittäin keltaisina. Päivän valjetessa tilanne kuitenkin muuttuu nopeasti, auringonnousun aikoihin pilvien läpi valaisee maisemaa sininen taivas ja ilmakehän himmentämä, matalalta paistava Aurinko yhdessä....

Kamerakoulu.fi, Hauskaa halvalla — esittelyssä Smena 8M filmikamera. 31.10.2018. YouTube-video, kesto 6:48. Kamerakoulun filmikuvausaiheinen videotarjonta kasvoi taas yhden uuden jakson verran. Uudella videollaan Ari Jaaksi nimittäin käy läpi laatukamera Smenan keskeisimpiä ominaisuuksia.

Mobiili.fi, Flickr-kuvanjakopalvelun ilmaisversioon merkittävä heikennys – tallennustila putoamassa murto-osaan. 1.11.2018. Jo vuonna 2014 perustetun Flickr-kuvanjakopalvelun ilmaisversion tallennustila on laskemassa 1 teratavusta 1 000 kuvaan. Käytännössä tallennustila pienenee aiemmasta murto-osaan. 8.1.2019 asti aikaa. Flickr Pro $50 vuodessa, rajaton talletustila kuville ja videoille, ei mainoksia jne.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A New Book to Change the Way You Look at Photography. Photographers on Photography, kirja.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

IR.

Dpreview.com.

Diyphotography.net.

Pdnonline.com.

Petapixel.com, 3 Tips for Choosing Between B&W and Color.

The Online Photographer, Photo[shop]-Specific Computers. Artikkeli lehdessä. Mac. Thom Hoganin kommentti. 1. muisti. 2. dedikoitu GPU (grafiikkaprosessori). 3. CPU kellotaajuus.

Fotosidan.se, Ny bakgrund från Lastolite. Tobacco/Olive. Kirjoittajan mukaan on ollut suosittu. Sopii myös mv-kuviin. Mitat 1.5 x 2.1m, 2700 kruunua.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

01.11.2018   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

Matti Sulanto, Sulantoblog, What's Your Favorite Exposure Mode? 30.10.2018. YouTube-video, kesto 7:08. Some like to use full manual mode and some fully automatic. On this video I'll tell what I prefer and I'd like to know what's your favorite exposure mode? Oma kuvaaminen, aukon esivalinta. Asiakkaalle kuvatessa, täysmanuaali (yleensä salamat mukana, valotus ei muutu). Lightroomissa voi silloin käyttää samoja muokkauksia kaikille kuville, nopeampaa.

 • Aukon esivalinta säätelee syväterävyyttä. Objektiivien toiminta eli kuvanlaatu vaihtelee eri aukkoarvoilla. Suljinaikaa on tarkkailtava, erityisesti jos kuvaa liikettä. Välillä käytössä on myös P-mode, erityisesti pienen sensorin kameroilla (aukko ei paljoa vaikuta syväterävyyteen). Valotuksen lukitseminen tai valotuksen korjausta käytetään, kun halutaan painottaa valoja tai varjoja. Erityisesti raw-kuvia otettaessa kuvaa voi vielä korjata paljonkin. Plus miinus 1 stoppi vikaan menneen valotuksen korjausta on rutiinia.

Peter Forsgård, Olympus Apps. 31.10.2018. YouTube-video, kesto 3:06. Controlling your Olympus camera with your phone is quite easy. Olympus has a great app for that, OI.Share App. With OI.Share App you can use your phone as a shutter button, see the image on your phones screen while making images. You can also transfer jpg-images from Olympus cameras to your phone and share them to social media.

 • You can also Geo Tag images with your Olympus camera also quite easy. Geo Tagging images makes finding images later a much easier task. OI.Track app can track your route and the GPS-coordinates can be easily attached to your files metadata. OI.Track adds GPS coordinates to your images. Lightroom can read that data and place your photograph on a map.

HS, Lokakuun parhaat kuvat: Kolari Itäväylällä, Hanna Gullichsenin avokadopasta ja kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakijoiden perhe. 1.11.2018. Helsingin Sanomien kuvatoimitus koostaa joka kuukausi parhaat HS:ssa julkaistut kuvat kuluneiden neljän viikon ajalta. Lokakuun kuvakoosteen yhteydessä kuvaaja Sami Kero kertoo lisäksi mietteitään kuvanottopaikalta. 41 kuvaa.

Muserovirasto.fi, 90-vuotias lehtikuvaaja Mauri Vuorinen muistelee videohaastattelussa 40-vuotista uraansa. Mauri Vuorinen kertoo kollegoistaan 1950- ja 1960-luvuilla, siitä kuinka otti ensimmäisenä uutiskuvan auton ikkunalasin läpi ja siitä, millainen hänen mielestään on hyvä lehtikuva. Vuorinen oli lehtikuvaajana sanomalehti Uudessa Suomessa 1957 – 1990 ja Uuden Suomen konkurssin jälkeen Iltalehdessä vuoteen 1993. Hän keinuu riipputuolissa kesäpaikassaan Tampereella ja muistelee lehtikuvaajavuosiaan. Videolla hän myös paljastaa, kuinka työpäivä saatiin pidemmäksi linnanjuhlia varten.

 • YouTube-videot. Kollegiaalista touhua, kesto 2:49. Uutiskuva jota ei ole, kesto 3:01. Kuinka päivä pitenee, kesto 2:44. Uutiskuva lasi läpi, kesto 3:23.

HS, Mitä tehdä kuolleen sometileille ja muille verkkopalveluille? Näillä keinoilla pyyhit omat tai läheisen tiedot verkosta. 30.10.2018. Lähes kaikki käyttäjätunnusten ja salasanojen takana oleva digiomaisuus myös jää verkon uumeniin. Tässä jutussa neuvotaan, miten varmistat, että omaiset pääsevät käsiksi todella tärkeisiin tietoihin.

Avplus.fi, Polaroidin uusi kamera yhdistää perinteisen pikakameran sovelluksen tuomiin etuihin. 31.10.2018. . Kameran voi parittaa iOS- tai Android-älylaitteiden kanssa, jolloin sovelluksella pystyy ottamaan kuvan etänä, käyttämään ajastinta korkeintaan 12 sekunnin valotusajalla, ottamaan kaksoisvalotuksia, säätää aukkoa f/12 ja f/64 välillä ja suljinaikaa bulb-tilasta 1/125 sekuntiin.

Mobiili.fi, Tästä erosta uusissa iPad Pro -versioissa Apple ei kertonut – lisäksi uudet iPad Prot häviävät yhdessä suhteessa edeltäjilleen. 31.10.2018. Takakamerasta jätetty pois optinen kuvanvakain. 1 teratavun uusi iPad Pro -malli maksaa vähintään 1 739 euroa (11 tuumaa, Wi-Fi) ja kalleimmillaan jopa 2 129 euroa (12,9 tuumaa, Wi-Fi + Cellular).

Etn.fi, Miten kamera voi tuottaa HDR-kuvaa hämärässä? 31.10.2018. Puhdasta tekniikkaa.

TE-palvelut, Valokuvausteknikko HUS Logistiikka Valokuvaus ja v, HUS, Helsinki. Lääkintätekniikkaan kuuluva Valokuvaus- ja videointiyksikkö on 11 valokuvaajan tiimi. Jorvin sairaalassa sijaitsevassa AV-Keskuksessa on kolme valokuvaajaa ja kaksi videokuvaajaa, Meilahden toimipisteessä on viisi valokuvaajaa ja Kirurgisessa sairaalassa yksi valokuvaaja.

 • Palkkaus TS
 • Työ alkaa 17.12.2018
 • Työaika kokoaikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta, 31.12.2020
 • Haku päättyy 14.11.2018 klo 23:59

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, These Empowering Photos Show Us What It Means to Be a Witch. Ai.

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Thom Hogan.

 • Buy f/2.8 or f/4? 30.10.2018. Jokin aika sitten oli Sony A9 arvioitavana, käytössä oli vain f/4-zoomeja ei f/2.8-zoomeja. Ero vastaa ISO 3200 ja ISO 6400 eroja. Villieläimiä tai urheilua kuvatessa suljinajat vähintään 1/1000s. F2.8-objektiiveissa joudutaan tekemään paljon näkymättömiä ja näkyvia korjauksia, kaikkea ei saa pois edes raw-kuvista. Toisaalta F4-objektiiveissa on haittana kohina.
 • Do We Still Need Fast Lenses? 30.10.2018. Parantuneet sensorit ja parantuneet vakaajat, mihin enää tarvitaa valovoimaisia objektiiveja.
 • Recommended Mac Hardware. Päivitys lokakuun 2018 julkistusten jälkeen.
 • Canon Joins Canary's in Coal Mine. Merkit kameroiden tuottavuuden vähenemisestä kuten muillakin. Erityisesti tuotot olivat romahtaneet.

Dpreview.com.

Pdnonline.com.

IR, Can Aaron Nace of Phlearn retouch a portrait using only the brush tool? YouTube-video, kesto 21:55.

Rumors-sivustot. Faktaa ja fiktiota.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

Lokakuun 2018 uutisiin

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

Hae Google:sta

Uutiset